Almancanizi ilerletmek istiyorsaniz yardimci olurum

ach meno ist keiner mehr da :KK43: be ngeldim diye mi aceb :KK43:

meno? bist du aus Hamburg? (du sollst diese frage nicht beantworten süsse, wenn du deine stadt nicht veröffentlichen willst:KK34:)

elhd. neyin kisaltilmisi birde scknecke niyeki yani pek anlayamadim.
ich freue mich darüber du hast hier gekommen.
aber bitte komm oft ok.:KK34::KK34:

elmicim, du bist hier gekommen :KK34:

Slm almanca"cılar wie gehts?

danke, guuut liebe ema:KK9: es ist aber sehr schön dich hier zu sehen:KK34:

soo canim elhd. = elhamdulillah iyim, kisaltmasi arapca :)
schnecke yi mesela canim cicim (hallo schnecke/ merhaba canim cicim vs.) gibi tür sözcüklerde kulaniriz biz :) yani kötü manada dil tatli manada bu ara benimde türkcem pek iyi degil :)) 3 sene oluyor tr de kaliyorum gelin geldim sizde benim tr cemi ilelememde yardim edin insaALLAH bende almancada nekadar yardim ci olabilirsem ins :KK34:
soo simdi sen de demelisin ki

ich freue mich darüber das du diesen topik gefunden hast und her kommst yada ich freue mich das du her kommst :KK34:

hallo süsse, die besitzerin von diesem thema:liebe efsun hat auch ein thema um türkisch zu üben :

http://www.kadinlarkulubu.com/yabanci-dil-egitimi/433394-guzel-turkce.html

du kannst auch dieses thema besuchen, aber bitte auch hier aktiv bleiben:KK52:

wo lebst du ? in deutschland oder türkei ? wen in tr aus welchem staat ?
ich bin in der türkei und hier ist es auch sehr kalk geworden soll noch eine woche so sein, das wetter:KK25:

ja das macht spass da mache ich gerne mit :KK34:
aber wo seit ihr den alle hin ? :44:

darf ich etwas fragen? wenn yerine wen/ dass yerine das görüyorum da mesajlarında acaba bu da internet /sms dilinde türkçedeki gibi kısaltmalar mı oluyor almancada da, aslında bunları da öğrenmek lazım:78:

meno? bist du aus Hamburg? (du sollst diese frage nicht beantworten süsse, wenn du deine stadt nicht veröffentlichen willst:KK34:)

hallo süsse, die besitzerin von diesem thema:liebe efsun hat auch ein thema um türkisch zu üben :

http://www.kadinlarkulubu.com/yabanci-dil-egitimi/433394-guzel-turkce.html

du kannst auch dieses thema besuchen, aber bitte auch hier aktiv bleiben:KK52:

darf ich etwas fragen? wenn yerine wen/ dass yerine das görüyorum da mesajlarında acaba bu da internet /sms dilinde türkçedeki gibi kısaltmalar mı oluyor almancada da, aslında bunları da öğrenmek lazım:78:

hoffe ich lasse nichts aus :) nein canum bin aus nürnberg daha dogrusu ich war :) jetzt lebe ich in der türkei (kocaeli), die seite was du mir empfohlen hast ist auch gut, danke dir ,dort schaue ich auch mal vorbei ins. :) so und zur deiner nexten frage es ist schwer zur erklären weil mein türkisch nicht so gut ist :) iki arada bir derede kaliom :KK1: aber ich probiere es mal
zur deiner frage wenn und wen da habe ich einen fehler gemacht orada wenn kulanmam gerekirdi ben wen yazdim fakat ikisinin anlami farkli :)
mesela wen soll ich wählen? ben kimi seceyim, kimi secsem gibi yani kisi olarak wen kullaniliyor
ve okunmasi ween olcak uzatarak digeri de wenn= eger demek ve okunmasi kisaltarak wen diye okuncak ama sonunda ki n harfini bastircan
wenn jetzt sommer wäre... / eger simdi yaz olsaydi...
insaALLAH biraz anlata bilmisimdir :KK34:

