Alışmak sevmekten daha zor geliyor

O
Türk erkekleri barzo.
Okudugum en dogru yorum. Bu barzoluklarinin da bir suru sebebi var. Kimi belki de asiliyor damgasi yememek icin boyle yapiyor da olabilir. Normal yuzdelige denk gelmek sans isi. Taksicinin de psikoloji gidik belli ki. Kisisel algilamayin, bosuna mutsuz olursunuz. Neseli, esprili ve kibar insana tahammul edemeyen sorunu kendinde arasin

Ya aslinda bir ulkede bir kac yil yasamak o ulkenin insaninin gercek public kurallarini ya da baskilarini hissetmenizi saglamaz. Honeymoon donemi gibi gecer biraz, ve bir de multicultural bir ortam varsa tuhaf bakismalar, toplumsal baskilar, is arkadasi bullying gibi gibi durumlar yansimaz size. Ve bir de insan hafizasi geregi hep iyiyi hatilamaya kotuyu silmeye yonelir. Gecmise ozlem olusur.
kisacasi tr ye dondunuz ve burda kalicaksaniz uyum yakalamaya calisin. Multicultural olmayan bir ulkede oldugunuz icin toplum baskisi ayibi gruplasmasi bol olur malesef. Ama siz bu kulturde buyudugunuz icin hakkindan gelebilir, durusunuzla kendinizi koruyabilirsiniz. Bol sans ve sabirlar dilerim.

Arkadaşlar selam.

Bu konunun biraz komik görülebileceginin farkındayım.

Ben Istanbulda doğdum büyüdüm, bir ara Belçikaya iki kere Fransaya gittim birer sene oralarda kaldım toplam 3 sene. Sonra Ankarada yaşadım 3 sene. Son üç senedir Afrika'daydim ama hani yurtdisinda büyümüş bi insan değilim hayatımın çoğu turkiyede geçti. Şimdi geri geldim turkiyeye bir ayı geçti sayılır. İstanbul veya Ankarada değilim ama oldukça modern bir sanayi kentindeyim.

Ama şu an turkiyeye alışamıyorum. Yani hani los angeles doğma büyüme bi insan gibi konuşmak da istemem gayet geleneksel aileden gelen vatanını milletini seven bir insanım dolayısıyla konum cok garip gorunecek ve sanki kendi yurdunu kötüler gibi anlaşılacak boyle de anlaşılmak istemem ama daha önce hiç batmayan ve hiçbir şekilde adlandiramadigim şeyler çok fazla rahatsız etmeye başladı.

Birincisi ben cidden çok sakin, utangaç, ama çok sıcakkanlı ve guleryuzlu biriyim ama herhangi bir şekilde biriyle konuşurken özellikle erkeklerle konuşurken, bu kişi taksici olabilir, emlakci olabilir, isim gereği görüştüğüm bir kurum Müdürü olabilir, bir memur olabilir, birden tamamen çok alakasız bir şekilde sinirlenip ayar veriyorlar. Çoğu zaman bunun neden olduğunu bile anlamıyorum yani. Taksici bozuk veremediğim için birden kızıyor garip garip ya sabır dercesine hareketler yapıyor, is gereği görüştüğüm müdür söylediğim aşırı normal ve saygılı bir şeyi tamamen yanlış anlayıp bana haddimi bildiriyor. Kimse kizmasa hiçbir çatışma olmasa bile erkeklerle en günlük ilişkilerimde bile çok garip bir enerji hissediyorum. Sanki ortada söylenmeyen şeyler var gibi ve sanki sürekli bir güç eşitsizliği var gibi. Tabi hepsiyle böyle değil, mesela patronum inanılmaz tatlı ve iyi bir insan, yine çok sevdiğim is arkadaşlarım var filan ama. Nedense bir anda bazı erkek bireylerin yanında hiç rahat edememeye başladım. Sanki onlar sinirlendirilmemesi, hoş tutulması gereken dengesiz varlıklarmis gibi. Meryem Uzerli bir keresinde demişti ya "Turkiyede erkeklerle çok garip bir enerji tanimlayamadigim bir şey var" diye. O zaman bunu anlamamıştım. Yani biliyorum benim bunu söylemem çok garip ve bazılarına çok komik gelebilir ama birdenbire bunu hissetmeye başladım.

