• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Almanca öğrenmek isteyenler buraya!

valla ben burdayimda hic sevmem artikelleri bilmiyorumkismile B1 burufungda soruluyormus bunlar benim 6. ayin besinde termin var kadin deutschkurs verdim dedi sal..is arama kursu vermis bakiyimda anlamiyor gorunurum bir daha kurs isterim yaa cokda iyi degilim zaten daha bir sezon gittim ayyy bunaldim evde hayirlisiyle bir kurs daha verelerdi is arama kursu nasil oluyorki arkadaslar zerdecal almanca ne demek bulamiyorum uffffff

tsk ederim canim ilgin icinzemuszemus

1.Das Buch ... Lehrers ist alt.
a) der
b) die
c) des
d) dem
e) den

2.Die Kinder ... Frau sind nicht in Istanbul.
a) der
b) des
c) den
d) die
e) dem

3.Karl zeigt mir ... Ball ....Bruders.
a) den / dem
b) der / des
c) dem / des
d) des / des
e) den / des

4.Ich gebe ...Freund ... Karten.
a) dem / die
b) des / die
c) dem / den
d) den / die
e) der / die

5.Das sind..... Mappe(n) ? burada bir n eksik olabilirmi Mappen yani? ... Schlerinnen.
a) die / des
b) die / den
c) der / der
d) die / der
e) der / die

6.Der Mann dankt ... Mädchen.
a) des
b) dem
c) der
d) die
e) den

7.Ulrich fragt ... Vater ...Freundes.
a) dem / des
b) den / der
c) den / des
d) dem / der
e) der / des

8.Wir helfen ... Onkel und ...Tante.
a) dem / dem
b) den / der
c) dem / die
d) des / der
e) dem / der

9.Das ist ... Buch ... Schwester.
a) das / meines
b) das / meiner
c) des / meiner
d) des / meines
e) das / meine

10.Der Junge bringt ... Lehrer .... Heft ... Freundes.
a) dem / den / des
b) dem / das / des
c) der / das / des
d) des / das / des
e) dem / das / der

acilen tavsiye ediyorum Fälle'leri ögrenin

Nomniativ
Genitiv
Dativ
Akkusativ

ben aciklamasini yapamiyorum cünkü simdi neden en sonuncusunda b sikki olacakta c sikki olmayacak diye

bunlari ögrenmeniz lazim

kolay gelsin

acilen tavsiye ediyorum Fälle'leri ögrenin

Nomniativ
Genitiv
Dativ
Akkusativ

ben aciklamasini yapamiyorum cünkü simdi neden en sonuncusunda b sikki olacakta c sikki olmayacak diye

bunlari ögrenmeniz lazim

kolay gelsin

canim benim cokkk tesekür ederim Allah senden razi olsunn
ben aslinda Nomniativ,Genitiv,Dativ,Akusativ ögrenmistim okulda almanca ögretmenimden not etmistim bulabilirsem tekrar iyice calisicam cok önemli bunlar cümle kurarken..
Notu bulunca arkadaslar sizede iletirimalkisalkisalkis

ya arkadaslar almanca turkce ceviri bir site buldum bu kadar sacmalik olamaz..önc bilmedigim bir satze yazdim oondan sonra drücken yaptim cok sacma seyler cikti.inanmadim cunku bitki cayinin sekersiz icildigini okumustum orada seker katabilirsiniz yazmis:umursamaz:birde sarhos kelimrsi vardi.bildigim bir kac sätze yazdim o komple firlatma SAKIN BU SITELERE GUVENIPTE IS YAPMAYIN REZIL OLURSUNUZ:

basardim kesinlikle haklisin

bu tür cevirici sitelere güvenmeyin

hic bir tanesi %100 dogru cevriri yapmiyor

RaziyErkan rica ederim Rabbim cümlemizden razi olsun insaAllah

arkadaslar merhaba bende almanyada yasiyorum 3 sene olacak 1 sene kursa gittim sanirim size yardimci olabilirim nominativ ismin yalin halidir akkusativ ismin i hali dativ e hali genitiv ise ismin in hali belki biliyosunuzdur zaten bi tablom var aslinda cok anlasilir burda istedigim gibi yazamiyorum yapabilirsem hemen ekliycem

DER DIE DAS DIE(PL.)
NOM: der die das die
AKK: den die das die
DAT: dem der dem den
GEN: des der des der

iste böyle bilmeyenler icin bi faydasi olur belki a.s.

