• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

alışveriş siteleri ve bizler.......

lcopur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2008
75
4
98
Kayseri
2 yıla yakındır alışveriş sitelerini aktif olarak kullanıyorum ama farkettim ki ne olduğunu bilmediğim markaları değerinin üstünde satın alıyorum. üzerinde yazan %70 veya %80 indirim olayı tamamen yalan......aldığım ürünlerin yarısında sorun çıktı. aldığım nevresim takımı katlama yerlerinden yırtıldı, ünlü diye aldığım çantanın bir ayda astarı parçalandı ve kulpu koptu....artık bu gece karar verdim almayacağım. gidip mağazadan alıp sorun çıktığında ürünümü alıp hesap sormaya gidebileceğim. ayrıca mağazadan indirimsiz 160 tl'ye aldığım kahvaltı takımını 500 tl yazıp 270 tl'ye inmiş göstermeleri ne tür aldatmaca içinde olduğumu da kanıtladı. artık kendimi bu duruma düşürmeme kararı aldım......sadece yazmak istedim. kadir geceniz mübarek olsun arkadaşlar.......:19:

cok yazik üzüldüm gercekten..turkiyede yasadigim zamanlar internetten sadece fatura öderdim hic alisveris yapmadim..simdi 2 senedir almanyada yasiyorum..ve aklina ne gelirse hemen herseyi internetten aliyorum..bu konudada uzman oldum ebay cok guvenilir..bircok seyi kullanilmis alabildigin gibi yenide alabiliyorsun..cok ekonomik oluyor. magazan alsan cok fiyat farki oluyor. aslinda senin dediginin tam tersi olmali. sen magazalarin direk internet sitelerindenmi alisveris yapiyorsun. onlar gercekten kazikliyorlar..turkiyedede ebay vaar sanirim .onu dene.

2 yıla yakındır alışveriş sitelerini aktif olarak kullanıyorum ama farkettim ki ne olduğunu bilmediğim markaları değerinin üstünde satın alıyorum. üzerinde yazan %70 veya %80 indirim olayı tamamen yalan......aldığım ürünlerin yarısında sorun çıktı. aldığım nevresim takımı katlama yerlerinden yırtıldı, ünlü diye aldığım çantanın bir ayda astarı parçalandı ve kulpu koptu....artık bu gece karar verdim almayacağım. gidip mağazadan alıp sorun çıktığında ürünümü alıp hesap sormaya gidebileceğim. ayrıca mağazadan indirimsiz 160 tl'ye aldığım kahvaltı takımını 500 tl yazıp 270 tl'ye inmiş göstermeleri ne tür aldatmaca içinde olduğumu da kanıtladı. artık kendimi bu duruma düşürmeme kararı aldım......sadece yazmak istedim. kadir geceniz mübarek olsun arkadaşlar.......:19:

guvenılır sıteler de var tabı ama ,o guvenılır sıteler de marka olmayan butık sahıplerı de urun satıyor.ben ınternetten alısverıs yapıyorsam sadece ,marka olan urunlere goz gezdırırım o da o markaları bulamadıgım zaman ,ve ya subesınde gorup cok begendıgım urunun kalmadıgın da sıtede o markayı ve urunu goruyorsam alırım .onnun dısın da sıradan butık urunlerıne hıc bakmam bıle .dedıgın cok dogru .ındırım olayı dıye bırsey kesınlıke yok .tamamen kandırmaca.benım de bır tanıdıgmın butıgı var .ve o butık bılınen meshur sıtelerden bırın de urunlerı satısa sunuyor .ustelık oyle ındırım fılan da degıl bıraz daha katarak .orn;urun butıgın de 45 tl ıse ,sıte de 55 tl olarak satılıyor .ustelık su kadar ındırımlı dıye de belırtılıyor

ya bende en güvenilir olanlarını kullanıyordum güya. özellikle aldığım çanta david jones güya. boynerde de satılan bir ürün ama bendeki paramparça oldu. eğer bugün noble life 43 kişilik kahvaltı takımını 500 tl'den inmiş gibi gösterip 180-200 tl2lik ürünü 270 tl'ye satıyorlarsa onlara helal olsun. şimdiye kadar verdiğim kargo paralarına üzülüyorum en çok.........:84:

Bendei internette marka olayına hayatta itibar etmem. Markanın kendi sitesinden ancak alışveriş yaparım ki çoooook nadir marka takıntım olmadığı için. Birde fotoğraftaki ürünle aynı gelmiyor kumaşı kaliteli olsa dikişi değil, yardımcı aksesuarları dandik.

