Almanya´dan Türkiye´ye kesin dönüs yapan varmi?

bende kesin dönüs yapmayi düsünüyorum, adaptasyon sorunum olmaz zaten geleli 3 sene oldu bi 3 sene sonra gitmeyi düsünüyorum. bu yaz bi dükkan bakicam bakalim
burda yasanmaz , sosyal hayat yok duragan sikici demode bi memlekt

kesinlikle öyle. Allah isteyen herkese nasip etsin

şu almanyada yaşayan son kuşak çok dejenere olmuş , kendi kültürüne yabancı , dilini konuşmayan bunlara çok üzülüyorum

Bu konuya ne zamandir yazan olmamis ama ben genede bi yaziyim..

Benim ailemde bu sene yazin türkiyeye kesin dönüs yapmakda kararli yani burdaki evi satiliga bile cikardik..Simdi benim sormak istedigim seLer var acaba benle ayni durumda olanlar varmidirki diye..

Ailem böyle bir karar alinca biz cocuklarada bir sok oldu yani simdi ben 20 yasindayim burada düzenli bir hayatim cevrem arkadaslarim var simdi kalkip türkiyeye döncez ve ben resmen sifirdan baslicam herseye.. Herneyse asil sormak istedigim sey ben burad mittlere reife yapdim karnemi denklestirdim ve türkiyeye göre lise 2 bitrmis oluyormusum yani 2 sene okumam lazimmis.. Bende acik liseye kayit oldum fakat türkderslerini hic görmedigim icin evde tek basima yapamiyorum, bu nedenle ailemden önce gitmeyi karar verdim egtimim icin.. Ucak biletim herseyim hazir Yani ben bile inanamiyorum ama bir ay sonra kesin gidiyorum.. Orada bi dersaneye filan gidicem.. Yani planim orada liseyi bitirip güzel bir üniversiteye gitmek.. Iste benimle ayni durumda olan Kimme yokmu acaba :/ cok merak ediyorum hani dersleri anladinizmi zorlandinizmi sizce yapabilirmiyim?

Merhaba sana malesef yardımcı olamicam sadece sen ben Hauptschul Abschluss yaptim karnemi denklestirdigimde nasıl bir sonuc çıkar ?

Merhaba sana malesef yardımcı olamicam sadece sen ben Hauptschul Abschluss yaptim karnemi denklestirdigimde nasıl bir sonuc çıkar ?

Merhaba canim. Hauptschulenin denkligini tam olarak bilmiyorum ama sanirsam türkiyeye göre ortaokulmezunu oluyorsun. Yani 8. sinifa kadar okumus gibi oluyorsun. Ben burada türkkonsolosluguna gittim karnemle orda denklestirdiler. Sende öyle Yap bence git denklestir hem daha iyi bilgi verirler :) sendemi kesin dönüs yapicaksin?

slm kizlar
konuya yazmayali uzun zaman olmus. Merak ediyorum dönmek isteyenler dönebildi mi memleketlerine...ben su an abitur yapiyorum bu sene bitecek insaallah... sizde durumlar nasil? Is arayanlar bulabildi mi? evlenmek isteyenler evlendi mi?

kızlar ben türkiyeye döneli 12 sene oldu !
yaşanmaz diye birşey yoktur istemek yeter.. bence kötülemeye de gerek yok madem kötülüyorsun o zaman dükkan açıp burdan para kazanmak niye ??

evet burda okuyabilirsiniz fakat buranın matematiği fiziği kimyası çok daha ağır yani özel ders yada dershane gerekebilir.. ve inanın burda ki arkadaşlık çok güzel ve eğelenceli
ben izmirde yaşıyorum ve para verseler o donuk ruhu olmayan almanyaya dönmem illede TÜRKİYE

kızlar ben türkiyeye döneli 12 sene oldu !
yaşanmaz diye birşey yoktur istemek yeter.. bence kötülemeye de gerek yok madem kötülüyorsun o zaman dükkan açıp burdan para kazanmak niye ??

cevabindan sonra bütün yorumlarimi tekrar okudum ve yazilarimda Türkiye´yi kötüledigimi kesinlikle düsünmüyorum. Almanya ile karsilastirma yaptigimda olan düsüncelerimi paylastim abarti birsey yok...ayrica dükkan acmak isteyen arkadas´ta ben degilim.

canım kusura bakma haklısın bende yayınladıktan sonra senin dediğin gibi düşündüm bi arkadaş baya kötülemiş..
sana 2. paragrafı yazmıştım aslında..

