Allah askina yardim edin yaa :((

Bktmmmm

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2013
39
0
16
Ankara
Cok moralim bozuk geceleri uykularim kacio ailemle sorunlar yasiyiorum bn 4 aylik nisanliyim nisanlimla 5sene onceden iliskimiz vardi mukemmel bi insan ve bnada cok deger veriyo.. Neyse babam bna cok dusku dur bnde ona bize ilk tanismaya geldiklerinde cok ii gosterdiler kndilerini kayinbabam ozellikle.. Kaynanam zaten hastalik hastasi hap kullanmayi seviyo ama iyidir yinede severim ama kayinbabam.. Cok degisikler inanin bnm ailem gibi deiller ilk gelinleriyim ustelik iki oglu var. İstemeye geldiler bos geldiler normalde gelirler haftada bir gerci bayadir gelmiolarda artk aramio bile dogru duzgun.. Gelin kizina geliosun demi ya 5lirik bisede mi almaz insan hic biseylerini gormedim bu zmna kadr 5liralarini bile bizde adettir gelin kizi her gormeye gelindiginde verilir inanin ihtiyacim oldugundan deil ama tanismaya geldiginden vaatler vermiycektin o zmn. Nisanim oldu carsiya nisanlim cikardi onda da bi bilezik aldi kndi birikimiyle bide parmagimda yuzugu isdee ha bide nisanda giymeye elbise ayakkabi. Nisanim oldu neyse taki merasimi vardi yengesi boynuma kurdela bagladi ya bi kisi bi altin takmaz mi o kadr amcalari var ustelik allahdan bizden takildi da bos kalmadi ya yerin dibine girdim bayram gecirdim bise gormedim nisanlim yine cikardi bi kac parca bisiler aldi saolsun cikarip 5kurus verdigini gormedimm. Nisanlima tlf aldik die tavir yapti sanki cebinden 5kurus cikti dugun yapcaksiniz siz die bnde dedim baba isde bozulmustu o yuzden die kndisi luksune kaynima araba aldi dugunu cok dusunen adama bakar misiniz.. Nisanlimi da var arabasi guvencesi o dugun icin nisanlim kndi emegiyle aldi hepsini bni acikta birakmaz biliyorum. Bigun oturmaya gittik isde cay veriodum cay bitti annemde isde kaynanama dedi bn sigara iciyim cay demleyelim die yerde nisanlimla oturuoduk kayinababm kalk cay doldur dedi cay bitti baba annemler demlemeye gitti dedim kalk o zmn sunlari yika doldur geri getir dedi emir verir gibi ole bozuldum ki oturdugum yerden kalkamadim daha once basima gelmedi ya o yuzden yine sustum babam vardi bise desem kotu olcaklar die bunun gibi daha neler nelerrrr.. Bi montu bna cok gorduklerini biliyorum yaa... Kaynanam her geldiklerinde ee herseyi birlikde yapalim dio bizde oyle sey yok onlarda bilio guvenmiosunuz kndinize nie ciktiniz bu yola bnm abimin herseyi hazir evi beyaz esyasi 8bin liralik 4+4luk herkes ustune dusune yapmali ceyizimde hersey kaliteli saolsun hic esirgemezler. Kiraya gidicem bn hayirlisi calisirim ama el ele verdikten sonra gocunmam bn. En son mobilyayi almaya gidince film koptu zaten esya begendim ona yok buna yok dio israr etmiorum bnde durumu yoktur olabilir die bise begeniyorum bunu mu begendiniz begene begene dio satici bile mukemmel bi gelininiz var kiymet bilin dedi neyse aldik esyalari bi sekilde 14 bin tuttu kayinbabamin ustune senet yapildi ama delirio beyaz esyayi filan nisanlim almisti cunkii. Birlikde oderiz dedi nisanlima bna tavir yapio arabaya bindik konusmuo bnmle surekli laf sokuo ya anlamiyorum esya aldi die tavir yapar mi kayinbaba mutlu olmasi gerekirken su bnmle konusmuo mesafeli bnde ona karsi oyleyim. Yolda indi bni birakcaklardi eve ii aksamlar dedi yalandan indi assa sok oldum ya bu kadrda olabilir mi konusmuo su an bnmle napcam bn ya 15 in veririm dugunu yap kndinde koy demis cocukda para kalmadi nasi yapcak bu yasta ya hizmette kusur etmedim sewgim deseniz oyle cok da guler yuzluyumdur nie boyle yapiolar bi care artk ltfn dayanamiyorum

Bu nasıl bir yazıdır böyle?
okuyana kadar canım çıktı...
Sesli harfleri yazmak çok mu zor?

