• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Alkollü içecekler içermisiniz?

Alkollü içecekler içermisiniz?

• Ankete Katılan
    297
  • Anket Kapalı .
içtiğim zaman çok sağlam içerim.. ama ortamı olursa yoksa öyle canım çekti gidip zurna olana kadar içeyim demedim hiç.. ama sırf kafa dağıtmak için içtiğimde genelle sarhoş olurum pek çekilmem o zaman ya çok konuşurum ya da ağlar dururum nedense:roflol:

Özel günlerde içerim en fazla 1 duble yada 1 kadeh, arkadas ortamında eğer içiliyorsa yine en fazla 1 tane içerim ama canım çektiği içinde içtiğimi hiç hatırlamıyorum.

Arada sırada içerim. :icecream:
Favorim kokteyldir.:utangac:
özellikle sweet lady e bayılırım..:asigim:
Artık hamişim içmiyorum..
:utangac:

hıc ıcmedım hayatımda sadece esım balayında bıranın ve kırmızı sarabın bak tadına ıstersen dedı dılımın ucuyla degdırdım ıgrencdı bana gore kuscak gıbı oldum ıcemıyorum maleseff hemde allah haram etmıs en azından bu gunahı ışlemeyım dıye dusunuyorum

arkadaşım neden üzerine alındırn bilmiyorum,ama senden bahsetmedim için rahat olsun.

Burda veya Türkiye'de bu söylemi- "alkol haramdır"- onaylamasa bile duymayan yoktur inan bana. yani burda bunu söylemek bir vecibe değildir inananlar üzerine. yani ben en azından öyle düşünüyorum.

Ha ben de Alkolün haram olduğunu düşünüyorum o başka. ama üslup meselesine dikkat etmek gerektiği düşüncesindeyim. yani sen cıkıp,bir sürü içki içen ve içmeye devam edeceğini söyleyen insanın karşısına geçip "alkol haramdır" dediğinde,kimse "ha tamam o zaman içmeyeyim" demiyecek.Tam tersi belki de bir sürü hoş olmayan sözler sarfedilecek,konu istenmeyen yerlere gelecek. İşte o zaman göreceksin ki senin belki de iyi niyetli olarak söylediğin bir söz,hiç de istemediğin,hatta maksadının aksine denk gelebilecek yerlere gelecek.İşte ben buna karşıyım. Nerede ne söylenmesi gerektiğini bilmemiz gerekiyor.

Ayrıca arkadasım bu sözlerimi sana söylüyor gibi oldum ama değil. Genel söylüyorum,çünkü bunu yapanlar cok fazla var.Ve ben bu durumdan rahatsız oluyorum,daha da ötesinde üzülüyorum.. sevgiler a.s.

Bir yerde yaklaşımın doğru arkadaşım ama bunu söyleyenlerin kötü niyetli olduğunu sanmıyorum..Artı bu topiki açan ve giren arkadaşlar bu tür eleştirileri göz önüne almalıdır zaten..Elbette haram olduğu kaalu beladan beri kabul edilen bir durum..Fakat şöyle düşün ki diyelim evladını okula yolluyorsun her seferinde çocuk bunu ezberlediği halde aman evladım karşıdan karşıya geçerken dikkatli ol diyorsun..Oysa bunu çocuk zaten biliyor ama bu durumun ona zarar vermesinden korktuğun için söylemeden edemiyorsun..Ben böyle haram diyenlerin de bu düşüncede olduğuna inanıyorum..ama nedense ülkemizde hem de müslüman bir ülkede bazı düşüncelerini hele ki bu günah sevap meselelerini özgürce savunamıyorsun illa ki bi yerden tepkiler geliyor oysa doğruların peşindesin ama dokuz köyden kovulan da sensin..

Alkolü severim..ayrıca içerim...a.s

üsturuplu içmeyi bildikten sonra:içelim:

kendimi rezil rüsva etmem, tadında bırakırım, ortama ayak uydururum..:1closedeyes:

:içelim:

Bir yerde yaklaşımın doğru arkadaşım ama bunu söyleyenlerin kötü niyetli olduğunu sanmıyorum..Artı bu topiki açan ve giren arkadaşlar bu tür eleştirileri göz önüne almalıdır zaten..Elbette haram olduğu kaalu beladan beri kabul edilen bir durum..Fakat şöyle düşün ki diyelim evladını okula yolluyorsun her seferinde çocuk bunu ezberlediği halde aman evladım karşıdan karşıya geçerken dikkatli ol diyorsun..Oysa bunu çocuk zaten biliyor ama bu durumun ona zarar vermesinden korktuğun için söylemeden edemiyorsun..Ben böyle haram diyenlerin de bu düşüncede olduğuna inanıyorum..ama nedense ülkemizde hem de müslüman bir ülkede bazı düşüncelerini hele ki bu günah sevap meselelerini özgürce savunamıyorsun illa ki bi yerden tepkiler geliyor oysa doğruların peşindesin ama dokuz köyden kovulan da sensin..

Dini meselerde evladına,dostuna,yakın gördüklerine sürekli ikazlarda bulunabilrsin. ama etrafındaki herkese bunu yapamazsın.insanlar ters bir tepki verdiklerinde haklılardır,sen haksız duruma düşersin. "sana ne" dediklerinde,"sen de kim olyorsun" dediklerinde verecek cevabın olmaz.

