Allahım yardım et nolur.

esmerseker87

Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2012
75
0
16
İstanbul
Merhaba Kızlar,
Bu mesaja cevap veren herkese çok teşekkür ederim.

Ben 1 yıllık evliyim benim 2 kayınvalidem var benim kayınvalidemin çocuğu olmayınca kayınpederim başka bir kadınla evleniyor aradan gecen yıllar sonunda üvey kaynanamdan 2 görümcem ve bir kaynım olmuş allahın taktiri sonra eşim olmuş kaynanamdan.

Lafı uzatmadan benim kaynanam eşimin babaannesiyle oturuyor kayınpederim kaynanamı sevmiyor diğer eşine tapıyor o yüzden kaynanama geçen gün küfretmiş kaynanama defol git demiş kaynanamda ağlayarak eşimi aradı 2 saat konuştular ve sonunda eşim eşyalarını topla yarın gelip seni alacağım dedi telefonu kapattı.

Bende kaynanamı hiç sevmiyorum hatta onunla yan yana olmak bile beni deli ediyor 50 yıldır istanbuldalar ama kendini hiç geliştirmemiş hep kokuyor duş alın diyorum ama temizim diyor ve çok pis bize gelip kaldığı dönemlerde pisliğinden duramadım onlar gittikten sonra evi dezenfekte ettim ama şimdi gelip hep bizde kalacak düşüncesi beni deli ediyor kızlar sizce nasıl bir yol çizmem gerek ne yapmam gerek gerçekten dünden beri ağlıyorum çünkü benim özgürlüyüm kısıtlanacak bir yere gittiğimde onuda götürmek zorunda kalacağım dediğim gibi çok cahil üzülüyorum bir yandan ama dayanamıyorum.

Son düzenleme:
Özgürlükten kastım canım babamlar giyordum arkadaşımda kalıyordum arkadaşlarımbana geliyordu bunların hiç biri olmayacak
Eşimin düşüncesi hep annesini yanına almaktı bunu daha önce benimle paylaşmıştı ama 10 sene sonra şimdi değil.

sen onay vermiş miydin? 10 sene sonrası için?

nasıl iş bu ben anlayamıyorum ya.. o ev ikinizin. siz yaşıyorsunuz.

erkeklerden nefret ettim şu forumda takıla takıla.

evde bırak bırak git gezmeye o zaman. belki anlar istenmediğini.

10 Sene için mecburen kabul etmek zorundaydım çünkü oğlundan başka kimsesi yok.

Bende öyle yapmayı düşündüm ama eşimle aram bozulacak.

Allahtan çalışıyorum çok uzun süre göremeyeceğim.

Erkekler hep kendini düşünüyor canım kendisini ve ailesini.

Valla ne dıyecegımı bılemedım... ama esın yanlıs davranmıs burada belkı de annesının o sekılde aglamasına konusmasına dayanamadıgından yaptı ama yınede sana sorması gerekırdı

yani kadının başka kimsesi yokmuş yazık...
eşinde ne yapsın...
başka bi çözüm geliyosa aklına paylaş eşinle..

canım kolay gelsin cahil insanla uğraşmak zor
başka gidip kalabilecek bir yeri yokmu
eğer mecbur hep sizle kalacaksa en azından aynı apartmanda başka bir dairede kalabilir eğer bu şansında yoksa eşinle konuş söyle çok cahil pis kendini düzene sokacaksa benim düzenime oyucaksa gelsin de sonuçta senin evin

böyle durumlarda çok boyutlu düşünmek gerek bi kere sizin eşinizle aranızdaki iletişim çok önemli size sormadan sizin annenizi bile çağırmamalı etik olarak tabi siz de ona sormadan bir şey yapmamalısınız benim evlilik anlayışım böy en azından zaten arada böyle hassas bir bağ olursa eşiniz için fedakarlık yapmak bile size çık manevi gelebilir kadınların böyle olaylardan çok etkilenmelerinin sebebi boş verilmişlik duygusu bence eşiniz size hayatım annem böyle bir sıkıntı yaşamış çok üzülmüş ben de çok üzüldüm evimizde kalmasını istemeyebilirsin ama benim için katlanabilir misin dese eminim böyle kötü olmazdınız allah yardımcınız olsun duyarlı ve geleceği düşünerek karar verin

Bende eşimle annesinin bazı harekenlerini konuşacağım kızlar bizde herşeye çok karışıyor.

Başka bir ev tutma şansım yok çünkü kendini tek başına kalamaz çok cahil kapı çaldığında bile korkuyor.

Konu aslında eşimin bana sormadan annesini getirmesi buna çok kızdım ve üzüldüm dediğiniz gibi zamana bırakmak gerekiyor galiba.

böyle durumlarda çok boyutlu düşünmek gerek bi kere sizin eşinizle aranızdaki iletişim çok önemli size sormadan sizin annenizi bile çağırmamalı etik olarak tabi siz de ona sormadan bir şey yapmamalısınız benim evlilik anlayışım böy en azından zaten arada böyle hassas bir bağ olursa eşiniz için fedakarlık yapmak bile size çık manevi gelebilir kadınların böyle olaylardan çok etkilenmelerinin sebebi boş verilmişlik duygusu bence eşiniz size hayatım annem böyle bir sıkıntı yaşamış çok üzülmüş ben de çok üzüldüm evimizde kalmasını istemeyebilirsin ama benim için katlanabilir misin dese eminim böyle kötü olmazdınız allah yardımcınız olsun duyarlı ve geleceği düşünerek karar verin

Çok sağol canım dediğin gibi yapacağım.

