Alkol ve Yalan Sorunu

Valla canim ben babamdan alistim alkol olayina yani babam herzaman aksamlari alkol alir.. evlendim simdi esimde hergun alkol aliyor.. evde aksamlari bir kac sise icer birakir oyle sarhos olmaz sadece keyfi icer ama bu hergun olunca keyfilikten cikiyor benim icin.. bende cook tartistimm kavga ettim ama degisen bisey var mi yok.. is stressi deyip duruyor.. simdi hamileyim haftanin 7 degil 5 gunu icmeye basladi.. ama daha da azaltmiyor.. ailesiyle de paylastim ama degisen bisey yok.. bakalim nereye kadar boyle devam edecek.. oyle yalani vs yok disarda da icmez tek keyfi evde aksamlari belgesel izlerken cay yerine bir kac bira icmek.. ama can sıkıyor.. Allah bizlere sabir versin.. sana tavsiyem cok ustune gidersen bu defa senin tavirlarini bahane eder icer.. birak daginik kalsin derler ya bi sure agzini acma alkol konusunda bence.. baktin susmaktan da anlamiyor ozaman ayrilmak tedavi vs dusun canim..

Ben babamdan çevremden böyle alkol kullanımı görmedim.
Ama görmedim diye illaki babam içmedi sende içemezsin alışık değilimde demedim dememde zaten.

Her gün içen biri değil. Ama alkolden dolayı ciddi sorunlar yaşandığı için artık tahammülüm kalmadı hiç içmesin istiyorum. Orta yolu çok denedim. Tamam ara sıra olsun dedim. Özel gün derler ya o şekilde ama baktım ki mutlu olunca içiyor. Bşy kafayı takınca yine içiyor. Nerde kaldı özel gün...

Ben her konuda orta yolu bulmak isteyen biriyim. Zorla benim dediğim olsun diyen karakterde değilim.
Aslında en kırıldığım şey yalan söylemesi ve sanan demesi oldu. Yani bana düzgünce ara sıra içiyorum bırakamam bak san kötü bir davranışım şiddet Vs yok gibi olumlu şeyler dese yine tamam derim de o orta noktaya gelemiyor.

Bagimli olmak icin her gün icmesi gerekmez ki, icecegi zamanlar önceden kestirilebiliyorsa ve alkol yüzünden durum yalan söylemeye geldiyse, bence yardim alinmali.

Bunun asamalari var. Insan, sabah kalkip da ben bugünden itibaren bir seylerin bagimlisi olucam demiyor ki.

Gercekten kinamak icin veya hastalik damgasi vurmak icin söylemiyorum.
Yazik olmasin, olay bu

Üzerine basa basa söylüyorum evlenmeden önce içmemesini konusunda söyledim en başında söyledim ben daha sevgililik zamanında. Yani söylemeyip evlendikten sonra değiştirmek gibi bir durum olmadı.
Buna ragmen kendisi bana diyor nikahtan önce söyleseydin bende ona göre dye.
Alkolden dolayı bu yalan, ısrar, arkadaş sevdası niye yani.

Hepimiz için aynıdır.
Alkol içmeyi iki şekilde söylemek var.
Birincisi ben seviyorum ara sıra içicem dışarda içtiğimde saatim Vs. Belli olacak. Sende bana bu konuda anlayış göster demek var.

Ara vericem deyip yalan söylemek var.

Çok fark var yani söyleme dili, davranış çok önemli.

Bagimli olmak icin her gün icmesi gerekmez ki, icecegi zamanlar önceden kestirilebiliyorsa ve alkol yüzünden durum yalan söylemeye geldiyse, bence yardim alinmali.

Bunun asamalari var. Insan, sabah kalkip da ben bugünden itibaren bir seylerin bagimlisi olucam demiyor ki.

Gercekten kinamak icin veya hastalik damgasi vurmak icin söylemiyorum.
Yazik olmasin, olay bu

Sizin gibi düşünüyorum.
1- sosyal içiciler vardır özel günlerde Vs. İçerler
2- her gün içenler yada içmeye hep olumlu olumsuz bahane bulanlar vardır. Her gün içenlerde farkı yoktur.

