Almanya´dan Türkiye´ye kesin dönüs yapan varmi?

kizlar diplomanizi türkiyede denklestirebiliyormusunuz bi bilginiz varmi. ben sozialpädagogik okudum ve esimden dolayi türkiyede isimi kurmak istiyorum ama denklik sorunu var iste... (normaler weise wird das staatlich anerkannt) Denklik sinavla ilgili v.s bilginiz varmi???? acil lazimm

kizlar diplomanizi türkiyede denklestirebiliyormusunuz bi bilginiz varmi. ben sozialpädagogik okudum ve esimden dolayi türkiyede isimi kurmak istiyorum ama denklik sorunu var iste... (normaler weise wird das staatlich anerkannt) Denklik sinavla ilgili v.s bilginiz varmi???? acil lazimm

Bu konuda tam olarak bir bilgim yok; çünkü Türkiye'deki prosedürler sürekli değişiyor. Ben lise döneminde gelmiştim ich hatte dort meinen Realabschluss aber hier musste ich nochmal in die 10. gehen.. Ama sanırım diplomada biraz daha farklı oluyor. Onu konsolosluğa filan sor bence burda bilen yok sanırım :-)

Merhaba kizlar

bizde 4 yil sonra turkiyeye donmeyi planliyoruz, burdaki evimizin kredisi bitince. 2 kizim var biri 8 ve 3 yasinda donunçe ezgi 12 yasinda oluçak onun için çok endiseleniyorum. Izmirin birtanesi sen lisedeyken dondun, egitimle ilgili zorluklar yasadin mi ? turkiyedeki egitimine ve derslere kolayça alistin mi ? sence yurtdisinda yasamis olan bir çoçuk okulda basarali olabilir mi ? sen bunlari yasadigin için iyi bilirsin.
biz belçikada yasiyoruz ve bursaya donuçez.

simdiden çok sagol.

Merhaba kizlar

bizde 4 yil sonra turkiyeye donmeyi planliyoruz, burdaki evimizin kredisi bitince. 2 kizim var biri 8 ve 3 yasinda donunçe ezgi 12 yasinda oluçak onun için çok endiseleniyorum. Izmirin birtanesi sen lisedeyken dondun, egitimle ilgili zorluklar yasadin mi ? turkiyedeki egitimine ve derslere kolayça alistin mi ? sence yurtdisinda yasamis olan bir çoçuk okulda basarali olabilir mi ? sen bunlari yasadigin için iyi bilirsin.
biz belçikada yasiyoruz ve bursaya donuçez.

simdiden çok sagol.

Merhaba SEVİMEZGİ
Öncelikle çocuğunuzun çok kritik bir döneminde döneceksiniz anladığım kadarıyla. Burada çocuğun fikri çok önemli. Ayrıca okul açısından sene kaybı olacağını da göz önünde bulundurun lütfen. Ben kendimi bildim bileli Türkiye'ye dönmek istediğim için hiç zorluk çekmedim. Derslere, ortama çok çabuk uyum sağladım; ama benim avantajım lise 2 den başlamış olmamdı. Çünkü lise 1 de bütün dersleri görüyorlar biliyorsun. Ayrıca alan seçilmemiş oluyor. Ben direk almanca sınıfına girdim ve Almanya'dan gelen arkadaşlarla aynı sınıftaydım. Buraya ne kadar alışsam da çoğu zaman karşılaştırma yapıyorum ister istemez. Buradaki insanlar kurallara pek uymuyor biliyorsun:-)

Görüşmek üzere

Izimirin bitanesi merhaba

Benim için çok zor bir durum biliyorum, ordaki hayati ve almanyada ki hayati kiyaslamanda çok dogal. Kizlarim buyunce hiçten donemem, universiteye giderler, is bulurlar, Belçikada kaliriz. belçikadaki hayata çok degisti insanlar çok irkçi oldular, issizlik, her yerde yabançilara karsi yazilar vsvsvsvsvs, burdaki egitimde saygi kalmadi, mesela ogrenci ogretmeni dovuyor :KK43::KK43:. bizim burdaki ev doktorumuz afrikaya yerlesti, bazen diyorumki o afrikada yapabiliyorsa biz neden turkiyede yapamayiz????? senin sansin vardi alman okulunda okudun, maalesef bursada fransiz okulu yok. Universiteyi okudun mu turkiyede, okuduysan turkçe mi okudun ?

cevapin için çok sagol.

