Alışmak sevmekten daha zor geliyor


Ben aslında şu an gerçekten çok şükür ama çok şükür hayatımın en mutlu dönemindeyim sadece gerçekten 3 sene içinde çok şey değişmiş sanırım insanlar mutsuz, gergin, sinirli, yani eski tanıdıklar bile biraz değişmiş bir depresiflesmis, bir şeyler olmuş. Bu konuya gelen yorumlardan sonra tam adını koyabildim. 8-9 sene önce bence hayat daha güzeldi ya ama sizin alıştığınız standart belki çok yüksekti.
 
O başlıkların altındaki ağlama duvarını gördükçe '' Ağla, kudur, çıldırr.! '' diye kahkaha atıyorum
 
Bi dahaki sefere yine mi siz deyip kapıyı suratına çarpın şu terbiyesizin lütfen ya.
Bu olmamış mesela.
Nahiflikten anlamaz, boşa harcıyorsunuz.
 
cevabımı umarım yanlış anlaşılmadan ya da hassasiyet yaratmadan yazabilirim.
genel olarak gergin bir toplumuz biz, vamık volkan'ın deyimiyle depresif, yaslı bir toplumuz. dolayısıyla da gerginiz işte. trafikte sinirli, iş çıkışı sinirli, kv ye sinirli vs. hepimiz gerginiz.

hele bir de erkeksen.... hem güçlü hem hassas bir şey erkek olmak. hem bütün dünya senin için var gibi hem de ağlamak, duygulanmak, başarısız olmak falan hep cısssss... erkeklerde ekstra bir kafa karışıklığı ve gerginlik var.

sonra ya ezeriz ya eziliriz. misal bir sırada bekliyorsun ya sıranı korumak için savaşacaksın ya da sessiz kalıp o sırayı kaybedeceksin.
yeterince bağırabiliyorsan güçlüsün falan filan....

e böyle bir külütürde yetişen toplumun içinde size de benzer tiplerin rastlaması tuhaf değil açıkçası. aralıklı ve kısa kısa da olsa farklı kültürler görmüşsünüz. zihin farklı bağlantılar kurmuş.
ben uzun süreli yurt dışında yaşamadım. kısa kısa geziler için çıktım. ama her seferinde, istisnasız, araçların durup bize yol vermesine şaşırırım. ülkeme döndüğümde de sanki yıllarca yurt dışında yaşamışım gibi yol vermeleri bekler, yol vereceklermiş gibi davranıp ezilme tehlikesi yaşarım insan güzel bir şey görünce çabuk alışıyor galiba

bir de bu kadar gerginin bulunduğu bir yerde aradan dereden kibar insanlar çıkıyor. günaydın diyor, beklettim mi kusura bakmayın falan diyor. e kibarlık = eziklik diye algılanabiliyor maalesef. işin sizden kaynaklı tek kısmı kibarlığınız diye algıladım.
kişisel almayın bence olayları. dediğim gibi genel bir gerginlik var, bir de pandemi, ekonomi, sosyal yalıtılma vb derken ayarlarımız iyice şaştı.
 
Hiç yurt dışına cikmadim adeta bir los encilis li gibiyim bende ama kimden ne enerji aldıgımla çok ilgilenmem istediğim gibi davranırım beğenmeyenin keyfi bilir çok da umrumda
 
Böyleleri hiç bana denk gelmez bu ülkede gergin erkekler kadar kadınlarda var mesela ben
 
Gerçi insanların neden bu kadar sıyırdıgını da anlıyorum, korkunc bir fakirlik ve yokluk ıcındeyiz, Anadolu’da hala cahiliye dönemi anlayısıyla yaşanılan yerler var, ıstanbul gibi imkanların sınırsız olduğu metropol bir şehirde bile sapıklar sokak hayvanlarına tecavuz ediyor, barınaklar insanların tecavuzune uğramış köpeklerle dolu, ensest pedofili tecavuz her sey var, ama herkes dısarıdan namus timsali, 90 yaşındaki teyze cıkıyor diyor ki oğlum bankadaki paramı aldı hakkımı helal etmiyorum, herkesin allahı para olmus, hic sevmiyorum insanların bu ikiyüzlülüğünü. Çok öfkeliyim kendinden güçsüz gördüğü herkese güç uygulayan kötu insanlara
 
Ben de koç burcuyum. 1 haftaya yakın atamazsam ben ben olmuyorum.

Sizi koç kadınları siziiii. Yalniz kardeşim bu ne, ben o olay yılda 1 başıma gelse "ne kadar da aktif maceracı bir kadınım" diye düşünüyorum yine de gergin diilim siz 1 haftada mi gerginlesiyorsunuz vay arkadaş. Bu ne bohem.
 
Türkiye burası. Araştırmalarda da en mutsuz ülkelerden biri çıkıyoruz. Nasıl mutlu olabiliriz ki? Nüfusun çoğu asgari ücretle çalışıyor. Et almak istesen kilosu 70 tl. Sadece gündelik harcamalarını yapcak olsan deterjanı, şampuanl, tuvalet kağıdı, yağı, şekeri...marketten 400 tl aşağı çıkamıyorsun. Herkes pimi çekilmiş patlamaya hazır bomba gibi.
seneler önce Çin’e gitmiştim 4-5 kere. Onlarda mutsuz. Bu mutsuzluk cografi bir kader değil yani. Fakir ülke olmanın bedeli. 20 sene önce böyle değildi Türkiye. En azından bizim oturduğumuz sitelerde, kapı komşumuzla bir muhabbetimiz vardı. Şu an herkes inanılmaz yalnızlaştı, yabancılaştı. Sen o’sun, ben buyum. Kutuplaşmada çok arttı.
 
bence şehirden kaynaklı.
 
Bana erkekler daha kibar geliyor. Nispeten haksız olduğum ya da gereksiz isteklerimin olduğu konularda bile nazik yanıtlar aldım hep. Örneğin bakkala girmiştim alelacele ve alacağım şeyleri nakit ödemek istiyordum ama 1 tl den az bir miktar çıkışmadı kartla alır mısınız dedim o 1 tl yi ve çok olumlu geri dönüt aldım ya da taksici mesela çantamdan para çıkarırken fazla oyalandığımda genelde “acele etmenize gerek yok” yanıtını alıyorum. Ama kadınlarla iletişim kurarken genel bir laf sokarak konuşma hali mevcut. Yani beni sevdiğini bildiğim kişiler bile zaman zaman laf sokarak konuşuyorlar ve bazen bunu çok zaman sonra anlıyorum. Mesela 3 kişilik bir kadın arkadaş grubunda 1 kişi mutlaka dışlanıyor. Sanki hep bir şeyler ima ediyormuşum gibi hissettirenler hep kadınlar oldu bana. Yine de ben kadınları daha çok seviyorum orası ayrı konu insanı en iyi hemcinsleri anlar. Ama deneyimlerim beni bu konuda üzmüyor değil.
 
Ben de merak ediyordum seni. Bu gözlemlerin sadece göreve başladığın şehirle mi alakalı yoksa İstanbul’da falan da mı öyle?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…