Bebek Beslenmesi ----Allahım delirmek üzereyim ne olıur biri bana yardım etsin----

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Aynıyız canım zor dönemlerdi çook zor herkesin bebeği emerdi herkesin bebeği mamasını ohh içerdi eline meyvesini verirler yerler ek gıdada bir kaseyi miğdeye indirirler ben sinirimden kahrımdan ağlardım halada aynıyız .....artık umudum yok benim..
benim kız ayrıca 6.5 aylıkken ilk dişini çıkarttı. Tam da ek gıdalara geçişte. Belki o da yemeklere alışamamasına neden oldu diyeceğim ama aynen senin dediğin gibi en fazla 5 dk. Emerdi o da zorla mıymıy.
Canım bence emzirdikten sonra ver biberonu midesi biraz genişlesin.
Benimki 4. Aydan sonra iyice memeye karşı tepkili olmuştu, uyuyacağında ya da uyurken emzirirdim. Ilk kaşık maması pirinç ununu bayıla bayılı yemişti, bir zaman sonra o da zorla olmaya başlamıştı.bence pirinç ununu da dene ne kadar yerse ver.
Benimki hala uyanıkken sütü ağzına sürmez, uykudayken tahıllı mama karıştırıp biberonla veriyorum. Ekmek falan yemediği için sütün de kalorisi artsın diye tahıllı kaşık mamasından katıyorum sütüne. Sen de öyle yapabilirsin. 6. Aydan itibaren verilebiliyor. Bir iki kaşık tahıllı mamayı formül mama ile karıştır (süt 1 yaşından sonra) biberondan akacak kadar sulu yap ver. Daha sonra kilo alımı iyice yavaşlıyor. şimdi ne versen kar. Ayrıca dişler çıkacak falan iyice yemez oluyor. Tahıl ayrıca kabızlığa da iyi geliyormuş. Benimki kabız değildi hergün yapardı ama çok zorlanarak ve ağlayarak. Meğer yarık oluşmuş, her yapacağında dışkı yaktığı için yarayı canı çok acırmış. Maalesef çok zor farkettik.
Tabii umarım öyle olmaz. Ama şu ana kadar anlattıkların benimki ile aynı.

Canım ayıca çok iştah şurubu ve çinko yetmezliği bağışıklık sistemi için çok ilaçlar kullandık vitaminninmede önden başladık faydaedermi diye hiç fayda görmedik....

benimkinin de kakası taş gibiydi, ondan yarık oluşmuş ve her yapacağında canı yanıyordu. bunu aylar sonra 10. ve 11. ayında başka bir doktor farketti. ılık suyu oturtun dedi 5 dk. günde 3-4 kez veya daha fazla. başka yapacak bişey yok dedi. sonra duphalac şurup verdi. ondan sonra düzelmeye başladı. şimdi bir sorunumuz yok kakayla ilgili. bu rahatsızlık da belki yemesini etkiler.
bir de bunları dene.

alisana 4. ay gibi emmeyi bıraktı.şimdi emmiyor ama 1 dakika bile değil.uykuya dalarken sadece.zaten sütüm çok az.ek gıda zorlada olsa yediriyorum ama o da kilo aldırmıyor.biberonu sakız gibi çiğniyor.bir ikiçekiyor 10 cc ancak.ne yapayım artık dayanamıyorum ağlamaktan bıktım.
parmak emiyor birde uykuya dalarken.başparmak ağzında.inanmayacaksın ama bugünde akşam saat 8 gibi uyuda gidip gelip içirmeye çalışıyorum almıyor kafasını sağa sola çeviriyır sürekli.kaşıkla denedim uyurken onuda reddediyor.benim hergünüm böyle sabahı bekleyeceğim kavga dövüş ısrarla kaşıkla mama yedirebilmek için.defneninde doğum kilosu iyiydi 3360 ama şimdi 19 unda yedi aylık olacak 6.5 kilo.şimdiye kadar hasta olmadı dediğin gibi sağlığı yerinde ama içmediği için ne gaz ne uykusuzluk hiçbişe yaşamadı.bana ohh daha ne istiyorsun uyuyor diyenlerden nefret ediyorum bebeğim uyanıp içmiyor ki.ben benim gibi biri daha yoktur diyordum.