Herkese selam. Ben dogma büyüme almanyadayim ve münihin bi kasabasinda oturmaktayim, alman vatandasi degilim ama burada süresiz oturma iznim bulunmakta. 1 ay sonra allah izin verirse türkiyeden sevdigim kisiyle evlenecegim. Benim sadece ufak bi bilgiye ihtiyacim var. Annem evlendikten sonra burdaki oturum hakkimin ölmesini istemiyor ve buyüzden oturum iznimi yenileyecek. Annemin dedigine göre 12 ayda bir giris cikis yapmam gerekiyormus ve türkiyedeki yapabilcegim islemler (is kurmak, banka vs vs)gibi islemlerde sorun cikmiyormus ama arastirdigima göre böyle bir seye rastlamadim yani 12 ayda giris cikis yapilma gibi bir olasilik yokmus. acaba bu konu ile bilgisi olan varmi? Ve eger kafaniza koyduysaniz yaparsiniz bu hem sizin elininzde hemde sevdiginiz ve ailesinin elinde allahtan kimseyle sorun yasamiyorum :)

Herkese selam. Ben dogma büyüme almanyadayim ve münihin bi kasabasinda oturmaktayim, alman vatandasi degilim ama burada süresiz oturma iznim bulunmakta. 1 ay sonra allah izin verirse türkiyeden sevdigim kisiyle evlenecegim. Benim sadece ufak bi bilgiye ihtiyacim var. Annem evlendikten sonra burdaki oturum hakkimin ölmesini istemiyor ve buyüzden oturum iznimi yenileyecek. Annemin dedigine göre 12 ayda bir giris cikis yapmam gerekiyormus ve türkiyedeki yapabilcegim islemler (is kurmak, banka vs vs)gibi islemlerde sorun cikmiyormus ama arastirdigima göre böyle bir seye rastlamadim yani 12 ayda giris cikis yapilma gibi bir olasilik yokmus. acaba bu konu ile bilgisi olan varmi? Ve eger kafaniza koyduysaniz yaparsiniz bu hem sizin elininzde hemde sevdiginiz ve ailesinin elinde allahtan kimseyle sorun yasamiyorum :)

Ben emin degilim ama 12ayda degil 6ayda bir giris yapilmasi gerekiyor diye biliyorum.

DERIN hanim konunuzla ilgili cevap veremiçem çunki ben belçikada yasiyorum ama hayirli olsun demek istedim, ALLAH mesut etsin.

Cnn03 denklik basvurusunu Yüksekögretim Kurumu Baskanligina yapman gerekiyor.

Bu arada ne okuyacagima tam karar veremedim. Arge deki Beraterin bana Sozialpädagogik okumami önerdi bana daha uygunmus. Bölüm hakkinda biraz bilgi verebilirmisin? Hangi dersler var? zor mu? Sen nerde okudun? yardimci olursan sevinirim :KK17:

Merhaba Arkadaslar,
bizde Esimle 2-3 sene sonra, allah nasip ederse Türkiye'ye dönmek istiyoruz. Gidecegimiz sehir ise büyük ihtimal IZMIR !!

Yalniz benim birkac sorum olucak. Internetten arastiriyorum ama pek tatmin edici bir Cevap bulamadim.
Ben Alman Vatandasiyim ve Zahnmedizinische Fachangestellte olarak calisiyorum. Esim ise selbstständig.

