- 21 Nisan 2012
- 6.349
- 1.667
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben BelcikadayimIyi geceler
Almanyadan (yada farklı bir ülkeden) türkiye ye gelin gelen arkadaşlar var mı?
Geri dönüş yapmayı düşündüzmü hiç?
Yada yaptınız mı?
Eşinizle çocuklarınızla beraber?
Artı Eksi neler oldu kararınızda?
Yoksa hala o ikimlemdemisiniz?
Gitmek mi?
Kalmak mı?
Tecavuz ve cinayetlerde Avrupa burdan iyi degil, Almanya da tecavuz ve pedofil ler 2 sene anca yatıyor, cinayet desen maximal 15 sene. Burda en azından müebbet hapis var heleki ağırlaştırılmış ise... olene dek içerde. Yanlız medya ya duyurmak lazım o zaman kimse kaçamıyor cezadan.Ben Belcikadayim
Mecbur kalmadigim surece Turkiyeye donus yapmam
Evet turkiye cok guzel bi ulke dogasiyla havasiyla ayri bi guzelligi var ama gel gorelimki Turkiyede kanun denen bise yok
kimse uymuyo
kurallara uyulmayan ortamda nasil duzen isteyebilirsinki
kirmizi isikta gecmek siradan bise gibi normal gibi geliyo
Burada ben kirmizi isikta gectim diye 4 gece acaba kac ceza gelir acaba ehliyetim alinirmi diye uyuyamadim
o kirmizi isik basit bise gibi geliyo ama kac insanin hayatindan etti
yaya gecidini unut
adam yegenine tecavuz etmis 1bucuk yil hapis yatmis cikmis
simdide baska yavrucuga tecavuz ediyo bide olduruyo ustunede param yoktu kadinlara gidecek diyo
kanun olsaydi bu adami cikarirlarmiydi?
daha neler neler.............. saysam bitmez
magazaya giriyosun kasadaki bayan bi ukalalik sanki dersin magazadan bedava alis veris yapiyosun ona minnet borclusun
ulkemizde kanunlar once yonetenler sonra halk tarafindan var sayilmadigi surece donmem
Tabiki donenler var cevremde sizin gibi memnunKızlar bende eskiden yurtdışında yaşadım eşimle birlikte donduk orda yetişmiş olmamıza rağmen ama ara sıra gittiğimizde cok içim kararıyor orda bilmiyorum ama cok monoton. Tamam maddiyat sorunumuz yok belki olsaydi sıkılırdım burda bilmiyorum.
Bu yorumu yapali tam 8 yil olmusBen Belcikadayim
Evet turkiye cok guzel bi ulke dogasiyla havasiyla ayri bi guzelligi var ama gel gorelimki Turkiyede kanun denen bise yok
kimse uymuyo
Burada ben kirmizi isikta gectim diye 4 gece acaba kac ceza gelir acaba ehliyetim alinirmi diye uyuyamadim
yaya gecidini unut
simdide baska yavrucuga tecavuz ediyo bide olduruyo ustunede param yoktu kadinlara gidecek diyo
magazaya giriyosun kasadaki bayan bi ukalalik sanki dersin magazadan bedava alis veris yapiyosun ona minnet borclusun
ulkemizde kanunlar once yonetenler sonra halk tarafindan var sayilmadigi surece donmem
Türkiye'de yaşamanın bu kadar kötü olduğunu düşünmüyorum. Mağazadaki personellerden bu tarz ukala bir yaklaşıma denk gelmedim. Trafik konusu evet İstanbul'da biraz sıkıntı ama yaşanması zor olduğu anlamına gelmiyor. Kişisel bakış açıları tabiki. Ama belli bir düzenini kurabilmiş bir insan için Türkiye'de yaşamak zor değil. Diğer şekilde farklı bir ülkeden dönüp tekrar burada bir hayat kurmak evet zor olabilir. Kuzenim yurtdışında yaşıyor. Eşinin burada düzenli bir işi olmadığı için maddi açıdan orada biraz rahat etmiş olabilir ama o da yalnızlıktan dert yanıyorBen Belcikadayim
kimse uymuyo
yaya gecidini unut
Delirdiniz sanırım hepimiz kacmak istiyorken Türkiye ye dönmek can mal güvenliği yok adalet yok sinir güvenliği yok hayat şartları zor evlilik isteyen yanina almayaya gelsin Türkiye ye gelmek yasam için çok stresli sokakta yürürken basiniza her isi açabilirler daha kötüsü bu ülkede kimse içeri alınmıyor ceza yok canini seven gelmesinIyi geceler
Almanyadan (yada farklı bir ülkeden) türkiye ye gelin gelen arkadaşlar var mı?
