- 28 Ekim 2023
- 172
- 45
- 18
- 31
- Konu Sahibi Eda karakus
-
Evet kesinlikle çok evhamliyim kendime de bunu diyorum sakinleş hey ne oluyor diye cocug7mda var ama yıllardır ikinci cocuk istemeyen ben olunca üzülüyorum yaşıma güvenmiştim halbukiBence çok evham yapmışsınız. Ortada net bi durum yok.
Evet kesinlikle çok evhamliyim kendime de bunu diyorum sakinleş hey ne oluyor diye cocug7mda var ama yıllardır ikinci cocuk istemeyen ben olunca üzülüyorum yaşıma güvenmiştim halbuki
Her gittiğim doktor böyle diyor aslında çok haklısınız keşke hiç bu değerleri bilmeseydim riskleri araştırmalarım diyorum oğluma birden hamile kaldım 21 yaşındaydım ne toymusum ama ne rahatmış diyorum Allah sizinde gönlünüze göre versin insallahYaşınızda bi sıkıntı yok merak etmeyin :) 29 yaşında insanlar daha yeni evleniyorlar hatta 30dan sonra evleniyorlar. Ben de 33 yaşındayım, daha yeni yeni çocuk düşünüyorum. Eğer stres yaparsanız hamile kalacağınız varsa da kalamazsınız zaten. O stresi tehlike olarak algılayıp kendini korumaya alıyor vücut.
Yaşiniz 29daha bu kadar panik yapmayin tupleriniz tikanmiş ola bilir onuda açicaktir zaten doktor.Gerekli tedavinizi yapin stres yapamayin boyle yaparak olacak olani kendiniz engelliyorsunuz rahatlayin akişina birakin herşey yoluna girecektir birtane çocugunuz var zaten yine olur.29 yaşındayım ve 7 yaşında bir evladım var çok şükür. Yıllarca cocuk istemedim oğlum alerjik astımdi yalnız büyütüyorum desteksiz vs. Artık büyüdü bir çocuğum daha olsun oğlumda kardes istiyor dedim ayrıca kasiklarimda agri vardı ve muayeneye gittim ve şok . Amh değerim 0.879 . Muayene olduğum doktor olur dedi ama 5 aylık denememize rağmen olmadı. Ayrıca muayenede enfeksiyon görmedi smear yaptık birsey yok dedi. Ayrıca o dönem idrar yolu enfeksiyonu geçirdim agri ondan dedi. Antibiyotik de kullandığım için agri geçti bir iki ay hiç olmadı. Geçen ay yumurtlama günümden sonra yine sag ve sol kasikta agri oldu ( ağrılarım genelde adetime bir hafta on gün kala oluyor geçici anlık vurup geciyor) ve hormon testinde fsh değerim 6 dan 15 yükselmiş lh yuksek prolaktin yuksek bir daha doktora gittim. Vajinada enfeksiyon var dedi. Yumurtaların sag da 2 3 tane var soldaki var ama sag sola göre daha güçlü dedi ve yumurta tedavisine başladık. Bu ay adetimden sonra rahim filmi istedi ama ben cok korkuyorum ya tüplerin tikaliysa sag sol taraflı kasik ağrılardan dolayı düşünmeden edemiyorum psikolojim bozuldu evet çok şükür evladım var ama bu süreçler beni yordu jinekolojik muayeneden deli gibi korkan ben sürekli doktorlardayim. Birde tupler geri dönülmez bir sorun sanırım ağrılı durumlarda. Bu yaşta tüplerimi kaybetmekte istemiyorum. yaşayan var mı olmazsa tabiki dünyanın sonu değil ama elimden ne geliyorsa yapmak istiyorum
Çok teşekkür ederim yazdıklarınız için Allah sizinde kucaginizi doldursun tez vakitte sağlıkla. Bende anlamıyorum niye stres yapıyorum ama sanırım muayeneler tahliller beni yordu ve sürekli üst başka tetkik ve yeni bir risk çıkıyor önüme bunaldım birde yıllarca ben korundum istemedim eşim çok istemesine rağmen şimdi üzülüyorum benim yüzümden olunca tabiki hersek Allah'tan ama yakın çevremde sürekli ara verdin o kadar böyle olur tabi diye de konuşunca ben strese girdim sanırım aslında dediğiniz gibi çok sağlıklı akıllı bor oğlum var çok şükürCanım neden bu kadar stres yaptın ki . Ben neredeyse 3 senelik evliyim.ve 29 yaşındayım . Bir kimyasal gebeligim var ve iki senedir de bebek istiyoruz. Bu ay rahim filmi cektirdim iki tüpüm de tıkalı cikri ve doktor açtı 3 toz ilaç ile. Çok şükür raporumda iki tüpüm de açık yazıyor. Korkulacak birşey yok ki ve ayrıca sen saglikli bir gebelik yadayoo dogurmussun ve tekrar dogurabilirsin Allahin izniyle yeterki şartlar oluşsun.
