Ben henüz araştıramadım, geçen yıl bir kitap almıştım ama onda da günlük, çok basit kullanım için verilmiş bilgiler vardı. Atıyorum yurtdışına gittiniz ve sorabileceğiniz çok basit sorular için hazırlanmış bir kitaptı. Cümleleri vermişler ama o cümle nasıl kurulur, ne nereye gelir, neye göre değişir falan bunlar yok. Ezber yani. Ben ona bakarak öğreneceğime gittiğim ülkede insanlarla İngilizce anlaşmaya çalışırım daha iyi. Bildiğim kadarıyla Almanya, Avusturya gibi ülkelerin insanlarının İngilizce ile sorunu yok.Bende almanca ogrenmek istiyorum ve kitap arıyorum. Yalnız piyasadakiler hep gunluk konusma cumlelerini ogreten basit kitaplar. Gramer kitabı istiyorum en alt seviyeden baslatsın, tıpkı ingilizce gibi. Sen arastırabildin mi, kitap tavsiyesi verebilir misin?
Muhakkak bir kurstan destek almak lazım ama duyduğuma göre oldukça da zaman alan bir süreçmiş. Kesinlikle İngilizce gibi değil.Ben meslek gereği her ikisini de bilmekle yükümlü idim. Fakat Almancam hiçbir zaman İngilizce seviyeme yaklaşamadı. Ben biraz daha zor buluyorum şahsen.
Kendi kendine evde öğrenmen yıpratıcı olur kanaatindeyim.
Ay evet bende fononun almanca kitabını aldım yok adres sorma, yok yemek siparis verme iki uc kalıp cumle. Ezberlemek istemiyorum bende sizin gibi ogrenmek istiyorum temelden. Hani toefln almanca karsılıgı varsa ona girip gececek duzeyde olsun istiyorum. Umarım kitap bulabiliriz. Basarılar, iyi calısmalar:) bu arada benim ingilizce gramerim cok iyidir ancak konusma sıkıntım var. Siz nasıl astınız bunu?Ben henüz araştıramadım, geçen yıl bir kitap almıştım ama onda da günlük, çok basit kullanım için verilmiş bilgiler vardı. Atıyorum yurtdışına gittiniz ve sorabileceğiniz çok basit sorular için hazırlanmış bir kitaptı. Cümleleri vermişler ama o cümle nasıl kurulur, ne nereye gelir, neye göre değişir falan bunlar yok. Ezber yani. Ben ona bakarak öğreneceğime gittiğim ülkede insanlarla İngilizce anlaşmaya çalışırım daha iyi. Bildiğim kadarıyla Almanya, Avusturya gibi ülkelerin insanlarının İngilizce ile sorunu yok.
Genşler ben size bir site tavsiye edeyim o zaman, faydalanın.
Almanca grameri alt seviyeden anlatıyor, anlaşılması kolay ve alıştırmalar da var. Ben üniversitedeyken buradan çalışırdım.
http://www.nthuleen.com/
Bu kıyağımı unutmayınız eheh.
Bende de tam tersiydi, gramerim konuşmamdan ve anlamamdan, kelime bilgimden falan daha kötüydü. Gramere çok fazla takılmamak gerektiğini düşünüyorum, ben daha çok günlük hayatta konuştukları İngilizce'ye yoğunlaştım ve bunu hallettikten sonra (elbette gramer olmadan tamamen halledemeyiz) gramere ağırlık verdim, eksiklerimi o şekilde kapadım. Yani yanlış yapmaktan, yanlış yazmaktan ve konuşmaktan hiç korkmadım, çekinmedim. Zaten yanlışlıktan kastım "you have" demem gerekirken "you has"gibi saçma sapan bişey söylemek ama bunu düzeltmek zor olmuyor zaten. Belki cümlede bir iki bişeyi unutmak, kurallara uymadan konuşmuş olmak falan. Konuşma sıkıntınız telaffuz falan mı yoksa konuşarak kendinizi mi ifade edemiyorsunuz?Ay
Ay evet bende fononun almanca kitabını aldım yok adres sorma, yok yemek siparis verme iki uc kalıp cumle. Ezberlemek istemiyorum bende sizin gibi ogrenmek istiyorum temelden. Hani toefln almanca karsılıgı varsa ona girip gececek duzeyde olsun istiyorum. Umarım kitap bulabiliriz. Basarılar, iyi calısmalar:) bu arada benim ingilizce gramerim cok iyidir ancak konusma sıkıntım var. Siz nasıl astınız bunu?
Ben almıştım almanca öğrenmeye başladığım dönem çokta memnun kaldım sene 2009 falandı akşam eve gidip adına yazarına bir bakayım sıfırdan başlıyor örnekler açıklamalar ses çıkışlar vb... o dönem 30 tl vermiştim bakırköy beyaz adamdan almıştım. yarın inşallah unutmazsam yazarım çok yardımcı olacağına inanıyorum özellikle yanında öğretmen yokken aklına takılan herşeyin cevabını barındırıyor.Yazarıda çok iyi bir eğitimciydi bir türlü aklıma gelmiyor yaww.Bende almanca ogrenmek istiyorum ve kitap arıyorum. Yalnız piyasadakiler hep gunluk konusma cumlelerini ogreten basit kitaplar. Gramer kitabı istiyorum en alt seviyeden baslatsın, tıpkı ingilizce gibi. Sen arastırabildin mi, kitap tavsiyesi verebilir misin?
Prof. Dr. Dursun Zengin
modern almanca
Deutsche Grammatik