Allah rızası yardımcı olun ne yapacağım ben :(

Kızlar benim 3 yıllık bir ilişkim var. Çokta seviyoruz birbirimizi. Geçen yıl evlilik kararı aldık ve ailesi gelip tanıştılar. Teyzemler ve dayımlar konuştu ailesiyle babamı anlamaz diye konuşturmadılar. Teyzemler ve dayımlar sözlümün ailesi ne derse evet dediler hiç hayır olmaz demediler. Herneyse aradan 2 ay geçti sözlendik. O günden bu yana bir tek mart ayında geldiler düğün tarihini konuşmak için. Ayrı şehirlerdeyiz nişan düğün bir arada mayıs ayında olsun biz nişanda kızınızı alıp getirelim buraya 1 hafta kalsın sonra kına gecesi dügün bizim şehrimizde olsun dediler. Babamda olmaz öyle şey ben kızımı nikahsız düğünsüz öyle vermem bunu başta söylemiştim kabul etmiyorsanız alın yüzüğünüzü çıkın gidin dedi bayağı bi tartıştılar anlaştılar. Bu ayın 31 inede nişan belirlediler o günden sonra ne aradılar nede sordular. Şimdi ise nişanım yaklaştı ne davetiye var ne elbise hiç bisey yok. Bunuda geçen gün halam duydu aradı ve.. siz davetiyeleri ne zaman göndereceksiniz dedi kayınbabamda davetiyeler hazır ama dükkanı bırakıp çıkamıyorum dedi. Birde beyaz eşya almayacak mışsınız oyle bi duyum aldım dedi adamda sen kimsin ben senle muhattap olacam ben bunu teyzeleriyle konuştum beyaz eşya almayacağım dedi seni tanımıyorum ben teyzeleriyle dayılarıyla muhattabım kapat telefonu falan filan tersledi. Halamda böyle olmaz biz artık akraba olduk biz kızımızı orda bırakıp bidaha arayıp sormayacak değiliz. Bunlar gerekiyor. Ben gelinime yokluk halimde neler neler aldim borcla. Benim yegenimde elinde bi yüzükle geziyor 5 aydır hani ne aldın ne yaptında boş boş konuşuyosun dedi. Telelefonu kapattı sonra hemen dayımı arayıp; halası böyle böyle diyor istiyor ben bunları yapamam böyle olursa bu işi bozarım demiş dayımda halama kızdı ne kızdırıyorsunuz adamı sen istedin biz seni başkasına vercektik gittin sevdiğini seçtin şimdi çek çileni diyor. Çok psikolojim bozuk kızlar her gün ağlamaktan gözlerim sişti ben sevdim diye hata yapmadım ya neden böyle yapıyolat bana bi kere bile sagısızlık yapmadım onlara akşam bile halam ve babam bana sarılıp yarım saat ağladılar. Hayatımda ilk defa babamı ağlarken gördüm. At yüzüğü bi tek omu var diyorlar ne yapacağım ben lütfen yardımcı olun Allah rızası için çok kötü durumdayım :KK43:

Oğlanın ailesi biraz saygısızmış. Arayan kisiye sen muhattabım değilsin denir mi? Halan da aramasa olurmuş. Kız evi naz evi amca dayı filan arasa belki. Bu iş biraz sorunlu görünüyor. Nişanın düğünün onların tarafında yapılması da olmaz. Evlenince sorunlar yaşayacağına şimdi tanımak daha iyi.

Nişanlım askerden gelince evleri ayıracağız şimdi arkerliği olduğu için ayrı ev almıyor.
He he öyle kandiriyorlar o ayrilamda 10 yil sonrq bile olmuyor eltin niye hala orda bunlar hep yalan. Daha askerligini yapmamis evi yok para yok esya yok sende bununla evlencen cok cahilsiozaman yapsin askerligini ayirsin evini öLe evlen bukadardami.kafan calismiyor

Sen askerligini yapmamis birini kayinvaldenin evinde bekliyerek geckrcen sen aklinimi yedin. Otur babanin evinde kayinbabana aslerligini yapsin evi ayirin sonra evleniriz de. Madem aslerlikten sonra ayricakmiş evi bak sana neler diyecekler.olmaz.bilmem ne.cünki hepsi yalan. O eve girecen ve birdaha cikamican. Yeni gelin okadar insan bir evde nasil rahqt edeceksin hic düsündunmu yok cahilsin

Neden düşünüp durup kendini bu kadar yipratiyorsun ki? Madem konusulmamis yeterince, davetiyeli büyük nişana ne gerek var? Gelsinler konusun kaynasin aile arasında bi yüzük takin bu nisan olayi neden bu kadar büyüdü son yillarda anlamıyorum.

