Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
ahhh bizim kızda hastanede uyandıramadık hemşireleri çağırdık hareket etirdiler uyanmadı masaj yaptılar oolmadı ayağına topuguna fiske vurmaya başladılar ama nasıl vurma anlatamam biri bana geldi elim acıdı resmen bizim kız zor uyandıda emdi. hep zorla emdi 1.5 ay emdi ancak.. sağarak 4. ay bitimine kadar sadece anne sütü aldı sonra ekgıda. ama yemiyor yemiyordu. 5. ayda delirecektim
günde sadece bir öğün yerdi
denemediğim mama kalmadı en son nestle giugoz mamasını yedi dr.a söyledim yer tabi tatlı mama dedi ama biraz gaz ve kabızlık yapıyordu. çünkü sadece o mamayı içiyor ek gıda almıyordu.
biberon almıyor geveliyor. demişsin biberonu değiştirmeyi denesene akışı az yada çok gfeliyor olabilir.
bide ben uykuda yedirmek için söyle yapardım emzikle uyurdu emziği çekip biberonu sokardım ama ben çabuk olmadan o emziği kendi atarda dalarsa derin uykuya yemezdi parmağını emiyor dedinye yeni uyuduğunda parmağı çek biberonı ver. birde böyle dene bakalım.
gaz ve kabızlık için banyo ve karnına dairesel saat yönünde masaj dene gaz ilaçları pek işe yaramaz.
allah sabır versin umarım düzelir diyecem
tylaysı ve tebessüm sanırım aynı kaderi paylaşıyoruz.
ama ben organik bir neden olduğunu düşünüyorum.herkes minyon tipli desede bu kadar açlığa nasıl dayanıyor anlamıyorum.her öğün benim için kabus oluyor.
pazartesi gününe yrd.doç dr mahir gülcana(yeditepe ünv) randevu aldım.mide ekg si felan çekilip bebeklerin iştahsızlıklarının nedeni araştırılıyormuş.umarım nedeni bulunur ve kızım severek beslenmeye başlar.tebessüm parmağını uykuya dalarken alıyor derin uykuda bırakıyor parmağı.ağzından çekersem ağlıyor.kaşıkla mama verince de 5-6 kaşıktan sonra başlıyor kafasını geri atmaya.Allahım bu sorun pazartesi günü çözülür inşallah
ama ben organik bir neden olduğunu düşünüyorum.herkes minyon tipli desede bu kadar açlığa nasıl dayanıyor anlamıyorum.her öğün benim için kabus oluyor.
pazartesi gününe yrd.doç dr mahir gülcana(yeditepe ünv) randevu aldım.mide ekg si felan çekilip bebeklerin iştahsızlıklarının nedeni araştırılıyormuş.umarım nedeni bulunur ve kızım severek beslenmeye başlar.tebessüm parmağını uykuya dalarken alıyor derin uykuda bırakıyor parmağı.ağzından çekersem ağlıyor.kaşıkla mama verince de 5-6 kaşıktan sonra başlıyor kafasını geri atmaya.Allahım bu sorun pazartesi günü çözülür inşallah
Canım inşallah iştahsızlığın nedenini bulursunuz ve bizimle paylaşırsın sabırsızlıkla bekliyorum.
canım onlar geçici sorunlar iştahssızlık kalıcı ve delirticie açlıktanda bebekelr ağlıyor ..
bence korkma şimdiye kadar zorlukları aşmışsın buda geçer ben her zaman kendime öyle teselli veriyorum benim bebeğiminde gaz ve kaka sorunu var inan daha zor hiç uyumuyor hep ağlıyor böyle olsa ne yapardın
canım bir fayda görürsen bende randevu alıyım gideyim valla öldüm sabahtan beri ağlıyorum 1 kaşık lokma sokamıyorum deliriyorum yeter artık.....senağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlama
inşallah bir çaresi bulunur canım.
parmak konusunda ise benim kızımda öyle emziği uykuya dalarken alır derin uykuya geçince atardı derin uykuda biberon almaz emzik ağzında iken çekiyordum o ağzını emzik arar gibi hareket ettirip sonrada ağlar emziği çeker çekmez biberonu veriyordum emzik sanarak emiyordu. ilk 6 ay böyle besledim uyanıkken bir öğün zor yedirirdim
allahım aynı sorunu bende yaşıyorum kca gün 100 cc mama içtisadece aç husuzluk yapıyor ama yemiyor napıcam yaa
atynene caım ben de uyanıken yediremdim hiç uysunda vermiştim ama sonradan sırf böyle yaptım diye uyanık memeyide bıraktı elini emdi bir dahada biberon almadı o sonum oldu zaten ..zor günlerim başaldı kilo almadı zayıfladı ağlamlar krızler off off daha da çekiyorum...
inşallah bir çaresi bulunur canım.
