Almanca Kursuna Gidenlerin Paylasim Alani

E

EU1

Ziyaretçi
arkadaslar bu bolumumuzde herkes ne kursuna gittigini en sertifika aldigini ve tecrubelerini paylassin istedik ...
herkes burdan tecrubelerini sinvada nelerin ciktigini neler yasandigini anlatsina.s.a.s.

canim ben 6 aylik bir kursa gittim sonunda uc sinava girdik birincisi entegrasyon kursuydu ikinci yazili sinav ve son olarakta sozlu sinava tabi tuttlular ve sinavi ok sukur basariyla bitidim cok kolay bir sinav olmadi ne sorduklarini hatirlamiyorum zaten o kadar cok soru vardiki hatirlamam mumkun degil darisi sinava girip kazanamayanlarin basina herkese kolay gelsin

Bende Almanya`ya ilk geldigimde Aacehan da Inlinguya gittim cok yogun bir kurstu sanirim 3 ya da 3.5 ay kadar surdu ve ben cocuklarim esimin bana destek olamamasi ve oldukca pahali olmasi sebebi ile yarida birakmak zorunda kaldim sinav sonuclarina gore mittel stufe oldum ama bana sorarsaniz daha cokkkkkk calismam lazim cokkkkkkkkkkk

funya tam olarak anlamadim gectin yani sinavi degil mi?
3 aylik bir kursu bitirip gectinse helal olsun valla :asigim:

selamlar bende geleli martta 2 sene oluyo.ben 6 ay vhs ye uyum kursuna gittim.ama sertifikami 1,5 puanla kacirdim.schißeKötü Kazen .sonra tekrar yazildim ama ciktim cünkü ayni dersleri görmek istemedim.ama yeniden prüfunga girebilirim.stuttgartta ifa diye bir kursu önerdiler.ama cok pahali ve bana uzak.bende artik kendi cabalarimla ögrenmeye calisiyorum.:enbuyukkk:

ehadcim benim bildigimde bu kursumuzu yani 600saatlik kursu bitirdikten sonra kazanamazsak ikinci sinav hemparali hemde 300saat yeniden kurs görücekmisiz yani mecburen insallah kazanirimda ikincilere gerek kalmaz
birinci sinavin nasil gecti neler yaptiniz puaanlama kac uzerindendi biraz anlatirsan girecek olanlar rahatlar:asigim:yani ben:roflol:

bende 6 aylik bi kursa baslamistim hafta sonlari haric hergün gittim benim gibi tr den yeni gelenler yada keyfi gelenler ayda 100 euro ödedik ama arbeitsamin yolladiklari para ödemiyor 14 aralikta sinava girdik daha sonuclari bildirmediler sorular cok zordu :1no2: mektup falan yazdik cd dinleyip bosluk doldurduk en zoruda o bosluk doldurmaydi 2 ögretmen vardi sinavda ama cok yardimci oldular arkadaslarla sürekli birbirimize bakarak yaptik okul günlerim aklima geldi neyse sonucta bu kurs bana hic yeterli gelmedi kendi isimi kendim halletmek istiyorum kimseye müdane etmeden simdide bebisim oldu daha bir aylik onu biraz büyüteyim yine gidecem kursa ama yinede sinav sonuclarini merakla bekliyorum :hooray:

sevgili gülsemin bize 300 saat tekrar istemediler.eger istersen 100 euro verip tekrar prufung yapabilirsin dediler.puan söyle idi:136-226 baraj 136 yani.ben 134,5 aldim malesef.senağlama sonra yazili ve sözlü yaptilar.aslinda sorular zor degildi calismadan bu puani aldim.esimde biraz calissaydin geciyodun dedi.yazilida hep dersteki sorular cikti.sözlüde kendini anlatiyosun surdan geldim cocugum yok falan gibi.sinifta yaptiklariniza cok iyi calismalisin.hep ordan soru cikiyo canimcim:enbuyukkk:

