bende kesin dönüs yapmayi düsünüyorum, adaptasyon sorunum olmaz zaten geleli 3 sene oldu bi 3 sene sonra gitmeyi düsünüyorum. bu yaz bi dükkan bakicam bakalim
burda yasanmaz , sosyal hayat yok duragan sikici demode bi memlekt
Merhaba sana malesef yardımcı olamicam sadece sen ben Hauptschul Abschluss yaptim karnemi denklestirdigimde nasıl bir sonuc çıkar ?
slm kizlar
konuya yazmayali uzun zaman olmus. Merak ediyorum dönmek isteyenler dönebildi mi memleketlerine...ben su an abitur yapiyorum bu sene bitecek insaallah... sizde durumlar nasil? Is arayanlar bulabildi mi? evlenmek isteyenler evlendi mi?
kızlar ben türkiyeye döneli 12 sene oldu !
yaşanmaz diye birşey yoktur istemek yeter.. bence kötülemeye de gerek yok madem kötülüyorsun o zaman dükkan açıp burdan para kazanmak niye??
cevabindan sonra bütün yorumlarimi tekrar okudum ve yazilarimda Türkiye´yi kötüledigimi kesinlikle düsünmüyorum. Almanya ile karsilastirma yaptigimda olan düsüncelerimi paylastim abarti birsey yok...ayrica dükkan acmak isteyen arkadas´ta ben degilim.
canım kusura bakma haklısın bende yayınladıktan sonra senin dediğin gibi düşündüm bi arkadaş baya kötülemiş..
sana 2. paragrafı yazmıştım aslında..
Dönerken haklarınızı kesinlikle öldürmeyinonun dışında illaki bir iş bulursunuz. Siz de şimdiden CVnizi yollayın ona göre nabız yoklamış olursunuz
Merhaba kizlar,
ya bana bi akil verin. Benim sevdigim kisi (cocukluktan beri taniyorum) türkiyede oturuyor (izmir) bende Almanyada kaliyorum aylemle. Simdi evleneme karari aldik ama kendisi Almanyaya gelmem diyor. Isi güzel teknik formeni, maasida türkiye sartlari icin güzel, kendi evi var yani kira olmucak. Benim ilk basda aklimda süper bende oraya giderim onla yapa bilirim diye düsünyordum, simdi annemde babama anlatmis. babamda hayir tr gitmesini istemiyorum demis. Cogu kiside türkiyede napcaksin diyorlar orda sen yapamsin buraya alisdin felan filan. Aklimi karisdiriyorlar.
Simdide korkuyorum ya alisamasam napicam(
Türkiyeden birinle evlenib Almanyadan Türkiye gelin giden varmi?
varsa kisaca anlatirmisin alisabildinmi ve farklari?
Benim sevgili de yurt dışında,dönüş yapacak benim için..Aslında kendisi de sevmez olmuş orayı..
Tr yi özlemiş ama alışırmıyım diye de endişe ediyor..
Hakları öldürmemek nasıl oluyor.?Ben d esöylerim ona..
Ben memurum.
O lise mezunu..Dili almanca.
Tr de ne iş yapabilir sence..
Almancası işe yarar mı mesela..
Tr de turistik biryere gelmeyecek ama büyük bir şehire gelecek..
O da ben de çok düşünüyoruz..
O daha çok kafaya takıyor..
İlk önce o bana gel dedi.
Ben memur olduğum için mümkün olmadığını söyledim.
Şuan orda iiyi bir işi yok..Trye sık geldiği için bu sıralar maddi durumu kötüleşti..
Biraz para kazanıp borçlarını kolaylayıp gelecek..
Ne olacak bakalım..
Vazgeçmezse iyi..
Lise mezunu ise ancak Call Center vs gibi işler yapabilir. Malum şu an üniversite mezunları bile boşta. Ya da açık lise okuyup yina açıköğretim okuyabilir. Ama bunlar hem maddi hem manevi yük. İyi düşünsün. Yaşam standardı olarak tabiki Almanya daha iyi ama burası MEMLEKET YA! :) yani ben kendi adıma öyle hissediyorum.. Hiç pişman olmadım. Kaç senedir burdayım. Ama dönen arkadaşlarım da oldu. Burada yapamadılar. Hayat zor burda gerçekten. Yani kıyaslayacak olursak; orada üniversite öğrencileri garsonluk yaparak kiralarını, öğrenimlerini ve arabalarını karşılayabiliyorlar. Burada 12 saat çalışıp günlük 20 lira alan arkadaşlarım vardı. Bu tür kıyaslara girerseniz çıkamazsınız tabi işin içinden.. Bi araştırın netten ne olur ne olmaz diye. Sizin durumunuzda olan binlerce insan vardır eminim
Call center ne?
Liseyi Allah'tan tr 'de okumuş.
Canım yabancı dil her zaman bir artıdır, hele ki ana dili gibiyse...Call center ne?
Liseyi Allah'tan tr 'de okumuş.
Ben burda önlisans okuyabilir diyorum.
1000 tl kazansa yeter diyorum..
O endişe ediyor ama gelmek de istiyor..
Nasıl işler yapabilir ki..
Almancasını kullanabileceği işler olabilir mi ki?