allah terk edeni bir gün terk edilenin ayagina getirirmis dogru mu?

umuthepvardir

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2014
10
1
34
Ben nerden baslasam bilmiyorum....sadece icim öyle aciyor ki artik, hayata karsi küstüm. Hayatta "o" insan icin yapmadigim kalmadi, ne zorluklardan gectim yinede pes etmedim, cünkü umudumum vardi, "biz" olabilme umudu taki o beni ortada birakana kadar. Belki basit gelir bu satirlar ama, cok daha derinde yatan seyler var dile getiremedigim....

Benim canim o kadar cok yandi ki, o kadar caresiz ve herseyim elimden gitti ki, gencligim, hayallerim, hayatim, masumiyetim...ve nedense o insan mutlu. Üstelik bir baskasiyla mutlu.
Ve üstelik benim bunca verdigim emegin üzerine gelip oturdu o tanimadigim kiz! Ve ben bir hic kaldim....

Sormak istiyorum sizlere, terk edenler bir gün döner mi? ( biz ayri sehirlerdeyiz bu arada)? Pisman olur mu?
Derler ya hayatta ne olacagi belli olmaz bir bakmissin karsinda biti verir, gün olur devran döner diye...

Gidenler döner mi? pismanlikla döner mi? ve en önemlisi beddualar tutar mi?
Sizi terk edenler döndü mü ama böyle büyük pismanliklarla? Ve siz hic verdiginiz bedduanin tuttugunu gördünüz mü? Nasil gördünüz?
Ben gece gündüz ediyorum, benim döktügüm gözyaslarinin icinde bogulsun ve ömrü boyunca o damatligi giymek nasip olmasin ona, baba olmak da nasip olmasin, bunu diliyorum rabbimden. Baktigi her kizda beni görsün bana yasattigi acilari, unutmasin bana yaptigi kötülügü. Baska erkeklere imrensin ama asla kendisi bir evlat sahibi olamasin. O nasil ki benden gelinligimi aldiysa bir ömür o damatlikta o giyemesin diye veriyorum bedduami ahimi....

Not bu insan bana cok büyük bir kötülük yapti, ortada birakti beni. Ben ne dayaklardan ne zorluklardan gectim bir gün bile onun adini vermedim kimseye cani yanmasin diye. Korudum kolladim, belki gün gelir vicdani sizlar da sahip cikar döner diye. Ama o bana" iki dünya bir araya gelse seninle evlenmem, intihar ederim yine evlenmem, ve ben asla ama asla dönmem hic bosuna bekleme beni diyo...gerci 1 yil oldu artik. Ama bir insan nasil bu kadar kesin ve büyük konusabilir anlamiyorum. Camini yakan haberleri geldi hep bana " onu sevmiyorum, adini sesini duymak istemiyorum" diyormus. Ne yapmistim ki ben ona, onu sevip korumaktan baska? Niye gercek emek verip sevenin degilde baskalarinin kiymeti bilinyor ki.

Var mi aranizda ahi/bedduasi tutan? Ve o günleri görebilen var mi? Var mi aranizda terk edenin bin bir pismanlikla kapisina geleni gören?
geldiler ise nasil geldiler? Yani var mi mesela tekrardan barisip mutlu olan? tam umudunu yitirmisken dönen ve mutlu olan var mi? Ahi bedduasi tutan var mi? Döner mi bir gün terk edenler....

Acı bir tecrübe Allah yardımcın olsun..
Benim başıma gelmedi ama kardeşim yaşadı,o da benzeri şekilde yarı yolda bırakıldı... Çok beddualar etti çok ahhlar etti,Sonra ne oldu ? Adam kürkçü dükkanına geri döndü.. Ama herkeste aynısı mı olucak ebetteki hayır ? Sen artık o pişman olsun diye günlerini yok etme. Önüne bakmanın vakti gelmişte geçiyor...