duphalac içince kusuyor suya karıştırıp veriyorum ama fayda vermedi.zinco ve minadeks verdi dr.onlarıda meyvesine katıyorum ama 4-5 kaşık anca alıyor.vitaminleri direk verince kusuyor sanırım genzini yakıyor.

karamsar,
ben minadex kullanıyordum hiçbir faydası olmadı iştahına. vimin c denedim, ilk kullandığım ay (13 aylıkken) 700 gr. aldı hem de 3 azı çıkartırken. sanki daha iyi gibi. şu sıra diş de çıkartmadığımızdan belki de eskisine göre yemesi biraz daha iyi gibi. tabii yine yaşıtları gibi, olması gereken miktarlarda değil ama kendini azıcık aştı. denemediysen dene derim. içinde demir olduğu için dişlerini siyahlaştırıyor ama ben yine de veriyorum.
ben de çok ağladım sinirimden. ama şimdi bakıyorum gayet normal seyrediyor gelişimi. topuklu ayakkabılarımı bile giyip yürüyor, iki kelimelik cümlelere başladık. her söylediğimi tekrarlayabiliyor. alışverişe diyor.
bugün öğlen bir danino yiyip yatmıştı, 3 saat uyudu (doğduğundan beridir uykuya düşkün) uyandığında acıktın mı dedim acıktım dedi kafasını salladı. bir köfte verdim eline bitirmedi ama kendi isteği ile çoğunu yedi. bizim için büyük gelişme :)

Canım ecrinde aynısını yapardı hala yapar sütü uykusunda vermeye çaallışıyorum kafasını sürekli çevirirdi birdaha da aldıramadım zaten emmedi...çok zor bir durum...
alisana 4. Ay gibi emmeyi bıraktı.şimdi emmiyor ama 1 dakika bile değil.uykuya dalarken sadece.zaten sütüm çok az.ek gıda zorlada olsa yediriyorum ama o da kilo aldırmıyor.biberonu sakız gibi çiğniyor.bir ikiçekiyor 10 cc ancak.ne yapayım artık dayanamıyorum ağlamaktan bıktım.
Parmak emiyor birde uykuya dalarken.başparmak ağzında.inanmayacaksın ama bugünde akşam saat 8 gibi uyuda gidip gelip içirmeye çalışıyorum almıyor kafasını sağa sola çeviriyır sürekli.kaşıkla denedim uyurken onuda reddediyor.benim hergünüm böyle sabahı bekleyeceğim kavga dövüş ısrarla kaşıkla mama yedirebilmek için.defneninde doğum kilosu iyiydi 3360 ama şimdi 19 unda yedi aylık olacak 6.5 kilo.şimdiye kadar hasta olmadı dediğin gibi sağlığı yerinde ama içmediği için ne gaz ne uykusuzluk hiçbişe yaşamadı.bana ohh daha ne istiyorsun uyuyor diyenlerden nefret ediyorum bebeğim uyanıp içmiyor ki.ben benim gibi biri daha yoktur diyordum.

EVET CANIM BENDE ARTIK ONU KULLANIOYORUM BU AY YAZDIM ŞİMDİDE 6 AYDAN SONRA İLK DEFA KİLO ALDI ŞAŞTIK BÜTÜN AİLECEK...İŞE YARADI SANIRIM...300 GR ALMIŞ...YEMÖESİ ÇOK ZOR AMA ESKİYE ORANAL YNİ GEZİNİKEN SOKUVERİYORYUM AĞZINA YUTMUYOR AĞZINDA TUTYOR YALNIZ BU SONURNUMUZDA VAR BİZİM AMA GEÇ YUTUYOR ESKİDEN BEKLETİRDİ YARIM SAAT ÇIKARIVWRİRDİ AĞZINDAN ...ÇOK OLMASADA YİYOR İŞTE...:gitme:
karamsar,
ben minadex kullanıyordum hiçbir faydası olmadı iştahına. vimin c denedim, ilk kullandığım ay (13 aylıkken) 700 gr. aldı hem de 3 azı çıkartırken. sanki daha iyi gibi. şu sıra diş de çıkartmadığımızdan belki de eskisine göre yemesi biraz daha iyi gibi. tabii yine yaşıtları gibi, olması gereken miktarlarda değil ama kendini azıcık aştı. denemediysen dene derim. içinde demir olduğu için dişlerini siyahlaştırıyor ama ben yine de veriyorum.
ben de çok ağladım sinirimden. ama şimdi bakıyorum gayet normal seyrediyor gelişimi. topuklu ayakkabılarımı bile giyip yürüyor, iki kelimelik cümlelere başladık. her söylediğimi tekrarlayabiliyor. alışverişe diyor.
bugün öğlen bir danino yiyip yatmıştı, 3 saat uyudu (doğduğundan beridir uykuya düşkün) uyandığında acıktın mı dedim acıktım dedi kafasını salladı. bir köfte verdim eline bitirmedi ama kendi isteği ile çoğunu yedi. bizim için büyük gelişme :)

