Almanya´dan Türkiye´ye kesin dönüs yapan varmi?

incimiz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2010
183
14
slm arkadaslar, ben almanyada yasiyorum. annemler uzun zamandir türkiyeye kesin dönüs yapmak istiyorlar ve benimde türkiyeden biriyle evlenmemi ve orda yasamami istiyorlar. Almanyada dogup büyümüs biri türkiyede yapabilirmi? gerci tükiyemizin durumu gitgide iyiye gidiyor ve burasi türkiyeye benziyor yavas yavas. kafam cok karisik yardimci olun ..bir fikir verin lütfen

Merhabaa ben dönüş yapmış biri olarak tavsiye ediyorum; AMA kesinlikle haklarınızı öldürmeyin. Ben o hatayı yaptım daha doğrusu otururmum bitti artık vizeyle gidip geliyorum, orda doğup büyümeme rağmen. Türkiye'ye alışmak çok kolay; fakat kendi isteğinle gelmiyorsan alışamazsın. Burada ne yapmak istiyorsun ? Almanya'da ne yapıyorsun ? Bunlar mühim

Ben Verkäuferin olarak Ausbildung yaptim gecen sene bitti halen is ariyorum, is bulmak o kadar zor ki (( ... Türkiyede de calismak isterim. Maddi yönden zorluk cekmekten de korkuyorum. burada lüks bir yasantimiz yok ama en azindan bes parasiz kalmiyoruz isimiz olmadiginda Türkiyede ise öyle degil calismaz yada calisamazsan ekmek bulamazsin? birde ortam farkli...gerci kendi insanimiz olacak etrafimizdakiler.. sen yasadigin olumlu ve olumsuz seyleri..calisiyormusun vs. yazarmisin lütfen...tavsiyelere ve önerilere cok ihtiyacim var

Ben şu an 23 yaşındayım 17 yaşında geldim ve lise 3/sonu okuyup ÖSS ye girdim ardından Universiteyi kazandım, şu an son sınıftayım. Buraya geldiğinde daha iyi anlayacaksın ki; kimse mezun olduğu şeyi yapmıyor. Öğretmenlikten mezun olanlar tezgahtarlık vs yapıyor. Ancak sana şöyle bir örnek vereyim abim geçen sene döndü ve ilk olarak call centerde çalıştı. Oralarda her zaman iş bulabilirsin. Gerçi Türkiye'de hangi ilde yaşayacağını bilmiyorum ama.. Her neyse abim orada çalışırken başka yerlere de başvurdu; ve şu an çok memnun olduğu işi var üstelik yaşı büyük olmasına rağmen. Sen kaç yaşındasın ? Gerçekten gelmek istiyor musun ? Bunları iyi düşün kesinlikle..

ben su an 24 yasindayim. "Gercekten gelmek istiyormusun?" sorusuna gelince, aslinda burda Fachhochschule de okuyupta gelesim var, cünkü notlarim cok iyiydi, ögretmenlerim "devam oku, sen basarirsin" diyorlardi... devam okursamda yasim mi cok ilerlicek ne gerci öyle bir takintim yok. Biz Kütahyanin bir ilcesinde oturuyoruz, büyük sehirleri birak en azindan merkezde olsaydik. Gerci avrupadan gelince dil bilgisi vs. bir artimiz oluyor is bulma konusunda sanirim.

Yani bir planın var mı ? Yani belirli yapmak istediğin bir şey. Diyorum ya sana burda mesela öğretmenlik okuyorlar senelerce sonra orda burda çalışıyorlar maalesef.. Yaşın daha çok genç biraz araştır o zaman gelmeden sizin oralardaki iş yerlerini olmadı CV'ni yolla önden bakalım nasıl tepki alacaksın onda göre hareket edersin

mrb kizlar.sanirim avrupadaki cogu turk kesin donusu dusunur oldu.bizde dusunuyoruz.sizinde bahsettiginiz uzere benimde endiselerim var gidip gitmemek konusunda.egitim sistemi farkli oldugu icin ben burdaki okulumu oraya denklemeye calisiyorum.daha sonra sanirim kesin donecegim.artik bilginiz uzere krizde heryer ve avrupa kalmadi bosuna hasret cekmiyelim ulkemize dimi ama.en azindan huzurumuz yerinde olur diye dusunuyorum.

