- 19 Ocak 2014
- 10
- 1
- 34
-
- Konu Sahibi umuthepvardir
ah ettıgın zaman qallah ahı kabul edermıs fakat sen gormez mısın oh olsun deyıp sende gunaha gırmemek ıcın elbet tutuyodur mazlumun ahı yerde kalmaz ama sen bılme gorme yasayan bunu kendı yasasın ve sen asla gerı donmeBen nerden baslasam bilmiyorum....sadece icim öyle aciyor ki artik, hayata karsi küstüm. Hayatta "o" insan icin yapmadigim kalmadi, ne zorluklardan gectim yinede pes etmedim, cünkü umudumum vardi, "biz" olabilme umudu taki o beni ortada birakana kadar. Belki basit gelir bu satirlar ama, cok daha derinde yatan seyler var dile getiremedigim....
Benim canim o kadar cok yandi ki, o kadar caresiz ve herseyim elimden gitti ki, gencligim, hayallerim, hayatim, masumiyetim...ve nedense o insan mutlu. Üstelik bir baskasiyla mutlu.
Ve üstelik benim bunca verdigim emegin üzerine gelip oturdu o tanimadigim kiz! Ve ben bir hic kaldim....
Sormak istiyorum sizlere, terk edenler bir gün döner mi? ( biz ayri sehirlerdeyiz bu arada)? Pisman olur mu?
Derler ya hayatta ne olacagi belli olmaz bir bakmissin karsinda biti verir, gün olur devran döner diye...
Gidenler döner mi? pismanlikla döner mi? ve en önemlisi beddualar tutar mi?
Sizi terk edenler döndü mü ama böyle büyük pismanliklarla? Ve siz hic verdiginiz bedduanin tuttugunu gördünüz mü? Nasil gördünüz?
Ben gece gündüz ediyorum, benim döktügüm gözyaslarinin icinde bogulsun ve ömrü boyunca o damatligi giymek nasip olmasin ona, baba olmak da nasip olmasin, bunu diliyorum rabbimden. Baktigi her kizda beni görsün bana yasattigi acilari, unutmasin bana yaptigi kötülügü. Baska erkeklere imrensin ama asla kendisi bir evlat sahibi olamasin. O nasil ki benden gelinligimi aldiysa bir ömür o damatlikta o giyemesin diye veriyorum bedduami ahimi....
Not bu insan bana cok büyük bir kötülük yapti, ortada birakti beni. Ben ne dayaklardan ne zorluklardan gectim bir gün bile onun adini vermedim kimseye cani yanmasin diye. Korudum kolladim, belki gün gelir vicdani sizlar da sahip cikar döner diye. Ama o bana" iki dünya bir araya gelse seninle evlenmem, intihar ederim yine evlenmem, ve ben asla ama asla dönmem hic bosuna bekleme beni diyo...gerci 1 yil oldu artik. Ama bir insan nasil bu kadar kesin ve büyük konusabilir anlamiyorum. Camini yakan haberleri geldi hep bana " onu sevmiyorum, adini sesini duymak istemiyorum" diyormus. Ne yapmistim ki ben ona, onu sevip korumaktan baska? Niye gercek emek verip sevenin degilde baskalarinin kiymeti bilinyor ki.
Var mi aranizda ahi/bedduasi tutan? Ve o günleri görebilen var mi? Var mi aranizda terk edenin bin bir pismanlikla kapisina geleni gören?
geldiler ise nasil geldiler? Yani var mi mesela tekrardan barisip mutlu olan? tam umudunu yitirmisken dönen ve mutlu olan var mi? Ahi bedduasi tutan var mi? Döner mi bir gün terk edenler....
Peki ailesiyle yaşadığınız sorun neydi ? Ayrılma sebebiniz , caninizin bu kadar yanması ?Yazdıklarını okurken kendimi gördüm diyebilirim. Aynılarını bende yaşadım öncelikle Allah yardımcın olsun gerçekten çok zor bilirim. 6 yılımı verdiğim adam beni de aynı şekilde ortada bıraktı ve şuan başkasıyla birlikte. Benim 6 yıl hayalini kurdugum olucağına kendimi inandırdıgım şeylerin hepsini şuan o kızla yaşıyor. Ama emin ol Allah büyük canım. Bende çok dua ettim Allahım nasip etme onlara mutsuzluğumun üzerine mutluluk kuramasınlar engel çıkar Rabbim diye çok dua ettim, çok ahım vardı. Ve teker teker perişan hallerini gösterdi bana Rabbim dönmesini zaten artık beklemiyodum ama insanın içinde yinede ukte kalıyor. Ailesinin de, onunda perişan hallerini gösterdi bana Allahım hiç bişeyleri istedikleri gibi gitmedi hep bi engel çıktı karşılarına ben bunlara bizzat şahit oldum. Bunlarla kendimi tatmin edicek kadar kötü kalpli biri değilim ama Allah kimsenin yaptığını kimsenin yanına bırakmıyor için rahat olsun.
