Allah rızası yardımcı olun ne yapacağım ben :(

İlk kez beni istemeye geliyorlardı bende bilemedim öyle yaptım iste. Şimdi cook pismanım ama fayda etmiyor :KK43: sözlümü arıyorum davetiyeler ne oldu diyorum babam hallediyor diyor. Nişan elbisem ne olcak diyorum sen buraya ailenle gel alalim diyor. Ama sorsan annesi baska konusuyor babasi baska ne yapacagimi inanin bilmiyorum hersey birbirine o kadar dugumlenmis ki cozemiyorum..

canım akrabaların çok ayıp etmiş gerçekten onlara bir şey diyemiyorum şaşkınlıktan.
ama nişanlın nişan düğün ev döşeme işlerinde kendisi mi yapacak her şeyi? babası yapmadığına göre. yoksa sizinkilere mi yıkıyorlar? hatta hiç kimse üstüne alınmıyor hiç alınmayacak deme bana sakın

İlk kez beni istemeye geliyorlardı bende bilemedim öyle yaptım iste. Şimdi cook pismanım ama fayda etmiyor :KK43: sözlümü arıyorum davetiyeler ne oldu diyorum babam hallediyor diyor. Nişan elbisem ne olcak diyorum sen buraya ailenle gel alalim diyor. Ama sorsan annesi baska konusuyor babasi baska ne yapacagimi inanin bilmiyorum hersey birbirine o kadar dugumlenmis ki cozemiyorum..
Pardonda nişan kiz tarafinda olur onlar size gelip sizinle aliş verişe cikmasi lazin bemce at yüzügp babani üzme bir halt olmaz o ailende nisanlindanda

Çözem
çözemeyecek bişey yok sözlünü çağırıp konuşacaksın resti çekeceksin bu iş böyle olmaz yangından mal kaçırıyormuş gibi diyeceksin alel acele ne aceleniz var da herşey birbirine girmiş annen baban sözlünle oturup konuşacaksınız bir orta yol bulunacak eşya kavgasına düşmeyip elinizdekiyle yetinebilirsiniz onlar çözülebilecek şeyler ama gerçekten karşı tarafın niyeti ne önemli olan bunu anlamak babanı ilk başta sen adam yerine koymamakla ayıp etmişsin ayrıca kayınpederin de bunu forsat bilip işi oldu bittiye getirmiş

Madem eşya almaya gücü yok gelip kiz istemesin ne demek nikahsiz gel bizde kal bir hafta baban yerden göge kadar hakli. Benim anneme babama saygi göstermiyen biriyle evlenmezdim. Bukadar net. Artik camasirlari elinizde yikarsiniz. Soz babanizi ztn ezip gecmisiniz yok dayi yok bilmem ne.

Nişanı iptal etseniz ya da erteleseniz olmaz mi?
Bu ayin sonunda nisaniniz var ortada hicbir hazirlik yok ve 7 gun var önünüzde. Ayri sehirlerdesiniz zaten yola da zaman gider. Nişan şart mi? Zaten sizin kayinpeder davetiyeleri halledene kadar dugun zamaniniz gelecek gibi duruyor.
Nisani ya erteleyip ya iptal edip bir sekilde alip karsiniza konusun. Teyzeleriniz dayilariniz bu kadar mudahil olmasin. Babaniza biraksinlar. Kayinpedere de duzgunce soylesinler bu kizin annesi babasi var biz aradan cikalim kendi aranizda halledin desinler. Sozlunuz de babasiyla konussun ayni seyi neden teyze ve dayisini dinliyorsun senin kizin olsa ve karsi taraf seni adam hesabina almasa ne yapardin konulu bir konusma olsun mesela.

Birinin dayilariniza halaniza teyzenize dur demesi lazim. Bu kisi de babaniz. Babanizla konusun ben boyle olsun istemiyorum boyle mutlu degilim sen muhattap ol dayim teyzem olmasin diye. Hic kiz evlendirmemis olabilir ama bu yasina kadar da oylece yasamamistir vardir illa ki bir bildigi, bir düsündügü.

Aileniz varken başka birini devreye sokmanız işleri karıştırmış. Üstünede hala girmiş araya.

Şimdi alın sozlunuzu karşınıza ve güzelce konuşun.. Bu evliliği birlikte yapacağınızı , geçmişte yaşanılanların bir hata olduğunu ve yeniden anlaşılması gerektiğini anlatın.

Çalışıyorsanız , sözlünüzle birlikte alın eşyalarınızı .

