Allah askina yardim edin yaa :((

Birde su kayinvalide mevzusunda biseyler yazmak isterim...benimde 2 oglum var ilerde kismetse kayinvalide olucam ondanmidir nedir kafa yoruyorum bu konuya:) Kayinvalide fobisinini

yenmenin en güzel yolu bir mevzu oldugunda suanda karsimdaki kayinvalidem degilde kendi annem olsaydi nasil davranirdim diye kendini sorgulamak...Ona göre davranmak...ozaman insan

daha bir vicdanli düsünüyor gibime geliyor sanki...Ben öyle yaptim en azindan...Iyilik yapmak iyi düsünmenin bir neticesidir...sen böyle düsün ilerde nankörlük görürsen ozaman belli

bir mesafe koyarsin ama asla saygisizlik yapmayasin...kimse kimseyi sevmek zorunda degildir belki ama saygi göstermek anlamaya calismak iyi huylu insanlara yakisan budur....

Peki şuan kayınvalide adayına kim bakıyor?
Çok saçma...
Baştan tepkisiz kalırsan çok ezilirsin.
Kesinlikle ayrı ev iste.Bu insanlarla aynı ev olmaz.
Yeni gelin tek bırakılmazmış pehh.Nerde yazıyor bu :ssz:
Lafını esirgeme...Senin ne istediğin önemli unutma!

Kimse bakmiyo yalniz kaliyo iste degisik degisik huylari var eltisi var mesela his sesi cikmaz onun temizligini herseyini ona yaptiririz ustune bide azarlar yazik kadina cok üzuluyorum. Yani önünde surekli hizmet edecek birileri olmasini istiyo yaparim gocunmam ama karsimdaki bni kullanmak isteme sekline gelirse durum isin rengi degisir oyle deil mi?

Cok fazla beklenti icindesin

Hep sunu almadi bunu almadi

Aldi surat yapti vs

Belki cevrende cok alan kisilere gelin giden ornekler var

ama bukadar beklentide olma bence kendin uzulursun

Ya nisanlin kendi alsin yada birak alinmasin

Sen nisanlina asiksan bu adamla da yasamayi ogrenmelisin

Eminol evlenince daha farkli sorunlarda olacak

Oyuzden:35:

Eniyisi gormezden gel eniyi silahtir

Kimse bakmiyo yalniz kaliyo iste degisik degisik huylari var eltisi var mesela his sesi cikmaz onun temizligini herseyini ona yaptirirİz ustune bide azarlar yazik kadina cok üzuluyorum. Yani önünde surekli hizmet edecek birileri olmasini istiyo yaparim gocunmam ama karsimdaki bni kullanmak isteme sekline gelirse durum isin rengi degisir oyle deil mi?

temizligini filan ona yaptirir diycektim k.bkmayin klavye isde

slm herkesse ıyı geceler konuyu gorum ve belkı faydam olur dıye katılmak ıstedım yazdıklarını gorunce gozlerıme ınanmadım sankı benı anlatıyosun ınan çok uzuldum yasadıklarının aynısını ben yasadım ya sadece esya konusu harıçç canım cunku bızım dugun konumuz bıle acılmıyo henuz. bende çok dertlenıyodum nıye bole falan dıye ama senı de gorunce anladım kı ınsanlar bolymıs .. benımde ekım 6 da nısaımız vardı canım ve bana da sadece soz blezıgı ve yuzuk yaptılar altınında faln degılım benım aılemde çok sukur hıc bırseyımı eksık bırakmaz ama kadın ısteme gunu nısna tarıhımız kesılırken benı odaya goturup bız ole fazla bısey yapamayız dedı suratıma sok oldum hemen gozlerım doldu farklı yonlere bakmaya calıstım benımde nısanlım çok ıyı 7 yıldır sevgılıyız sırf ona olan guwenımden katlanıyorumm... nısnımda kıyafetım sacım basım herseyı kendım aldımm hepsı tamam ama bır albumum bıle yok 3 poz foto çektrdık parayıda ben werdım nısanlımda ve bız okuldan yenı mezun olduk bıktımmmm arakdasımın da dedgı gıbı gucun yoksa gelmeseydın kız ıstemeye ve benım kayınvalıdemın olunda 2 tane bılezık vardıı madem oglunu bu kadar kotu duruma sokcaksın takma o bılzeılerı de bızde gormeyelımm... ısın en ılgınç tarafı onlar yaptıgının yanlısgının farkında bıle degıll onemsemıyolar ble gunlerıı .. senın çay muhabbetı benımde meyve muhabbetı oldu canımm kayınvalıdem meyve soy da getır mutfaktan dedı sok oldum sonra o gun anldım kı bana tahat batmıs ewımde annem soyup getırırdı meyvelerı onume sımdı dustugum duruma bakk . bunları yap agrıma gıtmez ama bı gorgu ve adap vardır. bızım adetımız de gelıne yaptrmayız çunku o kole deıl yapmak ıstesede otur sen kızım ılerde çok yaprsın falan der gecıstrırız .. bundan sonra yapamn gereken canım nısalınla anlasıp durumun farkındalıgına varmasını saglamak zaten farkındaysa da korkma kendı aılesı kaybeder çunku sen elınden gelenı yapmıssın zor bı durum gercekten ço uzuldumm ınş.. duzelır canım ya:14::14::14:

Su an oyle ama agizlarinda surekli gece birakma laflari dolaniyo. Neymis yine gelin yalniz birakilmazmis filan..