Neyse, gelelim konunuza...

Kayınpederinizin size emir vermesi hoş degil.

Ayrıca kimseden bir şey beklemeyin, her şeyinizi kendiniz yapın,
zira kayınpederiniz bunu ilerde başınıza kakacak gibi bir insan...

Son düzenleme:
Onlar bnden cok sey bekliyolar ama.. Basta vaatler veriyolardi bu yastan sonra kiz sahibi oldum diye. Her skistigindan da nisanlim para veriyo zaten maasin yarisina ortak evlendikden sonrada kese bölunmuycekmis ustelik gece calisio hepsi kayinvalidemi gece bna birakcaklar arti bide onlar gelcek sizce hala biseyler beklemeyim mi bn onlardan? Gormuyorum zatende soruyorum?

Canım ya üzüldüm valla
Yaptıklarını başına kalkar bencede.Allah tan nişanlın sorumluluk sahibi birisi de o bari bi şeyler almış bi hazırlık yapmış.Boşver canım siz iyi olun her şeyi çalışın kazanın siz yapın...

Haklisin aslinda nisani atmayi bile dusunuyodum stresten onu da bu sekilde yuz ustu birakmak istemiyorum mukemmel bi insan cunki.. Yardimin destegin fikirlerin icinde tsk ederim tatlim. Kayinbabama karsi
Nasil olsam hala onu dusunuyorum

Sesli ve sessiz harflerin birkısmını yutmuşsun...
Keşke yazım kurallarına uysaydın.
Herneyse...

Sen sevdiğinle mutlumusun...Mutluysan o böyle şu öyle deme kendini yeme...
Senin iyi olman gereken mutlu mesut olman gereken kişi sevdiğin...
Kapını kapatırsın kalanlar dışarda kalır.

Yaşın kaç bilemiyorum ama ister abla istersen kardeş tavsiyesi olarak algıla:
SAKIN AYNI EVDE OTURMA...

Kayınpeder huyunu suyunu belli etmiş zaten..
Kayınvaliden de bencil umursamazmış...
Melek olsalar bile aynı evi aklından dahi geçirme...

Bu yazdıkların ufak gibi gözüküyor gerçi ama mide bulandırmaya da yetiyor.
Bırak getirmesinler birşey almasınlar da...
Sen de ona göre bir tutum izleyip mesafeli olursun.

Haklisin aslinda nisani atmayi bile dusunuyodum stresten onu da bu sekilde yuz ustu birakmak istemiyorum mukemmel bi insan cunki.. Yardimin destegin fikirlerin icinde tsk ederim tatlim. Kayinbabama karsi

Senin nişanlınla problemin yok ki...Problem ailesiyle..
Onların faturasını nişanlına kesme.

Cok karisik yazmissin yarisina kadar bile okuyamadim, neyse Allah kolaylik versin

nefes alın şaka bir yana siz çok dolmuşsunuz gidip eşinizle konuşun bence ama maddiyata vurmadan ''böyle olsaydı daha güzel olmazmıydı ?'' tarzı

Rica ederim canım ne demek...Ama sakın anne babası yüzünden onu bırakma , bak o kadar süredir berabermişsiniz bu bi anda bırakılacak bi zaman değil. Ve geceleri kayınvalidenin yanına gelmesine filanda izin verme, kendim kalırım de ve alışmaya çalış. Sen hangi bi gün birileriyle duracaksın ki. kimseye muhtaç olma , korkuyorsanda korkunu yenmeye calış, elbet dura dura alışırsın.