Çok teşekkür ediyorum desteğiniz için çok çok şükür evladım var doktorumda öyle dedi 18 yaşında menopoza gören var senin yolunda bir evladın var yanibasinda diyeYaşiniz 29daha bu kadar panik yapmayin tupleriniz tikanmiş ola bilir onuda açicaktir zaten doktor.Gerekli tedavinizi yapin stres yapamayin boyle yaparak olacak olani kendiniz engelliyorsunuz rahatlayin akişina birakin herşey yoluna girecektir birtane çocugunuz var zaten yine olur.
Bir kere kimseye çocuk istediginizi soylemeyin..insanların sürekli bu bılmis tavırları yok mu. Herşeyi akışına bırakın canim duaların için de teşekkür ederim amin diyeyim darısı heoimize olsun inşallah.Çok teşekkür ederim yazdıklarınız için Allah sizinde kucaginizi doldursun tez vakitte sağlıkla. Bende anlamıyorum niye stres yapıyorum ama sanırım muayeneler tahliller beni yordu ve sürekli üst başka tetkik ve yeni bir risk çıkıyor önüme bunaldım birde yıllarca ben korundum istemedim eşim çok istemesine rağmen şimdi üzülüyorum benim yüzümden olunca tabiki hersek Allah'tan ama yakın çevremde sürekli ara verdin o kadar böyle olur tabi diye de konuşunca ben strese girdim sanırım aslında dediğiniz gibi çok sağlıklı akıllı bor oğlum var çok şükür
Aynı duyguları yaşadım hatta kendime diyordum ki hiç çocuğu olmayanlar ne yapsın benim bir çocuğum var çok şükür diye teselli ediyordum kendimi çok şükür rabbim 2 yıl bekletti ama kızıma bir kardeş verdi çok şükür rahim filmi çektirmekten kaçınmayın basit bi işlem kardeşlik güzel duygu birbirlerini sevmeleri onları karşından izlemek güzel bir duygu olur inşallah bir çocuğunuz daha hayırlısını kolaylıkla versin rabbim29 yaşındayım ve 7 yaşında bir evladım var çok şükür. Yıllarca cocuk istemedim oğlum alerjik astımdi yalnız büyütüyorum desteksiz vs. Artık büyüdü bir çocuğum daha olsun oğlumda kardes istiyor dedim ayrıca kasiklarimda agri vardı ve muayeneye gittim ve şok . Amh değerim 0.879 . Muayene olduğum doktor olur dedi ama 5 aylık denememize rağmen olmadı. Ayrıca muayenede enfeksiyon görmedi smear yaptık birsey yok dedi. Ayrıca o dönem idrar yolu enfeksiyonu geçirdim agri ondan dedi. Antibiyotik de kullandığım için agri geçti bir iki ay hiç olmadı. Geçen ay yumurtlama günümden sonra yine sag ve sol kasikta agri oldu ( ağrılarım genelde adetime bir hafta on gün kala oluyor geçici anlık vurup geciyor) ve hormon testinde fsh değerim 6 dan 15 yükselmiş lh yuksek prolaktin yuksek bir daha doktora gittim. Vajinada enfeksiyon var dedi. Yumurtaların sag da 2 3 tane var soldaki var ama sag sola göre daha güçlü dedi ve yumurta tedavisine başladık. Bu ay adetimden sonra rahim filmi istedi ama ben cok korkuyorum ya tüplerin tikaliysa sag sol taraflı kasik ağrılardan dolayı düşünmeden edemiyorum psikolojim bozuldu evet çok şükür evladım var ama bu süreçler beni yordu jinekolojik muayeneden deli gibi korkan ben sürekli doktorlardayim. Birde tupler geri dönülmez bir sorun sanırım ağrılı durumlarda. Bu yaşta tüplerimi kaybetmekte istemiyorum. yaşayan var mı olmazsa tabiki dünyanın sonu değil ama elimden ne geliyorsa yapmak istiyorum
