- 9 Ocak 2015
- 1.214
- 781
- 163
- 39
- Konu Sahibi cigdemlik86
Kib var altta.sende kibler misin sunlari..Ya ben kiblemeyi bilmiyorum, tam olarak ne demek ??
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kib var altta.sende kibler misin sunlari..Ya ben kiblemeyi bilmiyorum, tam olarak ne demek ??
Kendine bir bak.turk erkeklerininin iyiside var kotusude var dedigim icin al hepsi senin olsun dedin.alman erkeginden darbemi yedine kadar hayal urunu cumlelerinle devamettin.cidden normal oldugunu dusunuyormusun?Onlar saldiriyor konumu dağıtmaya calisiyorlar hepsini kibledim..
neyse zaten hep geliyor buraya tatilede gelicek..bende giderim o şekilde.
oyle mi dersiniz?
buyrun ingilizceniz varsa 911 kaydını izleyin.
ozet geceyim;
eski erkek arkadası kapısını yumruklayan kız 911 i arıyor, 911 su an yeterli polis yok diyor. uzunca bir süre polisle telefonda konusuyorlar. hala gonderecek polis yok.
sonuc olarak kız eski sevgilisi tarafından darp edilip, tecavüz ediliyor.
tecavüzden sonra arkadası polisi arıyor tekrar, ölümcül bir durum olmadığı surece kimseyi gonderemeyiz diyor polis, bir de üstüne polisin azarını yiyorlar.
Tecavuz oranina degil sizin mantiginizla polisin tecavuze tepkisine cevapti bu.Hmm , ok.
Bu ses kaydindan da anlasiliyor kii ;abd 'de tacavuz orani tr'den fazlaaaa.
Hay aklinla bin yasa cnm,
Neyi ispatlamaya calisiyorsun..videoyu acamadim telden giriyorum...Tecavuz oranina degil sizin mantiginizla polisin tecavuze tepkisine cevapti bu.
Hani turkiyede degil erkek arkadas sapik tecavuzu sikayet bile edilemiyor, abdde kizlar polise kosuyor ya, polise kosunca ne oluyor onu gorun diye.
Yoldan gecen kimseyi opmedi .bakmadi bile zaten gözleri fildir fildir degildi dikkat ettim..Şöyle bir şey var birincisi birbirinizi tanımadan uzaktan ilişki yürütmeniz çok zor. Hani önceden birbirinizi tanısanız sonra uzak şehirlere düşseniz güven açısından daha iyi olabilirdi. Kaldı ki bu başka şehri geçtim başka ülkede yaşıyor. Ayrıca birçok kez Almanya'yı gidip görmüş biriyim. Çok rahat insanlardır. Onunla her şeyi yaşamanı bekleyecek. Sen ona bunları verebilecek misin? Ek olarak çok büyük bir kültür farkı var. Onlarda yoldan geçen bir insanı dudaktan öpmek bile normalken bizde sevgilisini öpmeye çekinen insanlar var. Bu tamamen senin kültürün ve kişiliğinle alakalı. Ben ona ayak uydurabilirim dersen dene ama yapamam dersen hiç bulaşma derim.
Abd yle kiyaslanmaz burasi...orda bir kac tane sapik katil var diye herkes ayni mi kaldi ki benimki alman.abd ile ne alaka...Şu 911 kaydı verenler ABD'de kaç kadın evlilik öncesi ilişki yaşadı diye aşağılanıyor? Kaç kadının kayınvalidesi kocasından göremediği ilgiyi oğlundan gördüğü için onu kendine bağımlı yapıp hastalıklı ilişkiler meydana getiriyor? Kaç kadın yolda öküzce bakışlara maruz kalıp ne giyeceğini bin kere planlıyor? Kaç erkek evleneceği zaman babası destek olmadı diye bozuluyor? Bakın rednecklerden örnek vermeyin, üzülürüm.
911 kaydini veren benim bununla bizim toplumdaki aile iliskilerinin ne alakasi var ?Şu 911 kaydı verenler ABD'de kaç kadın evlilik öncesi ilişki yaşadı diye aşağılanıyor? Kaç kadının kayınvalidesi kocasından göremediği ilgiyi oğlundan gördüğü için onu kendine bağımlı yapıp hastalıklı ilişkiler meydana getiriyor? Kaç kadın yolda öküzce bakışlara maruz kalıp ne giyeceğini bin kere planlıyor? Kaç erkek evleneceği zaman babası destek olmadı diye bozuluyor? Bakın rednecklerden örnek vermeyin, üzülürüm.
oyle mi dersiniz?
buyrun ingilizceniz varsa 911 kaydını izleyin.
ozet geceyim;
eski erkek arkadası kapısını yumruklayan kız 911 i arıyor, 911 su an yeterli polis yok diyor. uzunca bir süre polisle telefonda konusuyorlar. hala gonderecek polis yok.
sonuc olarak kız eski sevgilisi tarafından darp edilip, tecavüz ediliyor.
tecavüzden sonra arkadası polisi arıyor tekrar, ölümcül bir durum olmadığı surece kimseyi gonderemeyiz diyor polis, bir de üstüne polisin azarını yiyorlar.
