Alkole gelen zamlar

ben de denedim hepsini tek tek.biri iğrenç kokuyor diğeri bozulmuş sirke gibi biri tuza basınca anca içiliyor.bana göre değil fanta mı içerim daha iyi dedim.cola da içmem bu arada.sigara da 3 ay içtim beni zehirleyen oda arkadaşıma kızıp.içime çekmeyip yüzüne yüzüne üflüyordummm

arkadaşlar içmeyiverin canım siz de? gerek mi var sahiden biraya, rakıya, votkaya?
biri demiş ki süt 20 lira olmuş. sütü napacaksın? ilk doğduğunda 6 ay emdiysen annenden, tamam bu sana ömrünce yeter. sizin çocuklarınız da sizi emsin 6 ay, gider bir ömür.
benzin de zamlanmış. yani utanmıyorsunuz her yere araçla, otobüsle gitmeye. yürüyün canım? hem sağlık için faydalı. bu sıcakta 10 km yürüyün hem ayaklarımız ne kadar kıymetli, bak koca bedeni taşıyor bolca çalıştıralım ayakları.
dışarıdan yemek almak istesen 50 tl altına asla doymaz bir kişi. evinde ocak mı yok? evde neden yapmıyorsun? ananızın karnından iskenderle, hamburgerle, pizzayla mı doğdunuz?
pazar pahalı, yemeklikler arttı diyenler olmuş. bence öyle değil, ben genelde 2 yumurta kırıyorum gayet de doyuyorum. ne domates lazım bana, ne peynir, ne kabak, ne patlıcan.
suyun damacanası 30 lira, yarımlık pet olanı 3-4 lira olmuş. bence su içmek çok da gerekli değil, az için. hem dünyada su kaynakları azalıyor, kuraklık çıksa, hepten susuz kalsak ne yapacaksınız? bu ne lüks ya.
ev kiraları arttı diyorlar. kadıköyde ortalama kira 17 bin olmuş. ne işiniz var kadıköy gibi lüks semtte? düşük yerler de en az 5-6000 civarı... hımmm o zaman siz de oturmayın bir evde. evet ciddiyim. sokaklar bedava, parklar bedava hem bank da var. yatıver bankta ya nolacak? bu ne ya herkesin ayrı düzeni, eşyası falan var, ne saçma.
eğlence deseniz zaten millet depresyonda. yani insanlar depresyondayken siz sinemaya, konsere gidemiyoruz diye ağlıyorsanız epey bencilsiniz kusura bakmayın.
yani hala gerçekleri göremiyorsunuz. bizi kıskananları, bize imrenenleri... bak bir sürü mülteci doldu ülkemize. bunları yollayacak halimiz yok, besleriz ya nolacak? sizi beslemeyiz de onları besleriz. bizi kıskanmaya devam etsinler. yukarıda saydığım bir sürü mantıklı (!) durumu göz önüne alınca çiçek gibi bir yaşam bu ülkede bizimle...

yürüüüü bee arkandayımmm

Yazık ya. Bir de tabii bu var. Eskiden içkinin bu kadar sahtesi var mıydı?
Borellus80 canım tadından anlaşılmıyor mu rakının sahte olduğu? Çok bilen mi anlar ancak.

hadi sen 1.5 yıldır içmedin de ömründe 5 kadeh anca içip toptan terketmiş benim bu konuda ne işim var? zam geldi diye ben de üzüldümm
Ceyim sen dert anasisin uzulenle uzulur dertlenenle dertlenir (konu farketmez) ben suan zamina damina odaklanamiyorum, asiri canim cekti
Ben cok icerdim, ah be ne icerdim, oy ben cok dertlendim suan dagildim.

yürüüüü bee arkandayımmm
teşekkürler :)
bi de çıkmış birileri diyormuş ki bu ülkede açlık var, yoksulluk var. çok cahilce. dünya, yani gezegen olarak ilk var olduğunda ilk insanlar ne yiyordu? şimdiki gibi çeşit çeşit yemek mi yiyordu? ekmek mi vardı o zamanlar? alkol mü vardı? onlar hayvan avlıyordu. şimdi biri kalkar der ki ülkede hayvancılık da kalmadı... bence zaten et tüketmemek daha iyi, vejetaryenliğe geçiş yaparsak hayvancılık için üzülmemize gerek kalmaz.

Yazık ya. Bir de tabii bu var. Eskiden içkinin bu kadar sahtesi var mıydı?
Borellus80 canım tadından anlaşılmıyor mu rakının sahte olduğu? Çok bilen mi anlar ancak.
Tabi ki fark edilir canım,boğma rakı dedikleri baya ağır ama sahte içki yapıyorlar ya onu fark etmek zor olabilir.Abim mesela,kendine ve eş dost için yapıyor

çok sevdiğim bir söz vardır ; Arap'ın derdi kırmızı pabuç

bu serzeniş en doğal hakkınız ama temel tüketim ihtiyaçlarının rakamları uçmuşken yanlış anlamayın ama ne ara keyif malzemelerini düşünür olduk? Dün markette kasada ki kızı şu cümleyi kurdum ; hayatımda ikinci kez meyve reyonu önünden geçip meyve almadım. ikişer gün ara ile 2 kez markete gittim ve meyve almadım. Hatta benim şöyle bir inancım vardır hangi sezon kiraz yemez isem o sene öleceğime inanırım. Kiraz 80 TL idi ve ben almadım ölmeyi tercih ettim.

Aslında söylecek çok şeyim var da banlanırım, sonra Silivri falan uğraşmak istemiyorum. Özellikle sigara konusunda çok sinirleniyorum, alkolü azalttım zaten .Sinirden daha çok içiyorum hadi onu geçtim .gıda fiyatları akıl alır gibi değil .
Bugün bi reyonda tek yemeklik fasulye, nohut falan gördüm . Biz ölmüşüz .

İzahı olmayan şeylerin mizahı olur ahsjdk halimizin izahı yok cidden

Ağlayınca kızıyorlar

Hayır yokluk görmedik mi gördük, çok gorduk hemde.. ama o yoklukta yapabildiğim şeyleri şimdi yapamam
Dün avmye gittim, normal para harcamaya değil he puan kullanmaya.
Eli yüzü düzgün 1 gomlek 400 tl, bilinen markada heves edeceğiniz bir kot 1300tl
Spor ayakkabılar 2000tl
Yeni memur atandığımda pespese almistim mecburdum bu kadar net alışverişi yaygın değildi evet ama böyle hissetmiyordum ya.
Yokluk içinde taksit bitirip alırdık 1 tane alırdık ama ayakkabıya yarım asgari ücret verme hissini bilmezdik
Pandemide bile ya ek gelirimiz olsa derdik bahsettiğim rakamlar 1000tl 1500tl idi şimdi anlamı kalmadı içi bosaldi 2 sene önce ya 2 sene sadece..

konuyu siyasete bağlarsanız canınız yanar bilginiz olsun....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…