Alışveriş Sınırlama ve Birikim

Ben evden çıkamıyorum bugünlerde.
Normalde kuyumcu da altın daha uygun nette pahalı.
Mesela ablam yırmı gram altın 70bınken nette 75bıne aldı.
En guzelı 24 ayar gram altın çünkü en az fark onda duydum.
Ben genelde 24 ayar gram biriktiriyorum.
Eğer kuyumcu da kalmamıssa çeyrek alıyorum.
Sımdıkı hedefım kredı kartı borcum var 60 bın onu odemek.
Sonra bebek arabası alacagım oğluma yazlık t-shirt vs alacagım. Şuan bayağı sıkışık durumdayım.

Bu hesaba göre evet zarar degil. Ben de bilezik modelleri çıkmadı gram çeyrek cumhuriyet çıktı onlara kıyasla zarar dedim taksit seçeneği bunlar da var mı ?? Yok diye düşünüyorum bakmadım

En az zarar 24 ayar altında evet

Demekki birşeylerde gözden kaçırıyorsunuz yada doğru planlama yok :) kredi kartı ekstrenizi bir inceleyelim birlikte isterseniz genel harcamalarınız ne yönde
yiyecek, bazi kucuk mutluluklar(abur cubur falan), kedi ve bebek ihtiyaclari, insani bazi kisisel bakim urunleri (dis macunu, yuz yikama urunleri, krem, camasir, giysi.. vs) yani aslinda abartmam da ama cok sacma bi hizda gidiyor paralar.

Market harcamalarını saymıyorum ben kişisel harcamalarımı onlar ihtiyaç
Ha yok zaten ben hicbir kosulda yemeyecegim yada ozellikle giymeyecegim, evde yedegi olan bir seye para vermem. Sadece teknolojik seylerde kendimi tutamadigim oluyor. Teknoloji disindaki kural koydum kendime mesela ne zaman canim ihtiyacim olmayan bir seyi almak istese (giysi falan gibi) kendimi tutamayacak olsam onun yerine mama alip sokaga birakiyorum bi rahatlama geliyor. Ama bunlari da abartmamaya calisirim. Yinede diyorum ya gunluk en az 1000 tl gidiyor. Bu 1000 tl lik alimlar deterjan, aylik erzak gibi toplu alisveris malzemeleri disindaki seyler. Mesela bir domates bitiyor yada bi deodorantin bitiyor alayim diyorsun giriyorsun o arada gidiveriyor o para anlamis degilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…