Almancanizi ilerletmek istiyorsaniz yardimci olurum

Efsun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2010
4.000
5
Arkadaslar, Almanyada yasiyorum ve Almanca ögrenenlere yardimimi teklif etmek istiyorum. Sorulariniz varsa veya pratik yapmak istiyorsaniz, benimle irtibata gecebilirsiniz

Arkadaslar, henüz yeni üyeyim ve bir arkadasimizin özel mesajna bir yanit veremedim malesef. Özel mesaj yazmak isteyenler, email adresini eklerse sevinirim. Yahut az beklesinler, Forumda daha cok yazinca özel mesaj da yazabilirim :)

Merhaba;
yeni bir işe başladım ve tek yabancı dil bilmek yetmiyor maalesef. Almanca ya da Fransızca öğrenmem gerek sizce ingilizceyi biliyorken Almanca yı kolay öğrenebilir miyim?

Merhaba;
yeni bir işe başladım ve tek yabancı dil bilmek yetmiyor maalesef. Almanca ya da Fransızca öğrenmem gerek sizce ingilizceyi biliyorken Almanca yı kolay öğrenebilir miyim?

Merhaba,

kesinlikle Ingilizcenin Almanca ögrenmekte faydasi olacaktir, cünkü cümlelerin kurulmasindaki siralama bile neredeyse ayni.

almancam hic yok bu topikte cumle kaliplari,dilbilgisiyle baslasak..

Tamam, merak ettiginiz seyleri yazin, ben karsiligini yazayim olur mu ?

Merhaba genellikle Hallo, gün icerisinde Guten Tag
okunusu ayni

Nasilsiniz ? Wie geht es Ihnen ?
Vi get es Iinen

Iyiyim tesekkürler. Danke, (mir geht es) gut.
Danke, miye geet es guut

Isminiz ne ? Wie heißen Sie ?
vi haysen zii

Ismin ne ? Wie heißt du?
Vi hayst du

Ismim Lara. Mein Name ist Lara.
Mayn Name ist Lara

Son düzenleme:
ben çok az biliyorum dayımlara gele gide öğrenmiştim biraz, yinede öğrenmek isterim nasıl ulaşacağız size?

aygirll cok tsk.ler anlasilir sekilde yazmissin..sayilarla devam edebiliriz..aklima geldikce bende yazarim:)

aygirll cok tsk.ler anlasilir sekilde yazmissin..sayilarla devam edebiliriz..aklima geldikce bende yazarim:)

Rica ederim...

Sayilar

Bir Eins
Ayns

Iki Zwei
Svay

Üç Drei
Dray

Dört Vier
Fiye

Beş Fünf
okunusu ayni

Altı Sechs
Zeks

Yedi Sieben
Ziiben

Sekiz Acht
Aht (burada "h" yani orjinalinde "ch", sert söyleniliyor biraz Dogulularin söyledikleri gibi, veya Arabcadaki h gibi)

Dokuz Neun
Noyn

On Zehn
Seen

Onbir Elf
okunusu ayni

Oniki Zwölf
Svölf

Onüc Dreizehn
Drayseen

Onüc dahil sonraki sayilar onlu sayilara kadar genellikle Üc-On, Dört-On gibi söyleniliyor, devami

Ondört Vierzehn
Fiyeseen

Onbeş Fünfzehn
Fünfseen

Onalti Sechzehn (burada 6= sechs´in, "s" si yok)
Zehseen

Onyedi Siebzehn (yine 7= sieben´in, "en"i yok)Zibseen

Onsekiz Achtzehn
Ahtseen

Ondokuz Neunzehn
Noynseen

Yirmi Zwanzig
Svansik

danke schön canim sayende bende biraz pratik yaptim.günlük soru ve cümlelerde koyarsan sevinirim

danke schön canim sayende bende biraz pratik yaptim.günlük soru ve cümlelerde koyarsan sevinirim

Gern geschehen canim :) sayilarin devami lazimsa eklerim bu arada.. istemeniz yeterli..
Birkac soru yazin ben cevireyim..

X