Başka yurtdışında yaşayan biri olarak söyleyeyim, aynı şehirde bile muhitten muhite değişiyor bence. Ben tatilde Nişantaşında kalıyorum genelde, bu tarafta alışveriş yapıyorum. Esnaf da medeni ve güleryüzlü, sokaktaki insan da. Hatta köşede kalem satan amca bile kibar diyebilirim
![KK50 :KK50: :KK50:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk50.gif)
Sokak hayvanları için her köşede karton, mama,su var; birkaç kez mağazada başka müşteri kadınlarla lafladım, satış danışmanlarıyla lafladım valla gayet güzeldi. İnsanlar mutlu ve telaşsız, sokak hayvanı sevmek için duran , kahve içip güneşlenen, hayatın tadını çıkaran çok kişi var.
Öte yandan bir kez bir düğün için Esenler otogarına yakınca bir semte gittim (adını hatırlayamadım). Aman Allahım o neydi
![Ruh :ruh: :ruh:](/images/smiley/ruh.gif)
Çok acaip bir demografiye sahip bir semt, yani 2 semt arasında sosyal ve kültürel olarak o kadar çok fark vardı ki anlatamam. Apayrı dünyalar.
Türkiyede eğitim maalesef gelirle doğru orantılı, eğitim hakkı herkese eşit gitmiyor. Gelir çok adaletsiz dağıldığı için eğitim de adaletsiz ve homojen olmayan bir şekilde dağılıyor. Bazı yerlerde para var ama eğitim yine yok (o apayarı bir konu paralı kıro deniyor böyle tiplere kısaca anlayın işte) Bundan kaynaklı olarak toplum aşırı derecede kutuplu. Bu şekil giderse ben sosyal patlama yaşanacağını düşünüyorum.