Halen anlamadığım şey siz nasıl tanıştınız da evlenmeye kalktınız

Nişana bir hafta kala daha elbise yoksa dğğün günü ev tutarsınız gibi

Alın elbisenizi ne demek gel burda birlikte alalım yok mu sizin bir zevkiniz özendiğiniz bir şey

Oraya gittiniz seçtiniz tadilat vs olur mu son gün

Bazı şeylere cevap verdginiz ama bir de nişanlınızın işi var mı diye sorayım ev geçindirme gücü

Zira nişan davetiyesi elbisesi bu kadar sorun olursa ekmek almak bile sıkıntılı olur evlenînce

Sözlümün lafı geçmiyor ki babasına. Babası ne isterse o oluyor yarından için geleceğim yanına dedi babası olmaz gidemezsin dükkana kim bakacak demiş bi bellemiş dükkanda dükkan.. 6 aydır sözlüyüz sadece 2 kez görüştük düşünün.. babam izin vermedi gelirsem sinirlenir düğün filan yapmam der işi bozar diye korkuyorum diyor :KK43: off kızlar ben kafayı yemek üzereyim vallahi billahi bunlara gelin buyrun dediğim güne lanet olsun :KK43:

Belli ki sözlün babasının sözünden cıkmıyor..Cocuk gibi.Böyle saygısız bir insan oglunu da kendine benzetmiştir..Babana saygısı olmayanın evlenince sana saygısı olacak mı sanıyorsun..Gercekten cok yazık sanki oldu bitti ye getirip alacaklar bir daha da aileni zor göstercekler gibi bir hava var hareketlerinde..Baban bu kadar uzgunse bir daha ve bir daha düsün senin göremedigin birseyler görüyor demek ki...

Nişanı iptal etseniz ya da erteleseniz olmaz mi?
Bu ayin sonunda nisaniniz var ortada hicbir hazirlik yok ve 7 gun var önünüzde. Ayri sehirlerdesiniz zaten yola da zaman gider. Nişan şart mi? Zaten sizin kayinpeder davetiyeleri halledene kadar dugun zamaniniz gelecek gibi duruyor.
Nisani ya erteleyip ya iptal edip bir sekilde alip karsiniza konusun. Teyzeleriniz dayilariniz bu kadar mudahil olmasin. Babaniza biraksinlar. Kayinpedere de duzgunce soylesinler bu kizin annesi babasi var biz aradan cikalim kendi aranizda halledin desinler. Sozlunuz de babasiyla konussun ayni seyi neden teyze ve dayisini dinliyorsun senin kizin olsa ve karsi taraf seni adam hesabina almasa ne yapardin konulu bir konusma olsun mesela.
Bende anlamadim ne zaman elbise alincak ne zaman davetiyler dagitilcak ayin sonu geldi zaten

Sözlümün lafı geçmiyor ki babasına. Babası ne isterse o oluyor yarından için geleceğim yanına dedi babası olmaz gidemezsin dükkana kim bakacak demiş bi bellemiş dükkanda dükkan.. 6 aydır sözlüyüz sadece 2 kez görüştük düşünün.. babam izin vermedi gelirsem sinirlenir düğün filan yapmam der işi bozar diye korkuyorum diyor :KK43: off kızlar ben kafayı yemek üzereyim vallahi billahi bunlara gelin buyrun dediğim güne lanet olsun :KK43:
Böye pısırık birYlw evlenmeyin derim yarin öbür gün babam istemiyor diye seni ailenin yaninada yolamaz bunlar.nasil oturmaya düsünüyorlar dükkan ayni kese ayni ayni evdemi yaşiyacaksin

Babaniz arasin cagirsin sozlunuzu. Veya babasini arasin gelsin de oturup konusalim nisana bir hafta var ortada hicbir sey yok ne yapmayi dusunuyorsunuz desin agirligini koysun. Yoksa cok zor isiniz bence. Adam nisan gunu gelip yuzuk takip gidecek sanirim sokak ortasinda. Hicbir caba yok?
Sevgiliniz kac yasinda? Evlenecek olan benim baba diyip tavrini belli edemiyor mu?

Evlenince babası hangi sıklıkta birlikte olacağınıza çocuk yapıp yapmayacağınıza da karışır

Bîr de düğün ne zaman o belli mi

Anladığım iş de ortak Kv ile birlikte de oturacaksınız

Nişandan bir hafta önce konuşmaya size gelemeyen adam tuvalete gitmek için de babasından izin alır

Özellikle birlikte oturmanız aynı binada oturmanız gibi bir durum varsa cezaevine gidin daga uygun olur o yaşam size zindan olurr

Bencede niyetleri belli ayni ev yada alti üstlü o yüzden beyaz eşyaya gerek yok babasinin izini olmadan sizin yaniniza gelmuyen birini mi eş olarak laik görüOrsunuz kendinize.... onlar sana ev felan acmaz kese bir. Nissnlik vs almiceklar uyduruk bir yüzük takip oldu bittiye getircekler ki nişan kiz tarafinda olur. Sende akil varsa atarsin o yüzügü

