Allah askina yardim edin yaa :((

İnsan guzel orneklere bakarak benimde boyle olacak diye istiyor

Ancak hayat herkese herseyi farkli oranlarda verdigini ogretiyor insana

Dedim ya cok beklenti icinde olmazsan uzulmezsin

Polyanna vitesini kullanmani oneririm

harika bir nisanlim var sicacik yuvamiz olacak diye dusunebilirsin

Haklisin tsk ederim yardimlarin icin

Bu yazi sanirim benim Önerilerimin hayata dökülmüs hali:) evet insanlar degisebilir...Yeter ki biz iyi yaklasalim...

Yazin berbat yoruldum okurken.

Nisan da erkek tarafi pek taki takmaz, ama KV birsey taka bilirdi tabii..

Bu kadar eli bos gelmeleri adetden degildir hayret hic mi es dostan görmemisler ?

Bir yandan nisanlin iyimis kiymetini bil demek istiyorum diger yandan sonucda o ailenin cocugu, yarin öbür gün onuda doldurup kendi yanlarina cekerlermi ???
Birde sonucda o babanin genlerini tasiyor, er gec o modele bürünecek... malesef bu genelde böyledir....

Birde anlamadim, ilerde evlenince KV her gece sizemi gelecek ? O niye ??? Yani evlerinizde yakin olacak ???
KB seninle konusma tarzida hic hos degil, onunda önüne simdiden gec derim.... ve mesafeni koru...

ben şunu merak ettim kendi ailenin abine aldığı eşyalardan bahsetmişsin ya sanada bişeyler alamazlarmı.sonuçta artık devirde adetlerde değişti.sende onların çocuğusun kız erkek ne farkeder ki.böylece fazla boyun eğmemiş olursun.bu olayda en çok takılman gereken şeyse kayınvalidenin seninle kalıcak olması bence buna kesinlikle karşı çıkmalısın.

Oyle karisik yazmissinki yarisinda biraktim
İmla hatasindan gecilmiyor ve nokta veya virgul koymadigin icin de hic bir sey anlasilmiyor.
Konunun ozu maddi destek gormemen sanirim kv ve kp den.
Bunlara takilma bence
Maddiyat gelip gecici en ufak seylerin bile hesabini tutuyorsun.
Hayatta isin zor..

mehaba;
bende iki aylık nişanlıyım nişanlımın ailesi beni görmeye gelirken de birşey getirmedi istemeye geldiklerinde ise bi kolye taktı nişanlım ailesinin durumu oymuş onu taktı

nişanda da çoğu benim tarafımdan takıldı onun üzerinde 500 lira bile para yoktu ama biz bunları sorun etmedik önemli olan bizim mutlu olmamızdı

birleştirdik paralarımızı beyaz eşya, yatak odası, oturma odası aldık. Onun ailesi de siz büyükleri aldınız geri kalanı biz alırız dedi.

Alırlar veya alamazlar çok büyük sorun değil Allah'a, şükür çalışıyoruz ikimizde bir arada olduktan sonra olmayacak şey yoktur.

Ama benim sana tavsiyem kimseye minnet etme ve evini kesinlikle ayır sen keni hayatını kuruyorsun ne demek keseler ayrılmayacak.

Benim nişanlım bütün parasını ailesine veriyo evlenene kadar da verecek ama evlendikten sonra kesinlikle vermem diyor...

Sende konuş nişanlınla ama onu ezerek değil sorunları çözmeye çalışarak konuş.

Mutluluklar...

5 parmağın 5'i bir değilken,aynı evde yetişen 2 kardeş bile farklıyken farklı 2 aileyi nasıl aynı değerlendiriyorsunuz ki,sizin aileniz size iyi gelebilir ama bir başkasına da sizin aileniz farklı gelebilir.çook çok sevdiğin nişanlını ailesi onu bunu yapmadı diye bırakmayı düşünüyorsan ne diyeyim.bir an önce ayrılın.

