Selamlar beni tanirsiniz belki az cok konum olmustur..
konuya geciyim.. hic iyi degilim cok üzgünüm
2 ay sonra dügünüm var, esimle evlendik nikahimiz kiyildi..
5 senedir beraberiz
esimin yapisi cok öfkeli cok sinirli, en kücük seylerde firlar yerinden sinirden cildirir duvarlara vurur kapilari carpar herkeze saldirir
sirf o sinirlenmesin diye ara ara icime atigim dertler oluyordu, altan almasini hic bilmez bende sinirlendigim zaman o ortam yikilir cünkü altan almaz ilaki ben susacam sakinlestircem..
gecen gün yine aynisini yapti, mesaj yazdim onu sinirlendirmis gecenin vaktinde arayipta nasil bagiriyor ev yikilcak.. ertesi gün pismanim vs..
kafamda cok büyük soru isaretleri olustu annemle babam bence bu isi bozalim diyorlar.. ömür boyu senmi altan alacaksin, ömür boyu her kücük birseyde sinirlenip seni üzecek bagiracak dediler
ve dedikleri yanlista degil.., esim pismanim ben hastayim bilerek yapmiyorum kontrol edemiyorum dedi ama yaptigi herzaman ayni..
aslinda esim cok iyi bir insan altin gibi kalbi var beni cok sever , bir dedigimi iki etmez her istedigimi alir yapar fiyati ne olursa olsun, herseyime izin verir ne hesap sorar ne bisey, herzaman cok sansli oldugumu düsündüm
ama bu siniri beni artik cok korkutuyor ömür boyu ondaki bu sinirle yürürmü? beni üzgün görse bende söylemicem desem ona bile sinirlenir vurur kapiyi gider benden sakliyorsun diye tavir yapar o derece..
evlenirsem ailemden 4 saat uzakliga gidicem.. sizce napmaliyim? düzelirmi? gerekirse terapiye bile giderim diyor..
Allah rizasi icin yardim edin hayatimin kararini degistirmek üzereyim, bi yanim birak gitsin diyor, bi yanim nikahimiz oldu ama eli elime deymedi kagit üzerine..
dul olarak gecicem birdaha birisi evlenmek istermi benimle.. millet ne der bosanmis dicekler.. ,ya buldugum insan kötü olursa
suna inanirimi 1 ci nasibi allah yollarmis..
lütfen yardim
Arkadaşım,
ne diyeceğimi bilemedim. hayırlı olsun demek istemiyorum, ama en iyisi bence HAYIRLISI olsun demek doğru olur.
Öncelikle kalbini yeterince dinledin. Birazda dediğiniz gibi mantiğinla hareket et. Ailen çok doğru söylüyor.
Kendi hasta olduğunu peki sana niye daha önce söylememiş. O şuan seni kaybedeceğinden korktuğu için, ben düzeleceğim tedavi olacağım diyor.
Yani bu bir kandırmaca olmuyormu, gizlemekte kandırmak oluyor. İnan bana, evlilik dediğin zaman insanın ilk aklına gelen şey SORUMLULUK, STRES oluyor.
Bu doğru. 4/4 lük insan yoktur, fakat öfkesine yenik düşen biriyle çok zor arkadaşım. Şimdiden böyleyse, sonrasını merak bile etmek istemiyorum.
Sana sinirlendiği zaman düğün olduğunda ne olacak??? öfkesine yenik düşecek ve sana şiddet mi uygulayacak??
Eğer ona bir şans vermek istiyorusanız, sana kesinlikle şunu öneririm. Kesinlikle düğünü erteleyin. Sana herşeyi yık at demiyorum.
Düğünden önce müstabel eşine tedavi olmasını söyle, düğünü ertelemek istediğini söyle. Sağlıksız bir ilişkinin üzerine evlilik kurma!!!
Şöyle düşün, okulda sınavından çok iyi bir not aldın lisedesin ve üniversiteye gideceksin. Üniversite daha zor olduğu için, ister istemez sınavlarda mesela sorumluluk arttığı için, notun çok iyi olmasada orta alıyorsun. Bunun gibi. Şimdi çok şükür bir sıkıntın yok, fakat sorumluluk aldıktan sonra halim ne olur diye düşün??
peygamber efendimiz (s.a.v.) bile dış güzelliğine değil, gönlünün güzelliğine bak diye buyurmuş. Güzellik gelip geçicidir. Sende diyorsun altın gibi kalbi var.
Fakat bu çocuk hayatı boyunca hiçmi sinirlenmeyecek. Herşeyi yıkıp döküp sonra pişman olmak iyi değildir. Tedavi olsun sonra düzeldiğini anladığın zamanlarda, yeniden bir araya gelinir ve düğün konuşulur. Evlendikten sonra şiddet vs gibi problemler çıkarsa, iş işten geçmiş olur senin için, ayrılırsın allah göstermesin ve bunun dönüşü yoktur.
Biliyorsun toplumumuzda evlenip boşanan bir bayan hoş karşılanmadığı gibi, boşuna kendinide gençliğinide heba etme, aileni boş yere üzme.
Şimdi ellini sallasan ellisi, fakat evlenip ayrıldıktan sonra, maalesef şansın % 50 azalıyor! Ben burada herkese yardımcı olmak istiyorum ve düşüncelerimde çok dürüstüm.
olduğun durum çok zor, ama zaman herşeyin ilacı. aceleye getirme. düğünü ertelediğinde, ne kaybedersin ki????
fakat evlenirsen, %50 bir şansın var, ya müstakbel eşin düzelir veya düzelmez.
Allah yardımcın olsun! Her zaman fedarkarlığı sen gösterme, yoksa ezilirsin!
saygılarımla...