V
Kızlar benim 3 yıllık bir ilişkim var. Çokta seviyoruz birbirimizi. Geçen yıl evlilik kararı aldık ve ailesi gelip tanıştılar. Teyzemler ve dayımlar konuştu ailesiyle babamı anlamaz diye konuşturmadılar. Teyzemler ve dayımlar sözlümün ailesi ne derse evet dediler hiç hayır olmaz demediler. Herneyse aradan 2 ay geçti sözlendik. O günden bu yana bir tek mart ayında geldiler düğün tarihini konuşmak için. Ayrı şehirlerdeyiz nişan düğün bir arada mayıs ayında olsun biz nişanda kızınızı alıp getirelim buraya 1 hafta kalsın sonra kına gecesi dügün bizim şehrimizde olsun dediler. Babamda olmaz öyle şey ben kızımı nikahsız düğünsüz öyle vermem bunu başta söylemiştim kabul etmiyorsanız alın yüzüğünüzü çıkın gidin dedi bayağı bi tartıştılar anlaştılar. Bu ayın 31 inede nişan belirlediler o günden sonra ne aradılar nede sordular. Şimdi ise nişanım yaklaştı ne davetiye var ne elbise hiç bisey yok. Bunuda geçen gün halam duydu aradı ve.. siz davetiyeleri ne zaman göndereceksiniz dedi kayınbabamda davetiyeler hazır ama dükkanı bırakıp çıkamıyorum dedi. Birde beyaz eşya almayacak mışsınız oyle bi duyum aldım dedi adamda sen kimsin ben senle muhattap olacam ben bunu teyzeleriyle konuştum beyaz eşya almayacağım dedi seni tanımıyorum ben teyzeleriyle dayılarıyla muhattabım kapat telefonu falan filan tersledi. Halamda böyle olmaz biz artık akraba olduk biz kızımızı orda bırakıp bidaha arayıp sormayacak değiliz. Bunlar gerekiyor. Ben gelinime yokluk halimde neler neler aldim borcla. Benim yegenimde elinde bi yüzükle geziyor 5 aydır hani ne aldın ne yaptında boş boş konuşuyosun dedi. Telelefonu kapattı sonra hemen dayımı arayıp; halası böyle böyle diyor istiyor ben bunları yapamam böyle olursa bu işi bozarım demiş dayımda halama kızdı ne kızdırıyorsunuz adamı sen istedin biz seni başkasına vercektik gittin sevdiğini seçtin şimdi çek çileni diyor. Çok psikolojim bozuk kızlar her gün ağlamaktan gözlerim sişti ben sevdim diye hata yapmadım ya neden böyle yapıyolat bana bi kere bile sagısızlık yapmadım onlara akşam bile halam ve babam bana sarılıp yarım saat ağladılar. Hayatımda ilk defa babamı ağlarken gördüm. At yüzüğü bi tek omu var diyorlar ne yapacağım ben lütfen yardımcı olun Allah rızası için çok kötü durumdayım :KK43:
Canım ben de yıllar önce aynı durumu yasamistim kalbimi söküp attım ailemi dinledim attım nişanı. Çok üzüldüm aylarca kendime gelemedim. Ama sonra kaderimdeki kişiyle tanıştım evlendim şimdi hamileyim mutluyum elhamdulillah eşim çok anlayışlı dünya iyisi bir adam önceki şahıs gibi yakışıklı falan da değil ama onu o kadar seviyorum kiskaniyorum gözüme öyle hoş görünüyor ki ..bence Ailene tutun onlar i dinle duygularını değil mantığını dinle hayatının hatasını yaparsın canım

Az önce aradı ben davetiyeleri kargoyla gönderdim dedi. Hanı oğlunu göndermiyomuydun davetiye bana yarın lazımdı dedi oda olmaz demiş. Dükkanda müşterilerim var seni sonra ararım demiş kapatmış. :KK43:

Az önce aradı ben davetiyeleri kargoyla gönderdim dedi. Hanı oğlunu göndermiyomuydun davetiye bana yarın lazımdı dedi oda olmaz demiş. Dükkanda müşterilerim var seni sonra ararım demiş kapatmış. :KK43:
At şu nişami elbise yok taki yok ben nişan yapmadan önce elbise almaya getirdiler nisan bohca icin parfüm majyaj kidafwt ayakabi neler neler aldilar. Birde set aldilar saat vs sen ayin sonuna kadsr bedavaya gwtircek bunlar kabul etme

X