sevgili gülsemin bize 300 saat tekrar istemediler.eger istersen 100 euro verip tekrar prufung yapabilirsin dediler.puan söyle idi:136-226 baraj 136 yani.ben 134,5 aldim malesef.senağlama sonra yazili ve sözlü yaptilar.aslinda sorular zor degildi calismadan bu puani aldim.esimde biraz calissaydin geciyodun dedi.yazilida hep dersteki sorular cikti.sözlüde kendini anlatiyosun surdan geldim cocugum yok falan gibi.sinifta yaptiklariniza cok iyi calismalisin.hep ordan soru cikiyo canimcim:enbuyukkk:

bize niye mecbur dedi bu alman hocaÇok üzgünüm çoook
yada biz anlamadik herneyse iste:icecream:
uzuldum alamadigina :çok üzgünüm:
bizim hocada artik sonlardayiz diye deneme yapiyor hep bizi
gecenlerde yapti 220 puan toplam almamiz gerekiyordu benimkisi 132ydi gecmisim yani cok zordu bizimkiside gercektenkafamçokkarıştı
yani hic ilk baslardaki o kolayy konulardan degildi son isledigimiz konulardandi kafamçokkarıştı
bu pazartesi yine var deneme sinavi bu cok cok onemliymis biim icin muhakkak gelin dedi cunku gercek sinava benzer bir deneme sinavi olucakmis kendisi yapmicak arkadasi yapicakmis bizi sinav bir ön alistirma yani heyecanimiz gitsin diyeymis bakalim insallah basarili olurum

bende 6 aylik bi kursa baslamistim hafta sonlari haric hergün gittim benim gibi tr den yeni gelenler yada keyfi gelenler ayda 100 euro ödedik ama arbeitsamin yolladiklari para ödemiyor 14 aralikta sinava girdik daha sonuclari bildirmediler sorular cok zordu :1no2: mektup falan yazdik cd dinleyip bosluk doldurduk en zoruda o bosluk doldurmaydi 2 ögretmen vardi sinavda ama cok yardimci oldular arkadaslarla sürekli birbirimize bakarak yaptik okul günlerim aklima geldi neyse sonucta bu kurs bana hic yeterli gelmedi kendi isimi kendim halletmek istiyorum kimseye müdane etmeden simdide bebisim oldu daha bir aylik onu biraz büyüteyim yine gidecem kursa ama yinede sinav sonuclarini merakla bekliyorum :hooray:

insallah kazanmissindir canim
nasil yani birbirinizden kopya cekmeniz serbestmiydi :1shok:
aaa hakkaten sok oldum:1shok:
ben bir yere gittigimde kendimi anlatabiliyorum anlatirim guveniyorum kendime fakat bu sinav konusmayla cok farkli tamamiyle gramatik agirlikli
------hören verstehen biraz zor bizde sizinkisi gibi bosluk doldurmaca degil birisi konusuyor sen kisinin dedikleri dogrumu yanlismi diye iisaretliyorsunkafamçokkarıştı

slm kizlar bend 6 aylik bi kursa gttim sinava girdim ama daha sonuclarim gelmedi yaa bende mrk ediom bende ehadla ayni kursdaydim o benden onceki siniftaydi bitirdi ve 1,5 puanla canim arkdsm kaybetti dur bklm benm ne olck inslh gecerim sorulr ck zordu yaaa ma iyi calisin sinava gircekler insn gtyo okdr bide dusuk puan alinca zoruna gtyoo

arkadaslar bn de vhs nin B1 zertifikat deutsch sinavina girecegim.Benim sikintim öncelikle mündliche kisminda.brief kismini basardim sayilir.kursta hoca modelltest yapti,orjinal sinav gibi.ama konusmada tikanip kaliyorum.bana tavsiyesi olan varmidir?...

