Tüp Bebek Merkezleri Alman hastanesinde tüp bebek yaptiranlar buluşalim

ALMAN HASTANESİ GRUBUNU TÜP BEBEKTE BAŞARILI BULUYOR MUSUNUZ?

• Ankete Katılan
    145
shenay merhaba ben alman hastanesinde 5 denememde gebe kaldım dr mustafa bahçeciye gittim takiplerim orada yapıldı yumurta toplama ve transfer alman hastanesinde yapıldı şu an 4 aylık kızım var

merhaba arkadaşlar ben sitenize yeni katıldım aranızda olmakatan çok mutluyum bende 3 tane tüp bebek denemesi geçirdim. ikinini ankara'da birinide izmir'de 2008 temmuz ayında yaptırdım ama hepsinde hüsrana ugradım caresiz bir zamanda içimden bir ses bir daha dene dedi şimdi 22 eylülde mustafa bahçeciye gittim bana rahimde su var buda bebeğin tutunmasını engeller dedi tabiki bunu tam anlamak için hsg flimi çektir bize gönder dedi şimdi gönderdim ondan haber bekliyorum kısmet olursa ocak ayı gibi dörttüncüyü düşünüyorum allah herkeze nasıp eder benide içinden ayırmaz arkadaşlar

arkadaşlar merhabalr.öncelikle rabbim hepimizin yardımcısı olsun ve hepimize gönlümüzün muradı olan küçük meleklerimizi bağışlasın.
ben bu sene temmuz ayında alman hastanesinde tüp bebek tedavisi oldum.2 denememdi.ilki ege ünv. oldu.doktorum burçak erzik.hala ona devam ediyorum.15 haftalık hamileyim.ne sorun olursa olsun gün saat önemli değil her an cep telefonundan arıyabiliyorum.gerçekten alman hastanesi doğru tercih.güven veriyor.ha şimdi bide transferden önce ve sonra akupunktur yapıyorlar.başarıyı artırıyormuş.hepimize bol şanslar.

shenay merhaba ben alman hastanesinde 5 denememde gebe kaldım dr mustafa bahçeciye gittim takiplerim orada yapıldı yumurta toplama ve transfer alman hastanesinde yapıldı şu an 4 aylık kızım var

elkedicim ne mutlu sana sabirla beekleyip muradina ermişsin....
Seni de aramizda görmek gerçeken güzel...
Allaha emanet ol..
Birde elkedicim problem neydi yazarsan sevenirim...

sevgili mimar2 senide taaa sinoplardan aramizda görmek gerçekten çook güzel.....
En kisa zamanda tedavinini neticesinden bizleri haberdar etmeni istiyoruz...
Ama emin ellerde olduğuunu bilmek güzel....

sevgili megul senide aramizda görmek güzel...problemini yazarsan sevinirim..
Akupunkturu tüm tüp bebek uzmanlari öneriyor....
Tedaviden özellikle transferden önce bir seans bile yapmak tüp bebek şansini yüzde 20-30 arttiriyor deniliyor canim...

Son düzenleyen: Moderatör:

Canım benim eşim böbrek hastası bu yüzden sperm hareketsizliği var.Benim yumurtalarımda önceki tüp denemem de ya hep ya hiç şeklinde tedavi gördüğüm için azaldı ve 5 yumurtayı zor elde ettik.Adetin 2. günü Fostimon ile başlandı ben daha önce çok zayıftım ve vitamin tedavisi görmüştüm bu sebeple vitamine ihtiyacım olmadı.Çatlatma iğnemi dahi ben karnımdan yaptım.Transferden sonra crimera bantla 120 tane progesteron iğne vuruldum.2 sabah 2 akşam.Biara oturamıyordum ve 1 hafta evde yattım sonra işe başladım.Çok rahat davrandım ama ne olursa olsun o korku ve tedirginlik bitmiyor.Şimdi coraspin ve elevit verdiler ama vitamin bana yaramıyor.Birde crinomisin jel kullanıyorum sabah akşam.İnşallah sizlerinde güzel haberlerinizi duyarız.Alman hastanesi uğurlu bir hastane.gamyoncuiremsugamyoncuiremsu

canım ben 114 sene boyunca ilaçla adet gördüm.hipogonaptrik hipogonadizm diye adını zor yazıp söylediğim bi hastalık.eşim azospermi.yani durumumuz pek vahimdi.doktorlar bize ilk andan itibaren mikrodan başka şansınız yok demişlerdi zaten.inşallah rabbim bu çocuğu nasip eder.doğmadan kucağıma almadan benim için hiçbirşey bitmiş değil.hala inanamıyorum zaten