Almanlar bizim almancılardan kat be kat iyidir, bizimkiler genelde sonradan görme oldukları için.. (söz meclisten dışarı, akrabalarımsılardan içeri). Yalnız bizim Türk erkeğimiz ise hepsinden iyidir. Benimde Kosovalı bir sevgilim olmuştu illallah ettim, Türk erkeğinin değerini ondan sonra anladım. İnsanın kendi toprağı gibi, kendi dili, kendi dini gibi olmuyor. Ulan bir espri bile yapamıyordum yanında. Zaten Türkçesi çat pattı bön bön bakıyordu suratıma. Her espirimi her meseleyide ingilizceye çeviremiyorum tabi. Mesela bu adama ver bir alt duduş diyemezsin nasıl diyeceksin. Kes traşı nasıl diyeceksin. Gadasını aldığım nasıl diyeceksin. Bunlar önemli meseleler. Sahiplenme, kıskanma, kadınım deme meselesi tamamına yakınında zaten yok. Kültürleri çok farklı. Çok genişler. Tek eşliliğe pek uygun değiller. Sonuçta herkes aynı değil bu hayatta çok hoşlandıysan dene ama kendini de çok kaptırmamanı tavsiye ederim. Hayırlısı..Selam hanimlar..
Benim bir arkadasim var cok yakin erkek .bu arkadasin alman bir arkadasi var.almanyada yasiyor.türkiyeye geliyor bazen tatile vs.ben onu faceden falan taniyordum bende ekliydi.bir kac kez konustuk ama epey zaman gecti.üstünde durmadim ben zaten o dönem aklimda baska biri vardi.zaten hep evlilik amacli insanlarla tanisiyorum olmuyor ortaya baska kadinlar çıkıyor acikcasi cok sıkıldım .
Neyse bu alman cocuk turkiyeye geldi geçen hafta.arkadaşim beni çağırdı birlikte takilalim dedi.bende gittim güzel geçti hersey.bir günü de yalniz gecirdik.sohbet ettik.benden hoşlandigini soyledi tanımak istiyor beni.
simdi sorum almanlar nasil insanlar?bu forumda almanyada yasatanlar vardir muhakkak...yorumlarinizi bekliyorum ...
911 kaydini veren benim bununla bizim toplumdaki aile iliskilerinin ne alakasi var ?
Abdde yasamiyorum cetelelerini tutmuyorum. Ama o hastalikli anne ogul iliskisi bircok toplumda mevcut.
Ingilteredeyim mesela gosterisli giyinen bir kadinaa wow you beauty diye bagirmisti ic gecirerek bi ingiliz. Kadin da donup tesekkur etti.
Peki sen cevap ver trde buna tesekkur mu eder kadin yoksa seni pis hayvan mi der
Her toplumun yasayisi farkli. Simdi calistigim yerde adamlar geliyor hayatim, guzelim, balim ve hatta balkabagim diyor bana ben gulumseyerek cevap veriyorum trde olsa nasil olurdu bu durum.
Oysa tecavuz dedigin ve polis dedigin her ulkede ayni olmak zorundadir.
Bu bir deger yargisi degildir suctur polisin gorevi halka yardim etmektir.
Arkadas turkiyede polisler boyle yapiyorlar diye soylerse ben de abd de bizzat polis aramasini ornek gosteririm.
Trde veya burada ben eski sevgilim kapiya geldi saldiracak desem aninda ekip otosu yollanir. Hele burada 2-3 tane yollarlar.
Ama abd dedigin yer her gun yeni bir polis skandaliyla gundeme gelen bir yer.
Bunu elestirmekle senin soylediklerinin alakasi ne somdi?
Sapik sayisinin fazla olduğunu nerden biliyorsunuz?orda sapik katil insanlar olabilir ama geneli bizden medeni bu gercegi kabul edelim..bunun nedeni de refah düzeyi ekonomisi ve egitim seviyesi yüksek oldugundan...Nick burada polisin tavrından değil yasalardan ve tecavüz tanımının farklılığından bahsetmiş arkadaş.
