• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Allah rızası için yardım edin kızlar

Evicap e vitamini kapsül patlatıp sürüyorsun üç cocugumdada kanlar akardı :( ah o acı gögsüm sızladı hatırlayınca

Çok faydasını gördüm onuda sürdükten sonra silmene gerek yok sadece açık kalsın gögüslerin hemen emiyor teninin zaten cok gecmis olsun

Anne sütü birebir. Emzirdikten sonra sütünden azıcık sağıp sür ve kuruyana kadar kapatma.
Gögüs pedi olarakta wee baby nin jelli pedleri var. Bebek bezi mantığında yaralı meme ucuna yapışmıyor. Onunda faydasını görmüştüm. Bebeğin emmeyi öğrendiğinde yarada olmayacak birazcık daha sabretmelisin. Allah kolaylık versin

Silikonlu meme emzirme uclari satiliyor.
Meme ucuna koyuyorsun onun uzerinden emziriyorsun bebegini. İnternette bir arastirin..
Hatta burda bile konulari mevcut.

Benim göğüsüm kopacak sanmıştım kanayarak emiyordu kızım kanla karışık süt içti hep ama inat ettim emzirdim bıraktırmadım biberon versem beni bırakacak ve ben bunu istemiyordum ne kullanırsam kullanayım geçmiyor ciğerime saplanıyordu acısı 40 çıkınca kendiliğinden geçti ama bu aralar kızımın damağı sertleşti yine acıma yapmaya başladı

Kızlar size yalvarıyorum beni bu dertten kurtarın nolur bir aydır göğüs uçlarim yara ne yaptıysam geçmedi ayva çekirdeği hametan lansinoh bunlari kullandım ama bana mısın demedi bebeğimi ağlayarak emziriyorum meme uclarim kopacak artık o derece yara bebeğimi emzirmek ten vazgecmiyorum benim sutume muhtaç ama bu aciyada daha fazla dayanamayacagim bı çözüm yolu lütfen
Çok geçmiş olsun Allah bağışlasın bebeğinizi başlarda benimde olmuştu meğersem yanlış emiyormuş bebeğim sonra bi daha hiç o kadar yara olması göğsüm
siz tutuşuna dikkat ettiniz mi hiç netten araştırabilirsiniz evde tekseniz ya da ortam müsaitse genelde havalandırın açık bırakın göğüs uçlarınızı ve göğüs ucu kalkanı kullanabilirsiniz onunda çok faydası oluyor

Kızlar size yalvarıyorum beni bu dertten kurtarın nolur bir aydır göğüs uçlarim yara ne yaptıysam geçmedi ayva çekirdeği hametan lansinoh bunlari kullandım ama bana mısın demedi bebeğimi ağlayarak emziriyorum meme uclarim kopacak artık o derece yara bebeğimi emzirmek ten vazgecmiyorum benim sutume muhtaç ama bu aciyada daha fazla dayanamayacagim bı çözüm yolu lütfen
Ben sütümü sürüp emzirmeye devam ettim bir haftada geçti

Ben birine tavsiye etmek icin eczaci arkadasa gogus icin en iyi gelen kremi sormustum .Ben kullanmadim ama kullanan kisi memenun kalmisti.Ismi ,Garmastan eczaneye sorun ona gore kullanin .Silip emzirmeniz gerekiyor diye biliyorum.Cok gecmis olsun.

Bebeğinizin üzerine eğilmeyin. Mümkün olduğunca dik oturun ve meme ucu üst damağına gelecek şekilde bebeğin kahverengi halkayı tamamen ağzına almasını sağlayın. Google yazıp doğru emzirme pozisyonlarını inceleyince yanlış yaptığınızı düşünüyorsanız sebep yanlış emzirmenizdir. Ancak pozisyon doğru ise başka bir yanlış vardır.

Emzik kullanımı meme başı karmaşası yaratır ve bebek memeyi emzik sanarak yanlış kavrar. Emzik varsa bırakın.

