Alıp Başımı Gitmek İstiyorum Yemin Ediyorum

ya canım annen sana niye bu kadar takık anlamadım
üniversiteyi bıraktın falan diye mi.
bu ne böyle üvey kızmısın sen tuhaf

hata kimde anlayamadım ama sanırım annende.
gelmezsen boşanıcam demek ne demek kızkardeşinin entrikaları da bir acayipmiş. annende tongaya düşmüş heralde.

Evet damat sağlam yere bağladı ipini.

Hangi kayınvalide yapar bunu hangi gelin annesi.

Görümceleri gelip kardeşimin evinde ağdalarını bile yapıyorlar,çocuklarını yıkayıp öyle gidiyorlar.

Orası otel olmuş kimsenin sesini çıkardığı yok.

Senin annen kalırsa biz de kalırız bunları yaparız mantığı var onlarda.

Ayıptır günahtır.

Kardeşimin oturma odasındaki perde parçalanmış...Daha 3 4 aylık gelinken düşünün.

Ne annem ne de kardeşim sesini çıkaramamış .

Ben gittiğimde görümcesine sordum.

O da annemin haberi yok sakın söyleme dedi.

Annesinin yanında da açtım perde konusunu...

Annesi hemen çıktı odadan barizdi ki bal gibi haberi vardı perdeden.

Neyse görümce geldi beni kolumdan çekiştirdi sıkıca kapa konuyu dedi.

Bende niye ört bas ediyorsunuz kardeşimin perdesi siz ne hakla kesiyorsunuz büyük mü kesti küçükmü kim bilir.yazıktır verilen paraya dedim.

Bunlar defolup gittiler.

Görümce aradı kardeşimi ' o ....pu ablanın saçını başını yolarım ben o kim oluyo da annemi üzüyo ağzına .... onun ' daha neler neler laflar etti.

Kardeşim birkez olsun savunmadı bile .Sen ne biçim konuşuyorsun ablam hakkında demedi bile.

Hata bendeydi ki ben karışmıcaktım perde konusuna banane deseydim kim neyi yırtıyorsa kesiyorsa kessin ama dayanamadım işte.

Bundan sonra karışmıyorum zaten zerre kadar birşeylerine

Ben özel üniversite de okudum inglizce öğretmenliğinde.

Ben istememiştim özele gitmek annem sıkıştırıyodu hep özele gidemezsin kabul etme sakın bir sürü para gidicek senin yüzünden felan diye.

Ama rahmetli babam zorla göndermişti.

Annem babamın başının etini de yemişti o zamanlar zaten.

Şimdi sen özelde okudun 2 yıl.Kardeşinin hakkını çaldın dedi.

Kardeşim de özel kolejde okumuştu ortaokulu bunu söyledim.

O zaman öyleydi bu zaman böyle dedi.

Herşeyde kendini savunuyor.

Ben de Allah büyüktür dedim.Bu yaptığın haksızlık ama bunu bil dedim

Unutma rüzgar eken fırtına biçer. Bırak istediklerini yapsınlar hiç dert etme kendine. Gün olur devran döner. Yarın öbür gün kardeşin elinde çocuğu ile, annende beş parasız ortada kaılnca ne olacak acaba. Damadın niyeti ortada, ne olmuş sen üniversiteyi bıraktı isen. Bıraktırmasa idi madem annen, baban vefat ettiğinde alıp seni bir psikoloğa götürse idi. Şimdi suçlu sen mi oldun? Kusura bakmasın kimse ama bu dünyaya gelmeyi biz istemedik, madem bizi bu dünyaya getirdiler görevlerini de yerine getirsinler. Ben artık ağlamıyorum. Artık benim canımı acıtamıyorlar. Galiba artık içm nasır tuttu yada delirdim gözümü intikam bürüdü bilmiyorum. Ama asla canımı acıtan insanlar bni pes ettiremeyecek. Sırf onlara inat olsun diye çok mutlu olacağım. Çünkü ben bunu hak ediyorum. Sen hak etmiyor musun? Hak etmiyor olsan bile sırf onlara inat olsun diye mutlu ol. O zaman gör dostunu düşmanını.

Genelde aile ilişkileri çok karışık oluyor zaten.yüzgöz olursan işler daha beter oluyor.insanların iç yüzünü görmek mahfediyor insanı.
ama sana tavsiyem insanların söylediklerine değil yaptıklarına bak.birde oluruna bırak.
bakalım gerçekten satıp kardeşine ev alacak mı?

Tabiki mutlu olmayı hakediyorum insan olduğum için en azından.

Ve mutlu olmak istiyorum o kadar engel var ki çevremde adeta engelleniyorum mutluluktan.