İkincisi ise işyerimde sanki her söylediğim hesaplı olmalıymış, hiç şaka yapamazmisim gibi hissetmem. Ben isyerimde her daim şakalar komiklikler yapmayı seven biriyim, her zaman işimi yapmış calismisimdir ama bir yandan da orayı evim gibi görmüş ve aklıma gelen her şeyi soyleyebilmisimdir. Burada ise sanki hickimseye zayıf tarafını gostermemelisin, hep hesaplı olmalısın, kendini sürekli kontrol etmelisin gibi geliyor. Yani çok normal bisey söylüyorsun ve karşındaki hemen yanlış anlıyor sana çok garip şifreli bir cevap veriyor, kalakaliyorum lan acaba laf mı soktu diye. Çoğu zaman benim şahsımla ilgili bile olmuyor benim birimimden haz etmiyor olabilir veya yakın arkadaşımla anlaşamıyor oluyor filan ve beni de o grubun içinde görüp saldırıyor. Yani o kadar kafam karıştı ki. Aski memnuda matmazelle bihterin bakışlarla savaşı gibi ortam oluyor bazen. Ve biraz garipsiyorum benim alıştığım tarz bu degil.

Ben hayatımın hiçbir döneminde böyle hissetmedim ilk defa şu an hissediyorum. Aranızda böyle şeyler hisseden, mesela erkekler ve genel olarak insanların yanında kendisi gibi olamayan ve özgür hissedemeyen var mı? Ozellikle kesin dönüş yapan gurbetcilerden fikir bekliyorum ama tabi diğerleri de yazabilir. Yoksa bunlar benim kafamda mı veya gelecekle ilgili korkularımı ve kişisel hesaplarimi ülkeye mı mal ediyorum?

Sevgiler herkese.
Welcome to turkey 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Çoğunluk mutsuz, sinirli, agresiv ve hınçlarını kimden çıkara biliyorlarsa nefretlerini kusuyorlar hemen. Bizim tarafda birine iyilik yapınca bile teşekkür etmeyip göz süzdürüyor. Alışmak zor kabullenmek daha da zor ama başka yol göremiyorum. Zamanla etrafınızı daha sakin insanlardan oluşturmaya çalışın. Mesela daha sakin taksi şöförü tanırsınız.

Her şeyi bu kadar irdelemesen mi acaba... yaşının olgunluğunda, oturaklı bir karakter değilsin. Daha genç ve toy bir ruhun var. Bunları olumsuz yorum olarak algılama. Sevdiğim renkli üyelerden birisin. Bunlar da senden bana yansıyan nitelikler. İnsanlar her yerde kusurludur. Burdan önce yaşadığın yerlerde rahat mıydın, herkes mükemmel miydi... öncelikle herkesi olduğu gibi kabul etmeli ve beklentiye girmemelisin. Ben o taksiciyi ilk sefer beğenmediysem ikinciye çağırmazdım mesela, her seferinde durağı arardım ki başkaları gelsin de içime sinen kibar olandan kart isteyeyim. İşyerinde de böyle. Bırak insanlar ne düşünürse düşünsün, sen gönlüne yakın olanları bulmalısın, herkesle muhabbete gerek yok zaten

Aslında adamı çağırmadim durağı aradım. Diğer yorumlarınıza katılıyorum.