Allah aşkına ne onlar size bir şey getirsin ne de siz onlara götürün.
Ailen sorun ediyorsa da ben nişanlımı seviyorum de ailesinin yapıp yapmadıkları umrunda olmasın.
Ayrıca her şeyi sen kendi isteğine göre yap sakın onların beğenisine göre hareket etme.
Onlardan yardım da bekleme, geç olsun ama kendi gücünüzle evinizi kurun.
Aileler size yardım etmek zorunda zaten değil, madem bir yola giriyorsunuz kimseye güvenmeden kendiniz halledeceksiniz.
Onlara karşı mesafeli dur yeter, kırmadan ama.

Telefondan girdigim icin skintili oluyo biraz k.bkmayin.. Kesinlikle
Sana katiliyorum bu konuda ama nisanlim kayinbabam kaynim filan hep ayni is yerinde calisiolar gece gidiyolar ise kayinvalidemi bna birakirlar gece e bide isten onlar gelir zaten ust uste yatmaya bayiliyolar kayinbabamin kardesi gecekonduda oturuo kis vakti bile yani gidip kaliyolar 2 göz oda da sobali bide nasi yapicam bilemiyorum. Ailesidir basimin ustunde yerleri var ama boyle olcakti madem sozde adi ayri oturttuk olur oyle deil mi?

Pardon da bu kadın şu anda geceleri kiminle kalıyor herkes işe gidince?
Nişanlın da gece çalışıyormuş madem, niye siz evlenince sana bıraksınlar ki kadını?

Cok tsk ederim cok yardimci oldunuz. Bncede basta nasil yaparsam oyle gider deil mi? Cok guzel bi site sizde iyi insanlara benziyorsunuz tsk ederim :)

Arkadaslar hemen üzerine gitmeyin sesli harf kullanamamak bilincli yaptigi bisey degildir sanirim onunda klavyesi benim gibi bendede türkce karakterler yok...Neyse tatlim senin sorununa

gelince ben 17,5 yillik evli bir bayan olarak sana söyle bir tavsiyede bulunabilirim... Öncelikle sunu kabul etmen gerek evlilik 2 ayri evde yetisen 2 ayri insanin bir potada erimesidir,

önce bunu kabul edeceksin...Nisanlini seviyorsan onla mutlu olacagina inaniyorsan bazi seyleri gerektigi ölcüde alttan almalisin...Yanlis anlama asla kendini ezdir demiyorum...Savun

elbette...Ancak daha en basinda o böyle dedi bu böyle yapti diye icinde biriktirirsin ilerde her seyleri batar...Sakin ol nisanlina rahatsiz oldugun konulari güzelce anlat ama

sakin asiriya kacma cünkü seni nekadar severse sevsin nihayetinde onun ailesi suan sana hakverir gibi görünür ama ilerde problem yapar...Simdiden mutluluklar dilerim...

Pardon da bu kadın şu anda geceleri kiminle kalıyor herkes işe gidince?
Nişanlın da gece çalışıyormuş madem, niye siz evlenince sana bıraksınlar ki kadını?

Su an oyle ama agizlarinda surekli gece birakma laflari dolaniyo. Neymis yine gelin yalniz birakilmazmis filan..

Cok tsk ederim cok yardimci oldunuz. Bncede basta nasil yaparsam oyle gider deil mi? Cok guzel bi site sizde iyi insanlara benziyorsunuz tsk ederim :)

Rica ederim tatlım...Evet canım başta sıkı tutman lazım, ha sana kötü davran soğuk davran demiyorum ama madem problemli insanlar sende ona göre tavrını takın.

Cok tsk ederim yardimlariniz icin haklisiniz gercekten tecrubenize dayanarak guveniyorum size anlayisiniz icinde ayri tsk ederim

gerçekten okumak çok zor geldi uzun olmuş
sırf ALLAH rızası dediğiniz için girdim konuya ve bişiler yazmak istedim
diyeceğim tek şey şudur ALLAH yar ve yardımcınız olsun AMİN

Su an oyle ama agizlarinda surekli gece birakma laflari dolaniyo. Neymis yine gelin yalniz birakilmazmis filan..

Peki şuan kayınvalide adayına kim bakıyor?
Çok saçma...
Baştan tepkisiz kalırsan çok ezilirsin.
Kesinlikle ayrı ev iste.Bu insanlarla aynı ev olmaz.
Yeni gelin tek bırakılmazmış pehh.Nerde yazıyor bu
Lafını esirgeme...Senin ne istediğin önemli unutma!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…