Mesafe koyucam iyice bakalım o zaman nolucak

geçen konuşmamızda da söyledi kendi hakkını kardeşime verip ev alcaklarını

Üzme kendini hiçkimse için. Hem bak bebek sahibi olmak istiyorsun. Bu kadar sıkıntı, stres, üzüntünün içinde nasıl hamile kalacaksın. Sabretmek en büyük erdemdir. Sen sabret, evi mi satacaklar, vekalet verme, satışa karşı çık, onların her istediğini yapmak zorunda değilsin. Onun dışında hiçbişeylerine karışma. Annen mi aradı, kardeşin mi aradı, bir kelimeden sonra şimdi müsait deilim işim var sonra ben sizi arayım de ama arama. Bırak onlar arasın. Sen de para basmıyorsun değil mi? Madem onlar para ile ölçüyor aile değerlerini sen de aynı şekilde karşılık ver. Eşinle aranı iyi tut. Kimsenin aranıza girmesine fırsat verme.

Şimdilik eşim hala korunuyor zaten 1 seneye kadar da istemiyor hala sırf benim istememle de olmuyor.

Bebeğim olsa hiç olmazsa onla vakit geçiririm ondan kuvvet alırım .

İşe gireyim diyorum eşim müsade etmiyor kıskanç biri zaten.

Gerçekten durumunuz çok zor...
Yaşamadım ama anlıyorum..
İnsanın ailesi ile arası kötü olunca sanki tüm dünyası duruyor di mi?:çok üzgünüm:
Arkadaş değil ki sırtını dönesin,koca değil ki boşayasın..
Umarım evliliğinizde herşey yolundadır da kendi evinizde huzurunuz vardır,ancak bunu dileyebilirim ben size..:teselli:

Evet ailemle aram kötü olduğu zaman hep bir kanadım kırık oluyor.Eşimle aramın iyi olması bile bu kanadımın tamir edilmesine yetmiyor.

Aile ayrı eş ayrı malum.

Ailem olmadığı zaman anlıyorum gerçek yalnızlığın ne demek olduğunu

Öyle düşünme. Bak zaten zor günler geçiriyorsun. Önce kendini topla, eşine sımsıkı sarıl. ınsanlar o kadar acımasız ki, çok güçlü olmak zorundasın. Benim kayınvaldem, geçen yaz gelip iki hafta benim evimde tatil yaptı. Üstelik yanında görümcem ve yiğeni vardı. Evim kiralık ve zaten küçükdü. 80 metrekare filan. Ben çalışan bir insanım, ve sabah 07:30 da işe başlıyorum, yazın hava çok sıcak olduğu için 13:00 ile 15:30 arası öğle tatili. Sabah ie gitmeden kahvaltılarını hazırlayıp bırakıyordum, öğlen eve geldğimde onların bir türlü kaldıramadı kahvaltı sofrasını kaldırıyordum ve akşam için yemek yapıyordum. Bu arada kaynanam her yemeği yemez, onun için ayrı yemek yapıyordum. Öğleden sonra işe gidiyordum. Akşam üstü eve geliyordum. Bu arada görümcem ile yiğen denize gidip geliyordu, ve evimin her yanından kum, yosun çıktığı için ortalığı toparlayıp, eşim gelmeden süpürüyordum. Akşam yemeğinden sonra yürüyüşe çıkm ak isterlerdi her çıkış en az 15-20 liraya patlardı bize. Gece yatmak bilmezler, kaynanam sürekli bişeyler ister ben hizmet ederim, 02-03 gibi yatardım. Sabah gene 07:30 da işebaşı yapardım. 15 gün böyle yşadım ağzımı açımı kimseye of demedim. Kurban bayramından sonra kaynanamın hakkımda söylediklerini orak bir tanıdıktan ve çok emin bir yerden duyduktan sonra, çıldırdım. Eşimi boşadım, git adam ol, ananın bacaının ağzını kapatabiliyorsan sonra gel karşıma, erkek olmak organla değil, benim kadar delikanlı ol dedim. Kaynanamın söylediği söze gelice, işte bu bomba: "GELıNıN EVıNDE 15 GÜN TATıL YAPTIM, YEıĞıM ÖNÜMDE YEMEDıĞıM ARKAMDA ıDı, AMA YAZIK GELıN KISIR, ÇOCUĞU OLMUYOR" ışte insanlar bu kadar bencil, çıkarcı. Şimdi ne diyorum biliyor musun. Benden uzak cehheneme direk olsun kaynanam olcaka o anne müsfettesi.

Canım ya kıyamam sen de çok zor günler geçirmiş ve atlatmışsın.

Şimdi iyisin dimi bir sorunun yok.

Canlarım benim çıkmam lazım.

Malum kayınvalideler bugün geliyorlar.

Pazar akşama gidicekler.

Pazartesi günü girerim tekrardan .