Türk nerde olursa olsun yine Türk . Az önce benim ex çocukları almaya geldi. Genelde ben kapımı hiç kitlemem ama yol geçen hanı da degil sonuçta . İnsan bir nezaketen tıklatır girmeden. Adam pat diye içeri daldı . Bende destursuz dalma , en azından kapıyı çal diyince suçlu benmişim gibi sinirli sinirli tripler atıp gitti . Bunların hepsi aynı 😒

Ya aslinda bir ulkede bir kac yil yasamak o ulkenin insaninin gercek public kurallarini ya da baskilarini hissetmenizi saglamaz. Honeymoon donemi gibi gecer biraz, ve bir de multicultural bir ortam varsa tuhaf bakismalar, toplumsal baskilar, is arkadasi bullying gibi gibi durumlar yansimaz size. Ve bir de insan hafizasi geregi hep iyiyi hatilamaya kotuyu silmeye yonelir. Gecmise ozlem olusur.
kisacasi tr ye dondunuz ve burda kalicaksaniz uyum yakalamaya calisin. Multicultural olmayan bir ulkede oldugunuz icin toplum baskisi ayibi gruplasmasi bol olur malesef. Ama siz bu kulturde buyudugunuz icin hakkindan gelebilir, durusunuzla kendinizi koruyabilirsiniz. Bol sans ve sabirlar dilerim.

Evet muhtemelen insan geçmişin en güzel yanlarını bugünün kötü yanlarını görüyor. Ama mutluyum aslında bugün de hiç olmadığım kadar sadece fikir teatisi yapmak istedim.

Türk nerde olursa olsun yine Türk . Az önce benim ex çocukları almaya geldi. Genelde ben kapımı hiç kitlemem ama yol geçen hanı da degil sonuçta . İnsan bir nezaketen tıklatır girmeden. Adam pat diye içeri daldı . Bende destursuz dalma , en azından kapıyı çal diyince suçlu benmişim gibi sinirli sinirli tripler atıp gitti . Bunların hepsi aynı 😒
Senin ex senden henüz boşanamamış sanki.

Aynı taksici iki kere beni evimden aldı. Birincisinde gerçekten sadece 1 dakika bile değil 45 saniye filan beklettim (duraktan telefonla çağırmıştım ve tam kapıdan çıkarken aradım durağı ama kapıyı kitlemeyi unutup geri döndüm). Aşağıda bekler görünce adama dedim ki "yaa kusura bakmayın çok bekletmedim inşallah" adam da inanılmaz bir sinirle "evet beklentiniz!" Dedi. "Tekrar kusura bakmayın gerçekten kapıyı kilitlemeyi unutmuşum da, x kurumuna gidebilir miyiz?" Dedim, durağa en yakın x kurumu ofisi bizimki.

Dedi ki "ben ne bileyim hangi x? Bir sürü x var!!" Ben de yine aynı sakın sesle "x okulunun ve x parkının yanindaki" Dedim. Ama söylenmeye devam etti aynı şekilde "ne bileyim hangi x" filan diye. Ben düşündüm adam biraz değişik herhalde diye ve inerken yine iyi günler teşekkürler Dedim. Cevap vermedi.

İkinci kez aynı adam geldi bu sefer 50 lira verdim bozugunuz yok mu diye sinirli bir sesle sordu. 3 lira daha verdim hani tam üst versin diye. Ya sabır gibi başını sallayarak "hanfendi!!!! Bozuk derken tam çıkmaz mı diyorum!!!" Diye kızdı. Dedim "yok malesef." Yine ya sabır çeke çeke üstünü verdi. Bu sefer ben de kızdım artık inerken hiçbir şey demedim arkamdan "iyi günler" diye bağırdı deli midir nedir.