Yahu yapmayın hangi devirdeyiz?
Sen kendi başına bir bireysin ve orası senin evin
Onlar öyle istiyor diye öyle mi olacak!
Kesinlikle karşı çıkmalısın bu duruma.

bencede kimseden birşey bekleme...

benim evimde bir iğneleri yok herşeyi kendimiz yaptık. kolay olmadı ama kimseye minnetim yok bu yüzden. işime gelince bana ne yaptılar ki deyip kestirip atabiliyorum.

Cok fazla beklenti icindesin

Hep sunu almadi bunu almadi

Aldi surat yapti vs

Belki cevrende cok alan kisilere gelin giden ornekler var

ama bukadar beklentide olma bence kendin uzulursun

Ya nisanlin kendi alsin yada birak alinmasin

Sen nisanlina asiksan bu adamla da yasamayi ogrenmelisin

Eminol evlenince daha farkli sorunlarda olacak

Oyuzden:35:

Eniyisi gormezden gel eniyi silahtir

Cevremden deil kendi ailemden gordum iste.. Abimin herseyi dort dortluk. Yeni bi hayata basliycam hic tanimadigim yere gidicem tek bi kisi icin Onu cok seviyorum diye signeye cekiyorum
Hastalaniyorum inanki.. Bazi seyleri gormezden geliyorum tabiki
Ama karsimdaki de bunu bna karsi kullaniyo ya bunun sesi cikmiyo iyi niyetli her istedigimiz yapar
Die dusunuyo sahit oldum cunki..

Allah askina telden giriyoruz alinti yapmayiiiiiiiiiiiiiiin!!!!indir indir bitmio.dusunceli olun biraz lutfsn

Yazını geçtim cümlelerin öyle hatalı öyle devrik ki!Okurken bunaldım...

Bizim yardım edebileceğimiz bir şey yok.Sana ancak şunu söyleyebilirim ya bu deveyi güdersin ya da o diyardan gidersin.İyi düşün,sen sevdiğin adamla evleniceksin onun ailesiyle değil.Bu tarz şeylere herkes üzülür,normaldir senin de üzülmen.Ama 2 çözümün var işte kayınbaban değişmez böyle gelmiş böyle gider.Sen ya rest çekcek gidiceksin,ya da onun ailesini bu şekilde kabulleniceksin.Seçim senin...

Şunu da ekliyeyim kayınbabanın siz evlenince,çoluğa çocuğa karışınca değişeceğini de umma.O yaştaki adam değişmez.Çok iyi düşün,sadece sevmek mutluluğa yetmez,bu tip hareketlere gelemeyeceksen yol yakınken uzaklaş.

Cevremden deil kendi ailemden gordum iste.. Abimin herseyi dort dortluk. Yeni bi hayata basliycam hic tanimadigim yere gidicem tek bi kisi icin Onu cok seviyorum diye signeye cekiyorum
Hastalaniyorum inanki.. Bazi seyleri gormezden geliyorum tabiki
Ama karsimdaki de bunu bna karsi kullaniyo ya bunun sesi cikmiyo iyi niyetli her istedigimiz yapar
Die dusunuyo sahit oldum cunki..

abinde olan herşey sende olacak o lüks yaşıyacak diye sende yaşayacaksın diye bir kural yok.

abine gelen gelini siz adetlerinize göre almışsınız. sende gideceğin kişinin adetlerine göre gelin olacaksın...