Bir bucuk yil önce senin durumundaydim yeni ayrilmistim... Su basta yazdiklarin varya hemen hemen hepsini bende yasadim.. O da benim hayallerimi caldi yarim sene sonra Gitti davullu zurnali dugununu yapti yakinda da cocugunu kucagina alacak :) 5 yilim aci cektigim 1 yili da koyuyorum ustune bu Adam benim 6 yilimi evlilik hayallerimi caldi Gitti.. 4 ay once Hala Zaman Zaman acilar icinde kivraniyordum arada beddualar ediyordum.. Sonra bi an neyi farkettim biliyormusun hepsinin suclusu benim aslinda.. Ben bu adama guvenmek istedim guvendim.. Kimse bana zorla hayaller kurdurtmadi Zaman Zaman onunla bi gelecegim olmadigini anlasamda yaninda kalmak istedim.. Ayrildim acimi cekmek istedim cektim.. Simdi guvenmek istemiyorum kimseye yine benim sorunum.. Demek istedigim o ki sen artik kendine acimayi bi birak ona beddualar etmeyi de birak döner dolasir seni bulur en güzeli ne biliyormusun duvar ol birak yaptiklari sana carpip yine kendini bulsun.. Allaha havale et o haklinin da haksizinda kim oldugunu biliyo ve adaletiyle herkese hak ettigini zaten veriyo.. Senin akan goz yaslarin bile hesabini sorar.. Bosver kendine odaklan mutlulugu haketmiyormusun sen... Ben artik onu dusunmeye harcadigim zamana bile aciyorum.. Allah yardimcin olsun..

Canım Allah yardımcın olsun gerçekten çok zor bir durum...
İnan ben de bekliyorum, her gece ağlıyorum ve beddua ediyorum.
Bilmiyorum tutar mı tutmaz mı ama çok isterdim bana geri dönmesini.
Benim arkamdan da neler söylemiş ve normalde benim olduğum yere gelmez, bana bakmazdı
Ama şimdi benim olduğum yere geliyor, bana uzaktan uzağa bakıyor.
İnşallah o beddualar, ahlar tutar...

Ustunden çok zaman geçmiş ama belki yanıtlarsiniz, merak ettim okuyunca..şuan ne durumdasiniz , bu süreçte neler yaşandı atlattiniz mi ?

seni terk edne biri sana dönse nolur dönmese nolur zaten o adama bi daha güvenemezsin senin kalbini kırmış bidaha dönmesine izin versen kolay kadın olursun yine kırar. seni terk edeni asla affetme unut gitsin . soruna gelince evet mutlaka arar. şuana kadar 2 kişi beni şincitti terkettiikiside yalvar yakar döndü ama velakin ben istemedim hislerim onlar döndüğünde çoktan bitmişti . sana da öyle olcak gör bak .sonuçta dönmesi hiç bir işine yaramayacak...

Yazdıklarını okurken kendimi gördüm diyebilirim. Aynılarını bende yaşadım öncelikle Allah yardımcın olsun gerçekten çok zor bilirim. 6 yılımı verdiğim adam beni de aynı şekilde ortada bıraktı ve şuan başkasıyla birlikte. Benim 6 yıl hayalini kurdugum olucağına kendimi inandırdıgım şeylerin hepsini şuan o kızla yaşıyor. Ama emin ol Allah büyük canım. Bende çok dua ettim Allahım nasip etme onlara mutsuzluğumun üzerine mutluluk kuramasınlar engel çıkar Rabbim diye çok dua ettim, çok ahım vardı. Ve teker teker perişan hallerini gösterdi bana Rabbim dönmesini zaten artık beklemiyodum ama insanın içinde yinede ukte kalıyor. Ailesinin de, onunda perişan hallerini gösterdi bana Allahım hiç bişeyleri istedikleri gibi gitmedi hep bi engel çıktı karşılarına ben bunlara bizzat şahit oldum. Bunlarla kendimi tatmin edicek kadar kötü kalpli biri değilim ama Allah kimsenin yaptığını kimsenin yanına bırakmıyor için rahat olsun.

