• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

alışveriş listesi

inciitanesi

Popüler Üye
Pro Üye
29 Ocak 2017
4.359
8.335
158
merhaba kızlar her başlıkta azar azar konuşuluyor ama onarı toplayalım herkes iyice faydalansın stedim böyle başlık açtım.
neler gerçekten gereklidir, neleri hiç almayalım kullanılmıyor, aldıklarımızı hangi marka tercih edelim, bebek kıyafetleri için neyden kaçar tane alsak yeter, kendimiz için gebelik süresince neler kullanmalıyız, doğumda ve doğumdan sonra nelere ihtiyacımız olacak, herkes tecrübelerini ve duyduklarını yazarsa güzel bir liste yapabiliriz :)

Merhaba. Ben kanguru aldım. Kanguru alırken dikkat edilmesi gereken bazı şeyler var, bebeğinizin bacakları kangurudayken karşıdan bakıldığında düz olarak aşağı inmemeli. Eğer böyle olursa bütün yük genital bölgesine biniyor ve kemik gelişimi açısından çok kötü. Bunun yerine bebek giyme denilen sistemle ergonomik kangurular slingler kullanılabilir. Yani bebeği giydiğinizde bacakları karşıdan bakıldığında M şeklinde olacak. Bir de kullanılan malzeme vs. ile ağırlık omurganıza eşit dağılıyor ve anne de uzun süre bebeğini giyebiliyor. Bebekler bunun içinde çok rahat ediyorlar ağlamıyorlar. Ev işi bile yapılabiliyor evde takılıp :) Ben şu ürünü aldım:
Boba-Bebek-Tasiyici-4G--Tweet-1427458868.JPG

Kanguru alınırken dikkat edilmesi gereken bacak şekilleri için de şöyle bir örnek göstereyim:
201569183026_m_pozisyonu.jpg

Besikleri de paylasirsaniz cokkkkk sevinirim kizlarrrr :KK68:
Uzun araştırmalar sonucu benim aldığım beşik bu. Ölçüsü 70x140 cm doğal ahşap malzeme3 kademe yükseklik ayarı var.

Eklentiler

• wy-1000x600.jpg
    wy-1000x600.jpg
    41,8 KB · Görüntüleme: 233
Merhaba. Ben yatak odasi icin park besik aldim. Cunku ailelerimiz sehir disinda oldugundan bizim icin daha avantajli, katlanip cantasiyla tasinabilmesi vs. Magazalarda inceledigimiz kadariyla saglamlik konusunda icimize en cok bu sindi.Prego 8026 Cosmos
prego-8026-cosmos-oyun-parki_206295.jpg
Hayirli olsun cnm.bende park yatak la ahsap besik arasinda gidip geliyorum cok kararsizim ikiz olduğu icin benimkiler:KK36:

Ben de park yatak beşik arası gidip geliyorum park yatak a daha kullanışlı diyorlar ama beşik de daha şık duruyor, beşik alsam lazım olmayınca kapanan yok mudur acaba

Evet, emzik almayan bebekler avent yenidoğan emziğini alıyorlarmış. Ben de avent aldım. Henüz biberon almadım ama Dr Brown iyiymiş.

Merhaba. Ben yatak odasi icin park besik aldim. Cunku ailelerimiz sehir disinda oldugundan bizim icin daha avantajli, katlanip cantasiyla tasinabilmesi vs. Magazalarda inceledigimiz kadariyla saglamlik konusunda icimize en cok bu sindi.Prego 8026 Cosmos
prego-8026-cosmos-oyun-parki_206295.jpg
çok beğendim bunu hangi mağazadan aldınız? internetten alabilir miyim? tam katlanabiliyor değil mi?

Evet, emzik almayan bebekler avent yenidoğan emziğini alıyorlarmış. Ben de avent aldım. Henüz biberon almadım ama Dr Brown iyiymiş.
Biberon cam mı almalı sence Can'ım normal mi karar veremedim bir de biberon fırçası falan almayı düşünüyor musun bir de sterilizatör

çok beğendim bunu hangi mağazadan aldınız? internetten alabilir miyim? tam katlanabiliyor değil mi?
Bu pregonun park yatağını ben gorush baby mağazasında görmüştüm. Gerçekten çok güzel. 900 lira civarındaydı içinde anakucağı da vardı.