Eşiniz bağımlı sanırım,keşke evlenmeden önce tedavi olmasını teşvik etseydiniz.
Onu bu tutumunuzla değiştiremezsiniz,bir şekilde tedavi olmaya ikna etmeniz lazım.

eşiniz alkolik mi yoksa normal kullanıyor mu? siz hiç mi içmesin istemiyorsunuz ben o kısmı anlamadım? yoksa alkolik olduğu için mi rahatsızsınız?

Konu çok uzun ama özet geçeyim.
Eşim alkol kullanıyor. Evlenmeden önce bunu biliyordum ve evlendikten sonra istemiyorum dedim Daha sonra acaba değiştiriyor muyum diye düşünüp tamam ara sıra olabilir dedim. Ama bu ara sıralar çok çeşitli sorunlar tartışmalar yarattı. (nişanlılık döneminde birkaç ay ayrılmak derecesinde ilk kez alkolden dolayı yalan söyledi ve yalan söyleyen insan benim gözümde anında bitmiştir. Seviyorum diye bir şans vermek istedim)
ve içmemesini, yemin eder, bana ve ailelere söz verirse devam edeceğimizi söyledim. içmeyeceğini söyledi. Tabi bu böyle olmadı. Alkolden dolayı birkaç sorun Daha yaşandı. Ayrıntıya fazla girmiyorum ama hepsinde haklıyım. (aldatma ve şiddet yok) Bu konu dışında hiçbir sorunumuz yok. Çok iyi anlaşırız.
(Daha önce burda yazdığım mesajlarımda vardır, belirli kurallarımız var tartışma sırasında bir taraf alttan alacak Vs diye sıralamışlıgım... Bunuda belirteyim ki biri çıkıpta böyle böyle diyordun ne oldun demesin)
birbirimize saygımız sevgimiz hep vardır.
En son alkol konusundan tartıştığımızda tamam ara vericem bir de bu şekilde deneyelim dedi ama bunun böyle olmadıgını gündüz vakti arkadaşıyla benden gizli içtiğini... bu durumu arkadaşına anlattığını öğrendim ve eşin telefonunda ;sakız kutusunu at arabada unutma' mesajını gördüm.
2.kez alkolden dolayı yalan söyledi. Bana, bir süre alkole ara vericeğim dediği günler içkiyle geçmiş.
Yalana asla tahammülüm yok. Ve alkolden dolayı o kadar kızgınım ki şukelimeyi yazmak bile tepemi attırıyor.
Eşimle bu konuyu konuştuğumda, geçmiş gün unuttum o günü hatırlamıyorum dedi. Ben hatırlamaya çalış hatırlayınca anlatırsın dedim neden yalan söylediğini, neden alkole bu kadar düşkün oldugunu ve aramızdaki bu konuyu neden arkadaşına anlattığını.
Ya bi s.... Dedi ama devamını getirmedi. Sonuçta agzından çıkmak üzereydi. bana küfür eden biri asla değildir.
Ne diyorsun sen iyi misin dedim hem yalan söylüyorsun hem tavrın bu.
Cevabı ; geçmiş gün gelmişti kaldı hem sanane oldu.
Tahammül edemediğim alkol +yalan + küfür etme girişimi + sanane kelimesi.

Ve bendede öyle bir yapı vardır ki sabredelim sabrederim, kalbimin kırıklığı o son noktaya gelirse her kim olursa olsun bende biter. Ve yalandan nefret ederim yalan söyleyen kişiye tek şans veririm o da çok seversem ikincisi asla olmaz. Ayrıca yalan söyleyen birine güvenmem çok zaman alır. Tabi defalarca yalan söyleyene güvenim kalmaz.

Çok ayrıntıya girmedim. Neden alkol konusuna bu kadar tepkili oldugumu anlamamış olabilirsiniz. O kısımları anlatmak istemiyorum çok yorucu üzücü günlerdi.
Siz olsaydınız ne yapardınız? Tavrınız ne olurdu?

Okuyan yorum yapan herkese teşekkür ederim.. Allah razı olsun
Hepsini okuyamadim.