Eşim görmesin diye haftasonu felan giremem

Öpüyorum hepinizi,tekrar saolun yanımda olduğunuz için

AY KIYAMAM SİZE
kendinize ii bakın ii düşünün aile olunca iki kere düşünülürr
sizin anneniz küçüktür diyee ona oyle onem veriyorr bide siz imza vermeyin evlerin satış iznineeyerimseniben

Öncelikle, burdaki özellikle derdim var bacılar bölümlerinde anlayışlı ve pozitif yaklaşım dolu yorumlarınız sürekli gözüme çarpıyor, okudukça da "ne kadar anlayışlı, pozitif, kesin hayatta hep bu açıdan baktığından istediği şeyleri elde ediyordur, derdi tasası yoktur" diyordum.Üzüldüm.
Yaşınızı ve içinde bulunduğunuz durumu detaylı olarak bilmiyorum ama babanız bir eğitimciymiş, en çok istediği şeylerden biri de sanırım elinizde diplomanızın olması ve onun gibi gençleri geleceğe aydınlıkla ilerletmek, ellerinden tutmanızdır.Eğitiminizi tamamlayın, ya da babanızın ve sizin istediğiniz bir bölümü bitirin hatta mümkünse öğretmen olarak çıkın, onun mezarına da diplomanızla gidin.(Benim dedem görememişti rahmetli, elimde diplomayla gidip "başardım dede" diye mezar taşında ağlamıştım )Bazı anneleri ya da insanları anlamak zor oluyor ama belki de şöyle düşünebiliriz; bazen 2 çocuktan biri daha olgun, anlayışlı, dünyayla başedecek derecede ayakları yere basan, kendini ezdirmeyen ve herşeye sıfırdan başlayacak güçte kendini yetiştiriyor, diğeri de pısırık, mıymıntı, vur ensesine al lokmasına tipinde tam bir sinameke.Sonuçta belki de sizin de durumunuz böyledir.ınanılmaz derecede Polyanna taklidi yaparak söylemek isterim ki, belki anneniz sizin her derdin üstesinden gelebileceğinize inandığı için, size güveni ve inancı tam olduğu için diğer kardeşinizin olgunlaşmasında rol olarak onu biraz kayırıyor gibi gözükse de onun da sizin gibi güçlü olmasını sağlıyordur belki de.
Son derece karamsar olarak bunu da belirtmek isterim ki; bu dünyada herşey insanlar için hepimizin bildiği üzere.Allah mutlulukların en büyüğünü, sağlığı, huzuru ve maddi rahatlığı size nasip eder daima inşallah ama Allah korusun ki başınıza çok kötü birşey geldi,gamlı baykuşluk gibi olacak ama aldatıldınız, boşandınız, şu oldu bu oldu.Mantıklı olarak bakarsanız tek başınıza ya da olası bir bebekle arkada dönüp gidebileceğiniz bir ailenin olmadığını, hatta belki evden bile pay vermeyerek gelirinizin bile olmadığını, yapayanlız birbiçimde adeta beş parasız bir biçimde sıfırdan başlayacağınızı düşünün.Ve ekmek aslanın midesinden kuyruk ucuna gittiği şu günleri göz önünde bulundurarak lütfen eğitiminizi tamamlayın.Hiçbir durumda, annenizin bile size sırt döndüğü bir dünyada elinizde bir güvenceniz olsun. Bir de gülümseyin, inanın herşey daha da güzel olacak, inanın ya da bilin ki en güzelini siz kendi çabalarınızla zaten yapacaksınız.

Heyyyy mavi!
Melankoli olmanın sırası mı?
Yılmak yok!!!
ınan şu dünyada seni senden daha iyi kimse anlayamaz...
Kardeşin eski gelinlik mi giymiş keyfi bilir sen mi derdine düşeceksin?
Annen darda kalmış kardeşin yüzünden sen mi üzüleceksin?
Babandan yadigar evi satmayı düşünüyor seni düşünmemiş hiç buna mı üzüleceksin?
Kardeşinin perdesi mi mahvolmuş olmuş aman olsun sen mi düzelteceksin?
Kendi düşünsün bırak nasıl yaptılarsa çıkmasını da bilirler o halden.
Hiç umursama... a.s
Seni umursamayanı sen hiç umursama... yerimseniben
Annedir atılmaz diyebilirsin ama o sana anne gibi muamele bile etmemiş imzanı alıp seni bazı şeylerden mahrum bile bırakmış bunların izahı olamaz...

allah yardımcın olsun canım
annen neden böyle yapıyor hiç anlamadım zaten bilmiyorumkismile
ama sen hakkın olanı sakın verme
allaha emanet ol canımcım opuyorumnanaktan

AY KIYAMAM SİZE
kendinize ii bakın ii düşünün aile olunca iki kere düşünülürr
sizin anneniz küçüktür diyee ona oyle onem veriyorr bide siz imza vermeyin evlerin satış iznineeyerimseniben

Evet konu ailem olunca ne silebiliyorum ne de atabiliyorum.

Et tırnaktan ayrılmıyor ama böyle olunca da içim dayanmıyor benim.

Öyle çok üzülüyorum ki bazen kesin üveyim ben diyorum kendi kendime.

Sonra kendi kendime moral veriyorum eşimin ailesiyle kesinlikle paylaşmıyorum zaten bu tür konuları.

Bir tek size açtım içimi :1hug:

Mavim KK ailesi arkanda, dert etme sen :1hug:

Şeniz

Kuzum benim çok sağol ..

Hepiniz sağolun.

İnan sizlerin böyle yorumlarını okudukça içim ferahlıyor benim.:1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…