hoffe ich lasse nichts aus :) nein canum bin aus nürnberg daha dogrusu ich war :) jetzt lebe ich in der türkei (kocaeli), die seite was du mir empfohlen hast ist auch gut, danke dir ,dort schaue ich auch mal vorbei ins. :) so und zur deiner nexten frage es ist schwer zur erklären weil mein türkisch nicht so gut ist :) iki arada bir derede kaliom :KK1: aber ich probiere es mal
zur deiner frage wenn und wen da habe ich einen fehler gemacht orada wenn kulanmam gerekirdi ben wen yazdim fakat ikisinin anlami farkli :)
mesela wen soll ich wählen? ben kimi seceyim, kimi secsem gibi yani kisi olarak wen kullaniliyor
ve okunmasi ween olcak uzatarak digeri de wenn= eger demek ve okunmasi kisaltarak wen diye okuncak ama sonunda ki n harfini bastircan
wenn jetzt sommer wäre... / eger simdi yaz olsaydi...
insaALLAH biraz anlata bilmisimdir :KK34:

he yok sben wen/wenn ile das/dass farkını biliyorum canım, ama hani belki günlük dilde sms lerde falan kısaltıp öyle de kullanıyor olabilirsiniz belki diye sormuştum. :KK34:
hani ingilizcede to you yerine 2 u yazıyorlar falan ya, bizde de slm, nbr katlediyoruz ya dili:78:

he yok sben wen/wenn ile das/dass farkını biliyorum canım, ama hani belki günlük dilde sms lerde falan kısaltıp öyle de kullanıyor olabilirsiniz belki diye sormuştum. :KK34:
hani ingilizcede to you yerine 2 u yazıyorlar falan ya, bizde de slm, nbr katlediyoruz ya dili:78:

hee tamm canim simdi anladim :) yok ben öyle kullanmadim ama kisaltmalar oluyor tabi
zum beispiel = z.B yani mesela nin kisaltmasi
undsoweiter = u.s.w yani türkcede vs.
vielleicht = vlt. belki
mit freundlichen grüssen = m.f.g. <-- bu mektuplarin sonunda genelde yaziliyor
yani böyle kisaltmalarda var simdilik bunlar aklima geldi :)

hee tamm canim simdi anladim :) yok ben öyle kullanmadim ama kisaltmalar oluyor tabi
zum beispiel = z.B yani mesela nin kisaltmasi
undsoweiter = u.s.w yani türkcede vs.
vielleicht = vlt. belki
mit freundlichen grüssen = m.f.g.
<-- bu mektuplarin sonunda genelde yaziliyor
yani böyle kisaltmalarda var simdilik bunlar aklima geldi :)

vlt. i birkaç ay önce öğrenmiştim. m.f.g. yi de bugün, vielen dank meysanur:KK16: :KK16::KK16:

ich hab wieder schöne reden verpasst.
kizlar ,artik kim cevaplarsa bir sorum var.
ben simdi mesela balik alcam 1 kilo istiyorum ve satici kadin tartigin da 780gr felan diyelim tarttigi balik oluyo ve ben ona nasil diyebilirim ki lütfen bir kilo tam olsun:26:
ikinci sorum da baligim kabugunu almancasi ne onu nasil diye bilirim alin diye.

ich hab wieder schöne reden verpasst.
kizlar ,artik kim cevaplarsa bir sorum var.
ben simdi mesela balik alcam 1 kilo istiyorum ve satici kadin tartigin da 780gr felan diyelim tarttigi balik oluyo ve ben ona nasil diyebilirim ki lütfen bir kilo tam olsun:26:
ikinci sorum da baligim kabugunu almancasi ne onu nasil diye bilirim alin diye.

hangi balik oldugunu bilmiom ama sadece balik fisch demek yani
ich möchte ein kilo fisch bir kilo balik istiom
780 gr ise nein es soll genau ein kilo sein bitte diye bilirsin kabugunuda eklemelisn
nein es soll genau ein kilo sein und können sie bitte die fischschuppen entfernen

Son düzenleme:
Vielendank Meysanur:KK71:
ben genellikle ich hätte gern ein kilo lachsfilet.
arkasindan da eger eksik felan olursa senin kileri eklerim.
pekii sadece können sie bitte schuppen entfernen desem olurmo.
yani fischschuppen demek zorundamiym:26:

Vielendank Meysanur:KK71:
ben genellikle ich hätte gern ein kilo lachsfilet.
arkasindan da eger eksik felan olursa senin kileri eklerim.
pekii sadece können sie bitte schuppen entfernen desem olurmo.
yani fischschuppen demek zorundamiym:26:

olur canum benim, fakat die schuppen onu eklemen lazim
können sie bitte die schuppen entfernen :KK34:

X