14 sene olacak bir tane 1 fazladan gitmiş :))

senin yasadığın her sıkıntıyı bende yasadım(ameliyat;çikolata kisti:)ameliyattan sonra yumurtalık rezervimin azaldığını söylediler sende olmadımı boyle bir durum.3 defa denedim tüp bebek maalesef neğatif.4üncüyü yaptırmaya cok korkuyorum ama b,r okadarda çok istiyorum.

canım ben daha önce de yazdığım gibi 2000 yılında açık ameliyat oldum sağ yumurtalık 7cm, sol yumurtalık 8 cm yumurtalık kistlerim alındı. endometriozis vardı. o zaman bekardım ameliyattan sonra duphastan kullandım bir dönem...sonra iş hayatı falan arada kaynadı gitti herşey....
14 aylık evliyim bana çocukta sıkıntı yaratacağını tahmin ediyordum bu hastalığmın nitekimde öyle oldu.
çapa tıp fakültesi infertilite ve tüp bebek merkezine gitmeye başladım 2008 mart ayında.
yine endometriozis çikolata kistlerim vardı iki yumurtalıkta da ...ve sol tüpüm tamamen tıkalı ve sıvı birikmesi vardı.kese oluşmuştu...
sonuç sol tüpüm alındı, sağ tüpümün iyi olduğunu söylediler!!!!! yine sağda 4cm, solda 5cm yumurtalıktaki çikolata kisteliri alındı...(laparoskopiyle olmuştu!!!
ameliyattan sonra karın içi çok fazla yapışıklık olduğu(önceki ameliyattan dolayı olduğu söylendi) için tüpümün birisi de alındığı için direkt tüp bebek dediler.
raporU çıkarttım alman hastanesinde halit beyin hastası olmya akarar verdim.
tekrar rahim filmi istedi, sağ tüpümünde tıkalı ve sıvı birikmesi olduğunu aslında bu ameliyatın ilk tüpümün alındığı dönemde aynı anda yapılması gerektiğini belirtti.tabi tekrar ameliyat olacağımı bilmek beni üzmüştü...

sonra dr inancım kalmadığı için emin olmak adına acıbadem ve süleymaniye tüp bebek merkezlerine giderek oradaki tüp bebek uzmanı dr larında görüşünü aldım.onlarda ameliyat olmalısın diyerek bana halit hocanın dediklerini tekrarlayınca halit hocaya olan güvenim arttı.
ve umut tüp bebek merkezinde bir ay önce ameliyat oldum.sol tüpümü de aldılar, kistleri aldılar, karın içi bağırsak yumurtalık ve rahimdeki yuapışıklıkları açtılar....
ben artık herşey tamam artık tüp bebeğe başlarım dediğim anda yine sol yumurtalığımda kist oluşmuştu.
drum bana yumurtalığa uygulanan ameliyatların yumurta dokusuna zarar verme riski olduğundan yumurta rezervini azaltabileceğini bu yüzden kistlerin aspire(boşaltılma yönteminin daha iyi olacağını önerdi!!!!!!)
bunun üzerine sol yumurtalıktaki iki kistim boşaltıldı böylece iki kistten daha kurtuldum...
bakalım kasım ayında dr amerikada olacak.14 kasım gibi türkiyeye dönecek....
o zaman tekrar kontrole gidecem...
en son aralık ayına karar vermiştik.
tabi aksilik olmazsa başlayacak.
bizlerin dezavantajı endometriozis hastalığı ömür boyu takip gerektiren tedavi oldum bitti sözkonusu olmayan bir hastalık!!!! maalesef.
ve benim yumurtalıktaki kistlerimin sürekli oluşması da bünyeden kaynaklanıyor...
ama OLSUN ALLAHIMA ŞÜKÜRLER OLSUN....
ALLAH DERMANSIZ DERT VERİPTE DERMAN ARATMASIN...
KISACA SENİNLE SIKINTILARIMZDA AYNI OLUNCA DERTLEŞMEK İYİ OLDU BENİM İÇİN....

