Almanya dan Türkiye ye evlenip geri dönüş?

ben geleli 1 eşim geleli 2 sene oldu djdjdjd haftaya kuracağız düzeni inşallah bizde ilk haftadan dalga geçiyorduk ama şimdi eşyamız evimiz barkımız oldukça dönemeyiz ya diyoruz içten içe kdkdkd😂

Evvv satillirr esya atilir satilirrr insan gitmek istesin yeter ki gider. 😁
Daha once yasamadigi belki dilini dogru durust bilmedigi ulkeye sifirdan giderken gidiyorlar duzen kuruyorlar da anadilini konustugu, bilmem kac yil yasadiklari bildikleri ulkelerine gelmeye mi korkuyorlarmis "cok isteyipte"😁😁😁😁😁😁

11 sene önce yerleştim Türkiye'ye evlilik sebebiyle. Gecen sene şubat depreminden sonra dönmeye karar verdim. Esimde sıcak bakıyordu sözde. İşimi kalacak yerimizi vs herşeyi ayarlayıp gittik. Eşim iki ay duramadi. Geri döndük. Kaldığımız yerden devam 🥴

Ben de ülkesini severek yaşayanlardanım.Millet kırmızı ışıkta durmuyor diye ülke mi değiştireyim.Bu güzel ülkede bir yaşam standardımız var,niye terkedeyim.Evet haberlerde olumsuz pek çok vaka görüyoruz ama gerçekte gayet normal yaşıyoruz,bunlara denk gelmeden.Bunlarda çoğu ülkede zaman zaman karşılaşılan durumlar.(Daha dün haber sitelerinde Almanya da kendini ölü gösterebilmek için kendine benzeyen bir genç kızı öldüren katil haberi vardı)İHiç bir yer mükemmel değil, olamaz zaten.

Bugünle birlikte tam 1 ay 1 hafta oldu buraya geleli. Eşim kalp damar cerrahı ve buradaki hastaneden teklif almıştı 8 ay önce çok kararsızdık. Nüfusu çok az burada hayat dipfrizde yaşamak gibi ama Nordik kültürü seviyorum Şimdilik Vantaa'dayız ama Kotka'ya gideceğiz diyor eşim.

Vasatokka ve inari muhteşem. İnsanlar ırksal açıdan çok güzel yahu kadın erkek olsun..Kuzey kültürünün anlayışı o sadelik sessizlik aşık oldum.

Eşimse burada kalmak istemiyor, İsviçre'de kendisi gibi cerrah (beyin) ağabeyinin yanına gidecekmişiz Nisan-Mayıs gibi.

Evden çıkamıyorum bir haftadır ve 3.5 aylık hamileyim ve istifra etmekten lavabodan çıkamıyorum, tuvaletimi tutamıyorum, baş dönmelerinden yataktan kalkamıyorum titremelerim çok fazla .. ağlama krizlerine giriyorum bazen annemi çok özledim görüntülü konuşmak yetmiyor görümcem İsveç'te o haftada bir gelecekmiş yanımıza

Karmaşık duygular içerisindeyim Türkiyeyi özlemiyorum hem de hiç ama burada kalırsak ben çalışamayacağım ..Orta düzeyde almancam ve iyi derecede ingilizcem var alman lisesi çıkışlıyım zaten de.. işe yaramıyor .. mali müşavir ve denetmenim bu yaştan sonra temizlikçilik kuryecilik mi yapacağım aklıma geldikçe ağlama krizine giriyorum eşim çalışma diyor ama ben alışkın değilim gurursuzca bir erkekten para dilenmeye.

Herşey iyi güzel ama ben buraya ait hissetmiyorum kendimi hormonlarım yüzünden arabeske bağlıyorum herhalde

Finlandiya'da yaşayan forumdaşlarım varsa tanışmak bir kahve içmek isterim

Bugünle birlikte tam 1 ay 1 hafta oldu buraya geleli. Eşim kalp damar cerrahı ve buradaki hastaneden teklif almıştı 8 ay önce çok kararsızdık. Nüfusu çok az burada hayat dipfrizde yaşamak gibi ama Nordik kültürü seviyorum Şimdilik Vantaa'dayız ama Kotka'ya gideceğiz diyor eşim.