Dönerken haklarınızı kesinlikle öldürmeyin onun dışında illaki bir iş bulursunuz. Siz de şimdiden CVnizi yollayın ona göre nabız yoklamış olursunuz

CV dedigin normal Bewerbung degilmi izmirin_incisi ?

söylediklerinde cok haklisin emyl55

Son düzenleme:
arkadaslar bende verkäuferin olarak meslek yaptim ve suan issizim, nisanlim izmirde yasiyor bu sene dügün olacak ama hala hic bir hazirlik yapilmadi,
nisanlimi ikna etmistim almanyaya gelmesi icin ama dil problemi cekmesinden korkudugu icin simdi istemiyor, izmirde yasamamizi istiyor...
aslinda bende istiyorum ama korkularim var... burda issizde olsan issizlik parasi aliyorsun ama türkiyede issiz kalinca cok zor.... bilmiyorum kafam cok karisik

Yerinde olsam önce imkanin var ise Fachhochschule yap kannst auch bab oder bafög beantragen hic olmadi nebenbei arbeiten aber wenn du nicht wirklich mit ganzem herzen in die tr möchtest lass dir Zeit... Habe die gleich Ausbildung wie du gemacht und möchte nun auch ne andere Ausbildung machen... Dogru almanyanin durumu kötü ama herkesse yiyecek ekmek varda bize mi yok... Hakkinda hayirlisi olsun insallah Amin

Ailen burada mi Tr de mi ? Wenn dein Verlobter einen festen job in der Türkei hat würde ich es mir an deiner stelle gut überlegen.. :26: Denn, wenn er dann dort alles stehen und liegen lässt und kommt später dann keine arbeit findet wird es schwer für euch...:26:

ailem almayada yasiyor... mein Verlobter hat leider keinen festen Job, insaat isinde calisiyor... nisanlimin korkusuda geldiginde is bulamamasi burda iyi kötü calisir kazanirim yabanci dil problemim yok ama almanyada yasasam dilim olmadigindan gidip is bile sormaya zorlanacagim diyor... wenn ich von seiner sicht sehe er hat recht.. ama benim bakisacimdan bakarsam bende hakliyim :/ maddi yönden bakiyorum, burada en kötü ihtimal issiz kalsanda devlet yardim ediyor, tr de sadece calistigin gün kadar para kazaniyorsun... cok zor karar vermek...

türkiyeye dönüs yapsam iyi ve kötü yanlarida olacak almanyada kalsamda aynisi... bilemiyorum...

hepimizin ayni korkulari var. Ben sahsen suna karar verdim bu sene fachabi nachholen yapacagim ve Betriebswirtschaftslehre okuyacagim insaallah. bu 4 sene icerisinde Türkiyenin durumuda daha iyi olur. ayrica elternunabhängiges Bafög alabiliyorsun Abendschule ve Fachhochschule gidince ( bazi baska okullarda da) ve alinan yardimida geri ödemen gerekmiyor. Türkiyeden evlendigimzde en az 1-2- sene calisabilmemiz lazim issiz kaldigizda elimizde paramiz olabilmesi icin. Almanyada egitim alirsak 1-0 önde baslariz is bulma "mücadelesinde"... ayri bir konu acmistim Türkiyede calisma konusunda bir göz atin isterseniz http://www.kadinlarkulubu.com/is-ka...-mezuniyetiyle-turkiye-is-bulabilirmiyim.html

bende senin dediklerinin tersini düşünüyorum. almanyada çalışırsan rahatsın çalışmazsan ekmek yok. türkiyede de aynı çalışırsan rahat edersin. heryerde aynı. ben olsam almanyada kalırdım burda insanlar çok kaba.

tezgahtarlık için burda herhangi bir okul gerekmiyor. yapabilirsin elbette .

Ich würde an deiner Stelle hier bleiben.. Wenn man nicht arbeitet gibt es hier trotzdem Möglichkeiten wie zb. das Arbeitsamt wo ich persönlich ungern hingehen würde... Aber in der Türkei weißt du ja besser als ich bescheid... Wenn dein Verlobter einen Feste stelle in der Türkei hätte könnte man es ja versuchen... Ich denke aber nicht das man in der Türkei als Verkäuferin einen guten Gehalt bekommt.:26: Allah hakkinda hayirlisini versin... Ailen ne diyor bu konu hakkinda?

Ehm also, dein Verlobter kann sowieso nicht sofort nach Deutschland.. Zuerst muss er hier deutsch lernen um überhaupt den Test zu bestehen. Und danach MUSS er in Deutschland einen Kurs besuchen. Eğer buraya gelmek istiyorsan ordaki haklarını sakın öldürme.. Benim abim de buraya geldi; fakat önce alman vatandaşlığına geçti sonra burda Call center'da işe başlamıştı, o esnada yine de iş arıyordu sonra başka iş bulunca ordan çıktı.
Tezgahtarlığı burda herkes yapıyor ama burda Almanya'daki gibi değil mesela garsonluk yaptığında seni 12 saat bile çalıştırırlar. Ayrıca Uni mezunları bile iş bulamıyor. Tabi biraz da şans abim nasıl buldu ? Ama iyi düşünün tartın. Ben şahsen geri dönmek istemem ama keşke haklarım ölmeseydi diyorum tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…