ve sevgili betonya tedavini nerede yaptirmana karar verince de lütfen bizlerle hastaliğinin ve tüp bebek tedavinin ayrintilarini paylaşirsan sevinirim....
Kendine iyi bak

allaha emanet ol
eğer alman gurubunu tercih edersen haber ver seni de listeye ekleyelim....

gönüllerimiz bir olduktan sonra ne nasil yazarsan yaz anlariz canini sikma hiç....
Allahim inşaallah sana nasip ettiği gibi bu siteyi okuyan ziyaret eden alman has. Tedavi gören yada görmeyen herkese nasip eder inşallah...
Sen şimdi rahatina bak...allahim senin için en iyisini en hayirlisini nasip eder...
Yeterki şükür et ve sabret...
Herşeyin en iyisine layiksin...
Allaha emanet ol...
Listeye ekliyorum.

SAĞOL ALLAH RAZI OLSUN....
ALLAHIM ÖNCE SENİN SONRA BİZLERİN DUALARINI KABUL ETSİN İNŞAALLAH....
LİSTESDESİN...
AYRICA İRTİBATI KESME...
OLUMLU OLUMSUZ YAŞADIĞIN SÜRECİ PAYLAŞMANI BEKLİYORUZ..cokacimcoookcokacimcoook

segili shenay34,
bizim problemimiz erkek infertilitesi.Eşime varikosel teşhisi konuldu.yaklaşık 1 yıl önce ameliyat oldu.yaşım 28.Allah'ın izniyle 2.tüp bebek deneyimimizi Bahçeci Kliğinde yaptıracağım.ayın 31 'inde Lucrin iğnelere başlıyoru.adet olunca da 3. gün bahçeci kliniği'ne gideceğiz.ben bu arada Ankara'da oturuyorum.çok araştırdım Bahçeci'yi.herkes çok övüyor.Önce Allah,sonra bahçeci dedim.bakalım hayırlısı.kaydirigubbakcemile

birteksen seni en kısa zamanda uçak fobini yenip eşinle birlimkte türkiyeye bekliyoruz....
allahım inşaallah sana en kısa zamanda cennet kokulu yavrularını nasip eder...
sen cesaretini topla ve gel...
hollandaya selamlar...

birteksen eğer alman hastanesine geyleceksen mutlaka haber hem tedavinin ayrıntılarını dinleriz paylaşırız hemde listemize seni de ekleriz...
herşeyin hayırlısı tabi canım...

arkadaşlar hepinize güzel bir haberim var......
Akupunkturun mucize etkilerini hepimiz biliyoruz artik.....
Tüp bebek tedavisinde de destekleyici tedavi olarak uygulandiğinda da transferden önce bir seans bile görmek (stresi azaltma-hormonlari düzenleme-rahime kan dolaşiminin sağlanmasi vs. Sayamadiğim kadar faydasi var!!!) yüzde 20-30 başari şansini arttiriyor..
Bunu internette araştirini soruşturun... Ben öyle yaptim.
Ezbere yazmiyorummmmmm::::
Bugün birçok önde gelen kadin doğum rofesör ve uzmanlari tüp bebekte akupunkturun faydasini anlatiyor ve tavsiye ediyor ....
Işte bu nedenlerden ötürü alman hastanesi'nde tüp bebek tedavisi gören hastalara transferden önce 1 , transferden sonra 1 olmak üzere toplam iki seans akupunkutr tedavisi ücretsiz.....
Sakin bu firsati kaçirmayin arkadaşlar...
Emin olun faydasini göreceksiniz...
Alman hastanesi bu atağiyla da tüp bebekteki başari şansini ve siralamasini eminim zirveye taşiyacaktir...

akupunkturun mucizevi etkilerini sizinle paylaşmaya devam edeceğim.. Kaynaklarla..