Acaba bi doktora mi görünse, yani hastalik derecesine gelmis sanki..
Zor günler gecirip yuva kurmussunuz, baska sorunda yok gibi. Yazik olmasin

Alkol ciddi sorun buyik olay cikart bir kere blof yap bitti ayriliyorum diye iyice laybetme korkusu yasasin.cok kati ol bu kobuda biraksin gerekirse tedavi olsun

ablacım siz neler neleeer diyosunuz böyle... her içki içen alkolik mi oluyo, günün içmediği saatlerinde vücudu reaksiyon mu veriyo? siz sigarayla karıştırıyosunuz, sigara gibi bağımlılık verici bi durum mu allah aşkına... eğer haikaten bağımlıysa her gün bol bol içiyosa tamam haklısınız tedavi olsun ama öyle bi durum yoksa ne alaka!

şurada insanların içini ferahlatacak bişeyler yazacağınıza yok şöyle korkut, böyle trip at, şutla... kolay mı ya öyle emek verilen bişeyi yıkmak...

siz de baskı yaparsanız arkanızdan işler döner. insan gibi içiyosa insan gibi içmesine bişey dememelisiniz. yok içime asla ve asla sinmiyo diyosanız yazık olmuş ciddiye binen bu ilişkiye...

Günaydın.
Üzgünüm ama bence eşin alkolik.
Kendi isteği ile tedavi olmadan bırakmaz.
He bıraksa da bu saatten sonra hayır gelir mi Allahım bilir.

Ailesi ve yaşadığı ortamda alkol, su gibi içilir. Eve geç gelmeler. Eşlerin evde beklemesi. Bu konuya karışmaması durumu hepsinde vardır.
Bana görede tam tersi. Ama yinede çabaladım her türlü ara sıralara izin verdiğim halde bu üzüntüyü yaşamak insanı yıpratıyor, salak yerine konulmuş hissediyor kendini.

Kalp kırıklığım son noktaya gelince istersem çok sevsem bile donuyor bütün duygular.

Konu çok uzun ama özet geçeyim.
Eşim alkol kullanıyor. Evlenmeden önce bunu biliyordum ve evlendikten sonra istemiyorum dedim Daha sonra acaba değiştiriyor muyum diye düşünüp tamam ara sıra olabilir dedim. Ama bu ara sıralar çok çeşitli sorunlar tartışmalar yarattı. (nişanlılık döneminde birkaç ay ayrılmak derecesinde ilk kez alkolden dolayı yalan söyledi ve yalan söyleyen insan benim gözümde anında bitmiştir. Seviyorum diye bir şans vermek istedim)
ve içmemesini, yemin eder, bana ve ailelere söz verirse devam edeceğimizi söyledim. içmeyeceğini söyledi. Tabi bu böyle olmadı. Alkolden dolayı birkaç sorun Daha yaşandı. Ayrıntıya fazla girmiyorum ama hepsinde haklıyım. (aldatma ve şiddet yok) Bu konu dışında hiçbir sorunumuz yok. Çok iyi anlaşırız.
(Daha önce burda yazdığım mesajlarımda vardır, belirli kurallarımız var tartışma sırasında bir taraf alttan alacak Vs diye sıralamışlıgım... Bunuda belirteyim ki biri çıkıpta böyle böyle diyordun ne oldun demesin)
birbirimize saygımız sevgimiz hep vardır.
En son alkol konusundan tartıştığımızda tamam ara vericem bir de bu şekilde deneyelim dedi ama bunun böyle olmadıgını gündüz vakti arkadaşıyla benden gizli içtiğini... bu durumu arkadaşına anlattığını öğrendim ve eşin telefonunda ;sakız kutusunu at arabada unutma' mesajını gördüm.
2.kez alkolden dolayı yalan söyledi. Bana, bir süre alkole ara vericeğim dediği günler içkiyle geçmiş.
Yalana asla tahammülüm yok. Ve alkolden dolayı o kadar kızgınım ki şukelimeyi yazmak bile tepemi attırıyor.
Eşimle bu konuyu konuştuğumda, geçmiş gün unuttum o günü hatırlamıyorum dedi. Ben hatırlamaya çalış hatırlayınca anlatırsın dedim neden yalan söylediğini, neden alkole bu kadar düşkün oldugunu ve aramızdaki bu konuyu neden arkadaşına anlattığını.
Ya bi s.... Dedi ama devamını getirmedi. Sonuçta agzından çıkmak üzereydi. bana küfür eden biri asla değildir.
Ne diyorsun sen iyi misin dedim hem yalan söylüyorsun hem tavrın bu.
Cevabı ; geçmiş gün gelmişti kaldı hem sanane oldu.
Tahammül edemediğim alkol +yalan + küfür etme girişimi + sanane kelimesi.