Münferit olay olsa tamam hani delinin teki dicem ama bu tarz tavırlarla karşılaşıyorum.
Agresifin birine denk gelmişsiniz,takmayın.
Bir dönem aracım yoktu, taksi kullanıyordum işe gidip gelirken ,ama sırf taksici tribinden bıktığım için borc,harç araba edindim. Adres söylersin,o sokakta trafik vardır girmem oraya der,para verirsin bozuk yokmu der para üstü çıkmaz, kalsın der inersiniz aceleniz vardır zira. Bilmediğin bir lokasyona gidiyorsan zaten yandın,o yol uzarda uzar. Genellemek istemiyorum yanlış anlaşılmasin ama trafikten midir nedir taksiciler mütemadiyen gergin,asabi. Ben düzgün,efendi taksiciye denk gelince şaşıriyordum artık. Bazen inerken inşallah bir daha bu adama denk gelmem diyordum içimden o derece.
Öte yandan insanlar gergin,dilencimiz bile asabi o bile ayar veriyor para vermezsen.
Hastane otoparkında insanlardan para isteyip isteyip vermediklerinde bas bas bağırıp,üzerine yürüyüp, kavga çıkaran dilenci gördüm ben.
Trafikte korna çaldı diye adam öldüren,yaralayan var artık. Kendi adıma kimseyle munakaşa etmemek için 3 maymunu oynuyorum. Trafikte kornaya dahi basmıyorum ki manyağın birine çatmayayım.
Markette reyonda 2-3 kişi sıradayız,oğlumla ilgileniyorum,önümdeki ailenin işinin bitmesini bekliyorum ki kadinın ayıp ama olmaz vb cümleler kurduğunu duydum,gözgöze geldik,baksanıza biz bekliyoruz sırada önümüze geçmiş, söyleyeceğim şimdi dedi,eşi boşver vs desede dayanamadı söyledi. O önümüze geçen kadının gözlerinden alev fışkırdı,geçin dedi ama deli gibi bakıyor. Neyse önümdeki kadın sipariş verdi,diğer görevli benim siparişimi hazirlayıp verdi,o sinirli kadına sıra geldi buyrun dedi görevli, kadin herkes bitti mi,özellikle şu hanımefendinin işi bitti mi diye sinirle söylendi. O kadın dönse birşey dese olay çıkacaktı,gerilimi hissettim resmen.
Ordan çıktım fırın bolümüne gittim,orda da bir adam bana neden cevap vermiyorsun lan ,adam yerine koymuyormusun diye çalışana yürüyordu. Dakikalarca söylendi,yanındaki kadın susturmaya çalışıyor adam susmak bilmedi,görevli birşey dese kesinlikle büyürdu mevzu.
Zamanla alışırsınız ama alışmak istermisiniz bilemedim.
Gerçekten insanlar artık çok mutsuz,umutsuz,özellikle pandemi sonrasi,günaydın,iyi günler bile demiyorlar mutsuzluktan,esasen biz sıcakkanlı,sohbeti seven hatta meraklı bir milletiz ama insanlarda neşe,umut kalmadı artık. Ekonomik sıkıntılar da cabası.
Üzerinize alınıp üzülmeyin bence. Cidden zor zamanlardan geçiyoruz ve insanlar saatli bomba gibi artık. Çok üzülüyorum bende ama gerçek bu.

Bi dahaki sefere apartmanın kapısından ver çocuğu, anlasın.
Geleceği saat belli olmuyor ki . Bi bakmışım hop yukarı çıkmış . Beyfendi haber verme tenezzülünde bile bulunmuyor . Ön kapıyı bile kullanmıyor direk arka kapıdan giriyor . Bi gün iyice patlıcagım ama bu defa da çocuklardan acısını çıkarıyor , onları cezalandırıyor 😫

Aynı taksici iki kere beni evimden aldı. Birincisinde gerçekten sadece 1 dakika bile değil 45 saniye filan beklettim (duraktan telefonla çağırmıştım ve tam kapıdan çıkarken aradım durağı ama kapıyı kitlemeyi unutup geri döndüm). Aşağıda bekler görünce adama dedim ki "yaa kusura bakmayın çok bekletmedim inşallah" adam da inanılmaz bir sinirle "evet beklentiniz!" Dedi. "Tekrar kusura bakmayın gerçekten kapıyı kilitlemeyi unutmuşum da, x kurumuna gidebilir miyiz?" Dedim, durağa en yakın x kurumu ofisi bizimki.

