Babamin alkol problemi vardi.biz çocukken içerdi keyifli olurdu kimseye zararı olmazdı.sonra gitgide durumlar değişti biz büyüdük tahammül edemez olduk annem de öyle, bıkmıştı artık.babam normalde sakin,sevecen bir adamdır fakat içince karakter değiştirmeye başladı ben lisedeyken hemen hergun evde kavga çıkıyordu eskiden huzurlu olan evmizde huzurun zerresi kalmamıştı kardeşimde, ben de akşam olacak babam eve gelecek diye korkmaya basladik(babam kilimiza dokunmayan iyi bir baba olmasına rağmen) annem desen canından bezdi .huzursuzluk bi yana çevreden utanmaya başladık. Sonra olayın boyutu yine büyüdü babam artık sabahtan içmeye başladı bize söz veriyor içmeyeceğim diyor akşamına yine sarhoş geliyordu .alkolik insanla uğraşmak zordur kendi psikolojiniz mahvolabilir. hergun içiyor mu?baya sarhoş oluyor mu?tam olarak durumu nedir?bana kalırsa çocuk düsünmeyin şimdilik bu sorunu yaşamayan bilmez cidden çok zordur .biz sorunu tedavi ile aştık babam tedaviye yanaşmıyordu ,aile hayatımız berbat hale geldi,kendi fiziksel olarak kötü olmaya başladı buna rağmen kabul etmiyordu (alkolikler sabah karar alır akşama sarhoş olur hiç şaşmaz bu)en sonunda annem bizi topladi anneanneme gittik cunku annem babam için bisey yapamayacağını anlayınca bizi o psikolojik savaştan kurtarmak istedi kardeşim 7 ben 17 yaşındaydık bitik hale geldik 2 çocuk 1 ay boyunca okullarımız uzak olmasına rağmen anneannemden okula gittik. annem o süreç içinde eve uğradı bi kez eşya almak ve babami yoklamak için babam bitik durumdaymış kardeşim küçücük daha ....neyse sonra babam tedaviyi kabul etti 1 hafta hastanede yattı vücudu temizlediler artık iş kafada bitiyordu yani icerse tekrar başa saracaktık 1.5 sene içmedi ama bu gün kapıyı bi açtım babamda bir tuhaflık olduğunu anladım babam içmişti hepimiz çok üzüldüm o berbat günler geri gelmişti babama çok öfke duydum bütün emeğimiz boşa gitmişti. Bi kaç ay öyle devam ettik sonra yine yattı hastaneye temizlendi tekrar o günün üstünden 15 sene geçti babam artık temiz hiç içmedi 15 yıl boyunca .ama sağlığı çok bozuldu su an birçok hastalığı var çok üzülüyorum su an bunlari size yazarken icim2 bi yumru oturdu o günlere gittim halen benim için travmadir evlenirken tek kriterim eşimin alkol kullanmaması gerekliliği idi.ben de açtığı derin yaraları anlayın işte...bunlari uzun uzun yazmamin sebebi olayi tam olarak anlamaniz icin hic kolay bisey degil cok zor esin birakmaya ve bi daha baslamamaya kendi istekli olmasi lazim .lutfen boşanmayı düşünmüyorsanız bu problemi çözmeden cocuk yapmayın