Geri dönüş yapmayı düşündüzmü hiç?
Yada yaptınız mı?
Eşinizle çocuklarınızla beraber?
Artı Eksi neler oldu kararınızda?
Yoksa hala o ikimlemdemisiniz?
Gitmek mi?
Kalmak mı?
Bence de İstanbul'da yaşamak çok güzel. İzmir bile çok sakin geldi gözüme. İstanbul'da yaşayan biri her hafta farklı plan yapsa bir yılda bitiremez İstanbul'u. Daha küçük şehirlerde gidilecek yerler daha sınırlı. İstanbul'un da sakin mahalleleri var. Gezmeye gelenler genelde tatil döneminde gelip İstanbul'un en kalabalık haline şahit oluyor. Oysa ki diğer zamanlarda çok daha rahat ve eğlenceli.valla bilmiyorum. ben olsam gelirdim:)
ama onceliginizin ne olduguna bagli. sevgilim eu vatandasi - refah seviyesi cok yuksek bir ulkede, yesillikler icinde - trafik lambasi bile olmayacak kadar az insanin yasadigi bir köyde sukunet icinde yaşıyordu. o da artisini eksisini düşündü istanbula gelmeyi tercih etti.
malesef burokratik sıkıntılar yaşıyor, belki geri donecek ama tekrar tekrar gelebilmek icin basvurular yapacak
evet turkiyede yasamak cok zor ama keyifli bir tarafi da var. istanbulu guzelligi zaten harika, canın sıkıldığı anda bir vapura atlamak tek akbile bakar, kültür sanatla dolu bir sehir. sevgilim geldiğinden beri kac kere çimenlik konserlerine gittik, kac tane ingilizce altyazili tiyatroya operaya gittik, bir o kadarina biletimiz var. adam sanata doydu. tarihi kiliselerde konaklarda saraylarda sergiler - konserler olur onlara gidiyoruz, ormanlarda piknik yapiyoruz, istedigimiz yerde kamp yapma ozgurlugumuz var. selale istiyor selale 3 saat, cikilacak dag istiyor dag 3 saat, yuzulecek plajli deniz istiyor 3 saat. kapadokyasi denizli travertenleri, bozcaadasi, yaylalari, caretta carettalarla yuzmesi bir ucaga bakiyor.
ne bileyim, biz cok keyif aliyoruz yasarken.
ilk zamanlar trafikten cok korkuyordu. simdi o da turkler gibi trafikte beklemek yerine daha bos seritlere girer oldu. istanbulun trafiğinden keyif aldigini söyledi
ayrica coluk cocugunu aileyle bir arada büyütmek- kuzenlerini teyzesini tanimasi vs de bence onemli bir sey.
almanya dogumlu birkac turkle tanistim hic turkce bilmiyorlar. bir sey konusuyorlar ama anlamak imkansiz. ben cocugumun babasi alman bile olsa boyle olmasını asla istemem. dogurdugum cocuk ananesiyle dedesiyle konusabilmeli yani.
ne bileyim, bana onemli geliyor böyle seyler. bunun icin de ya bir dönem turkiyede yasamak lazim ya da cok sık gelip gidip bağları sıkı tutmak lazim
Kimse müebbet yatmıyor, bahsettiğiniz suçlardan ise hiç. Mahkeme salonunda verilen ceza ile o cezanın infazı çok farklı ülkemizde. Zırt pırt çıkan infaz yasalarını, dolaylı afları saymıyorum bile. Bir adam 3 karısını da öldürecek kadar zaman buldu mesela. Girip girip çıkarak. Keşke herşey kitaplardaki gibi olsa.Tecavuz ve cinayetlerde Avrupa burdan iyi degil, Almanya da tecavuz ve pedofil ler 2 sene anca yatıyor, cinayet desen maximal 15 sene. Burda en azından müebbet hapis var heleki ağırlaştırılmış ise... olene dek içerde. Yanlız medya ya duyurmak lazım o zaman kimse kaçamıyor cezadan.
Allah Allah , kurulu düzenimiz olmasa hemen döneriz , yurt dışı yaşanacak yer değilciler buraya daha gelmemiş
ben geleli 1 eşim geleli 2 sene oldu djdjdjd haftaya kuracağız düzeni inşallah bizde ilk haftadan dalga geçiyorduk ama şimdi eşyamız evimiz barkımız oldukça dönemeyiz ya diyoruz içten içe kdkdkdBiz daha yeni geldik bulundugumuz ulkeye, 3 ay oldu eşim gelir gelmez kurulu duzenimiz olmasa döneriz esprisi yapiyodu millete
Bi duzeni kursaydik