Son düzenleme:
ya arkadaslar almanca turkce ceviri bir site buldum bu kadar sacmalik olamaz..önc bilmedigim bir satze yazdim oondan sonra drücken yaptim cok sacma seyler cikti.inanmadim cunku bitki cayinin sekersiz icildigini okumustum orada seker katabilirsiniz yazmis:umursamaz:birde sarhos kelimrsi vardi.bildigim bir kac sätze yazdim o komple firlatma SAKIN BU SITELERE GUVENIPTE IS YAPMAYIN REZIL OLURSUNUZ:

basardim kesinlikle haklisin

bu tür cevirici sitelere güvenmeyin

hic bir tanesi %100 dogru cevriri yapmiyor

RaziyErkan rica ederim Rabbim cümlemizden razi olsun insaAllah

cok haklisiniz bana arada yardim olunca yapiyorum bildigim cümleyi bile cok acayip ceviriyorakannehir
bildigim almancayida yannis ögreticek banasempatiksalakcinni
DER DIE DAS DIE(PL.)
NOM: der die das die
AKK: den die das die
DAT: dem der dem den
GEN: dessen deren dessen deren

iste böyle bilmeyenler icin bi faydasi olur belki a.s.

aaa canim cok sagoll bende bu tablodan bahsediyordum
ögretmenimde bu tabloyu cizmisti ve cümle icinde nasil kullanilicak örneklerini vermisti
cok tesekürleralkisalkisalkis
acaba bunlari cümle icindede ornekler verebilirmisin:uhm:

bi kac örnek vereyim
AKS:ich trinke EINEN tee(cayi iciyorum)(der tee)
ich suche DEN stuhl(sandalyeyi ariyorum)(der stuhl)
ich kaufe EINEN fisch(balik satin alacagim)(der fisch)
DAT:die frau:bir kadin der frau:bir kadina
ein haus:bir ev einem haus:bir eve
kein Artz:bir doktor degil keinem Artz:bir doktora degil
MIT VON AUSlardan sonra herzaman dativ kullanilir

der die das

nom. (wer,was) der die das
ein eine ein

akk. (wen,wohin) den die das
einen eine ein

dat. (wo,wem) dem der dem
einem einer einem

olumsuzluk keinem keiner keinem

kizlar bu tabloda isinize yarar belki diye koydum insallah yardimci olmusumdur biraz ugrastirdi ama insallah isiniz yararda ugrastigima deger demi????

Son düzenleme:
ya ben tabloyu güzelce yapiyorum altalta ama kaydedince bozuluyo bi türlü beceremedim insallah anlarsiniz kusura bakmayin
:çok üzgünüm:

tesekürler canimm..bunu bi arastiracagim
okulda ögretmenimiz bunlari ögrenmeden almanca ögrenemiycemizi söylemistibilmiyorumkismile
gercektende yöle cok calisildiginda ve pratik yapildiginda almancada ögrenilmeyecek kadar zor degil bence..sempatiksalakcinni

bencede pratik yapmak cok önemli sadece ezberle olmuyo biri bisey söylediginde donup kaliyosun pratik yapmak almanca film izlemek veya reklamlari bile izlemek ise yariyor bence

kizlar ben yarin uni. ögretmenlik okuyan bir ablamla almanca derslerine basliyorumm..
haftada 1gün olarak basliyacagiz istersem günleri arttiracagim kendisinin 7-8aylik bebegi var kocasi sehir disinda calisiyor yanliz kendisi.
hem ben ona yoldas olucam hemde o bana ögretmen yol gösterici olucak..
cok mutluyummsositososito
sizinlede ögrendiklerimi paylasirimmm..cok iyi olurr

der die das

nom. (wer,was) der die das
ein eine ein

akk. (wen,wohin) den die das
einen eine ein

dat. (wo,wem) dem der dem
einem einer einem

olumsuzluk keinem keiner keinem

kizlar bu tabloda isinize yarar belki diye koydum insallah yardimci olmusumdur biraz ugrastirdi ama insallah isiniz yararda ugrastigima deger demi????

Bu tablo çok karışık bence. Ben bu şekilde öğrenmedim bunları.

Back