slm herkesse ıyı geceler konuyu gorum ve belkı faydam olur dıye katılmak ıstedım yazdıklarını gorunce gozlerıme ınanmadım sankı benı anlatıyosun ınan çok uzuldum yasadıklarının aynısını ben yasadım ya sadece esya konusu harıçç canım cunku bızım dugun konumuz bıle acılmıyo henuz. bende çok dertlenıyodum nıye bole falan dıye ama senı de gorunce anladım kı ınsanlar bolymıs .. benımde ekım 6 da nısaımız vardı canım ve bana da sadece soz blezıgı ve yuzuk yaptılar altınında faln degılım benım aılemde çok sukur hıc bırseyımı eksık bırakmaz ama kadın ısteme gunu nısna tarıhımız kesılırken benı odaya goturup bız ole fazla bısey yapamayız dedı suratıma sok oldum hemen gozlerım doldu farklı yonlere bakmaya calıstım benımde nısanlım çok ıyı 7 yıldır sevgılıyız sırf ona olan guwenımden katlanıyorumm... nısnımda kıyafetım sacım basım herseyı kendım aldımm hepsı tamam ama bır albumum bıle yok 3 poz foto çektrdık parayıda ben werdım nısanlımda ve bız okuldan yenı mezun olduk bıktımmmm arakdasımın da dedgı gıbı gucun yoksa gelmeseydın kız ıstemeye ve benım kayınvalıdemın olunda 2 tane bılezık vardıı madem oglunu bu kadar kotu duruma sokcaksın takma o bılzeılerı de bızde gormeyelımm... ısın en ılgınç tarafı onlar yaptıgının yanlısgının farkında bıle degıll onemsemıyolar ble gunlerıı .. senın çay muhabbetı benımde meyve muhabbetı oldu canımm kayınvalıdem meyve soy da getır mutfaktan dedı sok oldum sonra o gun anldım kı bana tahat batmıs ewımde annem soyup getırırdı meyvelerı onume sımdı dustugum duruma bakk . bunları yap agrıma gıtmez ama bı gorgu ve adap vardır. bızım adetımız de gelıne yaptrmayız çunku o kole deıl yapmak ıstesede otur sen kızım ılerde çok yaprsın falan der gecıstrırız .. bundan sonra yapamn gereken canım nısalınla anlasıp durumun farkındalıgına varmasını saglamak zaten farkındaysa da korkma kendı aılesı kaybeder çunku sen elınden gelenı yapmıssın zor bı durum gercekten ço uzuldumm ınş.. duzelır canım ya:14::14::14:

Seninde benimle ayni durumlari yasamana cok uzuldum gercekten :( allah hepimize kolaylik versin hani onlar adet dio suna su kadr bohça yapcaksiniz bilmem ne die konusuyolar ya o yuzden beklentim var sn bnden bisiler bekliyosan sayet
Snde yapicaksin oyle deil mi? Tasin altina ellerini sokmuyolar valla nisanlimda 2tel beyazi cikti 24 yasina daha yeni gircek dusunun artk degisikler. Allah sanda yardim etsin yasanan olaylar hemen hemen ayni ama kisiler farkli oluo canim isde

abinde olan herşey sende olacak o lüks yaşıyacak diye sende yaşayacaksın diye bir kural yok.

abine gelen gelini siz adetlerinize göre almışsınız. sende gideceğin kişinin adetlerine göre gelin olacaksın...

Adetlerimiz ayni ama yapmiyolar iste hatta onlarin adetleri dahada agir .. Lafa gelince bizde adet soyle bize sunu yapcaksin demeyi biliyolar nihayetinde..

İnsanlar değişebilir emin ol şahsen benim öyle oldu
Bizde ne nisanimda bir bohça gördüm ne başka Birşey düğünde bile takımı esim taktı çöpümüze kadar kendimiz aldık ama evlendikten sonra
Her sebzemizi bahçelerinden yığınla getirdiler zeytinden nohuta yağa turşuya Ve daha bir sürü seye kuruş vermedim
Cok İhtiyacı vardi esimin kayınvalidem arsasını sattı 180 bin tl yı esime verdi o parayla borcumuzu kapadık
Ama borcumuz olduğunu bilmiyorlardı bile halada söylemedik sadece tek cocuk esim o yüzden vermek istediler
Ama o para Hızır gibi yetişti bize
Halada tam destekler İşyerimi esiminisyerini kbabam açtı
Sagolsunlar o yüzden sen Nisanlindan eminsen gerisini düşünme
Hersey her zaman kötü gitmez
Birde nisanda para pek takılmaz herkesin gücü yetmeyebilir
Düğüne saklamış olabilirler takıları
Bir de annemin lafı var
Tas tasa değmeden duvar orulmezmis
Sıkıntı olmadan mutluluk olmuyor yani cnm
Mutluluklar dilerim

Seninde benimle ayni durumlari yasamana cok uzuldum gercekten :( allah hepimize kolaylik versin hani onlar adet dio suna su kadr bohça yapcaksiniz bilmem ne die konusuyolar ya o yuzden beklentim var sn bnden bisiler bekliyosan sayet
Snde yapicaksin oyle deil mi? Tasin altina ellerini sokmuyolar valla nisanlimda 2tel beyazi cikti 24 yasina daha yeni gircek dusunun artk degisikler. Allah sanda yardim etsin yasanan olaylar hemen hemen ayni ama kisiler farkli oluo canim isde

aynen canım benım nısanlımda 24 yasında.. sanırım yapcak yek şey var canım ya onlar gibi davrancaz bizim adetimiz böyle bizde böyledir bu yapılcak falan ya da her seye başımızı eğip evimizde mutlu olcaz ama kesinlikle yakın falan aynı evde oturmayı kabul etme canım çok daha fazla üzülürsün :14::14:
ben seni gerçekten çok iyi anlıyorum abime yapıyolar bizde yaptık olayında değilsin kendine haksızlık yapıldığının farkındasın . gördüğün kadarıyla durumları var ve bu konuda cahil değiller sanırım bu saatten sonra yapman gereken en doğru şey yakın çevre de dahi oturmamak olur bence canım nap et nısanlına bu durumu kabul ettir. kıyamam yaa sıkma canını çok dua et olur mu..

Ben 14.000 TL ye neler alındığını merak ettim?

Back