Allah kucağınıza alamyai nasip etsin sağlıkla ne kadar ortak yönümüz varmış bende oğlumda üniversite ogrencisiydimBen de 29 yaşındayım doğal yolla olan 8 yaşında bir oğlum var.. biz de ikinci çocuğu düşündüğümüzde olmadıilk gebeliğimden sonra hiç hamile kalmamıştım. Rahim filmi yapıldı normal çıktı klomen ovitrelle yaptık üç ay olmadı.. tabi bu dediklerim en az iki üç yıl süren süreçler. En son tüp bebek denedik ilk deneme kimyasal gibi bir şey oldu. Şu an ikinci denemeyle 8 haftalık gebeyim. Yani, tüp bebek süreci hele ki maddi ve manevi çok yorucu. Bazen insan ya zaten bir evladım var aslında uğraşmama değer mi diye düşünüyor. Mesela ilk gebeliğimde (21 yaşındayken) kontrolden kontrole giderken, şimdi riskli bir gebelik geçiriyorum genelde sürekli yatıyorum bu ara. Oğlumla ilgilenmekte zorlanıyorum. Ama bir bebiş kokusu daha istiyorum. Oğlumda çok genç çok tecrübesizdim. Üniversite öğrencisiydim. Nasıl büyüdüğünü bile anlamayamadım.
Allah uzun ömürler versin evlatlarıniza :) bende oğlumun kardes sevgisini çok tatmak istiyorum. Oğlumda çok istiyor tedaviye başladım ama tip bebek yaptıramaz maalesef o strese girmekde istemiyorum medikal tedavilerde d3vam inslalah olur çok istiyorum sağlıkla oğlumda kardes nasip olsunAynı duyguları yaşadım hatta kendime diyordum ki hiç çocuğu olmayanlar ne yapsın benim bir çocuğum var çok şükür diye teselli ediyordum kendimi çok şükür rabbim 2 yıl bekletti ama kızıma bir kardeş verdi çok şükür rahim filmi çektirmekten kaçınmayın basit bi işlem kardeşlik güzel duygu birbirlerini sevmeleri onları karşından izlemek güzel bir duygu olur inşallah bir çocuğunuz daha hayırlısını kolaylıkla versin rabbim
Canım bende sağ taraf çok agrir sağda 2 solda 3 tane yumurta varmiş yumurtam catlamiyor mu bilmiyorum tüp bebek dediler 27 yas amh 0.04 hsg cektir 1 ay dene olmazsa tüp bebek dedi tüplerim açık smer testinde birşey yok alttan muanede hiç birşey yok ama sağ kasigim çok ağrıyor29 yaşındayım ve 7 yaşında bir evladım var çok şükür. Yıllarca cocuk istemedim oğlum alerjik astımdi yalnız büyütüyorum desteksiz vs. Artık büyüdü bir çocuğum daha olsun oğlumda kardes istiyor dedim ayrıca kasiklarimda agri vardı ve muayeneye gittim ve şok . Amh değerim 0.879 . Muayene olduğum doktor olur dedi ama 5 aylık denememize rağmen olmadı. Ayrıca muayenede enfeksiyon görmedi smear yaptık birsey yok dedi. Ayrıca o dönem idrar yolu enfeksiyonu geçirdim agri ondan dedi. Antibiyotik de kullandığım için agri geçti bir iki ay hiç olmadı. Geçen ay yumurtlama günümden sonra yine sag ve sol kasikta agri oldu ( ağrılarım genelde adetime