aynı kararı bende vardim geçen gün canım hele bir site varki bakmaya bile girmem artık popüler bir alışveriş sitesinden bir sandalet aldım x marka diyelim indirimli hali 88 tl. çok beğenip aldım bir geldi böyle derisi lekeli lekeli metal olan zımbırtıları nokta nokta paslı gbi bende iade ettim.hafta sonu da alışveriş merkezine gittim bir ayakkabı mağazasına girdim benim ayakkabının aynısı indirimli hali 45 tl!!!ve üstelik başka bir marka...ya tıpatıp aynı derisindeki lekeler bile aynı.ben anlamıyorum bu nasıl bir sahteliktir?iki farklı marka aynı ayakkabıdan nasıl üretir ve indirimli ürün sattığını iddia eden bir alışveriş sitesi nasıl insanları bu şekilde enayi yerine koyar?daha önce de bu siteden bir çanta aldım 100 tl'ye bir geldi pazarda görsem 10 tl vermem ya o derece kötü iğrenç süet bir çanta onu da iade ettim...kısacası bu site bilinmeyen uyduruk markaları çok pahalı bir markaymış gbi yansıtıp insanları aşırı derecede kazıklıyor yada indirim adı altında gerçek değerinden daha yüksek bir fiyata satıyor birdaha asla internetten alışveriş yapmam

Hay allah....yaşananlara gerçekten üzüldüm....ben bilinen bir siteden kozmetik ve parfüm alışverişi yapıyorumve bugüne kadar sorun yaşamadım..o siteden gayet memnunum....
ama kıyafet ve ayakkabı gibi şeyleri de kapıda ödemeli bir site bulup almayı düşünüyordum ama burada yazılanlar beni hayalkırıklığına uğrattı...kıyafet ve ayakkabı falan almayalım mı internetten ?

Son düzenleme:
Hay allah....yaşananlara gerçekten üzüldüm....ben bilinen bir siteden kozmetik ve parfüm alışverişi yapıyorumve bugüne kadar sorun yaşamadım..o siteden gayet memnunum....
ama kıyafet ve ayakkabı gibi şeyleri de kapıda ödemeli bir site bulup almayı düşünüyordum ama burada yazılanlar beni hayalkırıklığına uğrattı...kıyafet ve ayakkabı falan almayalım mı internetten ?

Ben 35 numara ayakkabı almıştım, ayakkabıda 35 yazıyor ama kalıbı 37! Ayakkabıcıya götürdüm kargo parasına acıyıp, içine bişeyler koydu daralttı ama rahat değili ki ayağım. Sonra 36 beden pantalon aldım, meğer kalıpları brezilyaya göreymiş, sanki bir dev için tasarlanmış pantalon komplekse girdim :66: Hem bedeni çok büyük, hem boyu aşırı uzun, duble paça olduğu için dokunamadım da.

canım pantolon ve ayakkabıya üzüldüm gerçekten. benimde çarşafı kat yerlerinden yırtılmış nevresim takımım dolapta öylece duruyor...belki toz bezi yaparım koca nevresim takımını...en çok insanları büyük kampanyalar düzenliyor gibi gösterip aldatmalarına üzülüyorum. neticede belli isim yapmışlar bu siteler değil mi? belki tüm ürünleri aynı değildir bilmiyorum ama benim gördüklerim öyle demiyor....

ben netten sadece 2-3 kez alışveriş yaptım.. oda mecbr oldugum içindi.. ben alişveriş sitelerine hiç guvenmıyorum.. hem zaten magazadan aldıgın urun paketı bıle bazen defolu çıkabiliyor.. elle tutmadan kumaşı hıssetmeden almak çok mantıksız gelıyor.. eger resımler iyi bır makına ile çekilmişse, ve bıraz oynanmişşa ustunde urun çok guzel gözuksede aslı farklı oluyor.. ayakkabının bıle kalıpları farklı olabiliyor.. en dogrusu canlı canlı tutup almak:)

Ben de internetten belki 200 kere alışveriş yapmısımdır 5 senedir..
Bi çoğunda sorun çıkıyor , ya küçük ya büyük uğraşmak istemiyorum öylece duruyorlar hediye ediyorum.
Ama ne markalar romanlar , ipekyollar , zaralar hep pahalı ürünler.
Sonra kendi kendime ya git kızım heryerde mağazaları var zaten gözünle görde al diyorum..
Sanırım bizimki bi nevi takıntı ama hiç iyi etmiyoruz.
Ayrıca bayan ayakkabı ve çanta mağazası olan biri olarak yazıyorum ki , ayakkanbı cok risklidir , yani kalıp farkı yüzde 80 olur.Ya da satıcı nette uyarmalı 36 ama kalıbı 35 tir vs die , ben gitti gidiyorda satıyorum öyle yapıyorum sorun çıkmıyor.