parmak konusunda ise benim kızımda öyle emziği uykuya dalarken alır derin uykuya geçince atardı derin uykuda biberon almaz emzik ağzında iken çekiyordum o ağzını emzik arar gibi hareket ettirip sonrada ağlar emziği çeker çekmez biberonu veriyordum emzik sanarak emiyordu. ilk 6 ay böyle besledim uyanıkken bir öğün zor yedirirdim
birkaç önerim olacak iştahsız bebek annesi olarak
belki hepsini denemissindir ama yinede belki işine yarar
* kaşık çok küçük olmasın azgelir çabuk doydum sanır büyük olursada yutmakta zorlanır küçük tatlı kaşığı idealdir bu dönem için
*televizyon işe yarayabilir reklam yada bebek kanalları ben kızım babay tv ile yiyor diye dijitürk aldım sadece onla yer
yemek pozisyonuda önemli daima oturur pozisyon olamlı yoksa boğazına kaçar yiyemez. mama sandalyesi yada birinin kucağında otururken yedirebilirsin.
* kaşığa tepkisi varsa seni ve kaşığı göstermeden yedirmeyi dene. önünde değilde yanında dur mesela.
*kızım birşeyleri dişlemeyi sever dişlediği oyuncağını verirdi o ağzıan onu götürürken bende yedirirdim .
* değişik oyuncaklar göstermekde işe yarayabilir yada şarkı söylemek.
* en önemlisi sinirlenip sters yapmamak çünkü sen strers yaparsan o anlar inan ve yemez çok zor biliyorum ama dene
*sürekli aynı yemeği deneme sürekli değiştir
MEYVE değişik meyveleri dene rendele dene olmaaadımı ısrar etme hemen onun suyunu sık tülbentel birde suyunu dne yine yemedimi içine biskivi kat ez dene armut genelde bebekler sever yada muz meyveleri karıştırabilirsin mesela şeftali muz. vs.
kavanoz mamalrını dneyebilirsin hip kayısı hip erik.
hero baby elma yaban mersini. gogly elma kayısı üzüm bunları sevebilir.
YEMEK
patates pirinç havuç irmik pişirebilirsin
patataes pancar
patates balkabağı
bunları deneyebilirsin pşiir yemezse içine yoğurt ekle tekrar dene
kıvamı çok koyu olmasın yutmakda zorlanabilir
belendırlayarakda deneyebilirsin
YOĞURT kendin günlük mayala ama maya miktarı bir çay kaşığından fazla olursa ekşi olur. yemez hazır babaymiks yoğurtta deneyebilirsin.
yemezse içine meyve ekleyebilirsin
yada şeker
yada biskivi
ÇORBA çorba için erken olduğunu biliyorum ama kızımda bir öğün yediği 5. ay döneminde annem yayla çorbası yaptı aç kalacağına yesin bari dedi inanamadım yedi.
MUHALLEBı benim kızım asla muhallebi yemedi tatlı sevmedi ama şunları denyebilirsin.
muhallebiye meyve eklemek
kuru kayısı pişirip eklemek
biskivi eklemek
bazı bebekler piriçu nunu sevemez nişasta ile yapabilirsin muhallebiyi
sıvı yapıp biberonda deneyebilirsin.
KAŞIK MAMASI kaşık mamaları genelde tatlıdır ben tüm markaların tüm çeşitlerini denedim kızım yemedi anladımki içind vanilya varsa daha ağzına yaklaşırken kokuyu alıyor daha az tatlı olanlatı tahıllı olanlarıdır. mama ile hazırlanır bunlar genelde mesela
nestle yoğurtlu tahıllı.
milıpa 8 tahıllı ballı.
bebelac ilk tahıllar.
bunları muhallebi kıvamında verebilirsin yda biberon mamsına ekleyip biberon kıvaamında verebilirsin
üzerindeki ölçü ile hazırlayınca biraz katı olur ben daha sıvı hazırlardım o koyulığu yutmakda zorlanıyordu kızım.
aklıma gelenler bunlar umarım işe yarar kızını iştahı düzelir.
atynene caım ben de uyanıken yediremdim hiç uysunda vermiştim ama sonradan sırf böyle yaptım diye uyanık memeyide bıraktı elini emdi bir dahada biberon almadı o sonum oldu zaten ..zor günlerim başaldı kilo almadı zayıfladı ağlamlar krızler off off daha da çekiyorum...
valla allah kolaylık versin canım biberon alomamsı zor benim kızımda yemiyor ama en azından süt içer.
benim kız kavanozlardan sadece hipp erik yiyor. deneyebilirsin.
canım kızım melisimmm
Kayıtlı Üye
canım selam benimkide aynısenin gibi dogdugundan beri 5dakkadan fazla hiç emmedi dedgigingibi gecleri hiç uyanmıyodu hala öyle dedigin gibi açıkınca aglar derler hiç öyledegil isterse hep aç kalsın armıyo şimdi silikon uçla emdiriyorum ama zorla normali hiç almıyo emdirmeye başladııgmda kıyamtler i koparıyo bnde aglıyorum artık çok sinirlerim bozzuk arada emmeyince azmam veriyorum ama içim acıyo çok kötüyüm çok
Arkadaşlar merhaba
dün ve bugün defneye bir ton test yapıldı.Allaha şükür kan değerleri normal.kilo alımı düşük normalin 1.5 kg altında.mide egg si çekildi ve mide tembelliği teşhisi kondu yani kızım normalden çok daha uzun süre sindirebiliyormuş ve sindirim salgıları azmış.perşembe tedaviye başlanacak inşallah.
