Allah rızası yardımcı olun ne yapacağım ben :(

Kayınbabam dinlemiyor adam yerine koymuyor babamı. Yoksa sözlüm dinliyor onda bir sıkıntım yok. Daha düğünü okul bahçesinde yapmak istiyordu bunu öğrendiğimde sözlemü arayıp ben okulda istemiyorum dedimde sonra düzeldi :KK43:

Beni 20 sene aramayan üstelik de ölmüş olan babama gık dedirtmedim ben
Sen hatalısın, o ailenin karşısına dayıydı halaydı önüne geleni çıkartırsan böyle olur
Babam bu işlerden anlamaz lafının hiç bir hükmü yok benim için
Her kız babası bu işi öğrenerek doğmuyor anasının karnından
Seni babanı saymayan bir adamın oğlu ile evleneceksin
Babanı bırak, seni saymıyorlar nişanlın olacak sorumsuz da buna dahil
Davetiyelerin baba da ne işi var, damat nerede ne işe yarar ??
Nerden tutsan elinde kalır bu iş, olur da evlenirsen çok çekersin bu aileden bilesin
Sende aklını başında tut bu saatten sonra, ananı babanı kimsenin ayağının altına atma

Valla zamanında buna benzer olaylar benımde basıma glmıştı. Kısaca şöyle söylıyeyım kardesım,anan baban hayattaysa 3.tekıl şahısları hıçbır zaman karıştırmayın bu müessesede.. Sonra çok göz yası akıtrsınız. Ana babanz dışında en yakınınız olsabıle restınızı cekın. Ben 2 dayımla ve yengemle konuşmuyorum suan. Konuşmam, benı eşime onun ailesine benım cevreme vs rezil ettıler çünkü. Arada kvalıdemler bıle konusunu acarlar,terbıeyeszşıklerını beyan ederler yanı. Hıclımse hc bır seyı unutmuyor kardeşim el bile yüzüne vuruyorsa sen hıc unutamazsın . Yukarıda bır kardesımın dedıgı gıbı "Bıraz dışli olunn "

Tum bunlar yasanirken nisanlinizla siz ne yapiyordunuz? Hic konusmuyor musunuz davetiyeler ne oldu nisan alisverisini ne yapacagiz, esyalar nasil alinacak diye? Kendi aranizda konusup cozsenize bunlari neden baskalarini karistiriyorsunuz?

Tum bunlar yasanirken nisanlinizla siz ne yapiyordunuz? Hic konusmuyor musunuz davetiyeler ne oldu nisan alisverisini ne yapacagiz, esyalar nasil alinacak diye? Kendi aranizda konusup cozsenize bunlari neden baskalarini karistiriyorsunuz?
Aynen bende anlamadim evlencekler beyaz eşya yok nişanlancakar elbise yok nasil.babasnin agzina bakan bir damat akli olan atar bu sözü bitti

Aynen bende anlamadim evlencekler beyaz eşya yok nişanlancakar elbise yok nasil.babasnin agzina bakan bir damat akli olan atar bu sözü bitti

Ben hicbir sey anlamadim bu isten, bu nisanlilar sadece ulke gundemini, ya da 3 ogun ne yediklerini falan mi konusuyorlar, insan hic nisanlisiyla konusmaz mi nisan dugun hazirliklarini? Davetiyeyi bile sormak icin halasi kayinpederi ariyor, halbuki nisanlisi babasina diyecek o da gonderecek bu kadar basit.
eger koca adam babasina bi davetiye bile soramiyorsa zaten evlenmesin :KK14:

Babası cuma günü gelir konuşuruz takılarını ve nişan elbisesini o zaman alırız demiş. Ev eşyasınıda nişandan sonra gelirsiniz burdan alarız diyormuş :KK43: ama burdanda sorun çıkaracaklar biliyorum cuma günü gelsinler babamla konuşsunlar eğer yine diklenir bi terbiyesizlik yaparlarsa vereceğim ellerine yüzünü biticek. Şuan duâlarınıza çok ihtiyacım var psikolojim alt üst oldu bunların yüzünden :KK43:

Babası cuma günü gelir konuşuruz takılarını ve nişan elbisesini o zaman alırız demiş. Ev eşyasınıda nişandan sonra gelirsiniz burdan alarız diyormuş :KK43: ama burdanda sorun çıkaracaklar biliyorum cuma günü gelsinler babamla konuşsunlar eğer yine diklenir bi terbiyesizlik yaparlarsa vereceğim ellerine yüzünü biticek. Şuan duâlarınıza çok ihtiyacım var psikolojim alt üst oldu bunların yüzünden :KK43:
Valla nişan elbiseso bir günde alinmiyor 2inci evlenince hangi evde yaşiyacaksin sen buna cevap ver ayi evse zaten at yüzügp bence şimiden at o ayrida . Nerde oturulcak ayri evmi ayni evde mi

babani neden adam yerine koymuyor bu adamlar? kim ya senin o teyzen o dayin her neyse?
aglama guzelim,kendini de babani da anneni de ezdirme.
bu sartlarda gelin olur gidersen seni kimse insan yerine koymaz gittigin yerde,guclu dur restini cek.
erkek milletinin kokune kiran girmedi,alasini bulursun Allahin izniyle..