Vasatokka ve inari muhteşem. İnsanlar ırksal açıdan çok güzel yahu kadın erkek olsun..Kuzey kültürünün anlayışı o sadelik sessizlik aşık oldum.

Eşimse burada kalmak istemiyor, İsviçre'de kendisi gibi cerrah (beyin) ağabeyinin yanına gidecekmişiz Nisan-Mayıs gibi.

Evden çıkamıyorum bir haftadır ve 3.5 aylık hamileyim ve istifra etmekten lavabodan çıkamıyorum, tuvaletimi tutamıyorum, baş dönmelerinden yataktan kalkamıyorum titremelerim çok fazla .. ağlama krizlerine giriyorum bazen annemi çok özledim görüntülü konuşmak yetmiyor görümcem İsveç'te o haftada bir gelecekmiş yanımıza

Karmaşık duygular içerisindeyim Türkiyeyi özlemiyorum hem de hiç ama burada kalırsak ben çalışamayacağım ..Orta düzeyde almancam ve iyi derecede ingilizcem var alman lisesi çıkışlıyım zaten de.. işe yaramıyor .. mali müşavir ve denetmenim bu yaştan sonra temizlikçilik kuryecilik mi yapacağım aklıma geldikçe ağlama krizine giriyorum eşim çalışma diyor ama ben alışkın değilim gurursuzca bir erkekten para dilenmeye.

Herşey iyi güzel ama ben buraya ait hissetmiyorum kendimi hormonlarım yüzünden arabeske bağlıyorum herhalde

Finlandiya'da yaşayan forumdaşlarım varsa tanışmak bir kahve içmek isterim
1 ay 1 hafta mı oldu Finlandiyaya gideli? İlk 6 ay balayı dönemi gibi güzel olur, sonra birden mutsuzluk çöker, sonra kabullenme ve normal seyirde mutlu olma durumu olur aslında. Hamilelik sizde farklı seyirde yaşatmış bu durumu bence.

Kesinlikle dönme düşüncemiz yok. Her günümü anksiyete atakları ile geçirmek istemiyorum. Ailemizi, arkadaşlarımızı çok özlediğimizde atlayıp gidiyoruz
Gerek lokasyon gerek hayat kalitesi açısından oldukça güzel bir şehirde oturuyorum. Canımız mı sıkıldı hadi Paris’e gidelim desek araba ile iki saat, Amsterdam, Rotterdam keza öyle. Brüksel, Düsseldorf, Köln bir saat. Sonbahar geldi buraya, çocuklarımla doğa yürüyüşlerimiz başladı, atlıyoruz bisiklete 10 dk içinde korkmadan doğa gezisi yapabileceğimiz alanlara ulaşıyoruz. Yazın deniz mi istedik uçakla İspanya, İtalya iki saat, arabayla geze geze gider gelirim desen şahane rotalar oluşturabilirsin.
Ha bunlar Türkiye’de yok mu tabii hepsi var, hepsini yapabilirsin ama Türkiye mevcut haliyle bana zevkten ziyade korku veriyor. Ha ilerde ülkemin şartları değişir, yasadışı göç, güvenlik, ekonomik sorunları ortadan kalkar o zaman belki düşünürüm.

Yeni vergi müjdeleriyle uyandık. An itibariyle amazon almanyada 1800 lira olan kahve makinesinin fiyatı 10 bin lira. Türkiye zenginlere cennet. İstanbul macera arayışında olanlara. Güzellemenin gereği yok. Kimse yurt dışı cennet demiyor ama insanca yaşamanın imkanı kalmadı. Kahve makinesi sadece örnekti. Bundan yola çıkılarak verilen cevaplara tahammülüm yoktur.

X