merak etme canım senin gibi ben varım. ben de hep keşke geceleri uykusuz kalsam da o emse yese derdim.çünkü onun en önemli çağı. ben uykusuz kalsam ne olacak gelişemeyecek miyim. hem o uyusa bile biz uyuyabiliyor muyuz endişeden. bak gecenin bu saati netteyiz. mama vermeyi bekliyorum. yatıp uyusam uyanamam, sütü eksik olmasın diye. diğer çocuklar gibi alsa eline bir bardak sütünü uyumadan içse ben de rahat uyusam, ama yok.

DR.BİLİR ASLINDA BELLİDE OLUYPR ÇIKACAĞI ZMAN DİŞ ETİNİNDEN AMA TABİ ZOR BEN KAÇ TANE SDİŞİNİ ÇIKPTA BÜYÜDÜKTEN SONRA FARKETTİM ...:çok üzgünüm:
daha diş çıkmadı herhangibir belirtisi de yok.ne yapacağım bilmiyorum.

arkadaşlar teşekkürler en azından yalnız olmadığımı hissettirdiniz ..hergün ağlamaktan bıkmıştım.

karamsar,
700 gr. aldı demiştim ya ondan sonraki ay hiç almadı. ondan sonraki ay 270 gr. aldı. ben de tekrardan minadex verdim bir şişe sonra vimin c. o zaman 500 gr. aldı. galiba bişey keşfettim, viminc işe yarıyor gibi ama arada vitamin değiştirmek de yarıyor galiba. bu ay yine hiç kilo almamış, şimdi şişe bitince yine minadex vereceğim sonra vimin c. bakalım ne olacak.

canım bizim cadı da aslında çok iyi gelişimi dr. en başından beri diyor maşallah doğduğundan beri gelişim önde gitit her zman şimdide öyle erken yürüd erken konuştu şimdilerfde elinden gelse benimle sohbetedecek oderecede her şeyi biliyor çok fazla kelime bilinçli söylüyor ben şaşırıyorum bazen yanımda bulunun tanıdıklar bile yaptıklarını konuştukklarını duyunca onlar bile şaşırıypor bakakalıyorlar ....minadexi 5.buçukk aylıkken bir başladık hep kullandık hiç fayda yok görmedik bizde...aynen...

canım bunu birinden duymuştum bir vitamini işe yaramsı için vitamin değiştirilmeliymiş ama minadex çok uuzn süre gidiyor sizde nasıl kaç ay gidiyor..yoksa 1 ay 1 ay mı kullanıyorsun...
karamsar,
700 gr. aldı demiştim ya ondan sonraki ay hiç almadı. ondan sonraki ay 270 gr. aldı. ben de tekrardan minadex verdim bir şişe sonra vimin c. o zaman 500 gr. aldı. galiba bişey keşfettim, viminc işe yarıyor gibi ama arada vitamin değiştirmek de yarıyor galiba. bu ay yine hiç kilo almamış, şimdi şişe bitince yine minadex vereceğim sonra vimin c. bakalım ne olacak.

çok canım biz gibi bende yalnız sanırımdım kendimi çevremde yok çünkü benim cimcime kızım gibi hepsi ohh yer kalkarlar maşallah...
arkadaşlar teşekkürler en azından yalnız olmadığımı hissettirdiniz ..hergün ağlamaktan bıkmıştım.