Senin baban gerektiği yerde tepkisini sert olarak gösterip kızımı göndermem öyle demiş bir adam ne demek babayı karıştırmamak ne demek anlamıyor o anlamıyor da siz mi anlıyorsunuz ? Kayınpederin de kaçın kurası belli nişanlın zaten ortalarda yok. Bu nasıl iş ? Böyle evlenme mi olur ?

Evlendikten sonra birlikte oturmak istiyorlar gibi geldi ? Nerede oturacaksınız belli mi ev var mı ya da tutuldu mu ? Eğer ortada ev yoksa bu ihtimali düşün

Ayni evde yasayacagiz. Onlarin evi 2 katli. Eltim ustu katta ben ise alt katta kb ve kb ile yasayacagim :KK43:

atese atma kendini..babani ezip gecme canim..cok basina vurursun..
insanin annesini babasini muhattap almayan insanlarin seni adam yerine koyacagini mi saniyorsun.
yapma..
ask dedigin sey varya kv kp derdinden 2 gunde sonup gidecek.

Kızlar benim 3 yıllık bir ilişkim var. Çokta seviyoruz birbirimizi. Geçen yıl evlilik kararı aldık ve ailesi gelip tanıştılar. Teyzemler ve dayımlar konuştu ailesiyle babamı anlamaz diye konuşturmadılar. Teyzemler ve dayımlar sözlümün ailesi ne derse evet dediler hiç hayır olmaz demediler. Herneyse aradan 2 ay geçti sözlendik. O günden bu yana bir tek mart ayında geldiler düğün tarihini konuşmak için. Ayrı şehirlerdeyiz nişan düğün bir arada mayıs ayında olsun biz nişanda kızınızı alıp getirelim buraya 1 hafta kalsın sonra kına gecesi dügün bizim şehrimizde olsun dediler. Babamda olmaz öyle şey ben kızımı nikahsız düğünsüz öyle vermem bunu başta söylemiştim kabul etmiyorsanız alın yüzüğünüzü çıkın gidin dedi bayağı bi tartıştılar anlaştılar. Bu ayın 31 inede nişan belirlediler o günden sonra ne aradılar nede sordular. Şimdi ise nişanım yaklaştı ne davetiye var ne elbise hiç bisey yok. Bunuda geçen gün halam duydu aradı ve.. siz davetiyeleri ne zaman göndereceksiniz dedi kayınbabamda davetiyeler hazır ama dükkanı bırakıp çıkamıyorum dedi. Birde beyaz eşya almayacak mışsınız oyle bi duyum aldım dedi adamda sen kimsin ben senle muhattap olacam ben bunu teyzeleriyle konuştum beyaz eşya almayacağım dedi seni tanımıyorum ben teyzeleriyle dayılarıyla muhattabım kapat telefonu falan filan tersledi. Halamda böyle olmaz biz artık akraba olduk biz kızımızı orda bırakıp bidaha arayıp sormayacak değiliz. Bunlar gerekiyor. Ben gelinime yokluk halimde neler neler aldim borcla. Benim yegenimde elinde bi yüzükle geziyor 5 aydır hani ne aldın ne yaptında boş boş konuşuyosun dedi. Telelefonu kapattı sonra hemen dayımı arayıp; halası böyle böyle diyor istiyor ben bunları yapamam böyle olursa bu işi bozarım demiş dayımda halama kızdı ne kızdırıyorsunuz adamı sen istedin biz seni başkasına vercektik gittin sevdiğini seçtin şimdi çek çileni diyor. Çok psikolojim bozuk kızlar her gün ağlamaktan gözlerim sişti ben sevdim diye hata yapmadım ya neden böyle yapıyolat bana bi kere bile sagısızlık yapmadım onlara akşam bile halam ve babam bana sarılıp yarım saat ağladılar. Hayatımda ilk defa babamı ağlarken gördüm. At yüzüğü bi tek omu var diyorlar ne yapacağım ben lütfen yardımcı olun Allah rızası için çok kötü durumdayım :KK43:
Bana kalırsa yanlış hala teyze herkesin işe karışması olmuş bu konularda sadece anne babalar konuşsa daha iyi diğer türlü dallanıp budakkanıyo inşallah düzelir

Nişanlin düzgün işi yok babasinin eline baliOr yani ömür boyu onlarla yaşamak zorunda kalacaksin üstelik eltide ayni evde.sen gercekten cok cahilsin. Babasin agziyla hareket adamlan evlenmege kaliOrsun. Asla senin keni düzenin olmiyacak o evde. Yeni gelinsin evde 10 kişi varken mi affederisn cinselik yaşiyacan banyo nasiö yapacan? ;bunlari düsündun mu eltin üst katta olsa bile butun gun ayni evin icinde yiceksin iceceksiniz. Hic eşinle yalniz kalmiyakacsin ailene gitmwk sitesen sorun cikacak. Ayrillllll ayni evin icinde olmaz biraz kafani kulan

X