merhaba arkadaslar şutarafagitti
cuma günü Die Europaischen Sprachen-Zertifikate sinavim vardi Allaha sükür sinav stresinide atlatmis bulunuyorum
600 saatlik ir kursun ardindan bu sinavda gelince bayagi bir stres vericiydi :bbo:
simdi size sinavin akisi nasil gecti onu anlaticam benneyaptımki
---------------------------------------------------------------------------------------------------
sabah 8 de sinava gidecegimiz yola dogru ciktik.
saat 9 da sinava basladik.Kendi Alman hocamizda vardi yanimizda ama baska bir erkek hoca girdi bizim sinavimiza(kendisi gayet bizimle ilgilendi haddinden bayagida bir fazlaca sakaciydi)
ilk 90 dakkalik maratonumuz baslamisti
bu 90 dakka icinde :
Leseverstehen ve Sprachbausteine vardi ikisine verilen sure 90 dakikaydi .Bu gramatik agirlikli oldugu icin bana nedense cok kolay geldi ben 60 dakikada bitirdim 30 dakka falan diger arkadaslari bekledim
------------------------------------------------------------------------------------------------------
daha sonra 30 dakika pause verildi(Biseyler atistirdik biraz daha aramizda diyalog kurmaya basladik ön deneme olsun diye vs)
Bu 30 dakikalik moladan sonra :
60 dakikalik maratonumuz basladi Hörverstehen ve Brief'ti
Hörverstehen 3 parcaya ayirmislardi tamda bekledigimiz gibi
fakat normalde a/ b/ c/ diye tek tek okunmustu bastan ama ikinci sayfadaki konuda hic araliksiz okudu zaten konusmaya gore hangisini sordugunu anlarsiniz ama ikincisi beni biraz zorladi daha sonra bir tekrar daha okutulunca anladim ...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
vee son olarak sira gelmisti bu uc kisima
yani Gesprach, Aufgabe lösen ve Kontaktaufnahme
malesefki partnerim Rustu
yani rus olmasin diye cok istemistim ama oldu yani rus olmasi bisey degil ama kadinin agzindan laf almaniz cok zor Çok üzgünüm çoook
hersey iyi guzel gectide gel velakin kendimizi tanitmada rus kadin bir giris yapti
adindan tutun geldigi yere kadar sonra Alman hoca dediki hayir dedi karsilikli sorcaksiniz dedi.Rus kadin bisey demedi o an ben ne soracagimi sasirdim artik bende kendimi tanittim ,ona ne zamandan beri burda oldugunu ,burayi ne kadar sevdigini,rusyada ne kadar zaman yasadigni hatta ve hatta ehliyetinden tutun bisiklete biniyormusuna kadar sosyal aktivitelerine kadar sordum
yani artik soracak biseyim kalmadi
o bana ne sordu biliyormusunuz
sadece ve sadece benim sorduklarima UND DU ? diye karsilik verdi sinirden aglicaktim nerdeyse Çok üzgünüm çoook
artik o bisey sormuyor bendede soru kalmadi dedimki hocaya :
ICH KANN NICHT MEHR WEITER :çok üzgünüm:
ya öyle sinir oldum ki anlatamam
be insan bir soru ciksin agzindan :mymeka:
umarim iyi bir sonuc alirim benneyaptımki
iste bu kadardi kizlar saat sabah 9tan öglen iki bucuga kadar sürdü 3te evdeydima.s.
sormak istediginiz biseyler varsa sorabilirsiniza.s.