Her emzirme sonrası zeytinyağı ya da lanolinli krem kullanıp göğsünüzü havalandırın. Nemli kalmasına özen gösterin. Islak değil yalnız nemli. Meme başını asla sabun vs kimyasalarla yıkamayın banyodan banyoya yıkansa kafi.

Sağma yarayı artırır. Aksine azaltmaz.

Ve bütün bunlara rağmen geçmiyor ise siz zaten bunları biliyorsanız bir kbb uzmanı bebeğinizi görsün dil dudak bağı olabilir.

Meme başınız için de bir cildiyeciyle görüşün mantar vs oluşmadığından emin olun.

Bu bilgilerin tamamı emzirme eğitimi almış danışmanlara aittir. Kulaktan dolma değildir.

Naçizane kendi tavsiyem ise zeytinyağını sürün buzdolabı poşeti ile meme başını kapatın. Sürekli yağlı kalmasını sağlayıp meme başını onaracaktır.

Denemedim ama sürekli reklamlarını görüyorum şu gümüş kapaklar var bir de. Gümüşün iyileştirici etkisi işe yarar belki diye düşünüyorum.

İlk çocuğumda yara olmuştu Garmastan kullanmıştım. Çok iyi gelmişti. İkinci çocuğumda göğüs kalkanı kullandım, hiç yara olmadı. Göğüs kalkanını tavsiye ederim. Hem hava almasını sağlıyor, hem de akan sütü topluyor. Mutlaka edinin bence.

Gümüş meme başlığı yara yapmıyomuş. Zaten eski zamanlarda gümüşün iyileştirici etkisinden faydalanılıyomuş. Bi araştır istersen.

Acık gez havayla temas yara iyileşmesini hızlandırır. Yara bölgesi kurumalı.
Emzirme anında nemlendirirsin lansinohla
Kalkanla Emzirirsen ağrın daha az olur bir dene istersen
Benimki Lanolin li antibiyotikli vazelinli karısım bi kremle gecmişti formülü bişmiyorum

Ben 2çocuğumda da aynı durumu yaşadım.Balla atlattım diyebilirim.Emzirdikten sonra kaynamış soğumuş suyla yıkadım kuruladım,bal sürdüm ve üzerine streç gibi bir şey(buzdolabı poşeti parçası da olur)koydum ki,hem bal etrafa bulaşmasın,hem kurumasın.Tekrar emzirirken yine yıkadım kuruladım emzirdim.1-2haftaya tamamen geçti.

Canım annelerin kullandığı gümüş göğüs uçları varmış ve kadınlar tapıyormuş bunlara :) yara falan olmuyormuş öyle bişeymiş. Bir yerde konuşuyorladı duydum. Bir araştırsana.. Silverette göğüs ucu kapağı ismi şimdi baktım ismine.

Allah yardımcınız olsun biliyorum ne demek olduğunu
2. kızım da tam 2,5 ay çektim en sonunda bir aktar ozonlaştırılmış zeytinyağı önerdi
o geçirmişti ve emzirmenin tadını çıkarmıştım çok şükür
birde fito krem.. bu arada cildiye hekimine de bir görünün..

Canim kizimda aynisini yasadim. Soyle cozdum. Fitokrem verdi doktor.En uzun emzirme aran ne zamnsa o zamanlar sur, emzirmeden meme ucunu yika dedi. Gogus pedi asla kullanma. Nemli kalmasin memeler.Mumkun oldugunca havalandir. Benim boyle gecti. Sonrasinda da avent in meme koruyucu kremini hep surdum.

Göğüs basliklari var cnm onlarla denedin mi hiç belki fazla acımaz

zeytinyağı deneyebilirsin canım ayy şimdi hatırladım da ben de ağlayarak emziriyodum :KK42:
kadın doğum uzmanı bi ilaç yazmıştı bana garmastandı sanırım adı, en son o iyi gelmişti.

Back