Ve bendede öyle bir yapı vardır ki sabredelim sabrederim, kalbimin kırıklığı o son noktaya gelirse her kim olursa olsun bende biter. Ve yalandan nefret ederim yalan söyleyen kişiye tek şans veririm o da çok seversem ikincisi asla olmaz. Ayrıca yalan söyleyen birine güvenmem çok zaman alır. Tabi defalarca yalan söyleyene güvenim kalmaz.

Çok ayrıntıya girmedim. Neden alkol konusuna bu kadar tepkili oldugumu anlamamış olabilirsiniz. O kısımları anlatmak istemiyorum çok yorucu üzücü günlerdi.
Siz olsaydınız ne yapardınız? Tavrınız ne olurdu?

Okuyan yorum yapan herkese teşekkür ederim.. Allah razı olsun
aldatma şiddet yok genel anlamda sevgi ve saygımız var demişiniz ama sizin eşinize saygınız yok bence... alkol alışkanlığı birazda çevreden aileden ve yaşanmışlıklardan kaynaklıdır mesela benim eşim alkol almaz senede bir iki kadeh birşey o kadar ben severim ortam olduğunda hemen kendime de koydururum birer kadeh rakı bira ne varsa artık ve bundan büyük keyif alırım bazen evdede karşılıklı içeriz eşimle ama eşim bana içme dese gider inadına içerim ki eşimde sigara tiryakisi aç gezer sigarasız gezmez ama ben ona karışmam sadece içtiği yerde odayı havalandırmasını ve dişlerini fırçalamasını isterim o kadar içme demem ona....
eğerki size gerekli zamanı ayırıyorsa, evinize harcanamsı gereken parayı alkole yatırmıyorsa, size alkolden ötürü hakaret etmiyorsa şiddet uygulamıyorsa alkollu ıken kastım bırakın içsin adam bu kadar kasmayın ...
yalan kısmında haklısınız ama bence o alkol içmekten keyif aldığı ve sizin bunu engellemeye çalışmanızdan ötürü yalana başvuruyor, benim eşimde de yalan söyleme huyu vardır ne zamanki benim kızacağım birşey olur bana söylemez ama ben anlarım yada duyarım bir şekilde.. sizinki de bu hesap...

Eşiniz bağımlı sanırım,keşke evlenmeden önce tedavi olmasını teşvik etseydiniz.
Onu bu tutumunuzla değiştiremezsiniz,bir şekilde tedavi olmaya ikna etmeniz lazım.

Alkolik kavramı her gün içmek değil demiş bir arkadaşımız.
Bende ona katılıyorum. Özel günler dışında üzüntü sevinç durduk yere içenlerde o kavrama girer.
Değil evlenmeden önce daha sevgiliyken üstüne basa basa söyledim. Bana açık açık bırakmam deseydi çok sevsemde evlenmezdim

eşiniz alkolik mi yoksa normal kullanıyor mu? siz hiç mi içmesin istemiyorsunuz ben o kısmı anlamadım? yoksa alkolik olduğu için mi rahatsızsınız?

Başta hiç istemesini istemiyordum bunu ona söyledim daha sonra acaba değiştiriyor muyum diye düşünüp ara sıra olsun ama bazı şeylere dikkat et lütfen dedim özel günlerde ve arkadaşlarınla bazen olabilr. içtiğin kişiler bildiğin arkadaşların olsun, bekarlarla gece geç saatlere kadar takılma durumu olmasın, saatn12 den sonraya kalmasın tek dediklerim bunlardı.