İnfertilite'de destek tedavi;
Akupunktur ve Nöral Terapi hizmeti başladı!
Ağustos 2008

Bahçeci Kliniği-Alman Hastanesi Tüp Bebek Merkezi'nde, infertilitenin geleneksel tedavi seçeneklerine destek olarak "akupunktur ve nöral terapi" hizmeti veriliyor.

Oluşturduğu merkezi ve refleks etkilerle; stresi azalttığı, yumurta sayısı ve kalitesini olumlu yönde iyileştirdiği, GnRH, FSH, LH hormonlarını düzenlediği, düşük tehlikesini azalttığı, embriyonun tutunmasını artırarak, gebelik oranlarını yükselttiği belirtilen akupunktur, Bahçeci ekibine yeni katılan Dr. Emel Konur tarafından uygulanıyor.

Ayrıca, lokal anestezik maddelerle yapılan, sinirsel, hormonal, hücresel ve psişik dengeleme sağlayan bir düzenleme tedavisi olan Nöral Terapi de infertilite tedavisinde tamamlayıcı olarak uygulanıyor.

Akupunktur ve Nöral Terapi aynı zamanda, PMS (adet öncesi gerginlik sendromu), dismenore (ağrılı adet), adet düzensizlikleri, gebelikte bulantı, kusmalar, bel ağrısı, baş ağrısı, süt azlığı, depresyon gibi rahatsızlıkların tedavisinde de etkili sonuçlar veriyor.

TÜP BEBEK TEDAVİSİNDE UYGULANMAKTA OLAN AKUPUNKTUR YÖNTEMLERİ VE ETKİLERİ
Tüp bebek tedavisinde uygulanan akupunktur yöntemleri zamana ve nokta seçimine göre farklılıklar göstermektedir;

1. Uygulama zamanına göre;

Yöntem 1; embriyo transferinden 1 ay önce haftada bir tedavi ve embriyo transferinden önce uygulama yapılması

Yöntem 2; aynı gün, embriyo transferinden önce ve transferden sonraki saatlerde uygulama yapılması

Yöntem 3; embriyo transferinden önceki saatlerde ve transferden 2 veya 3 gün sonra uygulama yapılması

2. Nokta seçimine göre;

Yöntem 1; sadece vücuttaki noktaların uyarılması

Yöntem 2; hem vücut hem de kulak noktalarının birlikte uyarılması

Akupunkturun etkileri;

Tüp bebek uygulamasında başarıyı engelleyen en önemli faktörlerden biri olan aşırı stresin ortadan kaldırılmasındaki etkilidir

Kadınlarda menstrüal siklusu düzenleyerek (nöromediyatörler ve ilgili hormonlar üzerinden), özellikle ovulasyonu(yumurtlamayı) uyarır

Embiryonun transferden sonra rahime tutunup yerleşmesi için rahim iç duvarının yeterli damarsal olgunluğa ve kalınlığa ulaşmasında etkilidir.

Akupunktur bu etkileri gerçekleştirirken herhangi bir yan etki göstermemektedir.

Role of acupuncture in the treatment of female infertility Raymond Chang, M.D., Pak H. Chung, M.D., and Zev Rosenwaks, M.D. Fertil Steril 2002;78:1149–53. 2002 by American Society for Reproductive Medicine.

Prof. Dr. Ayşe Bilgihan
Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi

Prof. Dr. Ayşe Bilgihan

Tüp Bebek Tedavisinde Akupunktur

Tüp bebek uygulamasında başarıyı engelleyen önemli faktörlerden biri anne adayında oluşan aşırı stres ve döllenmiş yumurtanın transverden sonra tutunup yerleşeceği endometrium adlı tabakanın yeterli damarsal olgunluğa ve kalınlığa ulaşamamasıdır.

Akupunktur endometrium olarak adlandırılan bu tabakanın yeterli olgunluğa ulaşmasına katkıda bulunur.

Akupunktur’un limbik sistemi düzenleyici etkisi ile anne adayının strese karşı dayanıklılığını arttırarak bu olumsuz etkiyi de ortadan kaldırır. Böylece tüp bebek uygulaması öncesinde ve sonrasında akupunktur tedavisi gören anne adaylarının başarı şansı akupunktur tedavisi görmeyenlere oranla daha artmaktadır.