benim yarin bi kursum basliyor ama ne kursu derseniz hic bi fikrim yok cok abuk bisi ama inanin bilmiyorum nerdeyse 1 senedir bekliyordum eve cok yakin oldugu icin daha önceki eve cok uzak olan kursumu ve cok pahali olan diger kursumu birakmak zorunda kalmistim 4 senedir burdayim bölük pörcük 3 adet kursa gittim bu gune kadar oglan hasta olur kindergartena alisamaz aman bi suru problem ben hep evde kendim calistim ama ne oldu seviye tespite girince hepsini yapiyorum ve benim uyum kursuna mecburiyetim yok onunda deneme sinavina girdim sorular cok uyduruktu herhalde hepsini yaptim sonucta yarin baslayacagim kurs icin 6 ay önce kayit oldum bu pratik sinifi yani teoride biraz bilip pratikte gunluk hayatta dogru durust konusamayanlar icin bi sinif hazirladigini soylemisti beni kayit eden kadin neyse acayip hayallerim var yani hep pratik yapicaz gibi geliyor insallah hayallerim yikilmaz yarin sonucta sinav sertifika filan beni ilgilendirmiyor cunki kendikendime ögrendigim icin bi kelimeyi yalnis soyluyorum hadi tum utanma dellenme gurur gibi duygulari bastirip karsimdaki anlamadim ne dedin dediginde annlatmaya calisiyorum hadi haaaa sunu demek istedin dediklerinde pratikle ögrenmis oluyorum o yuzdende surekli her firsatta konusmaya calisiyorum ama beni cok yordu yani bu ara gene motivasyon kaybindayim eger bu kursta umdugum gibi cikmazsa bilmyiroum ne olur.Cunki kadin beni kayit yaparken siniftaki herkesi seviyesini ayni tutuyoruz demisti.Diger kurslarda her milletten insan var seviye yerlerde surunuyo allahim bi sefer cinli bi fizikcinin iki kelimeyi anlamasi icin bi ders boyu cabalamisti ögretmen ben cikip gitmistim daralip dua edin kizlar bana artik su sorunu asip gideyim ya gina geldi resmen yetti:KK43:((

arkadaslar ben de kursa gitmek istiyorum nasil bir gitmeliyim gidecegim kursun bir adi olmalimi yani en iyi nasil ögrenebilirim.daha önce bir kursa gittim sirf türk bayanlar vardi bol bol kitapdaki yazilari deftere gecirdik.esim hep kiziyordu sen orda ir sey ögrenmiyorsun bosuna gidiyorsun diyordu bende hep yok ögreniyorum sana öyle geliyor diyordum ve gercekden ben hala konusamiyorum.bazi seyleri anliyorum oglum oldukdan sonra iyice unuttum bildiklerim bile aklimda ucup gitti.simdi cocugum kindergartena baslayinca bende kursa gitmek istiyorum ama nereye hangi kursa gidecegimi bilmiyorum bana yardimci olun lütfen en iyi nasil ögrenebilirim evde neler yapmaliyim benim tek yaptigim cizgifilm izlemek oglumun almanca hikaye kitaplarini okumak ve sürekli almanca radyo dinlemek fakat ögrendigimin kelimeleri nasil cümle kuracagimi bilmiyorum baskalarina bakiyorum cok guzel konusuyor allahim bende bir sorun mu var diye dusunmeye basladim artik arkdaslar fikirlerinizi bekliyorum bana bir yol gösterin

bende baslayacagim onceden gitmisdim dusugum olunca gidemedimdi simdi iki cocugum var en yakin zamanda basalyacagim pasaprotumun uzatilmasinda bakalim ne diyecekler bana niye gitmedin kusa diyecekler garanti ama ben cok korkuyom bu kursdan kimse yok gibi turk yok oldugum yerde az bi r veya ki ikisi var ne yapaacgim bilmiyom turk olsa yardim ederdi yine dusunuyom bakalim yazarim baslarsam

bnde gittim bi zmnlar kursa:KK70:,10 yildir almanyadayim,ilk geldigimde yoktu bizim burda kurs,we simdiki gibi mecbur degildi,bi yil sonra acildi gittim,haftada iki gundu,ne ogrenebildiysek artik,sonra kizim oldu,o kindergartena gidene kadar ara werdim,sonra yine gittim kursa,aslinda ewdede konusmak gerekiyo almncayi o zmn daha gzl ogreniyosun,iki kizim war benim,kucuk olan ablasindan neler ögrendi bi bilseniz,daha 4 yasinda ama bnden cok biliyo diyebilirimm:KK70: burda almnca sart,hersey icin gereklii,o yuzden bende ewde gelistiriyorum kendimi,istesende istemesendee mecbursun buna öyle diilmii....

