Allergan protez

:KK57:
Özellikle yeni ameliyat olacaklar!!!! Protezinizin markasına çok dikkat edin bence. Eldeki Allergan marka protezler bir şekilde kullanılacaktır.
Bir zamanlar Mentoru kötüleyip Allergan Natrelle protezleri yere göğe koyamayan üyeler..... Yok şöyle yumuşak,yok böyle doğal.... Mentor kötü tüüü kaka,Allergan süper diyenler....
Neyse susuyorum.....

Benim doktorumun dedikleri :)) işin garibi de Türkiye’deki bazı doktorlar İtalya’ya kongreye gidiyorum diye övünüyorlar, hiç mi haberleri yok bu olaylardan ? İtalya bile haber yaptı, artık kullanmacağız dedi. Peki bu doktorlar neden hala kullanma derdinde? Avrupa’da yasak Türkiye’de serbest kafasıyla mı takılıyorlar hastalara. Anlamıyorum gerçekten :KK43:

Aynen benimkide trf allergan ve ustelik doktor mentor dedi allergan takmis elden cikarmaya calisiolar anlasilan.ama bu yasak olanani nasil olupta takmaya cesaret edip insanlari riske sokuyolar bilmioru
Avrupa’da yasak evet. Önlem alıyorlar. Fransa’daki cerrahlar bile kendi sitelerine eğer bana ameliyat olduysanız ve proteziniz hakkında şüpheleriniz varsa benimle iltibata geçin diye mesaj yağdırıyorlar.

https://www.google.fr/amp/www.spieg...r-krebserkrankung-gestoppt-a-1244887-amp.html -> Almanya’da çıkan haber

Kanada’nın bir belgeselini izledim. Onlar da mikro pürüzlü yüzeyli protezlerin kansere yol açtığını dile getirdiler. allergan ve mentordan bahsettiler, özellikle bu iki markadan birinin daha çok riski olduğunu söylediler. ülke içi 25 kişi, dünya içinde ise 615 kadın bu kanseri yakalamış. Burada özellikle şu marka yaptı demediler. Ama markanın biri x14 defa daha hızlı kanseri kapmana neden olduğunu belirttiler.

Ayrıca Sağlık Kanada’ya göre allergan ve mentor hastalarını 10 yıl takip edip protezlerinin araştırmalarını yapacaklarmış. Markalar 40.000 kadını takip etmeye başlamışken iki yıl sonra allergan hastalarının %40ını takipten çıkarmış. Mentor ise üç yıl sonra %80ini çıkardığını söylüyor. Yine de mentor bana büyük bir güvence gibi geliyor.

Benımkı de Allergan ne olacak şimdi?? Tehlıkelımıymiş bu silikonda kullanılan malzemeler anlamadım ne gibi sorun çıkmış değiştirmek lazım mı???
Doktorlar henüz protezleri değiştirmek gibi bir öneride bulunmadılar. Her yıl aksatmadan kontrole gitmenizi şiddetle öneriyorlar. Kendini uzun süredir iyi hissetmiyorsan o zaman doktora görün. Kendinle alakalı bir şüphen varsa belirtileri yazarım sana. Şu an korkulacak bir şey yokmuş aslında. Nadir bir hastalık kaç insandan kaçına geliyor diyip içine ferah tut.

Olay şu ki Allerganın pürüzlü protezleri 14 defa daha hızlı bir şekilde Lenfoma kanserine yol açabileceği ortaya çıkmış. Bir çok kadın bu nedenle bu markayla hastalanmış, vefat etmiştir. pürüzlü protezlerin riski var ama allerganın daha çok. Sağlık güvencesine saygı duymadığı için Avrupa CE onayını vermedi. Her 5 yıla bir sağlık kontrolunu yapıp veriyordu. Dolayısıyla Avrupa’da allergan kullanılmayacak. Turkiyede bazı doktorlar sadece allerganla çalışıyorlar ki sanırım hala devam ediyorlar. Halbuki Avrupadakiler, özellikle Fransa’daki sağlık kurumu düz meme protezlerini öneriyorlar.