- Esiminde Alman Vatandasi olmasi mi daha iyi yoksa türk vatandasi mi kalsin?
- Burda nerelere Antrag stellen yapmamiz lazim? (Abmeldung felan?)
- Hesabimizdaki Parayi nasil Türkiye'ye nakil edebiliriz?

Sevgilerimle

Izimirin bitanesi merhaba

Benim için çok zor bir durum biliyorum, ordaki hayati ve almanyada ki hayati kiyaslamanda çok dogal. Kizlarim buyunce hiçten donemem, universiteye giderler, is bulurlar, Belçikada kaliriz. belçikadaki hayata çok degisti insanlar çok irkçi oldular, issizlik, her yerde yabançilara karsi yazilar vsvsvsvsvs, burdaki egitimde saygi kalmadi, mesela ogrenci ogretmeni dovuyor :KK43::KK43:. bizim burdaki ev doktorumuz afrikaya yerlesti, bazen diyorumki o afrikada yapabiliyorsa biz neden turkiyede yapamayiz????? senin sansin vardi alman okulunda okudun, maalesef bursada fransiz okulu yok. Universiteyi okudun mu turkiyede, okuduysan turkçe mi okudun ?

cevapin için çok sagol.

Kusura bakma Sevimezgi ne zamandır girmiyorum da.. Öncelikle benim birçok arkadaşım Almanya'dan gelip lisede 9. sınıfı diğerleriyle birlikte okudu. Tabiki zorluk çektiler ama bir şekilde oluyor. Yani demem oki illa oradaki bildiği dilin okuluna gitmesine gerek yok.. Ayrıca bence gerçekten insanın memleketi gibi yok. Ama şunu da söyleyeyim buraya gelince çok affedersiniz ama bu millet ne kadar 'Öküz' diyorsunuz.. Ben lise 2 ve lise sonu Türkiye'de okudum. Sonra üniversite sınavını kazanarak Almanca öğretmenliğine girdim. Yani şans değil çalışmak :-) Ben de herkes gibi sınavla girdim çünkü.. Şimdi de mezun oluyorum işte. Burada iş bulmak çok zor. Onu da belirteyim. Başta hiç iş seçmemek gerekiyor.

İyi akşamlarr

Merhaba Arkadaslar,
bizde Esimle 2-3 sene sonra, allah nasip ederse Türkiye'ye dönmek istiyoruz. Gidecegimiz sehir ise büyük ihtimal IZMIR !!

Yalniz benim birkac sorum olucak. Internetten arastiriyorum ama pek tatmin edici bir Cevap bulamadim.
Ben Alman Vatandasiyim ve Zahnmedizinische Fachangestellte olarak calisiyorum. Esim ise selbstständig.

- Esiminde Alman Vatandasi olmasi mi daha iyi yoksa türk vatandasi mi kalsin?
- Burda nerelere Antrag stellen yapmamiz lazim? (Abmeldung felan?)
- Hesabimizdaki Parayi nasil Türkiye'ye nakil edebiliriz?

Sevgilerimle

Merhaba

Öncelikle bence kendini garanti altına almak istiyorsa Alman vatandaşlığına geçsin. Bu durumda ona pasaportun yanında 'mavi kimlik' veriliyor. Bu mavi kimlikte TC kimlik numarası oluyor; ve bu mavi kimlikle her şeyin yapıldığını belirttiler. Fakat burdakiler onu anlamıyor. Yani kendi adına bir telefon hattı bile alamıyorsun. (Geschweigedenn eine Kreditkarte oder sonstiges).
Abmeldung müsst ihr schon machen, aber dann könnt ihr nicht mehr zurück. Das aendert sich natürlich in jedem Bundesland.