Dedi ki "ben ne bileyim hangi x? Bir sürü x var!!" Ben de yine aynı sakın sesle "x okulunun ve x parkının yanindaki" Dedim. Ama söylenmeye devam etti aynı şekilde "ne bileyim hangi x" filan diye. Ben düşündüm adam biraz değişik herhalde diye ve inerken yine iyi günler teşekkürler Dedim. Cevap vermedi.

İkinci kez aynı adam geldi bu sefer 50 lira verdim bozugunuz yok mu diye sinirli bir sesle sordu. 3 lira daha verdim hani tam üst versin diye. Ya sabır gibi başını sallayarak "hanfendi!!!! Bozuk derken tam çıkmaz mı diyorum!!!" Diye kızdı. Dedim "yok malesef." Yine ya sabır çeke çeke üstünü verdi. Bu sefer ben de kızdım artık inerken hiçbir şey demedim arkamdan "iyi günler" diye bağırdı deli midir nedir.

Münferit olay olsa tamam hani delinin teki dicem ama bu tarz tavırlarla karşılaşıyorum.

yalnız bu adam problemli yani adam böyle seninle ilgisi olan bir tavır değil bu.
daha sık bu tarz insanlarla karşılaşıyor olmanın da senden kaynaklandığını sanmıyorum.

Geleceği saat belli olmuyor ki . Bi bakmışım hop yukarı çıkmış . Beyfendi haber verme tenezzülünde bile bulunmuyor . Ön kapıyı bile kullanmıyor direk arka kapıdan giriyor . Bi gün iyice patlıcagım ama bu defa da çocuklardan acısını çıkarıyor , onları cezalandırıyor 😫
Yeterince dellenmemişsin. Dellensen beyle olmaz. Site içinde misin? Güvenliği tembihle. Bu bir tacizdir, tacize göz yummamalısın, şikayet edeceğini söyle. Çocuklardan mı çıkarıyor? Yüzlerini göremesin. Ortadoğu erkeğine yumuşaklık yaramaz.

Bunun erkeklerle alakasi yok kadinlarda oyle.cunku mutsuzuz ve tahammul seviyemiz yerlerde.turkiyede mutlu insan cok azdir bence,evet halimize sukrediyoruz ama bana gelecek kaygi veriyor.gelecege dair guzel seyler dusunmuyorum kafamda tek bisey var oda hersey kotuye gidecek.hic oyle polyanna olmaya gerek yok memleketim bana mutluluk vermiyor.ulkemizde maddi anlamda guclu olanlara hersey mubahken diger insanlar kimsenin umrunda degil.o yuzden imkaniniz varsa gidin burdan

Yeterince dellenmemişsin. Dellensen beyle olmaz. Site içinde misin? Güvenliği tembihle. Bu bir tacizdir, tacize göz yummamalısın, şikayet edeceğini söyle. Çocuklardan mı çıkarıyor? Yüzlerini göremesin. Ortadoğu erkeğine yumuşaklık yaramaz.
Hayır müstakil . Polisede haber verebilirim ama polis işi iyice abartır ve uzaklaştırmaya kadar gider . Sonra sosyal vs işler içinden çıkılmaz hal alır . Şuan en büyük temennim biriyle tanışıp benden soğuması 🙁

Ben de benzer bir konu acmıstım burada yaklaşık 8-9 sene önce sanırım Türkiye’ye alışamıyorum diye, herkes bana beğenmiyorsan git o zaman senin çevren kötu demek ki sen yetersizsin falan sacma sapan cevaplar vermişti bana hayatı kaynana görümce altın olan kadınlar. Ben de bir kez daha bireyin değer görmediği, kadın olarak bir yerimizin olmadığı, sadece cocuk dünyaya getirip toplumun bize biçtiği rolü yerine getirmekle değer kazanacagımız bu toplumda neden daha fazla yasamak istemediğimi anladım