üzüldüm, okurken gerildim....öncelikle allah yardım etsin ...
hani kaynına araba almış düğün arefesinde sizi umursamıyor ya.... her evin bi e.ayisi çıkıyor be güzelim ... ....
siz telefon almışsınız ona bozulmuş..... e tabi bozulur karşılık beklersniz falan o da kendini niye sıkıntıya soksun....
babanızın yanında üslübunu bilmeden konuşmuş kayınpeder...... keşke babanızda siz de tepki verseydiniz.....
şunu unutmayın türkiyede insanlar maalesef ailelerle evlenir aynı zamanda.... şimdi görmezden gelirsiniz yarın altında ezilirsiniz... hele de nişanlınız tepkisiz kalırsa delirirsiniz... tavrını aileden yana koyarsa bitersiniz.....

öncü depremler gelmiş farkında mısın bilmem ama altında kalmak istemiyorsan bu ilişkinin al karşına konuş nişanlınla .... anlat ona kırıldığın kızdığın hatta ailenin de düşüncelerini.... tavrını koy sakın taviz verme ... gör bakalım nişanlın ne yapacak... sonra sen ne yapman gerekeni bulursun elbet.....

senin bukadar üzüldüğünü nişanlın görmüyor mu peki ?

Canım nişanlılık dönemlerinde inan bunlar çok oluyor. Bende çok şey yasadım anlatsam destan olur. Ama hepsi gelip geçici eğer ki nişanlın senden yanaysa ve üzülmene izin vermiyorsa tabi.
Bu arada senden önce aileninde tepkili olması lazım ailen anladığım kadarıyla senin iyiliğin için susan bir tip ama bu şeklde daha çok ezilirsin. Benm kayınbabam bana o şeklde emretse ve babamda orda olsa uyarırdı. Ezidrmezdi beni. En basta ailen biraz ağırlığını koymalı düşünüyorum. Genelde kendi ailenle kıyaslarsın bende öyleydim hiç alakamız yoktu nekadar farklı aile diyordum ki hala diyorum:) ama seviyor ve seviliyorsan bunlarında düzelceğine inanıyorsan şimdilik dişini sık fakat hep böyle gidicekse iyi düşün derim. . . Her şekilde ev içinizede girip huzurunuzu bozar bu aile

Hayırlı olsun..

Moralini bozmak istemem daha fazla ama gerçekler bunlar..

Kısa özet geçeyim başıma gelenleri. Nişanda karşı tarafın anası babası ellerini ceplerine atmadılar. İhtiyacım olduğundan değil adettir diye vatandaşa laf sokuyodum çıkarıp 3 kuruş verdiğini bilmem. Bir kere alışverişe çıktık o kadarcık. Mobilya beğendim ınk mınk ettiler pahalı diye beğenmediklerini söylediler. Götürdüler 36 ay taksit yapan bir mağazaya beğenmediğim şeyleri almak zorunda kaldım. Gelinliği 1000 tl ye kiraladım düşün bak. Hiç masraf çıkartmadım düğün de yaptırtmadım. Yeni gelin yeni eve 2. el kullanılmış tül teklif etti kaynana olacak kadın. Benim ailemin durumu iyi diye çoğu şeyi bize yıktılar. Biz de aynen senin gibi iyi niyetle davrandık ay durumları yok sevaptır dedik. He bunları yapan insanlar da vatandaşın birikmişiyle tuvaletlerini yenilettiler. Hiç oğlum evleniyor da tutumlu olalım demediler.

Neyse evlendik. Vatandaş evdeki kuruşları dahi topladı götürdü. Taksitleri, kirayı, senetleri hiçbir şeyi ödemedikleri, hiçbir masraf da yapmadıkları gibi taktıkları bileziklerin peşlerine düştüler. Ne eziyetler çektim o 2 ayda. Maddi sıkıntı yaşattı aşırı derecede. Bir de utanmadan babama ima etti.. Cebimde 2 lirayla da kaldığımı biliyorum. Baktm olacak gibi değil babamın evine geldim, bu yaptıkları ve daha birçok şey yüzünden boşanmaya karar verdim. Şu an mahkeme günü bekliyorum.