merhaba arkadaslar şutarafagitti
cuma günü Die Europaischen Sprachen-Zertifikate sinavim vardi Allaha sükür sinav stresinide atlatmis bulunuyorum
600 saatlik ir kursun ardindan bu sinavda gelince bayagi bir stres vericiydi :bbo:
simdi size sinavin akisi nasil gecti onu anlaticam benneyaptımki

---------------------------------------------------------------------------------------------------
sabah 8 de sinava gidecegimiz yola dogru ciktik.
saat 9 da sinava basladik.Kendi Alman hocamizda vardi yanimizda ama baska bir erkek hoca girdi bizim sinavimiza(kendisi gayet bizimle ilgilendi haddinden bayagida bir fazlaca sakaciydi)
ilk 90 dakkalik maratonumuz baslamisti
bu 90 dakka icinde :
Leseverstehen ve Sprachbausteine vardi ikisine verilen sure 90 dakikaydi .Bu gramatik agirlikli oldugu icin bana nedense cok kolay geldi ben 60 dakikada bitirdim 30 dakka falan diger arkadaslari bekledim

------------------------------------------------------------------------------------------------------
daha sonra 30 dakika pause verildi(Biseyler atistirdik biraz daha aramizda diyalog kurmaya basladik ön deneme olsun diye vs)
Bu 30 dakikalik moladan sonra :
60 dakikalik maratonumuz basladi Hörverstehen ve Brief'ti
Hörverstehen 3 parcaya ayirmislardi tamda bekledigimiz gibi
fakat normalde a/ b/ c/ diye tek tek okunmustu bastan ama ikinci sayfadaki konuda hic araliksiz okudu zaten konusmaya gore hangisini sordugunu anlarsiniz ama ikincisi beni biraz zorladi daha sonra bir tekrar daha okutulunca anladim ...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
vee son olarak sira gelmisti bu uc kisima
yani Gesprach, Aufgabe lösen ve Kontaktaufnahme
malesefki partnerim Rustu
yani rus olmasin diye cok istemistim ama oldu yani rus olmasi bisey degil ama kadinin agzindan laf almaniz cok zor Çok üzgünüm çoook
hersey iyi guzel gectide gel velakin kendimizi tanitmada rus kadin bir giris yapti
adindan tutun geldigi yere kadar sonra Alman hoca dediki hayir dedi karsilikli sorcaksiniz dedi.Rus kadin bisey demedi o an ben ne soracagimi sasirdim artik bende kendimi tanittim ,ona ne zamandan beri burda oldugunu ,burayi ne kadar sevdigini,rusyada ne kadar zaman yasadigni hatta ve hatta ehliyetinden tutun bisiklete biniyormusuna kadar sosyal aktivitelerine kadar sordum
yani artik soracak biseyim kalmadi
o bana ne sordu biliyormusunuz
sadece ve sadece benim sorduklarima UND DU ? diye karsilik verdi sinirden aglicaktim nerdeyse Çok üzgünüm çoook
artik o bisey sormuyor bendede soru kalmadi dedimki hocaya :
ICH KANN NICHT MEHR WEITER :çok üzgünüm:
ya öyle sinir oldum ki anlatamam
be insan bir soru ciksin agzindan :mymeka:
umarim iyi bir sonuc alirim benneyaptımki
iste bu kadardi kizlar saat sabah 9tan öglen iki bucuga kadar sürdü 3te evdeydima.s.
sormak istediginiz biseyler varsa sorabilirsiniza.s.

Son düzenleyen: Moderatör:
kizlar puanlamalar söyle:​
  1. Leseverstehen: 75 puan
  2. Sprachbausteine:30 puan
  3. Hörverstehen:75 puan
  4. Schriftlicher Ausdruck(Brief):45
  5. Kontaktaufnahme:15 Puan
  6. Gesprach:30 puan
  7. Aufgabe lösen:30 puan
toplam 300 puan
yarisini aldiginizda geciyorsunuz demektir :içelim:​

Son düzenleyen: Moderatör:
Insallah sonucun iyi cikar Gülsemin....ama anlattigin kadariyla bütün sorular senden cikmis, yani kadin cok pasif kalmis senin yaninda. Insallah hoca bunlari göz önünde tutarda sinavi gecersin...

X