Biberon cam mı almalı sence Can'ım normal mi karar veremedim bir de biberon fırçası falan almayı düşünüyor musun bir de sterilizatör
Canım ben sterilizatör almayı düşünmüyorum, evde eşya fazlalığı gibi geliyor bana. Kaynatmakta aynı işi yapıyor. Yoğun sıcak buhar üflüyor onlarda çok farklı bir şey yapmıyorlar. Ama elde temizlik için fırça gerekli. Biberon konusunda bende emin değilim sanırım birkaç çeşit almak lazım. Mesela evde kullanım için cam düşünülebilir ama bir yere giderken cam kullanamayız saglıklı plastik biberon almak gerek. Bir de mesela kolik bebekler için farklı biberon başlıkları kullanmak gerekiyormuş hava yutmasın diye. O yüzden bende henüz karar veremedim iyice araştırıp öyle yazarım :)

Benim de ufak tefek ıvır zıvırım kaldı. Tırnak makası bugün chicco alacaktım ama bebedor da iyi diye duyunca ondan aldım. Chicco nun tarak ve fırçasını alıcam. Fırçası çok güzel çünkü. Bebe yağı alıcam mustela ya da sofie düşünüyorum. Deterjan ben uni baby aldım ama arkadaslarım mom 's green diye bir marka soyledi organikmiş bundan sonra onunla devam edicem. Müslin bezler tamam. Annem pazen almış kumaşçıdan ondan battaniye ve havlu gibi şeyler yaptık. Mermerşah diye bir kumaştan ağız bezi, sırt bezi omuz bezi yaptık. Biraz da jokerden almıştım. Bebeğin tüm bakım malzemelerini mustela aldım ben. Fransaya gitmiştim 3 aylık hamileyken cok uygun fiyata cok guzel şeyler aldım. Şampuan güneş kremi aftersun pişik kremi ama yapı unutmuşum onu buradan alıcam. Arabasını kraft mist aldım. Çok hafifti ve az yer kaplıyordu bir de kolay kapanıp açılıyordu. Gecen ebebekte indirim vardı. Prima yenidoğan bezlerini cok hesaplı aldım. Q ve 2 numara tamam. Ben çogu seyı aldım. Ufak tefek şeyler kaldı. Biberon 2 tane dr brown ve 2 tane avent aldım bir cam bir plastik. Temizleme fırçası almam lazım sadece. Gerekli çünkü içine sünger girmiyor ve mamalar yağlı çıkmıyor. Emzik avent sootie ve bir avent daha. Sıra yerleştirmekte kıyafetleri yıkayıp utulemekte. Onu da 30. Hafta yaparım. Tozlanmasın istiyorum.

ben arkadasimdan aldim. bebekleri hic yatmadi cunku anneden ayrilmiyor onlarla birliktr yatiyor. makul fiyata biraktilar kullanilmadigini bildigim icin dusunmeden aldim. internetten alabilirsiniz, eger arkadasimdan almasaydim istanbul bilisimden alacaktim en uygun fiyat orada bi bakin isterseniz. biz acip henuz kurmadik suan cantasinda duruyor tamamen katlaniyor evet.

ben arkadasimdan aldim. bebekleri hic yatmadi cunku anneden ayrilmiyor onlarla birliktr yatiyor. makul fiyata biraktilar kullanilmadigini bildigim icin dusunmeden aldim. internetten alabilirsiniz, eger arkadasimdan almasaydim istanbul bilisimden alacaktim en uygun fiyat orada bi bakin isterseniz. biz acip henuz kurmadik suan cantasinda duruyor tamamen katlaniyor evet.
teşekkürler cevabın için ben de inceledim bilişimde şuanda tükenmiş görünüyor. takip edeceğim.

Park yatak olarak joie de güzel kızlar, ebebekte var bu sıralar indirimli sanırım.

Back