Konu çok uzun ama özet geçeyim.
Eşim alkol kullanıyor. Evlenmeden önce bunu biliyordum ve evlendikten sonra istemiyorum dedim Daha sonra acaba değiştiriyor muyum diye düşünüp tamam ara sıra olabilir dedim. Ama bu ara sıralar çok çeşitli sorunlar tartışmalar yarattı. (nişanlılık döneminde birkaç ay ayrılmak derecesinde ilk kez alkolden dolayı yalan söyledi ve yalan söyleyen insan benim gözümde anında bitmiştir. Seviyorum diye bir şans vermek istedim)
ve içmemesini, yemin eder, bana ve ailelere söz verirse devam edeceğimizi söyledim. içmeyeceğini söyledi. Tabi bu böyle olmadı. Alkolden dolayı birkaç sorun Daha yaşandı. Ayrıntıya fazla girmiyorum ama hepsinde haklıyım. (aldatma ve şiddet yok) Bu konu dışında hiçbir sorunumuz yok. Çok iyi anlaşırız.
(Daha önce burda yazdığım mesajlarımda vardır, belirli kurallarımız var tartışma sırasında bir taraf alttan alacak Vs diye sıralamışlıgım... Bunuda belirteyim ki biri çıkıpta böyle böyle diyordun ne oldun demesin)
birbirimize saygımız sevgimiz hep vardır.
En son alkol konusundan tartıştığımızda tamam ara vericem bir de bu şekilde deneyelim dedi ama bunun böyle olmadıgını gündüz vakti arkadaşıyla benden gizli içtiğini... bu durumu arkadaşına anlattığını öğrendim ve eşin telefonunda ;sakız kutusunu at arabada unutma' mesajını gördüm.
2.kez alkolden dolayı yalan söyledi. Bana, bir süre alkole ara vericeğim dediği günler içkiyle geçmiş.
Yalana asla tahammülüm yok. Ve alkolden dolayı o kadar kızgınım ki şukelimeyi yazmak bile tepemi attırıyor.
Eşimle bu konuyu konuştuğumda, geçmiş gün unuttum o günü hatırlamıyorum dedi. Ben hatırlamaya çalış hatırlayınca anlatırsın dedim neden yalan söylediğini, neden alkole bu kadar düşkün oldugunu ve aramızdaki bu konuyu neden arkadaşına anlattığını.
Ya bi s.... Dedi ama devamını getirmedi. Sonuçta agzından çıkmak üzereydi. bana küfür eden biri asla değildir.
Ne diyorsun sen iyi misin dedim hem yalan söylüyorsun hem tavrın bu.
Cevabı ; geçmiş gün gelmişti kaldı hem sanane oldu.
Tahammül edemediğim alkol +yalan + küfür etme girişimi + sanane kelimesi.
Ve bendede öyle bir yapı vardır ki sabredelim sabrederim, kalbimin kırıklığı o son noktaya gelirse her kim olursa olsun bende biter. Ve yalandan nefret ederim yalan söyleyen kişiye tek şans veririm o da çok seversem ikincisi asla olmaz. Ayrıca yalan söyleyen birine güvenmem çok zaman alır. Tabi defalarca yalan söyleyene güvenim kalmaz.
Çok ayrıntıya girmedim. Neden alkol konusuna bu kadar tepkili oldugumu anlamamış olabilirsiniz. O kısımları anlatmak istemiyorum çok yorucu üzücü günlerdi.
Siz olsaydınız ne yapardınız? Tavrınız ne olurdu?
Okuyan yorum yapan herkese teşekkür ederim.. Allah razı olsun