Belki bi kaç hafta kalır gider temelli gelmiyodur belki, sen neden sevmiyosun kadını ben aslında onuda anlamadım tamam tabi ki de temelli kalmasını kimse istemezde sana daha önce bişey mi yaptı ya da bişey mi söledi??

Bence gelsin bi hafta bi kalsın sonra eşine güzel bi dille konuşursun başka bi çare ararsınız belki farklı bi ev tutulur yakınınızda nebilim konuşursunuz

yani kadının başka kimsesi yokmuş yazık...
eşinde ne yapsın...
başka bi çözüm geliyosa aklına paylaş eşinle..

Canım söylediklerinde haklı olabilirsin ama kadının kimsesi yokmuş eşin ne yapsın peki aynı durumda senin annen olsaydı sen ne yapardın annen yalnız bir kadın diyelim sen yanına aldın eşin kabul edermiydi sence eger evin müsaittse kabul et canım gezmeye giderken her zaman yanındamı götürmek mi zorundasın yaşlılara bakmak sevaptır benim annemde yıllarca üvey kayınvalidesi ile konuşmadı babam bu konuda baskıda yapmadı ama kadın bundan 4-5 yıl önce hastalandı yatalak oldu kendi çocuklarından önce annem baktı kendi çocukları bakmadı bile anneme çok çektirmişti.

Son düzenleme:
Lütfen biraz empati yapın o kadının yerinde senin annen olsaydı acaba bu kadar tepki gösterirmiydin.
O kadını zaten eşi dışlamış bide oğlumu dışlasaydı.
Siz kendinizce haklı olabilirsiniz evet eşiniz sizinle konuşmalıydı ki annesine bakması için sana danışmasına gerek yok dinen.
Kimse kv. sini çok sevmez )genel olarak) ama çaresiz bir kadına tabiki gelini olarak sen ve eşin sahip çıkacaksınız.
Ben bu durumlarda hep şunu düşünürm Allah bağışlarsa 3 yavrum var onlardan ne görmek istersem onu yapmaya çalışıyorm.
Hayat bizi zamanla onların yerine getiriyor ona göre düşünüp davranalım lütfen.

kadına da üzüldüm sana da ama sana sormadan senin rızan olmadan bu kararı vererek yanlış yapmış ...
bi süre mi kalcak ömür boyumu? bi süreyse tamam da öbür türlü zor olur snde yeni evli sayılırsın ...
ay bilemedm ki ya yazık kadınada kmsesi yok, sanada yazık evliliğini eşinle tek başına yaşayamayacaksın belki bi süre snra geri döner ne dersn varmı öyle bi ihtimal??

Eşin , evlat olma sorumluluğunu yerine getirmeye çalışacaktır elbette , kayıtsız kalması , sahip çıkmaması mümkün değil.Temizlik konusundaki endişelerini de zamanla giderirsiniz umarım , ama bu konuda eşine karşı cephe alma sakın.

Empati kurup kendi annenizi babanızın evden kovduğunu ve gidecek bir yeri olmadığını ama eşinizin de annenizi sevmediğini düşünün. Böyle bir durumda eşinize annenizin sizle kalması için her tür baskıyı yapardınız bence.

kadın zor durumda, eşinin ne yapmasını bekliyorsun? kadın cahil, pis vs olabilir ama eşinin annesi...Eğer babası onu evden kovduysa, sokakta mı kalsın? Sinirle değil, vicdanınla düşünmeye çalış, üstelik barışmayacaklarını geri dönmeyeceğini veya başka bir çözümün bulunmayacağını nereden biliyorsun? Ben o kadın adına üzüldüm, umarım bu yazdıklarını ona hissettirmezsin. Evet, eşinin sana sorması gerekirdi ama nihayetinde annesi; bazı şeyler anlık gelişir. Kim bilir annesi ne dedi, şiddet mi gördü bu yaşında vs.

ya ne olursa olsun eşinizin annesi ...
eşiniz size danışabilirdi ama yapmamış
birde kayınvalideniz açısından düşünün çocuğunuz olmuyor diye eşiniz bir daha evleniyor
hem onu hem sizi idare ediyor sonunda çocuğunuz oluyor ama eşiniz sizi yinede dışlıyor
birde evladın dışlasa....düşünmek bile istemiyorum
hem çalışıyormuşsunuz bütün gün görmeyeceksiniz
evet sizede zordur hafta sonları akşamları başbaşa birşeyler yapmak istersiniz gezmek eğlenmek istersiniz
kısıtlanırsınız kolay değil ...
ama bu dünyada adı üstünde yalan dünya imtihan dünyası....
Allah hakınızda hayırlısını versin..

herkes bu kadini haksiz gormus ama, haksiz degil bir yonden..tabiiki zor durumda olana yardim etmek gerekir heleki esinin annesiyse...lakin temizligine dikkat etmiyormus..insan esi olsa cocugu olsa ikaz eder..ama koskoca kadina bu yastan sonra temiz olmayi mi ogretecek??

canim yapi olarak bende biraz temizlik konusunda dikkatli olmaya calisiyorum..bu yuzden seni anlamaya calisiyorum. zaten kayinvalide bir mesele bu temizlik konusuda ayri mesele. gelsin biraz kalsin belki hosuna gitmeyip geri doner???

Back