Amerika Birleşik Devletlerinde 2002 yılında Dr WE Paulus tarafından yapılan ve Fertility & Sterility isimli saygın bir tıp dergisinde yayınlanan bir çalışmada, akupunktur tedavisinin tüp bebek tedavisi yapılan çiftlerde gebelik oranlarını arttırdığının gösterilmesi ile tüp bebek kliniklerinde giderek yaygınlaşan bir uygulama haline gelmiştir. Bu gelişme beraberinde pek çok yeni çalışmanın da yapılmasına yol açmıştır. Günümüzde ABD’de pek çok tüp bebek merkezinde akupunktur tedavisi hastalara bir seçenek olarak sunulmaktadır.

Fertility&Sterility dergisinin Mayıs 2006 sayısında akupunkturun tüp bebek tedavisinde kullanımı ile ilgili yedi adet çalışma yayınlanmıştır. Bu çalışmalardan iki tanesi özellikle dizaynları, hasta sayıları, sonuçları ve bilimsel değerleri açısından dikkat çekicidir. Her iki çalışmada tüp bebek tedavisine alınan hastalara embryo transferi aşamasından hemen önce akupunktur yapılmasının klinik gebelik oranlarını arttırdığı gösterilmiştir.

Bu çalışmalardan ilki Danimarka da Dr Westergaard ve arkadaşlarının toplam 273 hasta üzerinde yaptıkları ve akupunkturun tüp bebek tedavisinde gebelik oranlarını arttırdığını gösteren bir yayındır. Bu yayında akupunktur yapılan grupta klinik gebelik oranı %39 olarak saptanmış, akupunktur yapılmayan kontrol grubunda ise %24 olarak saptanmıştır. Aradaki fark istatistiksel olarak anlamlı bulunmuştur.

İkinci çalışma ise Almanya dan Dr Dieterle Stefan ( University of Witten-Dotmund) ve Çin den Dr Ying Gao ( Huazhon University of Science &Technology,Wuhan) tarafından ortak yürütülen bir araştırmadır. Bu çalışma toplam 225 hastada yapılmıştır. Klinik gebelik oranı akupunktur yapılan hastalarda %33.9 olarak saptanmıştır . Kontrol grubunda gebelik oranı % 15.6 olarak saptanmıştır. Aradaki fark istatistiksel olarak anlamlı bulunmuştur.

Belirli noktalara yapılan uyarı ile tüm vücutta beta-endorfin denen bir kimyasal maddenin salgılanması artmaktadır. Bu artış ile GnRH (gonadotropin releasing hormon ) salınımı ve dolaylı olarak vücudun ürettiği steroit ve gonadotropin hormonlarının salgılanması artmaktadır. Ek olarak akupunktur uygulaması sonrasında uterusa (rahime) olan kan akımını artar, endometrium olgunlaşır ve sonuç olarak rahimde gebeliğin oluşmasını kolaylaştıran koşullar sağlanır. Bütün bu değişiklikler sayesinde transfer edilen embryoların implantasyon (tutunma) oranının arttığı düşünülmektedir.

Tüp Bebek Tedavisinde Akupunkturun Yeri

Tüp bebek; infertilitenin giderilmesinde önemli bir uygulama olarak öne çıkmıştır. Bu yöntem bir çok çiftin çocuk sahibi olmasını sağlamıştır. Ülkemizde tüp bebekle çocuk sahibi olmak için başvuran kişi sayısı her geçen gün artmaktadır. Bunun yanı sıra tüp bebek uygulamalarında başarıyı arttırmak için birçok araştırmalar yapılmaktadır.

Tüp bebek uygulamasında başarıyı engelleyen önemli faktörlerden biri anne adayında oluşan aşırı strestir. Akupunktur; limbik sistemi düzenleyici etkisi ile anne adayının strese karşı dayanıklılığını arttırmaktadır.

Tüp bebek uygulamasında başarıyı engelleyen önemli faktörlerden bir diğeri ise anne adayında; döllenmiş yumurtanın transferden sonra tutunup yerleşeceği endometrium adlı tabakanın yeterli damarsal olgunluğa ve kalınlığa ulaşamamasıdır.