Buna ragmen ardı ardına onca olay tartışma olunca artık hiç içmesin istedim. Ara vericem dedi ama yine içiyormuş. Üstelik gündüz vakti dışarda arkadaşıyla. Arkadaşınada anlatmış. Mesajda ' sakız kutusunu at ' dye okudum.
Eşimde ' o iş tamam demiş'

Bazı şeyleri sevmem..
Yalan gibi
Güvensizlik yaratacak durumlar gibi
Salak yerine konulmak gibi
İyi niyeti suistimal gibi...

ablacım siz neler neleeer diyosunuz böyle... her içki içen alkolik mi oluyo, günün içmediği saatlerinde vücudu reaksiyon mu veriyo? siz sigarayla karıştırıyosunuz, sigara gibi bağımlılık verici bi durum mu allah aşkına... eğer haikaten bağımlıysa her gün bol bol içiyosa tamam haklısınız tedavi olsun ama öyle bi durum yoksa ne alaka!

şurada insanların içini ferahlatacak bişeyler yazacağınıza yok şöyle korkut, böyle trip at, şutla... kolay mı ya öyle emek verilen bişeyi yıkmak...

siz de baskı yaparsanız arkanızdan işler döner. insan gibi içiyosa insan gibi içmesine bişey dememelisiniz. yok içime asla ve asla sinmiyo diyosanız yazık olmuş ciddiye binen bu ilişkiye...

Bazı arkadaşların alkolik anlayışı ; her gün içmek.
Bazı arkadaşların alkolik anlatışı; özel günler dışında içmeye bahane bulanlarda buna dahil.

Demek istediğimde o zaten zamanında o şekilde davrandığım halde sorun oldu. Daha sonra ciddi şekilde açık açık söyledim ben istemiyorum ama baskıda yapmyorum. Orta noktayı bulmaya çalıştık hala sorun yaşıyoruz bu konuda.
Sonuç değişmiyor.

Alkolik kavramı her gün içmek değil demiş bir arkadaşımız.
Bende ona katılıyorum. Özel günler dışında üzüntü sevinç durduk yere içenlerde o kavrama girer.
Değil evlenmeden önce daha sevgiliyken üstüne basa basa söyledim. Bana açık açık bırakmam deseydi çok sevsemde evlenmezdim
Bu konudan dolayı evliliğiniz zedelendiğinin farkındadır,iyileştirmek için evlilik terapistine gitmenizde fayda var,bir uzmandan destek alın bence ..

Ailesi ve yaşadığı ortamda alkol, su gibi içilir. Eve geç gelmeler. Eşlerin evde beklemesi. Bu konuya karışmaması durumu hepsinde vardır.
Bana görede tam tersi. Ama yinede çabaladım her türlü ara sıralara izin verdiğim halde bu üzüntüyü yaşamak insanı yıpratıyor, salak yerine konulmuş hissediyor kendini.

Kalp kırıklığım son noktaya gelince istersem çok sevsem bile donuyor bütün duygular.
Bilmem ben sevemezdim böyle bir adamı.

aldatma şiddet yok genel anlamda sevgi ve saygımız var demişiniz ama sizin eşinize saygınız yok bence... alkol alışkanlığı birazda çevreden aileden ve yaşanmışlıklardan kaynaklıdır mesela benim eşim alkol almaz senede bir iki kadeh birşey o kadar ben severim ortam olduğunda hemen kendime de koydururum birer kadeh rakı bira ne varsa artık ve bundan büyük keyif alırım bazen evdede karşılıklı içeriz eşimle ama eşim bana içme dese gider inadına içerim ki eşimde sigara tiryakisi aç gezer sigarasız gezmez ama ben ona karışmam sadece içtiği yerde odayı havalandırmasını ve dişlerini fırçalamasını isterim o kadar içme demem ona....
eğerki size gerekli zamanı ayırıyorsa, evinize harcanamsı gereken parayı alkole yatırmıyorsa, size alkolden ötürü hakaret etmiyorsa şiddet uygulamıyorsa alkollu ıken kastım bırakın içsin adam bu kadar kasmayın ...
yalan kısmında haklısınız ama bence o alkol içmekten keyif aldığı ve sizin bunu engellemeye çalışmanızdan ötürü yalana başvuruyor, benim eşimde de yalan söyleme huyu vardır ne zamanki benim kızacağım birşey olur bana söylemez ama ben anlarım yada duyarım bir şekilde.. sizinki de bu hesap...

Bakış açıları çoK farklı.
Alkolden sorun yaşayınca, içmemesini istemek saygısızlık görülüyor. Saygım yokmuş eşime.
Ama evlilikte inada bindirmek size göre normal görünüyor saygılınız bu durumda eşinize öyle mi?