Hayır müstakil . Polisede haber verebilirim ama polis işi iyice abartır ve uzaklaştırmaya kadar gider . Sonra sosyal vs işler içinden çıkılmaz hal alır . Şuan en büyük temennim biriyle tanışıp benden soğuması 🙁
Hiç değilse gözünü korkut. Eminim onun kaybedeceği çok şey var. Net tavır almalısın, yoksa naz sanmaya devam edecek.

Türkiyede bu tarz tavırlara aynı tarz tavırla karşılık vereceksiniz. Kaba insanlar kibarlıktan anlamaz. Kibarlığı mütevaziliği zayıflık olarak algılıyorlar. Benim klasik tavrım her zaman korkusuzca karşı tarafi bastırmak ve sağlam bir arkam varmış gibi davranmam. Arka derken popom değil tabi ki. Mesela ise ilk girdiğimde herkes şaşırdı kesin torpil falan dediler. Ben hiç itiraz etmedim. Öyle bilmeleri daha iyi benim için. Bu torpilli kıza ilisemezler

Yurtdışında Türkiye deki gibi baskıcı ve geleneksel ortam olmadığı için oralarda rahat alışmışsın buraya gelince de erkeklerin ve toplumun ne kadar baskıcı, geri kafalı ve cahil olduğunu net bir şekilde hissetmişsin, ben devletimi, milletimi çok seviyorm Türkiye çok güzel bir coğrafya ama maalesef insanlar çok vasat , yıl olmuş 2021 bizler hala düğünde kaç altın takılacak, kv , gelin ve görümce üçgeninde kapana kısılmış hayatlar yaşıyoruz, evleniyorsun kocan ekonomik özgürlüğünü kısıtlamaya çalışır, maaş kartını elinden almaya, baskılamaya çalışır, yani demem o ki özgürlüğü zerresine kadar hisseden ve yasayan bireyler bizim memlekette yaşayamıyor , bence sizde de aynı durum söz konusu.. Türkiye de kadınlar kendini baya geliştirdi ama erkekler hala çok geride ve bu da her türlü toplumsal huzuru ve ilişkileri kötü etkiliyor
Katılıyorum. Bu konuda o kadar çok yazılacak şey var ki...
İnsanın gelişmesi için zora girmesi şarttır. Kadınlar ( ırkı farketmez) hep bir şeylerle mücadele etmek zorunda. Dolayısıyla kendilerini daha çok geliştiriyorlar ama erkekler cinsiyetlerinden dolayı zaten 1-0 önde başladıklarını düşündükleri için çaba sarfetmek zorunda hissetmiyorlar. Daha doğrusu hissetmiyorlardi. Şimdi durum değişiyor. Çok değil 40 sene öncesini düşünün. Flört edip; evlenebilen kaç kadın var? En eğitimlisi bile millet ne der korkusundan el ele bile tutuşmadan evlendi muhtemelen. Eğitimsiz olanın işi zaten Allah'a kalmış. Eğitimlisi boşansa millet ne der; eğitimsizi boşanmaya kalksa para yok.

Geçenlerde bir tweet vardı. Neymiş kp ile aynı sofraya oturmayan gelinler neredeymis? 21. yy daki kafa yapısı bu. Bugün ekşi de başlık açılmış. Doktora yapan kadınlarla alakalı. Yazılanları söylememe gerek yok sanırım. Hazmedemiyorlar. Eskiden vasıfsız bir adam bile akraba vs. sayesinde evlenebiliyordu. Artık o şansları da kalmadı. Tavırları bu yüzden. Düzelir mi? düzelir. Biz geçiş aşamasındayız. Muhtemelen torunlarımız çok farklı bir ortamda yetişmiş olacak.

Back