canım ben ingiliz dili ve edebiyatı mezunuyum ama benim zamanımda formasyon vardı hatta benim okuduğum üniversite lisans dönemi boyunca veriyordu sonradan almam gerekmedi yani..
diğer dilleri okuyan arkadaşlarım pek iş bulamadılar ki milli eğitimde ya da özel okullarda çok fazla almanca yok ama akademik bir gelecek planlıyorsan olabilir tabii..
kesinlikle ingiliz dili ve edebiyatı okumanı tavsiye ederim.sınava okurken tekrar girersin öğretmenlik gelirse geçiş yaparsın ortak dersleri düşersin 1. sınıftan başlamazsın.benim kızkardeşim öyle yaptı. bir de burslu vakıf ünv. lerine bak bakalım var mı bölüm öğretmenlik olarak.özel kurumlarda kolay iş bulursun.ben de ingilizce öğretmeniyim.çevremde farklı ingilizce alanlarından mezun ama öğretmenlik,çevirmenlik,rehberlik,mağaza müdürlüğü yapan çoook arkadaşım var.dil edebiyat karizmadır.işin içinde biri olarak yazıyorum.
dersaneye gittiysen dersane hocaların ne diyor bu duruma?
bulunduğun şehirde bir üniversite varsa ve almanca öğretmenliği varsa git oradaki hocalarla görüş iş olanaklarını sor, varsa ingiliz dili edebiyatı hocaları onlara bi git konuş fikir sor bence yararlı olacaktır.
kime sorduysam ingiliz dili ve edebiyatı tavsiye etti . diyelim ki ben bidahaki yıl yine kazanamadım ing öğretmenliği ingiliz dili ve edebiyatından mezun olunca ne olabilrim ?
tercihler bugun sondu ne yaptın merak ettim canım?
uzun zaman oldu artık umudu kesmiştim canım :)
öyle bir seçenek olduğunu bilmiyordum.. hadi hayırlısı olsun,hani üni buarada??
almanca öğretmenliği seçtim 2yıl sonra sınava tekrar girip ing öğretmenliği kazanırsam ing öğretmenliğine 3.sınıftan devam edebilirmişim tekrar baştan başlanmıyormuş . öyle yapıcam bende :)
canım ben mezun oldum bu sene ing. dili edebiyatından çok şüküğr sonunda filolog olabildm.. kendm anaokulunda ve bir dershanede öğrencilik hayatım boyunca öğretmenlik yaptım. bir süre bir organizasyon şirketinde uluslar arası konferanslarda çalıştım. bir şirkette çevirmenlik ve danışmalık yaptım. şimdide bir koleje ing. öğretmeni olrk gireceğim. ayrıca bir dershanede gelecek sene açılacak english departmentın başına geçme teklifi geldi ama önce bu yıl stajyerliğimi kaldırmam gerekiyor. diğer arkadaşlarımdan bazılarını sayarsam: bir arkadaşım uluslar arası bir şirkette çevirmen olrak başladı kadrosuna alınacak bu sene ve işletme okuyacak dışardan işinde ilerlemek için. iki arkadaşım özel ders vermen için sana sınıflar ayarlayan bir yerde öğretmenlik yapıyor. bir tanesi sadece özel dersten geçiniyor o yolda kendini geliştirdi çevre edindi. bazıları çevirmenlik birolarında. bazıları da çeşitli şirketlerde asistan olarak işe başladı. bazıları bu yabancı dil kurslarında eğitim veriyor. bir kaçı okulda kalıp akademisyen olmaya karar verdi, bazı arkadaşlarımda yeimnli tercüman oldular ve kendilerine bağlı çevirmenler çalıştırıyorlar.
kısacası iş alanı çok geniş cnm...[/QUOTEm