Benim tanıdığım tanımadığım herkese saygım oldugu halde eşime neden olmasın?
Saygının olmaması gibi bir kavram yok ortada.

Başta hiç istemesini istemiyordum bunu ona söyledim daha sonra acaba değiştiriyor muyum diye düşünüp ara sıra olsun ama bazı şeylere dikkat et lütfen dedim özel günlerde ve arkadaşlarınla bazen olabilr. içtiğin kişiler bildiğin arkadaşların olsun, bekarlarla gece geç saatlere kadar takılma durumu olmasın, saatn12 den sonraya kalmasın tek dediklerim bunlardı.

Buna ragmen ardı ardına onca olay tartışma olunca artık hiç içmesin istedim. Ara vericem dedi ama yine içiyormuş. Üstelik gündüz vakti dışarda arkadaşıyla. Arkadaşınada anlatmış. Mesajda ' sakız kutusunu at ' dye okudum.
Eşimde ' o iş tamam demiş'

Bazı şeyleri sevmem..
Yalan gibi
Güvensizlik yaratacak durumlar gibi
Salak yerine konulmak gibi
İyi niyeti suistimal gibi...

erkeler çocuk gibidir, bir konuda çok sıkıştırırsanız, çok baskı yaparsanız yalan söylerler, benim eşimin de var bazı kötü alışkanlıkları, ben de rahatsız oluyordum ama baktım eskisi kadar abartmıyor, haftada 2 kere arkadaşları ile çıktığında içiyor, eğer çıkmazsa içmiyor, ben de hiç sesimi çıkarmıyorum, böylece yalan da söylemiyor. bir dönem kızdım uyardım kavgalar ettim ve bir şey değişmedi, sadece bana yalan söylemeye çalıştı.

şimdi adamın bir rahatsızlığı yoksa , ne bileyim alkolik falan değilse çok sık boğaz etmeyin yoksa iyice bir şey sanar, daha çok yönlenir gibi geliyor. benim eşimin de 12 den sonra eve gelmişliği var, çok rahatsız edici bir durum o konuda hak veriyorum size, ama ben daha anlayışlı davranarak çözmeye çalışıyorum. çünkü bir insana kavga ile bir şey yaptıralamayacağını öğrendim. siz de güzellikle deneyin, yoksa huzurunuz çok bozulur çünkü bu davranışları tekrarlayacak.

Bu konudan dolayı evliliğiniz zedelendiğinin farkındadır,iyileştirmek için evlilik terapistine gitmenizde fayda var,bir uzmandan destek alın bence ..

Evet hemen bitti ayrılıyorum demiyorum. Zedelendiğinin farkındayım Ama bu farklındalıgı eşimden de bekliyorum. Tek taraflı olmuyor çünkü ona göre normal olsa bana göre Zedelendiğini hissetsem değişen bşy olmaz.

hiç içki içmemmiş biriyle evlenmemn gerekiyordu ,
içki bir eglence aracı , ve bunun tadına varanda ona söz verdım buna söz verdim diye bırakmaz ,
kendını boşuna yorma , sende biraz relaks olmaya çalış , sonuçta sende iç diye ısrar etmıyor yanii

Bakış açıları çoK farklı.
Alkolden sorun yaşayınca, içmemesini istemek saygısızlık görülüyor. Saygım yokmuş eşime.
Ama evlilikte inada bindirmek size göre normal görünüyor saygılınız bu durumda eşinize öyle mi?

Benim tanıdığım tanımadığım herkese saygım oldugu halde eşime neden olmasın?
Saygının olmaması gibi bir kavram yok ortada.
alkolden yaşadığınız sorun ne o zaman onu açıklayın alkıol alıp size hakaret mi etti_şiddet mi uyguladı? tecavuze mı yeltendı? evinizin rızkını ona mı yatırdı? alkol içmek için sizinle mi ilgilenmedi? ne aptıda bu adam bu kadar sorun oldu alkolsiz içmeyebilrisiniz belki alkolü sevmiyor da olabilirsiniz ama o alkol almaktan zevk duyuyorsa bırakın içsin ....

X