Merhaba Ayris,suyun alkali derecesini anlamak için ph ölçüm solisyonu varmış,onu suya damlatıp renk çizelgesinde karışılaştırıp suyunun durumuna bakabilirsin satın alarak. Ayrıca satılan su kalitesi ölçüm cihazları da varmış.Alttaki linkte satışı var,bir bak.
TDS METRE,su kalitesi ölçüm cihazı - NİZAMOĞLU Su Arıtma Sistemleri 0258.2624546 * SU KONUSUNU BIRAN ONCE COZMEK ZORUNDAYIZ
"KANSERE SEBEP OLAN BESLENME ALIŞKANLIKLARIMIZ" konusunda düzenlediği toplantıda Prof. Dr. Kenan DEMİRKOL'UN konuşmasından alıntıdır."
- Şimdi içtiğiniz su ile neler elde ettiğinizi gözden geçirelim..
. O polietilen tereftalat maddesinden üretilmiş yani pet şişenin içindeki stalatlar suyun içine karışmış bulunuyor. Ayrıca o plastiği yumuşatmak için antimon denen bir ağır metal kullanılmıştır o da suyun içine karışıyor dolayısıyla siz hem stalat, hem de antimon içmiş oldunuz şu anda.
Peki, ne yapar bunlar size?
Bunlar hormon bozucular diye geçer. Sizin vücudunuzda bir takım hormonsal bozukluklar yaratır. Bu hormonsal bozuklukların bir bölümü, örnek, östrojen etkisini göstererek 5 yaşında çocukların adet görmesine sebep olur. İki buçuk yaşında bir çocuk getirdiler Lüleburgaz'dan adet görüyor. İki buçukyaşında.
Hamile bir kadın östrojen etki gösteren bir hormonsal bozucuyu aldığı zaman, omadde özellikle bu 19 litrelik su bidonlarında, onlar polikarbon denen birplastiktir ve ham madde olarak Bisfenol-A denen bir maddeden üretilir.Bisfenol-A'nın meme kanseri yaptığı 1930 yılından beri bilindiği halde ve130 tane bilimsel yayın olduğu halde bunun hakkında hala biz o bidonlardan su içmeye mahkum bırakılıyoruz. Bisfenol-A hamile bir kadının karnındaki çocuğun beynindeki cinsiyet ayrımmerkezine gittiğinde çocuğun homoseksüel olma olasılığı çok yükseliyor. Meme kanseri riski çok yükseliyor Erkekse prostat kanseri riski normal Bisfenol-A temas etmemiş insana göre 3 katartıyor. Yani musluk suyu için Allah aşkına.
- Arıtıcılar hocam?***
Paranız varsa arıtıcı kullanın. Ama paranız yok, arıtıcı alamıyorsunuz, musluksuyu için. Musluk suyu İstanbul'da kullandığınız plastik şişedeki su hangisiolursa olsun 100 kat iyidir. İSKİ'nın her ay İstanbul'daki bütün su havzalarının sağlık raporları internette yayınlanıyor. Biz geçen sene NTV'de bir su programı yapmıştık ve NTV Yıldız Teknik Üniversitesinde piyasadan topladığı suları bakteriyolojik incelemeye gönderdi. Hepsinde mikrop çıktı. Hepsinde istisnasız.Yani siz sağlıklı olsun, temiz olsun çocuğum mikropsuz su içsin diye mikroplu suyu paranızla içiyorsunuz. Bıraktım vazgeçtim mikroptan, kanser yapıyor.
Almanya'da geçen sene Ocak ayında Avrupa Birliğinin gıda güvenliği merkezi vardır.EFSA Ocak 2010a kadar Bisfenol_A'nın sağlık sakıncası olmadığını iddia ediyordu. Ama toplum baskısıyla Mayıs ayında biz buişi araştıracağız dediler ve Ekim ayında biberonlarda Bisfenol-A'nınkullanımını yasakladılar. Tamam, da biberonda yasakladın e çocuğuna Bisfenol-A'lı su bidonundan su katmıyor musun mamasını hazırlarken? Isı ve zaman etkisiyle plastiğin defalarca kullanılmasıyla Bisfenol-A'nın suya geçiş oranı çok artıyor.
Şimdi su ısınmaz ki diyeceksiniz. Arizona'da yapılan bir çalışmaya göre şehirlerarası su nakli sırasında kamyon içerisindeki su 80 dereceye kadar ısındığı saptanmıştır. 80 dereceye ısınan suo plastikten ne kadar madde çözüyor biliyor musunuz? Sizi de sülalenizi dekanser etmeye yeter. Antalya'da yazın açık havada duran suyun derecesi kaç acaba? Banyo bile yapamazsın o kadar sıcak suyla. Ne olur musluk suyu kullanın. Bırakın şu plastikleri.
- Hocam bazı yiyecekleri plastik poşetlere koyup buzluğa atıyoruz . Bu da sakıncalı mı?
- Şimdi bakın naylon folyo polietilen denen bir maddedir ve polietilenin bugüne kadar bir sağlık sakıncası saptanmamıştır. Daha büyük sorun yoğurt kapları. Mesela bazan çay içiyoruz köpük gibibardaklardan veya uçağa bindiğimizde şeffaf cam gibi çıt diye kırılan plastikbardaklar var, hem o polystryne hem köpük gibi olan bardaklar da polystryneonlardan stryne çayımıza geçiyor, o da kanser yapıyor.
Şimdi, plastik yoğurt kaplarında da, ben anlata anlata zannediyorum bazı firmalar artık polipropilen kullanmaya başladı. Kabın altına baktığımız zaman veya yanına baktınız zaman bir üçgen göreceksiniz. Üç oktan oluşan bir üçgen. Bu geri dönüşüm işaretidir. O üçgenin içinde bir sayı yazar. 5 numara polipropilendir altında da zaten PP yazar. Yoğurt alırken artık markaya göre değil kullandığı plastiğe göre tercihinizi yapın. Ben her yoğurt almaya gittiğimde maalesef aynı firma farklı marketlere farklı plastik gönderebiliyor. Daha ucuz marketlere adi plastiklerde, lüks semtlerdeki marketlere daha kaliteli plastikte gönderiyor. Ne acı. Yani ayırım yapıyor.
- Yani hocam üçgenin içinde 5 mi yazması lazım?
- Evet, polipropilen- 1,5 litrelik su şişelerinde 1 yazıyor.- Evet, işte o PET polietilen tereftalat, kötü, 1 numara kötü. Evde 19 litrelik bidonların altına bakın.Onda da 7 yazar. 7 “diğer plastikler” anlamına gelir. “Diğer plastikler”in içinde 6-7 farklı plastik vardır,bunlardan bir tanesi de polikarbondur onun için üçgenin altında PC kısaltması vardır.