- 28 Temmuz 2015
- 5.930
- 7.190
- 198
Alkolluydu demisler sanirim o test yapilmamis bildigim kadariyla kii yapilmasi sartti bence..baska bir bilgimde yok yanlissam bilen arkadaslarim duzeltsinsağlık kontrolünden madde kullanımı varsa nasıl geçmiş peki bilgi var mı?
Son olarak lütfen bu konu emsal niteliğinde olsun ama.
Burda yorumlar yazarken aldatılan,dövülen,sövülen bir kadına kesinlikle zıtlaşması yönünde telkinler yapmayın.
En iyisi uzlaşarak anlaşarak bitirmek bu işi. Canımızdan hiçbir şey değerli değil.
Eğer ben de burda denilenleri yapsaydım. Kayınvalideme içimdeki kini kussaydım , o erkek müsvettesine içimde ki kini kussaydım belki bu satırları yazmıyor bile olurdum.
Boşan demek dava açmak çok kolay.
Ama bunu sakince , sağlıklı bir şekilde bitirmek zor olanı.
Her erkek boşanırken canavarlaşıyor.
Ben daha bilmediğimız bunun çok daha fazlası olduğunu düşünüyorum
Kadını bu kadar sindirip erkeğin sırtını sıvazlayanlar utansın. Dün bu kızı dinledik, bugün sizi dinliyoruz, yarın içimizden birinin (Allah korusun) başına gelmeyeceğini kim garanti edebilir? Allah hepinizi kötü insanlardan uzak tutsun, saçınızın teline zarar gelmesin dilerim. Dün gece ben buradaki işbirliğine, dayanışmaya hayran kaldım. Dünya dönüyorsa iyi insanların hatrına dönüyor diyorlar ya, çok doğru o.
benimde kanım donuyor bazı insanların yardıma el vermemesi beni çıldırtıyor gerçekten ortam gerilmesin diye susmak istiyorum belki anlayamadığım şeyler vardır empatiyi tam kuramıyorum
Neler olup bittiğini umarim kendisinden de öğrenebiliriz... böyle bitmemeli çünkü.Bize yazsa keşke ne yapabiliriz nasil yardimci olabiliriz sesini korkmadan duyurmasi için.Aminn..
En son sikayetci olmamis saglik kontrolunden de gecmis ama tecavuzu soylememis,serberst birakmislar sikayet olmayinca yine ayni eve o karaktersizle ayni zulume mahkum oldu ne yazikki
Eger şikayetini alip eve döndüyse ne telefon ne bilgisayar birakmazlarki etrafinda..yani yazamiyodur bence..Neler olup bittiğini umarim kendisinden de öğrenebiliriz... böyle bitmemeli çünkü.Bize yazsa keşke ne yapabiliriz nasil yardimci olabiliriz sesini korkmadan duyurmasi için.
İyi haberlerini duyarız inşallahEger şikayetini alip eve döndüyse ne telefon ne bilgisayar birakmazlarki etrafinda..yani yazamiyodur bence..
< Önceki1234567Sonraki >
- arkadaşlar yazmayın tamam . konu anlatılandan farklıymış. konu sahibi kız bipolar hastasıymış, psikolojik problemleri varmış. o kişiyle de imm nikahlıymış. darp var... tecavüz sanırım yok yani o konuyla alakalı bir bulgu yok karakolda vs lafı geçmemiş. eve kapanma durumu vs yok. kendi isteğiyle şikayetçi olmuyor. komşuları arkadaşları emniyet vs kızın olayları çarpıtarak anlattığını, yardım taleplerini geri çevirdiğini, çok defa karakolluk olmalarına rağmen şikayetçi olmadığını anlatmış.
yani sanırım bizim yapabileceğimiz pek bir şey yok bu durumda.
Dün 19:32Şikayet EtFavorilere Ekle
Beğen
Vera_mihrima bunu beğendi.
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı. Baska bi topicte üyenin birisi bunu yazmış ne kadar doğru bilgisi olan varmı konuya çok vakıf değilim demin bakarken gördüm
Niye bu kadar az beğeni var ,anlamadim?Şu konunun her bir sayfasını okudum gün boyunca, hikaye o kadar bilindik gidiyo ki.
Dünyaya kapalı, kendi çarpık kuralları etrafında dönen bi çevrede, saçma sapan insanlarla bi şekilde 20li yaşlarının ortasına gelmiş bi kadın var.
Başında ölmek üzere olan bi baba. Aç kurt gibi etrafına dizilmiş akrabalar. Her biri bi köşeden çekiştiriyo, her biri başka bi şeyin peşinde. Biri üc kuruşluk mal mülkün, biri kızın kendisinin. Her kafadan bi ses, en çok onlar biliyolar, hep onlar konuşuyolar.
"Kız sahipsiz kalmasın" diyolar, kadın bi yerde hayvan çünkü, tasmasını tutacak bi sahip gerek.