Doktorlar henüz protezleri değiştirmek gibi bir öneride bulunmadılar. Her yıl aksatmadan kontrole gitmenizi şiddetle öneriyorlar. Kendini uzun süredir iyi hissetmiyorsan o zaman doktora görün. Kendinle alakalı bir şüphen varsa belirtileri yazarım sana. Şu an korkulacak bir şey yokmuş aslında. Nadir bir hastalık kaç insandan kaçına geliyor diyip içine ferah tut.

Olay şu ki Allerganın pürüzlü protezleri 14 defa daha hızlı bir şekilde Lenfoma kanserine yol açabileceği ortaya çıkmış. Bir çok kadın bu nedenle bu markayla hastalanmış, vefat etmiştir. pürüzlü protezlerin riski var ama allerganın daha çok. Sağlık güvencesine saygı duymadığı için Avrupa CE onayını vermedi. Her 5 yıla bir sağlık kontrolunu yapıp veriyordu. Dolayısıyla Avrupa’da allergan kullanılmayacak. Turkiyede bazı doktorlar sadece allerganla çalışıyorlar ki sanırım hala devam ediyorlar. Halbuki Avrupadakiler, özellikle Fransa’daki sağlık kurumu düz meme protezlerini öneriyorlar.
Teşekkür ederim ıkımızde sanırım aynı dr a amelıyat olmuşuz ve bende Avusturya’dan gıttım amelıyat olmak icin suan 3 ayım doldu bakalım başımıza neler gelecek göreceğiz inşallah telafisi olmayan bi işle başbaşa kalmayız

Merhaba bahsettiginiz kanser türü ALCL büyük hücreli lenfoma kanseri. Pürtüklü yüzeyli silikonlarin cevresinde olusan kapsülde sivi birikmesi sonucu olusan bir hastalik diye okumustum. Görüstügüm hekimler ilk zamanlarda olusma riski cok az olmakla birlikte genellikle 5 yada 8 yildan sonra görülme riski oldugunu belirtmisti. Takilan silikonlarin kutulari sizdeyse icindeki kitapciklarda yaziyordur muhtemelen olusabilecek riskler.

MerhBalar bende çene protezi taktırmak istiyorum.bu bahsettiğiniz protez tüm silikon protezler için geçerlimi acaba?yoksa sadece allergen markası için mi geçerli?bazı doktorlar 10 bin derken bazıları 6 bine protez takıyo?burda fark kullandıkları markamı acaba?

MerhBalar bende çene protezi taktırmak istiyorum.bu bahsettiğiniz protez tüm silikon protezler için geçerlimi acaba?yoksa sadece allergen markası için mi geçerli?bazı doktorlar 10 bin derken bazıları 6 bine protez takıyo?burda fark kullandıkları markamı acaba?
Merhabalar. Meme protezler hakkında. Allergan Arion Nagor protezlere dikkat açtığım bu konuda risk taşıyan protezlerin markalarını özelliklerini bulabilirsin. Devlette ameliyat olursan fiyatların düşük olması normal, özelde meme ameliyatı 10.000 TL’den başlıyor, 30.000’e kadar gidebiliyor.

Ben genel olarak sırf marka değilde pürüzlü yüzeylerin öyle bir kansere yol açtığını okumuştum o konuyu ararken de başk bir habere denk geldim bir kadın silikon taktırdıktan sonra kistlerle baş ağrılarıyla halsizlik gibi bir sürü sorunla boğuşmuş 1 sene. Silikonları çıkarınca eski haline geri dönmüş. Doktorlarla ilk konuşurken herşey çok güzel hiç böyle şeylerden bahsetmiyorlar

Okuduğum makalede bu protezleri taşıyanların kanser olma olasılığı 3000 ila 30000de birmiş (aynen böyle garip bir oran yazıyordu).çok büyük bir oran protezlere sahipseniz bu konuda psikolojinizi bozmaya değmez düzenli olarak kendinizi elle muayane edin ve film çektirin. Protez taktırdıktan yıllar sonra çıkıyormuş 2 ile 28 yıl arası.