Ben nerden baslasam bilmiyorum....sadece icim öyle aciyor ki artik, hayata karsi küstüm. Hayatta "o" insan icin yapmadigim kalmadi, ne zorluklardan gectim yinede pes etmedim, cünkü umudumum vardi, "biz" olabilme umudu taki o beni ortada birakana kadar. Belki basit gelir bu satirlar ama, cok daha derinde yatan seyler var dile getiremedigim....
Benim canim o kadar cok yandi ki, o kadar caresiz ve herseyim elimden gitti ki, gencligim, hayallerim, hayatim, masumiyetim...ve nedense o insan mutlu. Üstelik bir baskasiyla mutlu.
Ve üstelik benim bunca verdigim emegin üzerine gelip oturdu o tanimadigim kiz! Ve ben bir hic kaldim....
Sormak istiyorum sizlere, terk edenler bir gün döner mi? ( biz ayri sehirlerdeyiz bu arada)? Pisman olur mu?
Derler ya hayatta ne olacagi belli olmaz bir bakmissin karsinda biti verir, gün olur devran döner diye...
Gidenler döner mi? pismanlikla döner mi? ve en önemlisi beddualar tutar mi?
Sizi terk edenler döndü mü ama böyle büyük pismanliklarla? Ve siz hic verdiginiz bedduanin tuttugunu gördünüz mü? Nasil gördünüz?
Ben gece gündüz ediyorum, benim döktügüm gözyaslarinin icinde bogulsun ve ömrü boyunca o damatligi giymek nasip olmasin ona, baba olmak da nasip olmasin, bunu diliyorum rabbimden. Baktigi her kizda beni görsün bana yasattigi acilari, unutmasin bana yaptigi kötülügü. Baska erkeklere imrensin ama asla kendisi bir evlat sahibi olamasin. O nasil ki benden gelinligimi aldiysa bir ömür o damatlikta o giyemesin diye veriyorum bedduami ahimi....
Not bu insan bana cok büyük bir kötülük yapti, ortada birakti beni. Ben ne dayaklardan ne zorluklardan gectim bir gün bile onun adini vermedim kimseye cani yanmasin diye. Korudum kolladim, belki gün gelir vicdani sizlar da sahip cikar döner diye. Ama o bana" iki dünya bir araya gelse seninle evlenmem, intihar ederim yine evlenmem, ve ben asla ama asla dönmem hic bosuna bekleme beni diyo...gerci 1 yil oldu artik. Ama bir insan nasil bu kadar kesin ve büyük konusabilir anlamiyorum. Camini yakan haberleri geldi hep bana " onu sevmiyorum, adini sesini duymak istemiyorum" diyormus. Ne yapmistim ki ben ona, onu sevip korumaktan baska? Niye gercek emek verip sevenin degilde baskalarinin kiymeti bilinyor ki.
Var mi aranizda ahi/bedduasi tutan? Ve o günleri görebilen var mi? Var mi aranizda terk edenin bin bir pismanlikla kapisina geleni gören?
geldiler ise nasil geldiler? Yani var mi mesela tekrardan barisip mutlu olan? tam umudunu yitirmisken dönen ve mutlu olan var mi? Ahi bedduasi tutan var mi? Döner mi bir gün terk edenler....
Ben kötü konuşmadım ki hakkındaGeri dönmesini bekliyorsun ama geri dönmemesi senin açından belki de en hayırlısı olacak. Şu an senin düşüncen sürünsün kapımda sonra yeniden birlikte olalım. Ama birlikte olmak istediğin insan kötü biri ve bunu sen de biliyorsun. Sadece onun seni böyle bırakmasına karşı duyduğun nefreti böyle bastırabileceğini düşünüyorsun. Ama onun için kötü düşünerek bi yere varamazsın. Tek yapman gereken önüne bakmak bu saatten sonra. Geçmişte takılıp kalarak kendi hayatını mahvetmekten başka bi şey yapmazsın. Emin ol doğru kişiyi bulduğunda seni üzen kişinin hiçbir şeye değmediğini anlayacaksın.