Evet tecavüz tanımı ülkeden ülkeye çok değişiyor. Bu sebepten Orta Doğuda tecavüz oranları düşük, Batıda çok yüksek çıkar. Mesela İsveçte tecavüz oranları aşırı yüksek görünür, çünkü adamlar bizim ülkemizde tecavüz kabul edilmeyecek her şeyi tecavüz kapsamına almışlardır.
Mesela Türkiyede yakın bir zamana kadar evlilik içi tecavüz serbestti, kocan sana tecavüz ettiğinde tecavüz olarak kayıtlara geçmiyordu, ama Batıda geçer.
Ya da mesela kadın gece dışarı çıkıyor, zil zurna sarhoş oluyor, adamın tekiyle yatıyor o gazla. Sonra sabah bir uyanıyor yanında tanımadığı bir adam. Hemen polise koşuyor tecavüz duyurusunda bulunuyor ''kendimde değildim.'' diye.
Ya da mesela çocuk tecavüzleri. Batıda reşit olmayan biri kendi isteğiyle yetişkin bir adamla birlikte olduğunda dahi bu tecavüz olarak kayda alınır, Türkiyede değil cinsel ilişkiyi 1 milyonun üstünde çocuk gelin var. Reşit olmayanlarla evlilik dahi serbest.
Yani o yüzden ülkelerdeki tecavüz oranlarını kıyaslarken o ülkedeki cinsel suçla ilgili yasalara ve tecavüz tanımı farklılıklarına bakmak gerekiyor. Arkadaş bunu anlatmaya çalışmış.
Ha bu arada ne zaman bir tecavüz haberi çıksa ''Off Türk erkekleri ne kadar sapık(!)'' denmesini ben de saçma buluyorum. Avrupada sapık sayısı Türkiyedekinden fazladır. Türkiyede bir laf atma olayı fazla o kadar.
Bunları yabancı erkeklerde yapıyor üstelik çokta acımasız olabiliyorlar emin olun.Turklerin nesli tukenmedi ama gördüğüm gozlemledigim turk erkekleri karisini dövuyor asagiliyor korkuttu turk erkegi beni..
Yoldan geçeni öptü demedim zaten farkındaysan canım, yani benim orda anlatmak istediğim konu öpüşmek onlar için çok çok doğal bir şey cinsellikte aynı şekilde. Sen tutucu değilim diyorsan sorun yok tabi.Yoldan gecen kimseyi opmedi .bakmadi bile zaten gözleri fildir fildir degildi dikkat ettim..
Tutucu biri degilim..daha once iliskim olmadi ama evlilik oncesi iliski yasayabilirim dar bakmiyorum olaya..
Yabanci dil konusunda anlasiyoruz ingilizcemiz iyi..almancada ogrenirim ...tek esli dediğin turk erkegi firsatini bulunca affetmez genelleme disi erkekler var tabi...Almanlar bizim almancılardan kat be kat iyidir, bizimkiler genelde sonradan görme oldukları için.. (söz meclisten dışarı, akrabalarımsılardan içeri). Yalnız bizim Türk erkeğimiz ise hepsinden iyidir. Benimde Kosovalı bir sevgilim olmuştu illallah ettim, Türk erkeğinin değerini ondan sonra anladım. İnsanın kendi toprağı gibi, kendi dili, kendi dini gibi olmuyor. Ulan bir espri bile yapamıyordum yanında. Zaten Türkçesi çat pattı bön bön bakıyordu suratıma. Her espirimi her meseleyide ingilizceye çeviremiyorum tabi. Mesela bu adama ver bir alt duduş diyemezsin nasıl diyeceksin. Kes traşı nasıl diyeceksin. Gadasını aldığım nasıl diyeceksin. Bunlar önemli meseleler. Sahiplenme, kıskanma, kadınım deme meselesi tamamına yakınında zaten yok. Kültürleri çok farklı. Çok genişler. Tek eşliliğe pek uygun değiller. Sonuçta herkes aynı değil bu hayatta çok hoşlandıysan dene ama kendini de çok kaptırmamanı tavsiye ederim. Hayırlısı..
Cinsellik zaten dogal birsey...insanin dogasinda var kaldi ki böyle bir talebi yok şimdiye kadar..Yoldan geçeni öptü demedim zaten farkındaysan canım, yani benim orda anlatmak istediğim konu öpüşmek onlar için çok çok doğal bir şey cinsellikte aynı şekilde. Sen tutucu değilim diyorsan sorun yok tabi.
Sahiplenmek anlayışım farkli benim...
almanyada mi yasadiniz gobekli almanlari nerden biliyorsunuz..benimkinde gobek yok 35 ustu degil yasi benden bir yas buyuk vucudu iyi fit spor yapiyor ..gobekli kel biri olsa zaten ilgimi cekmezdi..