Ben genel olarak sırf marka değilde pürüzlü yüzeylerin öyle bir kansere yol açtığını okumuştum o konuyu ararken de başk bir habere denk geldim bir kadın silikon taktırdıktan sonra kistlerle baş ağrılarıyla halsizlik gibi bir sürü sorunla boğuşmuş 1 sene. Silikonları çıkarınca eski haline geri dönmüş. Doktorlarla ilk konuşurken herşey çok güzel hiç böyle şeylerden bahsetmiyorlar
Markayla çok alakası var. CE onayını kaybetmiş ve tekrar alamamış bir protezden bahsediyoruz. Bir çok ülkede piyasadan kalkmış bir marka. Elbette binde bir hastanın başına gelebilecek bir olay, ki zaten doktorlar ameliyat sözleşmesind bu durumun çok nadir olduğunu söylüyorlar. Fakat araştırmaların sonucunda Allergan hepsinden kötü. Mentor %3 iken Allergan %59. Sizce burda bir sorun yok mu ? Doktorlar yok bir şey olmaz diyorlar. Hatta “Allergan Mentordan daha yumuşak” “Allergan Mentordan daha iyi” diyorlar. Yeter ki taksınlar, ameliyat etsinler. İstanbul’da Allergan veya diğer markalarla çalışan doktorlar az. Genellikle çoğu Mentoru tercih ediyorlar. ANSM sürekli tekrarlıyor, pürüzlü yüzeyleri değil pürüzsüzleri tercih edin. Keşke muayenelerde bizi daha fazla bilgilendirseler.

Okuduğum makalede bu protezleri taşıyanların kanser olma olasılığı 3000 ila 30000de birmiş (aynen böyle garip bir oran yazıyordu).çok büyük bir oran protezlere sahipseniz bu konuda psikolojinizi bozmaya değmez düzenli olarak kendinizi elle muayane edin ve film çektirin. Protez taktırdıktan yıllar sonra çıkıyormuş 2 ile 28 yıl arası.

6 temmuzun istatistiklerine göre dünyada o hastalığı kapan 573 kadının 481 Allergan protezleri taşıdığı ortaya çıktı. Fransa’da ise şu an bilinen 67 kadın var, Kanada ise 22. Başka forumlarda bayanlar olanları anlatıyorlar zaten. Umarım hiç birimizin başına gelmez.
Hatta Kanada’da bir bayan belgesele çıkmayı kabul edip protezleri taktırdıktan 3 ay sonra başına geldiğini anlatmıştı. :KK43:

6 temmuzun istatistiklerine göre dünyada o hastalığı kapan 573 kadının 481 Allergan protezleri taşıdığı ortaya çıktı. Fransa’da ise şu an bilinen 67 kadın var, Kanada ise 22. Başka forumlarda bayanlar olanları anlatıyorlar zaten. Umarım hiç birimizin başına gelmez.
Hatta Kanada’da bir bayan belgesele çıkmayı kabul edip protezleri taktırdıktan 3 ay sonra başına geldiğini anlatmıştı. :KK43:
Uc aydamı kanser olmus??cok acii bizim burdada bi kadin var simdi yeni cikti kanser oldugu 6 yildir allergan varmis kapsül sertlesmesinden dolayi silikonlari cikattirmis ama kapsulu cikarmamis drlar silkon ciktiktan sonra hala ayni meme sismis ve buyuümus acil amaliyata alinio kapsulu cikariolar ama kanser mis ne aci

24 ocaktaki istatisliklere gore 885 kisi oldu bu hastaliga sahip olan

Arkadaşlar sadece ALLERGAN firmasının pürtüklü protezlerinde bir tür lenfoma kanseri riski varmış. Mentor firmasında böyle bir risk yok. ALLERGAN yaptıranlarda boşuna telaş etmesin. Şimdi ekleyeceğim silkon tipleri riskli.
Screenshot_20200219-132241.png