Hesabı ben de bilemiyorum onu bankaya sorabilirsin :-)

İyi akşmalar

Kusura bakma Sevimezgi ne zamandır girmiyorum da.. Öncelikle benim birçok arkadaşım Almanya'dan gelip lisede 9. sınıfı diğerleriyle birlikte okudu. Tabiki zorluk çektiler ama bir şekilde oluyor. Yani demem oki illa oradaki bildiği dilin okuluna gitmesine gerek yok.. Ayrıca bence gerçekten insanın memleketi gibi yok. Ama şunu da söyleyeyim buraya gelince çok affedersiniz ama bu millet ne kadar 'Öküz' diyorsunuz.. Ben lise 2 ve lise sonu Türkiye'de okudum. Sonra üniversite sınavını kazanarak Almanca öğretmenliğine girdim. Yani şans değil çalışmak :-) Ben de herkes gibi sınavla girdim çünkü.. Şimdi de mezun oluyorum işte. Burada iş bulmak çok zor. Onu da belirteyim. Başta hiç iş seçmemek gerekiyor.

İyi akşamlarr

merhaba izmirinbitanesi,

Hersey kismet diyelim, zaman gosterir geleçegimizi, umarim kizlarimda senin kadar universiteyi okurlar. Is hayatinda bol sanslar diliyorum.

Ailen burada mi Tr de mi ? Wenn dein Verlobter einen festen job in der Türkei hat würde ich es mir an deiner stelle gut überlegen.. :26: Denn, wenn er dann dort alles stehen und liegen lässt und kommt später dann keine arbeit findet wird es schwer für euch...:26:

Merhaba kizlar,

ya bana bi akil verin. Benim sevdigim kisi (cocukluktan beri taniyorum) türkiyede oturuyor (izmir) bende Almanyada kaliyorum aylemle. Simdi evleneme karari aldik ama kendisi Almanyaya gelmem diyor. Isi güzel teknik formeni, maasida türkiye sartlari icin güzel, kendi evi var yani kira olmucak. Benim ilk basda aklimda süper bende oraya giderim onla yapa bilirim diye düsünyordum, simdi annemde babama anlatmis. babamda hayir tr gitmesini istemiyorum demis. Cogu kiside türkiyede napcaksin diyorlar orda sen yapamsin buraya alisdin felan filan. Aklimi karisdiriyorlar.
Simdide korkuyorum ya alisamasam napicam :KK43:(
Türkiyeden birinle evlenib Almanyadan Türkiye gelin giden varmi?
varsa kisaca anlatirmisin alisabildinmi ve farklari?

ailem almayada yasiyor... mein Verlobter hat leider keinen festen Job, insaat isinde calisiyor... nisanlimin korkusuda geldiginde is bulamamasi burda iyi kötü calisir kazanirim yabanci dil problemim yok ama almanyada yasasam dilim olmadigindan gidip is bile sormaya zorlanacagim diyor... wenn ich von seiner sicht sehe er hat recht.. ama benim bakisacimdan bakarsam bende hakliyim :/ maddi yönden bakiyorum, burada en kötü ihtimal issiz kalsanda devlet yardim ediyor, tr de sadece calistigin gün kadar para kazaniyorsun... cok zor karar vermek...

türkiyeye dönüs yapsam iyi ve kötü yanlarida olacak almanyada kalsamda aynisi... bilemiyorum...

Mutlu89 merak ettim kararin nasil oldu? Evlendinmi? Ve simdi nerde yasiyorsunuz?

Merhaba kizlar,

ya bana bi akil verin. Benim sevdigim kisi (cocukluktan beri taniyorum) türkiyede oturuyor (izmir) bende Almanyada kaliyorum aylemle. Simdi evleneme karari aldik ama kendisi Almanyaya gelmem diyor. Isi güzel teknik formeni, maasida türkiye sartlari icin güzel, kendi evi var yani kira olmucak. Benim ilk basda aklimda süper bende oraya giderim onla yapa bilirim diye düsünyordum, simdi annemde babama anlatmis. babamda hayir tr gitmesini istemiyorum demis. Cogu kiside türkiyede napcaksin diyorlar orda sen yapamsin buraya alisdin felan filan. Aklimi karisdiriyorlar.

sen almanyada nasıl yetiştin modern mi kapalı mı?