İşte bu tür şeylerle karşılaşmaktan çekindiğim için bende sadece bakıyorum o sitelere...
Giyim ve kıyafet çok risk... Üzerime denemeden bakmadan hiç bir şey almam, ya geniş kesim olur ya dar kalıplı olur...
Merak ettim peki iade şansınız yok mu ürünleri...

Başınıza gelenlere üzüldüm :50:
Ben internetten sadece kitap alıyorum.Daha önce hiç giyisi,ayakkabı türünde birşey almadım.

kitap veya değeri az olan ürünlerin kampanyaları nette uygun oluyor doğru.
mesela kpss setleri çok çok uygun oluyor.
ama diğer yönden pahalı ürünlerde elle görmeden dokunmadan almak çok mantıksız o kadar çok mağaza varki buna gerek duyulmamalı bile...

Birde eğer pahalı bir markanın ürünleri %10'a kadar düşürüp satanlar var ya... İnanmayın o marka değil çünkü. Semt pazarında bile daha pahalıya satacağı ürünü neden o kadar düşürsün ki?

Benim tek memnun kaldığım konu, internetten 3'lü sehpa takımı aldım. Mağazalarda takımıma uygun model bulamıyordum, mecburen netten aldım artık ne gelirse bahtıma diye. Hiç bir özelliğinden bahsetmemişler sadece görüntüsü var. 1 haftada göndericez dedikleri ürünü 2 günde getirdiler, fotoğraflarda daha küçük çelimsiz olan takımım gayet büyük ve kullanışlı çıktı. Minik dekoratif tekerlekleri de üstüne bonus oldu :61: Üstelik mağazalarda o kadar kaliteli olmayan takımlar bile %70 daha pahalı.

ben ayakkabılarımı giysilerimi kaskımı fırınlarımı ocağımı elektrkli süpürgemi yatak örtüsü battaniye tencere tava falan
hepsini internetten aldım 6 yıldır internetten deli gibi alışveriş yaparım
mesela aldığım ayakkabıların hiçbiri tam evet süper oturdu demedim
biri büyük gelio biraz biri küçük gelio ama yinede almaya devam ediorum :)
giysilerimden defolu çıkanlar oldu
eşime hediye aldığım birsürü şey defolu ya da büyük çıktı damatın resmi sitesinden aldığım halde
eve mutfak için ufak tefek şeyler alırım
kısacası hemen hemen herşeyi internetten alırım
tuhafiyeye gitmeye üşenip internetten iplik siparişi verdiğim bile oluo :D
çok hoşuma gidio kargonun kapıya gelip teslim etmesi
kutuyu açarken sanki içinde hediye varmış gibi heyecanlanmam süper bişi

ben ayakkabılarımı giysilerimi kaskımı fırınlarımı ocağımı elektrkli süpürgemi yatak örtüsü battaniye tencere tava falan
hepsini internetten aldım 6 yıldır internetten deli gibi alışveriş yaparım
mesela aldığım ayakkabıların hiçbiri tam evet süper oturdu demedim
biri büyük gelio biraz biri küçük gelio ama yinede almaya devam ediorum :)
giysilerimden defolu çıkanlar oldu
eşime hediye aldığım birsürü şey defolu ya da büyük çıktı damatın resmi sitesinden aldığım halde
eve mutfak için ufak tefek şeyler alırım
kısacası hemen hemen herşeyi internetten alırım
tuhafiyeye gitmeye üşenip internetten iplik siparişi verdiğim bile oluo :D
çok hoşuma gidio kargonun kapıya gelip teslim etmesi
kutuyu açarken sanki içinde hediye varmış gibi heyecanlanmam süper bişi

Zaten biz bayanların internetten alışveriş yapması için tek geçerli sebep diyebilirim :66: Yoksa denenmeden ayakkabı mı alınırmış, normalde hayatta giymeyiz ama hediye gelirse başka :66:

Ben de çok alışveriş yaparım internetten...mutfak eşyalarından tutun da kitaplara kadar...çok siteden alışveriş yaptım ama hepsiburada.com u tek geçerim

Ben genellikle makyaj malzemesi kiyafet bazen ayakakbi aliyorum... Yani internetten cok alisveris yaptim 3-4 yil olacak cok nadir sorun yasadim. Cok memnunum iyiki internete var. Internet alisverisi soyle yapilir hangi marka satiyolarsa once o markanin sayfasina gidilir magazindan goz atilir fiyat karsilastirilir. Sonra direk e bay "e gidilir guvenilir bir satici bulunur ve fiyat daha asagidaysa bu urun alinir. Arastirmadan alirsaniz kandirilirsiniz. Mesela Victoria's secret ic camasiri takimi 80 dolar e bayde 55 dolar bunun gibi mesela. Misha bb krem sitesinde 20 d0lar nette 10 dolar boyle boyle zamanla anliyorsunuz ne nerden alinir.

Back
X