• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Allahım sen eşimi koru yarabbim

Hakarette zaman aşımı 6 aymis

ben de borcundan dolayi girmedigini düşünüyorum

Çünkü borctan dolayi hapis yokmuş

Ama çok ciddi de değildir ya çünkü süresi az
devlet 9 yıldır peşini bırakmadıysa ne ki bu ?
Hakaret desen yine 1-2 yıllık iş. Hukukçu değilim tabi mantık yürütüyorum.
Bunun dışında da çok ciddi bir şey olsa zaten 9yıl gezdirmezler dışarıda.
Bence yeni bir kaç yıllık olay.

devlet 9 yıldır peşini bırakmadıysa ne ki bu ?
Hakaret desen yine 1-2 yıllık iş. Hukukçu değilim tabi mantık yürütüyorum.
Bunun dışında da çok ciddi bir şey olsa zaten 9yıl gezdirmezler dışarıda.
Bence yeni bir kaç yıllık olay.
Ben de öyle düşünüyorum hakarettir ama yeni olmuştur gibi

Hakarette zaman aşımı 6 aymis

ben de borcundan dolayi girmedigini düşünüyorum

Çünkü borctan dolayi hapis yokmuş

Ama çok ciddi de değildir ya çünkü süresi az
zaman aşımı iki türlü olan bir konudur .

Suçun oluştuğu ya da öğrenildiği tarihten itibaren bildirme süresi olan zaman aşımı vardır ikincisi ise dosyasın mahkemece ya da yargıtayca ele alındıktan sonra sonuçlandırılması için gerekli olan sürenin aşılmasında oluşan zaman aşımıdır .
İkisi birbirinden çok farklı şeyler .

zaman aşımı iki türlü olan bir konudur .

Suçun oluştuğu ya da öğrenildiği tarihten itibaren bildirme süresi olan zaman aşımı vardır ikincisi ise dosyasın mahkemece ya da yargıtayca ele alındıktan sonra sonuçlandırılması için gerekli olan sürenin aşılmasında oluşan zaman aşımıdır .
İkisi birbirinden çok farklı şeyler .

yani????

Borclardan dolayi hapis olmuyor diye biliyorum ben ama

Kişinin borcundan maddi mal varlığı sorumludur diye biliyorum emin olmamakla beraber
borctan dolayı hapis yatılmaz evet ama para cezasına çevrilen hapis cezalarında ödeme yapılmazsa hapse çevrilir .

yanisini boşver kardeş .
Olan olmuş .Avukattan gerekçeli kararı alıp öğrenirsiniz .
İleriye bakın kardeşim
Şeriatın kestiği parmak açımaz .
İnşallah tez zamanda çıkar .
Adam öldürmemiş kaldırmamış için ferah olsun .
Allah can sağlığı versin

yanisini boşver kardeş .
Olan olmuş .Avukattan gerekçeli kararı alıp öğrenirsiniz .
İleriye bakın kardeşim
Şeriatın kestiği parmak açımaz .
İnşallah tez zamanda çıkar .
Adam öldürmemiş kaldırmamış için ferah olsun .
Allah can sağlığı versin

amin cümlemize çok sağolll

Benım arkadasımın da 10 ay cezaevınde kalacak eşi,1 ay nedır kı..Acık cezaevı korktugun gıbı degıl hem ıkı haftada bı zıyarete gıdıyorsun hem de o ızın alıp kalabılıyor merak etme.

Benimki de gircekti az daha öyle bi ceza yüzünden hapise. Parayı ödedik 2,5 milyar. Şimdi geçen gün yine gelmiş ceza 3 bin ve 2 bin ayrı ayrı. Bu nasıl ceza, nerden geliyor anlamadık. Hala 2009un davasının cezasını kesiyorlar.
Eşime sen önceden sabıkalıymışsın o yüzden verdik bu cezayı diyorlar. Eşim özel güvenlik görevlisi, silah taşıyor, öyle bişey olsa bu mesleği yapamaz.
Ben de çok sinirliyim bu cezalara, anlam veremiyorum.