ah ettıgın zaman qallah ahı kabul edermıs fakat sen gormez mısın oh olsun deyıp sende gunaha gırmemek ıcın elbet tutuyodur mazlumun ahı yerde kalmaz ama sen bılme gorme yasayan bunu kendı yasasın ve sen asla gerı donme

Peki ailesiyle yaşadığınız sorun neydi ? Ayrılma sebebiniz , caninizin bu kadar yanması ?

bi senede bana oldu ve hâlâ dönen yok, sen sansliymissin ayri sehirdesin. benim evimle onun evi iki dklik mesafede.
hergun onu uzaktan yabancidan yabanci gibi gormek canimi cigerimi daha cok yakiyor. bilmem belki dönerler ama pisman olup dönmesini bana "sen hakliymissin" demesini beklerim, bekliyorum. Allah sabir versin insallah, canimizi yakanlarin yaktiklari yerden canlari yansin insallah

Bnde aldatildim 2 srne boyunca ve seviyodumda.ogrendigimde basimdan kaynar sular dokulmustu sanki.noldu yalvardi yakardi ama olmadi bnde beddua ettim.hatta iliski biter bitmez erteso gun baskasina cikma teklif edip bnmle arasindaki hrrseyin bittiğini soylemis ayricada bni ariyo.iste bu kadar karaktersizlrr agladim ama kendi aptalligima.simdi 2.5 yilluk bi ikiskim var masallah mutluyim.demem o ki aci cektirenler unutuluyo ama cektirdigi aci unutulmuyo.allah buyuk aci cektirenlerede de aci cektirip adaleti saglar.srn artik onune bak.evet agla zirla ama kendini topla.bi bkacanki ona karsi nefret bile hissetmiyon cunku o da bi duygu.opisman oluncada is isten geçecek

şu anda gerçekten sinirden gülüyorum.benimde eskilerden biri benden kaç kere özürler diledi.sonrasında daha çok canımı yaktı.sanırım beklememek gerek pişman olsun falan diye.nasıl olsa bir gün herkes hakkını alacak.

maalesef gidenlerin hepsi geri gelmiyor üzülenlerde herzaman hakettiği mutluluğu bulamıyor gayet o üzüp yarıyolda bırakıp gidenler bazen kendi hayatlarını güle güle yaşıyorlar dönüp gelenlerde oluyo bazen ama işte bazen herzaman değil :/

zor şeyler yaşamışsın ama beddua etmemelisin.. kimsenin hakkı kimsede kalmaz zaten, Allah'a havale et, beddua etme..

Omur boyu gelinligimi caldi derken cinsel birliktelikmi oldu..eger bunu yapip sizi ortada biraktiysa cok yazik etmis cok uzuldum.

İnanmıyorum ben devran in döneceğine 14 aydır bekliyorum donmedi artık tüm umudu mu kaybettim dönmez donmeyrcek

Geri dönmesini bekliyorsun ama geri dönmemesi senin açından belki de en hayırlısı olacak. Şu an senin düşüncen sürünsün kapımda sonra yeniden birlikte olalım. Ama birlikte olmak istediğin insan kötü biri ve bunu sen de biliyorsun. Sadece onun seni böyle bırakmasına karşı duyduğun nefreti böyle bastırabileceğini düşünüyorsun. Ama onun için kötü düşünerek bi yere varamazsın. Tek yapman gereken önüne bakmak bu saatten sonra. Geçmişte takılıp kalarak kendi hayatını mahvetmekten başka bi şey yapmazsın. Emin ol doğru kişiyi bulduğunda seni üzen kişinin hiçbir şeye değmediğini anlayacaksın.

Ben kötü konuşmadım ki hakkında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…