Akupunktur uygulaması sonrasında uterusa (rahime) olan kan akımı artmakta, endometrium olgunlaşmakta ve sonuç olarak rahimde gebeliğin oluşmasını kolaylaştıran koşullar sağlanmaktadır.

Bu değişiklikler transfer edilen embryoların implantasyon (tutunma) oranını arttırmaktadır.

Amerika Birleşik Devletlerinde yayınlanan çalışmalarda akupunkturun tüp bebek tedavisine sunduğu desteği gösteren bilimsel çalışmalar yayınlanmıştır. Çalışmalarda tüp bebek tedavisine alınan hastalara embryo transferi aşamasından akupunktur yapılmasının klinik gebelik oranlarını arttırdığı gösterilmiştir.

Merkezimizde olduğu gibi ABD’de de pek çok tüp bebek merkezinde akupunktur tedavisi hastalara bir seçenek olarak sunulmaktadır.

Sonuç olarak; akupunkturun tüp bebek uygulamalarına oldukça etkin bir destek sunduğunu, özellikle stresi yoğun olan anne adaylarının ve birden fazla denemeye rağmen gebe kalamamış anne adaylarının akupunktur desteği almalarının yararlı olacağını söyleyebiliriz.

Benım dr um Halıl Ibrahım Tekın Kıbrıs Tup bebek Hastanesı dr u İstanbuldakı ıslemlerını Bahcecı ile bırlıkte Alman Hastanesınde yapıyor kasım ayında tedavıme baslayacagım bende akupunkturu denemek ıstıyorum bu 5 denemem olucak

Tüp Bebek Tedavisinde Akupunktur

Tüp bebek uygulamasında başarıyı engelleyen önemli faktörlerden biri anne adayında oluşan aşırı stres ve döllenmiş yumurtanın transverden sonra tutunup yerleşeceği endometrium adlı tabakanın yeterli damarsal olgunluğa ve kalınlığa ulaşamamasıdır.

Akupunktur endometrium olarak adlandırılan bu tabakanın yeterli olgunluğa ulaşmasına katkıda bulunur.

Akupunktur’un limbik sistemi düzenleyici etkisi ile anne adayının strese karşı dayanıklılığını arttırarak bu olumsuz etkiyi de ortadan kaldırır. Böylece tüp bebek uygulaması öncesinde ve sonrasında akupunktur tedavisi gören anne adaylarının başarı şansı akupunktur tedavisi görmeyenlere oranla daha artmaktadır.

Amerika Birleşik Devletlerinde 2002 yılında Dr WE Paulus tarafından yapılan ve Fertility & Sterility isimli saygın bir tıp dergisinde yayınlanan bir çalışmada, akupunktur tedavisinin tüp bebek tedavisi yapılan çiftlerde gebelik oranlarını arttırdığının gösterilmesi ile tüp bebek kliniklerinde giderek yaygınlaşan bir uygulama haline gelmiştir. Bu gelişme beraberinde pek çok yeni çalışmanın da yapılmasına yol açmıştır. Günümüzde ABD’de pek çok tüp bebek merkezinde akupunktur tedavisi hastalara bir seçenek olarak sunulmaktadır.

Fertility&Sterility dergisinin Mayıs 2006 sayısında akupunkturun tüp bebek tedavisinde kullanımı ile ilgili yedi adet çalışma yayınlanmıştır. Bu çalışmalardan iki tanesi özellikle dizaynları, hasta sayıları, sonuçları ve bilimsel değerleri açısından dikkat çekicidir. Her iki çalışmada tüp bebek tedavisine alınan hastalara embryo transferi aşamasından hemen önce akupunktur yapılmasının klinik gebelik oranlarını arttırdığı gösterilmiştir.

Bu çalışmalardan ilki Danimarka da Dr Westergaard ve arkadaşlarının toplam 273 hasta üzerinde yaptıkları ve akupunkturun tüp bebek tedavisinde gebelik oranlarını arttırdığını gösteren bir yayındır. Bu yayında akupunktur yapılan grupta klinik gebelik oranı %39 olarak saptanmış, akupunktur yapılmayan kontrol grubunda ise %24 olarak saptanmıştır. Aradaki fark istatistiksel olarak anlamlı bulunmuştur.

