Aynı taksici iki kere beni evimden aldı. Birincisinde gerçekten sadece 1 dakika bile değil 45 saniye filan beklettim (duraktan telefonla çağırmıştım ve tam kapıdan çıkarken aradım durağı ama kapıyı kitlemeyi unutup geri döndüm). Aşağıda bekler görünce adama dedim ki "yaa kusura bakmayın çok bekletmedim inşallah" adam da inanılmaz bir sinirle "evet beklentiniz!" Dedi. "Tekrar kusura bakmayın gerçekten kapıyı kilitlemeyi unutmuşum da, x kurumuna gidebilir miyiz?" Dedim, durağa en yakın x kurumu ofisi bizimki.
Dedi ki "ben ne bileyim hangi x? Bir sürü x var!!" Ben de yine aynı sakın sesle "x okulunun ve x parkının yanindaki" Dedim. Ama söylenmeye devam etti aynı şekilde "ne bileyim hangi x" filan diye. Ben düşündüm adam biraz değişik herhalde diye ve inerken yine iyi günler teşekkürler Dedim. Cevap vermedi.
İkinci kez aynı adam geldi bu sefer 50 lira verdim bozugunuz yok mu diye sinirli bir sesle sordu. 3 lira daha verdim hani tam üst versin diye. Ya sabır gibi başını sallayarak "hanfendi!!!! Bozuk derken tam çıkmaz mı diyorum!!!" Diye kızdı. Dedim "yok malesef." Yine ya sabır çeke çeke üstünü verdi. Bu sefer ben de kızdım artık inerken hiçbir şey demedim arkamdan "iyi günler" diye bağırdı deli midir nedir.
Münferit olay olsa tamam hani delinin teki dicem ama bu tarz tavırlarla karşılaşıyorum.
Agresifin birine denk gelmişsiniz,takmayın.
Bir dönem aracım yoktu, taksi kullanıyordum işe gidip gelirken ,ama sırf taksici tribinden bıktığım için borc,harç araba edindim. Adres söylersin,o sokakta trafik vardır girmem oraya der,para verirsin bozuk yokmu der para üstü çıkmaz, kalsın der inersiniz aceleniz vardır zira. Bilmediğin bir lokasyona gidiyorsan zaten yandın,o yol uzarda uzar. Genellemek istemiyorum yanlış anlaşılmasin ama trafikten midir nedir taksiciler mütemadiyen gergin,asabi. Ben düzgün,efendi taksiciye denk gelince şaşıriyordum artık. Bazen inerken inşallah bir daha bu adama denk gelmem diyordum içimden o derece.
Öte yandan insanlar gergin,dilencimiz bile asabi o bile ayar veriyor para vermezsen.
Hastane otoparkında insanlardan para isteyip isteyip vermediklerinde bas bas bağırıp,üzerine yürüyüp, kavga çıkaran dilenci gördüm ben.
Trafikte korna çaldı diye adam öldüren,yaralayan var artık. Kendi adıma kimseyle munakaşa etmemek için 3 maymunu oynuyorum. Trafikte kornaya dahi basmıyorum ki manyağın birine çatmayayım.
Markette reyonda 2-3 kişi sıradayız,oğlumla ilgileniyorum,önümdeki ailenin işinin bitmesini bekliyorum ki kadinın ayıp ama olmaz vb cümleler kurduğunu duydum,gözgöze geldik,baksanıza biz bekliyoruz sırada önümüze geçmiş, söyleyeceğim şimdi dedi,eşi boşver vs desede dayanamadı söyledi. O önümüze geçen kadının gözlerinden alev fışkırdı,geçin dedi ama deli gibi bakıyor. Neyse önümdeki kadın sipariş verdi,diğer görevli benim siparişimi hazirlayıp verdi,o sinirli kadına sıra geldi buyrun dedi görevli, kadin herkes bitti mi,özellikle şu hanımefendinin işi bitti mi diye sinirle söylendi. O kadın dönse birşey dese olay çıkacaktı,gerilimi hissettim resmen.
Ordan çıktım fırın bolümüne gittim,orda da bir adam bana neden cevap vermiyorsun lan ,adam yerine koymuyormusun diye çalışana yürüyordu. Dakikalarca söylendi,yanındaki kadın susturmaya çalışıyor adam susmak bilmedi,görevli birşey dese kesinlikle büyürdu mevzu.
Zamanla alışırsınız ama alışmak istermisiniz bilemedim.
Gerçekten insanlar artık çok mutsuz,umutsuz,özellikle pandemi sonrasi,günaydın,iyi günler bile demiyorlar mutsuzluktan,esasen biz sıcakkanlı,sohbeti seven hatta meraklı bir milletiz ama insanlarda neşe,umut kalmadı artık. Ekonomik sıkıntılar da cabası.
Üzerinize alınıp üzülmeyin bence. Cidden zor zamanlardan geçiyoruz ve insanlar saatli bomba gibi artık. Çok üzülüyorum bende ama gerçek bu.