şişeyi tam bitirmiyorum. tam bir ay değil. zaten iki kez değişiklik yaptım aklıma eserse. yani bunu tesadüfen keşfettim ve şimdi yazarken aklıma geldi yine değiştireyim diye. bakalım fayda edecek mi 3. kez de. vitamini çok zor içiriyordum, uzun zamandır gece mamasına katıyorum biberonla uyurken veriyorum. iki kez biberonla süt veriyorum 200 cc. + 200 cc. her biberona 5 çorba kaşığı bebelac tahıllı armutlu muzlu kaşık mamasından katıyorum. ilk biberon süte bir tatlı kaşığı vitamin, ikinci süte bir tatlı kaşığı zeytinyağı koyuyorum. sulu yemek hiç yemediği için yağ da alsın diye. iki süt arasında 3 saat bekliyorum. saat 10.30 da vermiştim, şimdi ikinci biberonu verip yaacağım
size iyi geceler arkadaşlar.
loya kendini çok yıpratma canım daha uzun yıllar var önümüzde ve bize muhtaçlar, kendimize onlar içn iyi bakmalıyız. sakin olmaya ve araştırmaya denemeye devam et canım. YALNIZ DEĞıLSıN

canım ecrin gece uyurken felan hiç içmiyor süt yada vs sadece su ama uzun zmandır böyleyiz biz uyyanıkkende..
şişeyi tam bitirmiyorum. tam bir ay değil. zaten iki kez değişiklik yaptım aklıma eserse. yani bunu tesadüfen keşfettim ve şimdi yazarken aklıma geldi yine değiştireyim diye. bakalım fayda edecek mi 3. kez de. vitamini çok zor içiriyordum, uzun zamandır gece mamasına katıyorum biberonla uyurken veriyorum. iki kez biberonla süt veriyorum 200 cc. + 200 cc. her biberona 5 çorba kaşığı bebelac tahıllı armutlu muzlu kaşık mamasından katıyorum. ilk biberon süte bir tatlı kaşığı vitamin, ikinci süte bir tatlı kaşığı zeytinyağı koyuyorum. sulu yemek hiç yemediği için yağ da alsın diye. iki süt arasında 3 saat bekliyorum. saat 10.30 da vermiştim, şimdi ikinci biberonu verip yaacağım
size iyi geceler arkadaşlar.
loya kendini çok yıpratma canım daha uzun yıllar var önümüzde ve bize muhtaçlar, kendimize onlar içn iyi bakmalıyız. sakin olmaya ve araştırmaya denemeye devam et canım. YALNIZ DEĞİLSİN

bence korkma şimdiye kadar zorlukları aşmışsın buda geçer ben her zaman kendime öyle teselli veriyorum benim bebeğiminde gaz ve kaka sorunu var inan daha zor hiç uyumuyor hep ağlıyor böyle olsa ne yapardın

Aynı şeyleri ilk çocuğumda yaşadım, şimdi ikincide yaşıyorum,yemeyen çocuğu büyütmek çok zor, ben sana ne kadar üzülme desemde elinde değil biliyorum insanın içi yanıyor, o yemedikçe kahroluyosun, bütün günün zehir oluyor.Oğlumu çalıştığım için 3 yaşında kreşe vermiştim. Kreşte arkadaşları ile yer diye çok ümitlenmiştim ama olmadı, ne kahvaltı, ne öğle yemeği, akşam evde sadece pilav yada makarna, Şu anda 7 yaşında hala tadını bilmediği şeyler var ama olsun en azından şimdi sevdiği şeyleri yiyor, kilosu da çok iyi. Şimdi ikinciyi büyütüyorum, kızım 1 hafta sonra 6 aylık olacak 6200gr. çok az emiyor doğduğundan beri geceleri saat kurup kalkıyorum emzirmeye, ona da emmek denirse, mama denedim her çeşidini almadı, çeşit çeşit biberonlar denedim, diliyle bir sağa bir sola ittirdi, sonunda pes ettim.Gündüz hiç emmiyor sütüm iyice azaldı, ek gıdalar vermeye çalışıyorum tadına bile baktıramadan doğru çöpe ne yapalım kader işte....

Back