"Başında bi erkek olsun" diyolar. Kadın kendine, ailesine yetemez cünkü.
Çünkü yetemesin diye, kendi başında hayatta kalamasın diye, kendi kararlarını alamasın, kendini koruyamasın, her denilene boyun eğsin diye bebekliginden beri başlıyolar kolunu kanadını kırmaya. Çok da başarılı oluyolar üstelik. Siz sayfalarca dil dökün, saatlerce anlatın yine onlara boyun eğer. Kökü o kadar derin bi kabus ki çıkaramıyosunuz kalplerinden.
Sonra başına koruyucu diye bir "koca" dikmek gerekiyo; uyuşturucu bağımlısı kuzen şahane bi seçenek.
Seçenek dediysem kızın bi şey seçtiği yok tabi, akbabaların ay pardon akrabaların işi o. Hem kız aile içinde kalmış olur daha ne. İmam nikahı da sosu olmuş hakikaten. Evlilik varsa tecavüz olmaz cünkü.
Sonra biz bekliyoruz ki kız sağlıklı bi birey gibi davransın, hakkını arasın, şikayetçi olsun, yardım alsın. Kızın bunlardan haberi var mı acaba?
Başka bi dünyanın varlıgını bilmeden her seye razı olması o kadar dogal ki. Hele de işin içine uyusturucu girince, orta halli bi yoksunluk halinde her seyi affedebilir, her seye evet diyebilir. Yeter ki sonunda istedigini alsın.
Belirsizlik o cehennemden daha korkunç olabilir mi, evet olabilir.
Kızın en yakın akrabaları, yaralarımı sarsın diye sıgınacağı aile büyükleri kim; onu uyuşturucuya alıştıran tecavüzcüsünün ana babası. Oglunuzun zulmünden size sıgınırım mı diyecekti? Demezler, demiyolar.
Bizim burada sosyal medya dedigimiz yer onun için yasadıgı kücücük yerde herkesin basına gelenleri ögrenmesi. Ögrendiklerinde yardım mı edecekler, acıyacaklar mı, ayıplayacaklar mı? Yeni zalimler mi türeyecek yoksa? Nasıl olsa cesaret edemez, nasıl olsa korkuyo, nasıl olsa bagımlı kimse söylediklerini ciddiye almaz diye başkaları da kötülük mü etmeye baslayacak yoksa?
Devlet bu konuda baştan ayağa iflas etmiş zaten. En ücra karakolda masa başında oturan polis memurundan başlayıp en tepede oturanlara kadar zihniyet sorunlu. Kadına bakış acısı sorunlu, cocuga bakıs acısı sorunlu.
Allah yardımcın olsun kardeşim çok haklısın tez zamanda hayatın normale döner inşallahHepsini okudum konuların.
Ben de boşanmak üzere olan bir bireyim.
Dayak yedim,dövüldüm,sövüldüm kulak zarım patlatıldı. Buraya artık sorunlarımı yazmaya utanıyordum ki 2. üyeliğimi bu üyeliğimi açtım.
Herkes bana da dedi burda ''darp raporu alcaksın,baba evine gideceksin katlanmayacaksın'' baba evine gittim kocandır dendi geri gönderildim. 2-3 kere git gel yaşadım. En son evi bir terk ettim terk ediş o terk ediş. Şimdi peşimden sıyrıldı 1 aydır Allah'a şükürler olsun. Yeri geldi ben o evi terk ettikten sonra kızlarla kucak kucağa fotoğraf attı. Kalbime hançer saplanmış gibi hissettim. Yine herkes dedi tazminat aç nafaka al şunu yap bunu yap. Evet almam gerek,yapmam gerek bu benim hakkım ama ben sağ selim sıyrılmak istedim. Bi insan kocası başka kız buldu diye sevinir mi ? Ben sevindim. En azından benim peşimden düşer dedim. Şimdi avukat çekişmeli dava da dedi. 40 bin maddi 40 bin manevi tazminat yazalım 1000 lira nafaka yazalım. Yazdık ettik. Celb daha eline ulaşmadı o an o nafakayı tazminazı görünce aklı yerinden oynayacak adım gibi eminim. Saldırganlaşacak bana. Zarar verecek belki. Korkudan evden dışarı çıkmıyorum. Çıkamıyorum. Neden mi ? Sadece Şubat ayında 48 kadın cinayeti oldu o yüzden. Evet tek çözüm bu değil eve kapanmak değil haklısınız. Çok haklısınız ama.. Devlet birşey yapmıyor. Koruma kararı çıktı. Evimin önüne geldi seni seviyorum diye ne olacak şikayet etsem para cezası , 3 gün hapis cezası peki çıkınca ne olacak ? Daha beteri daha şiddetli biri.
Bakın hanımlar burda vur kır yaz şikayetçi ol demesi basit. Ama şiddet eğilimi olan bir adamla uğraşmak bir sanaat. Çok zor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?