Aynıyız canım zor dönemlerdi çook zor herkesin bebeği emerdi herkesin bebeği mamasını ohh içerdi eline meyvesini verirler yerler ek gıdada bir kaseyi miğdeye indirirler ben sinirimden kahrımdan ağlardım halada aynıyız .....artık umudum yok benim..
benim kız ayrıca 6.5 aylıkken ilk dişini çıkarttı. Tam da ek gıdalara geçişte. Belki o da yemeklere alışamamasına neden oldu diyeceğim ama aynen senin dediğin gibi en fazla 5 dk. Emerdi o da zorla mıymıy.
Canım bence emzirdikten sonra ver biberonu midesi biraz genişlesin.
Benimki 4. Aydan sonra iyice memeye karşı tepkili olmuştu, uyuyacağında ya da uyurken emzirirdim. Ilk kaşık maması pirinç ununu bayıla bayılı yemişti, bir zaman sonra o da zorla olmaya başlamıştı.bence pirinç ununu da dene ne kadar yerse ver.
Benimki hala uyanıkken sütü ağzına sürmez, uykudayken tahıllı mama karıştırıp biberonla veriyorum. Ekmek falan yemediği için sütün de kalorisi artsın diye tahıllı kaşık mamasından katıyorum sütüne. Sen de öyle yapabilirsin. 6. Aydan itibaren verilebiliyor. Bir iki kaşık tahıllı mamayı formül mama ile karıştır (süt 1 yaşından sonra) biberondan akacak kadar sulu yap ver. Daha sonra kilo alımı iyice yavaşlıyor. şimdi ne versen kar. Ayrıca dişler çıkacak falan iyice yemez oluyor. Tahıl ayrıca kabızlığa da iyi geliyormuş. Benimki kabız değildi hergün yapardı ama çok zorlanarak ve ağlayarak. Meğer yarık oluşmuş, her yapacağında dışkı yaktığı için yarayı canı çok acırmış. Maalesef çok zor farkettik.
Tabii umarım öyle olmaz. Ama şu ana kadar anlattıkların benimki ile aynı.