Merhaba kizlar,

Izmir duydugum kadari ile güzel bir sehir..Ama kafandaki bu sorular ile dünyanin en güzel yerine de gitsen emin olmadiktan sonra olmaz .Ben Istanbuldan evlenip Almanya ya yerlestim .Esim evlenmeden öce bana yapamazsan TR döneriz dedi , güvendim geldim.Ama simdi de dönmek istemiyor.Almanya ya daha önce gezme amacli gelmistim , ama gezmesi ve yasamasi farkli bir ülke.Simdi nasilim derseniz alistim gbi.Cocugum oldu.Onunla ilgileniyorum , kurslara gidiyorum . AÖF den okuyarak mezun bile oldum.Yani demem o ki bence tr dekiler türkiyedekiler ile evlensin , burdakiler burdakile ile.Inanin tr gitseniz akliniz burda kalicak ,,Insan böyle arada kalinca hic bi yere sigmiyor..Ve inanin orda yetisen ile burda yetisen arasinda daglar kadar kültür farki var.:KK42:

Izmir duydugum kadari ile güzel bir sehir..Ama kafandaki bu sorular ile dünyanin en güzel yerine de gitsen emin olmadiktan sonra olmaz .Ben Istanbuldan evlenip Almanya ya yerlestim .Esim evlenmeden öce bana yapamazsan TR döneriz dedi , güvendim geldim.Ama simdi de dönmek istemiyor.Almanya ya daha önce gezme amacli gelmistim , ama gezmesi ve yasamasi farkli bir ülke.Simdi nasilim derseniz alistim gbi.Cocugum oldu.Onunla ilgileniyorum , kurslara gidiyorum . AÖF den okuyarak mezun bile oldum.Yani demem o ki bence tr dekiler türkiyedekiler ile evlensin , burdakiler burdakile ile.Inanin tr gitseniz akliniz burda kalicak ,,Insan böyle arada kalinca hic bi yere sigmiyor..Ve inanin orda yetisen ile burda yetisen arasinda daglar kadar kültür farki var.:KK42:

Evet, arkadasin soylediklerine aynen katiliyorum.Ben 20 yildir Fransa'da yasiyorum, es dost, ana , baba Turkiye'de oldugu için bu is olmuyor.Hadi kultur farkida bir sekilde halledilir ama aklin surekli obur tarafta olacagi için mutlu olamazsin.Ben yakinda Turkiye'ye donmeye karar verdim, artik yerlesik duzenli bir hayata geçmek istiyorum.Surekli yaz gelsede turkiye'ye gitsem diye beklemekten sikinti geldi.

1983 yıllında İstanbula temeli döndük ilk zamanlar baya sıkıntı çektim alışana kadar,o yıllarda nerede şimdiki imkanlar bence şimdi kesin dönmek isteyen yanlış yapmaz.Bir tek kardeşim orada yaşıyor eşi Alman olduğu için onun kesin dönmesi biraz zor,birbirimizi özlüyoruz ama kısmet böyle imiş deyip yazdan yaza görüşebiliyoruz...Sağlık olsun...:)

ben bi 14 yasimda birde 18 yasimda almanyada oturmami kapatip türkiyeye temelli dönüs yaptim fakat ilk temelli gittigimde babam almanyada kalp krizi gecirince geri geldim sonrada babam göndermek istemedi ikincisindede temelli gittim annem kanser oldugunu ögrenince döndüm alman vatandasi oldugum icin geri dönmede bi sorun yasamadim ama isterdimki vatanimda yasiyayim,, en sonunda 3 cüsüne cesaret edemem yine kötü bisey olursa diye korkum vardi taaki türkiyede sevgilimi taniyana kadar 2.5 senedir beraberiz ve ben mutlaka onunla evlendigimde türkiyeye yerlesmek istiyorum umarim buseferki temelli olur
suandada almanyada tasarim meslegini görüyorum seneye yaz bitiyor ozaman söz nisan derken evlenip oraya yerlesicem insallah

Son düzenleme:
X