ınşallah bir sonuç alırız.dah önce bu hastalığı duymuşmuydunuz?
arkadaşlar benim üzüldüğüm nokta 7 aydır yırtınıyorum resmen benim bebeğimde birşey var acıkmıyor emmiyor diye.istanbulun ortasında gitmediğim hastane pediatrist kalmadı.dişimizden tırnağımızdan artırıp hep özele götürdük.hepsi idrar kan dışkı metabolik tarama yaptı aç olsa ağlar dedi.bir keresinde doktora beyninde açlık merkezi mi bozuk acaba diye sormuştum.o kadar doktor dan birtanesi beni gastroenterolojiye yönlendirip te bir mide barsak çalışmasına baktırın demedi.nasıl bir ülkede yaşıyoruz anlamıyorum.biz istanbulda bu sorunu 7 ayda kendi araştırmalarımızla buluyorsak diğer illerde insanlar ne yapsın?şükrediyorum inşallah problemim çözülür kızım kilo almaya başlar ama hakkımı helal etmiyorum görevini gereği gibi yapmayan 4. ayda sütümü kestiren ek gıdaya başlatan 5. ayda sindirim güçlüğü çeken çocuğa ete başlatan ve hergün fitil ver diyen doktorlara...
sana katılıyorum canım. bana da hep sana çekti sen de yemiyorsun ki yesin dediler. acaba benimkinde de mi var? ben de çektireyim. tedavisi oluyor madem. inşallah düzelir canım, çok geçmiş olsun.
arkadaşlar benim üzüldüğüm nokta 7 aydır yırtınıyorum resmen benim bebeğimde birşey var acıkmıyor emmiyor diye.istanbulun ortasında gitmediğim hastane pediatrist kalmadı.dişimizden tırnağımızdan artırıp hep özele götürdük.hepsi idrar kan dışkı metabolik tarama yaptı aç olsa ağlar dedi.bir keresinde doktora beyninde açlık merkezi mi bozuk acaba diye sormuştum.o kadar doktor dan birtanesi beni gastroenterolojiye yönlendirip te bir mide barsak çalışmasına baktırın demedi.nasıl bir ülkede yaşıyoruz anlamıyorum.biz istanbulda bu sorunu 7 ayda kendi araştırmalarımızla buluyorsak diğer illerde insanlar ne yapsın?şükrediyorum inşallah problemim çözülür kızım kilo almaya başlar ama hakkımı helal etmiyorum görevini gereği gibi yapmayan 4. ayda sütümü kestiren ek gıdaya başlatan 5. ayda sindirim güçlüğü çeken çocuğa ete başlatan ve hergün fitil ver diyen doktorlara...
haklısın valla bazı dr. lar sadece baştan savıyor işini layıkıyal yapmıyorlar.
geçmiş olsun canım umarım tedaviye çabuk cevap verirde bebeğin çabuk düzelir tatlı tatlı yer
geçmil olsun canım en azından teşhis konulmuş buna çok sevindim...
Arkadaşlar merhaba
dün ve bugün defneye bir ton test yapıldı.Allaha şükür kan değerleri normal.kilo alımı düşük normalin 1.5 kg altında.mide egg si çekildi ve mide tembelliği teşhisi kondu yani kızım normalden çok daha uzun süre sindirebiliyormuş ve sindirim salgıları azmış.perşembe tedaviye başlanacak inşallah.
İnşallah bir sonuç alırız.dah önce bu hastalığı duymuşmuydunuz?
halklısın canım biizm kızında miğdesine ve gurtlağına sadec ultrasonla bakılmıştı kakası nasıldı ecrin eskiden az yapardı şimdilerde yemesede günde 2 kere yapar yedimi yani normal olarak çok yemzde 5 bile ulur .....
4-5 günde bir yapmıyordu ve fitille yaptırıyorduk çok sert ti ve yaparken ağlıyordu.Allaha şükür iki gündür kendi yapıyor ilaçlara başladık.
o zman sorun var demek ki bizim cadı kakasını yapıyor acaba yinede baktırmakta fayda varmıdır ki...CADIARZU
4-5 günde bir yapmıyordu ve fitille yaptırıyorduk çok sert ti ve yaparken ağlıyordu.Allaha şükür iki gündür kendi yapıyor ilaçlara başladık.