Allah yardımcın olsun canım, zaten bir ay kalacakmış. Bize burdan söylemesi kolay tabi, ben eşim cezevine girmesin diye 2 tane bilezik bozdurdum öyle ödedim cezayı. 15 gün hapis demişler, ona bile nasıl dayanıcam demiştim.
Ama geçer üzülme.

Benimki de gircekti az daha öyle bi ceza yüzünden hapise. Parayı ödedik 2,5 milyar. Şimdi geçen gün yine gelmiş ceza 3 bin ve 2 bin ayrı ayrı. Bu nasıl ceza, nerden geliyor anlamadık. Hala 2009un davasının cezasını kesiyorlar.
Eşime sen önceden sabıkalıymışsın o yüzden verdik bu cezayı diyorlar. Eşim özel güvenlik görevlisi, silah taşıyor, öyle bişey olsa bu mesleği yapamaz.
Cezayı ödemişsiniz neden hala ceza geliyor.

Cezayı ödemişsiniz neden hala ceza geliyor.
Bir davadan 2 suç çıkarmışlar, telefon ettiğimizde bu cevabı aldık.
Eşimin suçu da öğrenciyken arkadaşlarıyla karıştığı bi kavgada biber gazı sıkmak. Eşimin 2 arkadaşı daha vardı yanında onlara hiç ceza gelmemiş, bi tek eşime geliyor. Ben de soruyorum bana anlatmadığın bişey mi var bak bu cezalar niye sana geliyor bi tek diyorum. Zaten tutanağı falan okudum, olayda bişey yok. İstanbuldaki mahkemelerde böyle suçları pek önemsemiyorlar, küçük yerlerde basıyorlar cezayı. İstanbul'da olsan adam seni bıçaklar gene ceza yemez.

o bile meçhul bence. Kadın hamile ve eşini üzmek istememiş olabilir. Ancak olay 9 sene öncesine dayanmıyor sanki.
Bir kavga için çok uzun bir süreç. Suç kapsamına göre bir zaman aşımı süreci var.
9 yıl sonra geri dönüşü çok ilginç geldi bana.
Bize de aynısı oldu BenIpek. 2009daki dava daha geçenlerde sonuçlanmış. Bizim para cezasından haberimiz bile yok. Eşim tesadüfen adliyede öğrenmiş, başka bi dava yüzünden gittiğinde. Kağıt daha gelmedi bize, kağıt gelmeden para cezası taksitlendirilebiliyor da. Ama kağıt geldiyse ya bir hafta içinde peşin ödiceksin ya da hapis..

Bi kaç saat önce eşim beni aradı hazırlan bizim arkadaş seni almaya gelecek bende çarşıdayım onların da eşleri burda tanışacaksınız diye bende bugünhiç gelmek istemiyorum belim ağrıyo başka zamana lütfen dedim ve ben istemeye istemeye gittim bi baktım Adliyeye geldik ne olduğunu anlamadım sonra eşim geldi beni cezaevine götürcekler ifademi alana kadar yanımda ol istedim falan o kadar mühim bir konu değil aslında senelerce önce olan bir tartışma sonucu para cezası gelmişti onu vermek için gitmiş birde hapis cezası var demişler 2-3 ay kadar açıkcezaevi daha sonra denetimli olacak avukat 1-1,5 aya çıkar sen hiç canını sıkma dedi ama elimde değil şu an kabus görüyorum sanki eşimle 1 2 saat vakit geçirdik ağlamaktan birbirimize bakamadık şu an nefes alamıyorum boğuluyorum sanki ben napıcam onsuz sakın kendini üzme bebeğimize iyi bak doğumunda yanında olacam söz dedi ama ben kendime gelemiyorum bir türlü napıcammmm ne edicemmm nasıl geçecek onsuz günlerimmm :KK43:(((((((((((((
Allah yardimcin oldun ya cok zor.benm esimde 4 gunlugune ailesinin yanina memlekete gitti.gunler gecmiyo.2 gun bile zor geldi.
Nasil gecer 2 ay.
Rabbim yardimcin olsun

muhtemelen ilk davada hükmün açıklanması geri bırakılmıştır .5 yıl içinde yine suç işlendi ve kesinleşti ise hepsi çatır çatır gelmiştir aynı anda .Geçmiş olsun

Back
X