İkinci çalışma ise Almanya dan Dr Dieterle Stefan ( University of Witten-Dotmund) ve Çin den Dr Ying Gao ( Huazhon University of Science &Technology,Wuhan) tarafından ortak yürütülen bir araştırmadır. Bu çalışma toplam 225 hastada yapılmıştır. Klinik gebelik oranı akupunktur yapılan hastalarda %33.9 olarak saptanmıştır . Kontrol grubunda gebelik oranı % 15.6 olarak saptanmıştır. Aradaki fark istatistiksel olarak anlamlı bulunmuştur.

Belirli noktalara yapılan uyarı ile tüm vücutta beta-endorfin denen bir kimyasal maddenin salgılanması artmaktadır. Bu artış ile GnRH (gonadotropin releasing hormon ) salınımı ve dolaylı olarak vücudun ürettiği steroit ve gonadotropin hormonlarının salgılanması artmaktadır. Ek olarak akupunktur uygulaması sonrasında uterusa (rahime) olan kan akımını artar, endometrium olgunlaşır ve sonuç olarak rahimde gebeliğin oluşmasını kolaylaştıran koşullar sağlanır. Bütün bu değişiklikler sayesinde transfer edilen embryoların implantasyon (tutunma) oranının arttığı düşünülmektedir.

Akupunktur, artık tüp bebek tedavisinde tamamlayıcı tıp yöntemi olarak kullanılıyor. Kadın kısırlığında etkili olan bu uygulamayla şimdiye kadar birçok kadın anne oldu.Amerikan Hastanesi Tüp Bebek Bölüm Direktörü Doç. Dr. Bülent Urman, akupunkturla yapılan tüp bebek tedavi yöntemini anlattı:
* Siz hep bilimsel verilere inanan bir doktor olarak tanınırsınız. Akupunktur size biraz garip bir uygulama olarak görünmedi mi?
Başta göründü ancak araştırma yaptık. Önce üç yayın bulduk. Ve dünyanın en saygın dergilerinde kontrollü gruplar üzerinde denenmişlerdi. Daha sonra sekiz yayın daha ortaya çıktı.

* Akupuntur yalnızca kadın kısırlığında mı etkili? Ya erkekler?
Biz henüz uygulamadık ancak bildirilerden biri de erkek infertilitesi üzerinde etkili olduğunu gösteriyor. Akupunkturun erkeklerde de sperm sayısı, hareketi ve kalitesini artırdığı öne sürülüyor.

* Siz kaç hasta üzerinde denediniz, başarı oranınız ne kadar arttı?
Biz bir yıl içinde toplam 50 kadın hasta üzerinde deneme yaptık. Başarı oranları büyük ölçüde arttı. Ancak bunları yayınlamak yasak olduğu için açıklayamıyorum.

* Siz de bunu bilimsel bir makale olarak sunacak mısınız?
Bilimsel makale olarak sunabilmek için kontrol grubu oluşturmak gerekli. Aynı sorunu oluşturan bir gruba akupunktur yapılırken; diğer gruba ''plesebo etkisi'' dediğimiz boş akupunktur yapmamız ve bunları karşılaştırmamız gerekli. Kendi kontrol grubumuz olmadığı için çalışmamızı yayınlayamadık. Ancak yeni bir proje başlattık. Kendimiz de bunu bilimsel olarak ölçeceğiz.

* Sizce akupunkturun nasıl bir etkisi olabilir?
Henüz onu tam olarak bilemiyoruz. Yumurta gelişiminde problem olan kadınlara destek ve tedavi oluyor, tutunmayı kolaylaştırıyor. Kısırlık tedavileri zor ve uzun süreli olduğu için belki üzerlerindeki stresin büyük ölçüde atılmasına yardımcı oluyordur.

* Kaç seans yapılmasını öneriyorsunuz?
Bizim hastanemizde akupunktur yapılmıyor. Ancak genellikle kadın hastalarımız kendileri gibi tüp bebek yöntemi ile hamile kalan bir doktor arkadaşımıza akupunktur için başvuruyorlar. Embriyoyu anne karnına yerleştirmeden yapılacak 10 dakikalık bir seansın bile yeterli olduğunu gördük.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…