Evet dediğim Bewerbung .. Ama burda biraz farklı oluyor Bewerbung o yüzden Internetten bakın
ben su an 24 yasindayim. "Gercekten gelmek istiyormusun?" sorusuna gelince, aslinda burda Fachhochschule de okuyupta gelesim var, cünkü notlarim cok iyiydi, ögretmenlerim "devam oku, sen basarirsin" diyorlardi... devam okursamda yasim mi cok ilerlicek negerci öyle bir takintim yok. Biz Kütahyanin bir ilcesinde oturuyoruz, büyük sehirleri birak en azindan merkezde olsaydik. Gerci avrupadan gelince dil bilgisi vs. bir artimiz oluyor is bulma konusunda sanirim.
arkadaslar bende verkäuferin olarak meslek yaptim ve suan issizim, nisanlim izmirde yasiyor bu sene dügün olacak ama hala hic bir hazirlik yapilmadi,
nisanlimi ikna etmistim almanyaya gelmesi icin ama dil problemi cekmesinden korkudugu icin simdi istemiyor, izmirde yasamamizi istiyor...
aslinda bende istiyorum ama korkularim var... burda issizde olsan issizlik parasi aliyorsun ama türkiyede issiz kalinca cok zor.... bilmiyorum kafam cok karisik
Ailen burada mi Tr de mi ? Wenn dein Verlobter einen festen job in der Türkei hat würde ich es mir an deiner stelle gut überlegen.. :26: Denn, wenn er dann dort alles stehen und liegen lässt und kommt später dann keine arbeit findet wird es schwer für euch...:26:
bende senin dediklerinin tersini düşünüyorum. almanyada çalışırsan rahatsın çalışmazsan ekmek yok. türkiyede de aynı çalışırsan rahat edersin. heryerde aynı. ben olsam almanyada kalırdım burda insanlar çok kaba.Ben Verkäuferin olarak Ausbildung yaptim gecen sene bitti halen is ariyorum, is bulmak o kadar zor ki(( ... Türkiyede de calismak isterim. Maddi yönden zorluk cekmekten de korkuyorum. burada lüks bir yasantimiz yok ama en azindan bes parasiz kalmiyoruz isimiz olmadiginda Türkiyede ise öyle degil calismaz yada calisamazsan ekmek bulamazsin? birde ortam farkli...gerci kendi insanimiz olacak etrafimizdakiler.. sen yasadigin olumlu ve olumsuz seyleri..calisiyormusun vs. yazarmisin lütfen...tavsiyelere ve önerilere cok ihtiyacim var
hepimizin ayni korkulari var. Ben sahsen suna karar verdim bu sene fachabi nachholen yapacagim ve Betriebswirtschaftslehre okuyacagim insaallah. bu 4 sene icerisinde Türkiyenin durumuda daha iyi olur. ayrica elternunabhängiges Bafög alabiliyorsun Abendschule ve Fachhochschule gidince ( bazi baska okullarda da) ve alinan yardimida geri ödemen gerekmiyor. Türkiyeden evlendigimzde en az 1-2- sene calisabilmemiz lazim issiz kaldigizda elimizde paramiz olabilmesi icin. Almanyada egitim alirsak 1-0 önde baslariz is bulma "mücadelesinde"... ayri bir konu acmistim Türkiyede calisma konusunda bir göz atin isterseniz http://www.kadinlarkulubu.com/is-ka...-mezuniyetiyle-turkiye-is-bulabilirmiyim.html
ailem almayada yasiyor... mein Verlobter hat leider keinen festen Job, insaat isinde calisiyor... nisanlimin korkusuda geldiginde is bulamamasi burda iyi kötü calisir kazanirim yabanci dil problemim yok ama almanyada yasasam dilim olmadigindan gidip is bile sormaya zorlanacagim diyor... wenn ich von seiner sicht sehe er hat recht.. ama benim bakisacimdan bakarsam bende hakliyim :/ maddi yönden bakiyorum, burada en kötü ihtimal issiz kalsanda devlet yardim ediyor, tr de sadece calistigin gün kadar para kazaniyorsun... cok zor karar vermek...
türkiyeye dönüs yapsam iyi ve kötü yanlarida olacak almanyada kalsamda aynisi... bilemiyorum...
arkadaslar bende verkäuferin olarak meslek yaptim ve suan issizim, nisanlim izmirde yasiyor bu sene dügün olacak ama hala hic bir hazirlik yapilmadi,
nisanlimi ikna etmistim almanyaya gelmesi icin ama dil problemi cekmesinden korkudugu icin simdi istemiyor, izmirde yasamamizi istiyor...
aslinda bende istiyorum ama korkularim var... burda issizde olsan issizlik parasi aliyorsun ama türkiyede issiz kalinca cok zor.... bilmiyorum kafam cok karisik