Dönerken haklarınızı kesinlikle öldürmeyin onun dışında illaki bir iş bulursunuz. Siz de şimdiden CVnizi yollayın ona göre nabız yoklamış olursunuz

Benim sevgili de yurt dışında,dönüş yapacak benim için..Aslında kendisi de sevmez olmuş orayı..
Tr yi özlemiş ama alışırmıyım diye de endişe ediyor..

Hakları öldürmemek nasıl oluyor.?Ben d esöylerim ona..

Ben memurum.
O lise mezunu..Dili almanca.
Tr de ne iş yapabilir sence..
Almancası işe yarar mı mesela..
Tr de turistik biryere gelmeyecek ama büyük bir şehire gelecek..
O da ben de çok düşünüyoruz..
O daha çok kafaya takıyor..
İlk önce o bana gel dedi.
Ben memur olduğum için mümkün olmadığını söyledim.
Şuan orda iiyi bir işi yok..Trye sık geldiği için bu sıralar maddi durumu kötüleşti..
Biraz para kazanıp borçlarını kolaylayıp gelecek..
Ne olacak bakalım..
Vazgeçmezse iyi..

Son düzenleme:

Benim kuzen(bayan) evlilik yoluyla geldi..Ama zaten o orayı sevmiyordu nedense.Gelmek istiyordu.
Sordum birkaç kere ''pişman mısın ''diye ''yok değilim''dedi..
Kendisi çalışmıyor.Kendi babasının evinde kalıyorlar.Kocası da güvenlik görevlisi..
Mutlu görünüyor..

Son düzenleme:

Lise mezunu ise ancak Call Center vs gibi işler yapabilir. Malum şu an üniversite mezunları bile boşta. Ya da açık lise okuyup yina açıköğretim okuyabilir. Ama bunlar hem maddi hem manevi yük. İyi düşünsün. Yaşam standardı olarak tabiki Almanya daha iyi ama burası MEMLEKET YA! :) yani ben kendi adıma öyle hissediyorum.. Hiç pişman olmadım. Kaç senedir burdayım. Ama dönen arkadaşlarım da oldu. Burada yapamadılar. Hayat zor burda gerçekten. Yani kıyaslayacak olursak; orada üniversite öğrencileri garsonluk yaparak kiralarını, öğrenimlerini ve arabalarını karşılayabiliyorlar. Burada 12 saat çalışıp günlük 20 lira alan arkadaşlarım vardı. Bu tür kıyaslara girerseniz çıkamazsınız tabi işin içinden.. Bi araştırın netten ne olur ne olmaz diye. Sizin durumunuzda olan binlerce insan vardır eminim

Call center ne?

Liseyi Allah'tan tr 'de okumuş.

Ben burda önlisans okuyabilir diyorum.
Kolay atanabilecek bir önlisans..
Devlet memuru olmasa bile 1000 tl kazansa yeter diyorum..
O endişe ediyor ama gelmek de istiyor..
Nasıl işler yapabilir ki..
Almancasını kullanabileceği işler olabilir mi ki?

Son düzenleme:
Canım yabancı dil her zaman bir artıdır, hele ki ana dili gibiyse...
Yurtdışı bağlantılı işlere girebilir, kurumsal firmalarda çalışabilir. (Bulunduğun şehir bir büyükşehir olduğundan mutlaka orada şubeleri vardır.)
Başka iş deneyimi varsa muhasebe örneğin, tecrübesi olduğu iş kolu ile ilgili yerlerde çalışabilir. Sen memursun o asgari ücret bile alsa zamanla tecrübe kazandıkça yükselir dolayısıyla maaşı da artar. Bir şekilde geçinirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…