Sevgilini gerçekten çok seviyorsan küçük şeylere takilma ve kolay vazgeçme derim. Aileler düzgünce bir araya gelmeden beyaz eşya vs konusulmasi garip olmuş. Bundan sonraki olaylara birinci derece yakinlarin dişindakileri katma. Ve mümkünse iki tarafa da çok yük olmamaya calisin. Birlikte calisip azar azar dizin evinizi. Birseylere boyle kotu anilarla sahip olmaktansa daha aziyla yetinin yeter ki agzinizin tadi kacmasin. İnşallah hersey yoluna girer de mutlu olursun :)

Allahumme salli alaa :KK57:ilk kez bi konuya boyle icim sisti hee..Ya gozune perde mi indi senin ne demek elbiseyi gelin alalim,yok babam kizarsa evlendirmez ,yok ilk kez evlendiriyo babam bilmez :KK57:ayy bu ne yahu ? Daha askerligin yapmams bide kac yasinda bu cocuk ? Bak sonradan dovunursun is isten gecer :stop:Bide bu kayinbabayla ayni evde yasican,babanda mulayim bi adammis ki sesi cikmiyor,aklini basina al,birde cocuk olur tam olursunuz:KK11:

Arkana bakmadan kaç bence. Hem de koşa koşa. Yazık edeceksin hem kendine hem ailene. Nişan atmakla hiçbişey olmaz 2 güne unutulur gider. Aklını başına al. Askerliğini yapmamış adamla evlenmek neyin nesi ayrıca. Nişanlısının yanına gitmek için babasından izin isteyen adamdan koca olmaz!!!!

Kızlar verdiğiniz cevaplar için çok çok teşekkür ederim derdimi dinleyip yardımcı olmaya çalıştığınız beni aydınlattığınız için. Mobilden girdiğim için çok fazla kasıyor ve her mesaja cevap veremiyorum kusuruma bakmayın lütfen. Bu cuma geleceklermiş herşey oturup baştan konuşulacak bu sefer yok dayımlardı yok teyzemlerdi katmayacağım araya sadece babam ve annem olacak kabul ederlerse ne âla yok etmezlerse atacağım sözü kurtulacağım bunlardan. :KK43:

Yanlis anlamayin ama , ben kayinbabanizin yerinde olsam, ilk konuştuğum adam her dedigime he dese sonrdan cikip herkes baska bisi solese ben cok sinirlenirdim. Problem net ailenizde

Sakın böyle bir aileye girip hayatını mahvetme.. Bütün sayfaları okudum, tek yorumum bu. Mantığınla düşün..

Ayni evde yasayacagiz. Onlarin evi 2 katli. Eltim ustu katta ben ise alt katta kb ve kb ile yasayacagim :KK43:

Sen aklini mi kacirdin? Ciddi olamazsin ya. Bu kadar asktan gozun kor olmus olamaz. Uzaktan uzaga sinir oldugun insanlara her sabah kahvalti hazirlayacaksin, temizliklerini yapacaksin, misafilerini agirlayacaksin, aksama yemek yetistireceksin, cayini meyvesini tam zamaninda vereceksin, kusursuz olacaksin, yine de yaranamayacaksin. Laflar sokulacak, her hareketin batacak... Kocanla esi gibi degil ev arkadasi gibi yasayacaksin. Evlenmezsen olmezsin.

Nişanlım askerden gelince evleri ayıracağız şimdi arkerliği olduğu için ayrı ev almıyor.

Sen oyle san. O ev asla ayrilmayacak.

Kızlar verdiğiniz cevaplar için çok çok teşekkür ederim derdimi dinleyip yardımcı olmaya çalıştığınız beni aydınlattığınız için. Mobilden girdiğim için çok fazla kasıyor ve her mesaja cevap veremiyorum kusuruma bakmayın lütfen. Bu cuma geleceklermiş herşey oturup baştan konuşulacak bu sefer yok dayımlardı yok teyzemlerdi katmayacağım araya sadece babam ve annem olacak kabul ederlerse ne âla yok etmezlerse atacağım sözü kurtulacağım bunlardan. :KK43:

Ayri ev olayini da iste bari. Hatta askerlikten once evlilik olmasin. Biraz gec evlenmekle valla olunmuyor.

Şu kk da böyle bir insan daha goremeyiz sanırım..hangi akla hizmet ananı babanı yok ettirirsin hamileyim rabbim benim evladım beni bu duruma sokmasın inşaallah...ana baba hakkını nasıl yok saydın da dayıya teyzeye analık babalık hakkı verdin yazık..bu saatten sonra kayın baban olacak saygısız ananı babanı mı dinler sanıyosun ve yazık kp sen o çocukla evleneceksin malesef:KK43:

Canım anne baba yerine teyze vs. dahil ettiğin için belli ki bu konularda bilgisizsin. Önce işler nasıl Yürür onu Öğren. Öğrendiniz diyelim siz neden askerliğini yapmamış bir adamın ailesiyle birlik oturmayı kabul ediyorsunuz ki? Onlar belli ki Hizmetçi, Sözlerini geçirebilecek birini arıyorlar. Sözlünüzün askerliği bir yıldan fazla olacak. O olmadan bu kp ve Kv ile be kadar anlaşabileceksiniz? Bunları iyi düşün. Ayrıca yeni eşya vs bunları şimdi istemesen bile sonra içinde ukde olarak kalacak. Iyi düşün yol yakınken ayrıl derim :KK43:

İşte bu yüzden herşeyimizi kendimiz yaptık. Paramız yoksa vazgeçtik. Sırf insanların ağzına laf vermemek için. Yok biz bunu yaptık onlar yapmadı demesinler diye.

X