bir hafta on gün kala oluyor geçici anlık vurup geciyor) ve hormon testinde fsh değerim 6 dan 15 yükselmiş lh yuksek prolaktin yuksek bir daha doktora gittim. Vajinada enfeksiyon var dedi. Yumurtaların sag da 2 3 tane var soldaki var ama sag sola göre daha güçlü dedi ve yumurta tedavisine başladık. Bu ay adetimden sonra rahim filmi istedi ama ben cok korkuyorum ya tüplerin tikaliysa sag sol taraflı kasik ağrılardan dolayı düşünmeden edemiyorum psikolojim bozuldu evet çok şükür evladım var ama bu süreçler beni yordu jinekolojik muayeneden deli gibi korkan ben sürekli doktorlardayim. Birde tupler geri dönülmez bir sorun sanırım ağrılı durumlarda. Bu yaşta tüplerimi kaybetmekte istemiyorum. yaşayan var mı olmazsa tabiki dünyanın sonu değil ama elimden ne geliyorsa yapmak istiyorum
Canım bende sağ taraf çok agrir sağda 2 solda 3 tane yumurta varmiş yumurtam catlamiyor mu bilmiyorum tüp bebek dediler 27 yas amh 0.04 hsg cektir 1 ay dene olmazsa tüp bebek dedi tüplerim açık smer testinde birşey yok alttan muanede hiç birşey yok ama sağ kasigim çok ağrıyor
Ya işte o agri neden dimi adetin 14.gunu görüyor çatlayıp catlamadigini bir bakinin ve amh değerine göre iyi yumurtanın benim 0.87 4 tane falan çıkıyor ikisi gelişiyor sadeceCanım bende sağ taraf çok agrir sağda 2 solda 3 tane yumurta varmiş yumurtam catlamiyor mu bilmiyorum tüp bebek dediler 27 yas amh 0.04 hsg cektir 1 ay dene olmazsa tüp bebek dedi tüplerim açık smer testinde birşey yok alttan muanede hiç birşey yok ama sağ kasigim çok ağrıyor
Ya değerlerimiz normalde ne güzel ama 5 senede uzun bir sure sebep söylemiyor muBende 30 yaşındayım. Senin yaşadığının aynısını şuan bende yaşıyorum. Her ay bekliyorum ama olmuyor ben tüplere baktıralı 5 yıl felan olmuştur. Bu arada benim oğlum 10 yaşında bende 5 yaşından sonra istemeye başladım 2. yi. Benim biraz yani biraz değil aslında bi 25 kilo felan kilo fazlalığım var doktorum kilo ver kendini yorma takma kafana hiç bi sıkıntık yok yumurtalıkların güzel dedi bende çok sık enfeksiyon oluyorum kasık ağrısı bel ağrsı batma vs. Yani Allah herkesin gönlüne göre versin çok şükür sağlıklısın.
3 doktora gittim ayrı ayrı ben yozgattayım ankaraya gittim orda polikistik over dedi bırda ki yok dedi şimdi ki gittiğimde yok dedi kist var ama sıkıntı değil dedi matofin ve picosos diye bi ilaç verdi onları kullanıyorum birde bizim ilişki süremiz uzuyo eşimle haftada 1 2 anca bilemiyorumYa değerlerimiz normalde ne güzel ama 5 senede uzun bir sure sebep söylemiyor mu
3 doktora gittim ayrı ayrı ben yozgattayım ankaraya gittim orda polikistik over dedi bırda ki yok dedi şimdi ki gittiğimde yok dedi kist var ama sıkıntı değil dedi matofin ve picosos diye bi ilaç verdi onları kullanıyorum birde bizim ilişki süremiz uzuyo 2 haftada felan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?