Silikon Meme Protezi ile
Meme Büyütme ya da Meme Onarımı Yapılmış
Hastalarımıza Önemli Duyuru*
Son yıllarda, silikon meme protezlerinin çevresinde doğal olarak oluşan kapsülün içerisinde bir tür lenfoma gelişme riski olduğu ortaya konmuştur. MEME PROTEZİ İLE İLİŞKİLİ ANAPLASTİK BÜYÜK HÜCRELİ LENFOMA (BIA-ALCL) adı verilen bu hastalık, bir tür MEME KANSERİ DEĞİLDİR; lenf hücrelerinden kaynaklanan bir kanser türü olup, protez ameliyatından ortalama 4-8 yıl sonra ortaya çıkan, hastaların büyük çoğunluğunda, MEMEDE GENELLİKLE TEK TARAFTA ŞİŞLİK, AĞRI, NADİREN DE MEMEDE KİTLE, SERTLİK, ASİMETRİ VE KIZARIKLIK gibi yakınmalarla kendini gösteren bir hastalıktır. Protezin ve çevresindeki kapsülün tamamen çıkarılmasıyla tedavi edilebilmektedir. Tanıda geç kalınmış ya da ilerlemiş hastalık durumunda kemoterapi ve/veya radyoterapi gerekebilir. Tedavi edilebilir bir hastalık olmasına rağmen, ihmal edildiğinde ölümle sonuçlanabilir.
Son bir yıl içinde Kuzey Amerika, Avrupa ve Avustralya’da sağlık otoriteleri tarafından konuyla ilgili açıklamalar yapılmaktadır. Son raporlara göre, dünya üzerindeki hasta sayısı 573, bu hastalık nedeniyle hayatını kaybeden hasta sayısı 33’tür. Dünya üzerinde 20 milyondan fazla silikon protez hastası olduğu düşünüldüğünde, çok nadir görülen bir hastalık olduğu görülmekle birlikte, mutlaka ciddiye alınması gereken ve estetik amaçlı ya da meme kanseri nedeniyle memesi alınarak yeni meme yapılması için silikon protez kullanılan hastaların bilgilendirilmesi ve aydınlatılması gereken bir sağlık sorunudur.
Dünyada bildirilen hastaların büyük çoğunluğunda, Allergan firması tarafından üretilen silikon protezlerin kullanılmış olduğu dikkati çekmektedir. Son olarak, ABD’de FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Kurumu) tarafından Allergan firmasına ait aşağıda markası belirtilen protezlerin bulunduğu hastaların çağrılıp bilgilendirilmesi önerilmiştir.
Natrelle Serum Fizyolojik içerikli meme protezleri
Natrelle Silikon Jel içerikli meme protezleri
Natrelle Inspira Yuvarlak şekilli Silikon Jel içerikli meme protezleri
Natrelle 410 Anatomik şekilli Silikon Jel içerikli meme protezleri
Natrelle 133 Doku Genişleticiler

Natrelle zaten allerganın protezi. Bende de 5 yıldır var. Fda markayı banladı.
Ben meme ultrasonu çektirip dr uma gittim. Meme dokusu da protez de Sağlıklı duruyor. Saatli bir bomba mı taşıyorum diye sordum!!!!! Fda, sağlıklı protezin çıkarılmasını önermiyor, dedi. (Zaten ben de aynısını okumuştum. ) her yıl kontrol edilmeliymiş tüm protezli memeler. Seroma oluşursa yani sıvı birikmesi ve şişme olursa protez çıkarılmalıymış. O da Hocanın meslek hayatında sadece 2 kere gördüğü birşeymiş. DüZenli takip dedi. Şimdi gelelim benim fikirlerime: ya protezleri çıkarıp memesiz, Ya da bu riskle yaşayacağım. Çünkü bu markayı çıkarttırıp yerine başka bir marka da taktırmam. 2 sene sonra o marka ile ilgili de şüpheler ve risklerin oluşmayacağı ne malum..sene de bir ultrason çektireceğim. Umarım bir sıkıntı olmaz.

X