- Konu Sahibi xx_pitircik_xx
Hapis cezasını para cezasına çeviremiyorlar mı? bunun için hapis cezası mı verilir ya. Bu nasıl adalet?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Verilmiyor zatenHapis cezasını para cezasına çeviremiyorlar mı? bunun için hapis cezası mı verilir ya. Bu nasıl adalet?
o kadar üzüldüm ki durumuna böyle olayların aniden gelişmesi çok ama çok kötü. Allah bebeğinide seni de korusun sen dikkat et kendine, inşallah bi çıkar yolu vardırda eşin de girmez cezaevine
Verilmiyor zaten
başka bir şey yapmış eşi sanırım
Bu noktaya gelene kadar haberinin olmaması çok tuhaf. Yeni mi paylaşır insan?Bi kaç saat önce eşim beni aradı hazırlan bizim arkadaş seni almaya gelecek bende çarşıdayım onların da eşleri burda tanışacaksınız diye bende bugünhiç gelmek istemiyorum belim ağrıyo başka zamana lütfen dedim ve ben istemeye istemeye gittim bi baktım Adliyeye geldik ne olduğunu anlamadım sonra eşim geldi beni cezaevine götürcekler ifademi alana kadar yanımda ol istedim falan o kadar mühim bir konu değil aslında senelerce önce olan bir tartışma sonucu para cezası gelmişti onu vermek için gitmiş birde hapis cezası var demişler 2-3 ay kadar açıkcezaevi daha sonra denetimli olacak avukat 1-1,5 aya çıkar sen hiç canını sıkma dedi ama elimde değil şu an kabus görüyorum sanki eşimle 1 2 saat vakit geçirdik ağlamaktan birbirimize bakamadık şu an nefes alamıyorum boğuluyorum sanki ben napıcam onsuz sakın kendini üzme bebeğimize iyi bak doğumunda yanında olacam söz dedi ama ben kendime gelemiyorum bir türlü napıcammmm ne edicemmm nasıl geçecek onsuz günlerimmm (((((((((((((
keşke senin için elimden bir şey gelse de yapabilsem, seni çok iyi anlıyorum Allah sabır versin üzme kendiniAz önce alıp gittiler zaten bavulunu hazırladım vedalaştık kızımızda hissediyor sanki durmadan hareket etti babası gidene kadar(((
Ya ama daha bugün bu konuyu konuştukCezası paraya çevrilmiş, o miktarı ödemeyince verilen cezayı yatmak zorunda kalmış eşiniz. Avukat kısa sürede çıkar dediyse içinizi ferah tutun. Açık cezaevleri çok kötü değil. Tavuk besliyorlar, inek besliyorlar yoğurt yapıyorlar. Bahçe işleri ile uğraşıyorlar. Sinema,tiyatro gösterimleri dahi oluyor. Orada tutulan mahkumların cezaları da hafif oluyor veya belli bir süre içeride yatıp ıslah edilmiş mahkumlar yerleştiriliyor. Biraz hasretlik çekeceksiniz. İş için şehir dışına çıktı, kısa sürede dönecek gibi farz edin.
Ceza davası canım bu. Tartışma olmuş dedi ya oradan anladım ben:)Ya ama daha bugün bu konuyu konuştuk
Annem avukat
hic kimse yalnızca sözleşmeden doğan bir yükümlülüğü yerine getirmemesinden dolayi özgürlüğünden alikonulamaz diye madde var
Sınırsız sorumluluk ilkesi gereği diye hatırlıyorum hatta
şahsi sorumluluk ilkesi diye geçiyordu yanlış hatirlamiyorsam
Konuşmadan hatırladığım bunlar
yanılıyor da olabilirim
Sonuçta büyük bir şey yapmamış kihakaret vardı sanırım aslında ben birşey dinleyemdim büyük ihtimal o yüzden dediler
Bu noktaya gelene kadar haberinin olmaması çok tuhaf. Yeni mi paylaşır insan?
Avukatla konuşup detayları öğrenmeye bak. Daha ciddi bir şeyler olmasın. Yoksa bir kaç yıl önceki kavga kamu davası dahi olsa para cezasına çevrilirdi sanki..
hakaret vardı sanırım aslında ben birşey dinleyemdim büyük ihtimal o yüzden dediler
9 sene önceki tartışma davasının şimdi hapis cezasına dönmesi bana ilginç geldi. Sen okudun mu kararı falan?yeni evli sayılır 15 gün sonra 1.yıldönümümüz 9 sene önce olan bir dava tartışma ve hakaret dediler bana avukat da önemli birşey değil siz canınızı sıkmayın 1,5 aya kadar çıkar sonra da denetimli olacak dedi
Daha ciddi bir şey olsa neden 1 ay ceza versinler kiBu noktaya gelene kadar haberinin olmaması çok tuhaf. Yeni mi paylaşır insan?
Avukatla konuşup detayları öğrenmeye bak. Daha ciddi bir şeyler olmasın. Yoksa bir kaç yıl önceki kavga kamu davası dahi olsa para cezasına çevrilirdi sanki..
9 sene önceki tartışma davasının şimdi hapis cezasına dönmesi bana ilginç geldi. Sen okudun mu kararı falan?
Olayın aslını bir iyice öğrenmeye çalışsanız. Belki hukukçu arkadaşlar yardımcı olurlar. Ama bu sürede elinizden geldiğince sakin kalmaya çalışın. Bebeğiniz için moralinizi toparlamaya gayret edin.
o bile meçhul bence. Kadın hamile ve eşini üzmek istememiş olabilir. Ancak olay 9 sene öncesine dayanmıyor sanki.Daha ciddi bir şey olsa neden 1 ay ceza versinler ki
haa o zaman telaşlanma bu son davası olmayacak demek ki. maalesef toplum içinde insanların sinirli psikolojilerii tolere edilmiyor. Akılsız başın derdini böyle çekmek zorunda kalabilir.Hayır dediğim gibi eşimle beni başbaşa bıraktılar konuştuk önemli birşey değil dedi bana asla yalan söylemez öyle kötü birşey yapacak biri de değil sadece fazla sinirli olduğu için çok kişiyle tartışır mahkemelik olur ama bunda hakaret etmiş diye ceza var
Hakarette zaman aşımı 6 aymiso bile meçhul bence. Kadın hamile ve eşini üzmek istememiş olabilir. Ancak olay 9 sene öncesine dayanmıyor sanki.
Bir kavga için çok uzun bir süreç. Suç kapsamına göre bir zaman aşımı süreci var.
9 yıl sonra geri dönüşü çok ilginç geldi bana.