Bu durumun özgürce savunamamakla da birilgisi yokdiye düşünüyorum ben.sen fikrini savunursun,ama karşındakini incitmemek esastır. onun da doğru bildiği bir şey illa ki vardır.Kalabalık bir toplumun içinde,yalan söyleyen birisine,"sen yalancısın,yalan da günahtır" demek o insanı yalandan soğutur mu? hadi soğuttu diyelim,onu incitmez mi? ve " haklısın bir daha söylemiyeceğim" dedirtir mi? ben hiç sanmıyorum.

Şöyle de enfes bir söz var ki,söylemeden edemeyeceğim:

"Doğruyu söylemek haktır, fakat her hakkı söylemek senin hakkın değıldir"

Hatta şöyle de değişik bir versiyonu var:

"Her söylediğin doğru olsun,ama her doğruyu her yerde söyleme"

Dini meselerde evladına,dostuna,yakın gördüklerine sürekli ikazlarda bulunabilrsin. ama etrafındaki herkese bunu yapamazsın.insanlar ters bir tepki verdiklerinde haklılardır,sen haksız duruma düşersin. "sana ne" dediklerinde,"sen de kim olyorsun" dediklerinde verecek cevabın olmaz.

Bu durumun özgürce savunamamakla da birilgisi yokdiye düşünüyorum ben.sen fikrini savunursun,ama karşındakini incitmemek esastır. onun da doğru bildiği bir şey illa ki vardır.Kalabalık bir toplumun içinde,yalan söyleyen birisine,"sen yalancısın,yalan da günahtır" demek o insanı yalandan soğutur mu? hadi soğuttu diyelim,onu incitmez mi? ve " haklısın bir daha söylemiyeceğim" dedirtir mi? ben hiç sanmıyorum.

Şöyle de enfes bir söz var ki,söylemeden edemeyeceğim:

"Doğruyu söylemek haktır, fakat her hakkı söylemek senin hakkın değıldir"

Hatta şöyle de değişik bir versiyonu var:

"Her söylediğin doğru olsun,ama her doğruyu her yerde söyleme"

söylediklerine katılıyorum...ayrıca bişey daha var ki ben de bunu söylemeden
geçemicem..

soru şu : Alkollü içicek içer misiniz ?
cevap : evet
cevap : hayır..

dediğin gibi herkesin bir bildiği vardır..karışmak haddimiz değildir aynı şekilde yönlendirmekte..

sevgiler..a.s.

Elbette fikrini savunmak ayrı karşındaki incitmeden ona bişileri öğretmeye çalışmak ayrı..Ben asla kırıcı olmaktan yana değilim aksine tatlı dille bişileri insanlara kabullendirebilirsin fikrini kesinlikle onaylarım aksi elbette ters teper..Ama ben insanların burada niye içiyorsunuz utanmıyor musunuz ayıp yahu gibi bir tarzına rastlamadım sadece haramdır içmem allah katında sorumlu olmak istemem şeklinde düşüncelerdi bu da gayet normal geldi..Düşünce özgürlüğünden kastım budur yoksa senin dediğin gibi direk günahını yüzüne vurmaya ben de karşıyım kesinlikle doğru bir davranış olmaz..

ortada bir yanlıs anlasılma oldu sanırım, bhk'nın kimin için dedıgını bılıyorum sanırım ben:icecream: uzun zamandır goremıyoruz o sahsıyetı forumdaşakkıdı
ayrıca bu bir inanc meselesıdır, evet haram oldugunu bilmeyen yoktur, ama kımı bu kuralı çigneyebilir, kımı sıkı sıkıya baglıdır, asla taviz vermez.
ayrıca alkol galu beladan beri haram değil, hatta İslamiyet geldıkten cok sonra şarap(alkol) haram kılınmıstır.
Demem o ki, bhk ya katılıyorum, bir fikri savunurken baskalarını kırmamak gerekıra.s.

içmem inandığım şeylere ters düştüğü için
zaten eşimde hiç içmez izinde vermez

Evet içerim ama çok nadir pek aram yok içkiyle hem çabuk etkileniyorum alkolden... Kırk yılda bir bitanemle içiyoruz işte karşılıklı:içelim:

kızlar konu alkollü içeceklerin tadı değil,içip içmediğiniz...
lütfen polemik yaratacak yazılar yazmayalım.

hayatımda hiç içmedim,içkinin ve sigaranın tadını bilmem,merakımda olmadı hiç hem dinen ve mantıken doğru bulmuyorum vücudumu zarar ya da keyif verici madde vermek bana doğru gelmiyor,öteki dünyada bunun hesabını veremem ancak içenlerede saygı duymak lazım baskıyla hiç bir yere varılmıyor,yasak daha çok merakı getiriyor...a.s.

polemik yaratıldığını nerden çıkardın

sen tasvip etmesende insanların zevk alarak içtikleri bişeye sidik tadında derseniz polemik çıkmazmı sizce:1closedeyes:
degustatörseniz alkollü içkilerin tadları hakkında fikir alalım tabi.ama değilseniz bu yorumlara gerek yok:smiley-cool:

Back