Herşey içimde kaldı herşey. Doğru dürüst hiçbir şey yaşayamadım. Resmen karşı taraf eziklik hissetmesin, maddiyat önemli değil diye diye enayi durumuna düşürüldüm. Nasipti oldu engelleyemedim. İmtihan deyip sabrettim.

İnan evlendikten sonrası daha da kötü. Hayat dolu biriyken kaç kez çektklerim yüzünden ölmeyi istedim kaç kez..

Allah hakkında en hayırlısını nasip etsn.. Ve sana doğru kararı verdirtsn amin...

Son düzenleme:
Biri çay istedi biri meyve istedi diye dertleniyor. O insanlar sizden büyük istediklerini yapmak bu kadar mı zor? Atla deve istememişler, evi yeri temizle dememişler. Bu kadar ufak şeylerden alınıyorsanız geçim zor. Saygıda kusur etmez, güleryüzle yaparsanız denileni o zaman geçim olur.

Benim düğünümde de 2 bilezik takıldı, eşyalarımı kendim aldım. Pişman mıyım asla. Bu yaşa getirip iş sahibi etmişler daha boğazlarına mı yapışayım eşya diye?

Biraz karşı pencereden bakın. Zaten o yaşa getirene kadar herşeyden mahrum kalmışlar, bu yaştan sonra kredi borcuyla bellerini bükmeye benim vicdanım elvermez.

Gelin kizina geliosun demi ya 5lirik bisede mi almaz insan hic biseylerini gormedim bu zmna kadr 5liralarini bile bizde adettir gelin kizi her gormeye gelindiginde verilir inanin ihtiyacim oldugundan deil ama tanismaya geldiginden vaatler vermiycektin o zmn.

ya haklı olduğunuz noktalar var da, çok fazla beklenti içindesiniz. adam niye size para versin? ilk kez duyuyorum böyle bi adeti...

o vaatlere göre nişanlanmayı kabul ettiyseniz, şuanda o vaatler gerçekleşmediğine göre ayrılmanız mı lazım?

çok dramatize etmişsiniz.

nişanlınızla olan uyumunuzu, huzurunuzu bunlar için bozmayın...

Ah be canım bana hiç laf sokan olmadı elimi uzattıgıma hiçbirşeye agızlarını açmadılar çünkü şu ana kadar bir cam vazo hariç hiçbirşey almadılar :) bütün eşyayı ben eşim ve ailem aldı hatta ailem bana ev bile aldı içinin masrafına yardım etti 2 senedir ec görmeye hediye alacaklar oda mikrı dalgadan halı almaya karar verdiler de alamadılar hala :) boşver kendini üzdühüne degmez

altın eşya meşya bunların hepsi teferruat. sen nişanlıyın kişiliğine bak. sana sahip çıkıyormu ailesine karşı koruyabiliyormu etrafına senden övgüyle bahsediyormu seni gururlandırıyormu ona bakacaksın. eltime yarım kilo altın takan kayınbabam bana 2 tane bilezik taktı onu da eşimin zamanında kendisine verdiği parayla taktı. şimdi eltim kayınbabamın .... sen anla neler neler diyo kadın. bende gönlü hoş olsun diye küçük küçük hediyeler alıp gidiyom. adam sen benim yanımda altınsın diyor. bunlar ayrıntı sen nişanlına bak.

Maalesef tatlım evliğin dede bunlar sorun olacak, kapını kaptığında takibi onlar dışarıda kalıyor ama o huzursuzluk o kapıdan eve sızıyor çok zor bir durum ama gerçekçi ol ben senin yerinde olsam sanırım yapamam bence sende bu saatten sonra hiç kahramanlık yapma umarım istediğin gibi olur her şey tatlım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…