- 19 Şubat 2010
- 4.941
- 3
-
- Konu Sahibi BenmasMavi
arkadaşım annenle konuşmadın mı ....anne tek çocugun o degil bende varım de....
yaptıgı gerçekten haksızlık eger böyle yapıyorsa...
ve sadece annenizden degil kardeşinizde de hata var.....annenizin aklına gelmiyorsa kardeşiniz desin ablamda var.....sanırım kardeşiniz her istegini annenize yaptırmaya alışmış...
ayrıca kardeşinizin eşide yüzsüzlük yapıyor bence....
o niye demiyor...annenizi borçtu oydu buydu derken kullanıyorlar....
anneniz bunun farkına varmalı.tabiki sizinde....
konuşun annenizle....
Annemle defalarca konuştum .Her konuşmam da bir yere varamadık.
Kardeşim çok serbest şımarık yetiştirildi.Her isteği yapılıyordu.
Neymiş benim eşimin maaşı kardeşimin eşininkinden daha fazlaymış yardıma ihtiyacı olan asıl onlarmış.Hiç değilse kirada oturmuyormuşuz.
ya bişey sorcam..
annem evi satacak diyosun..
evi annen mi, aldı yoksa babandan miras mı kaldı..
eğer annen almışsa, satabilir de..
babandan kaldıysa senn de miras hakkın olduğu için senin de imsan olmadan kesinlikle satamaz bilgin olsun..
tamam annen kardeşini düşünüyor olabilir......
ama o kirada oturuyor diye ona evi verecekse.....
size başka bir şeyle yardım ederek dengeyi saglaması gerekiyor...
yani ayrım yapmadan...
maddi kazançlar farklı olabilir siz muhtaç degilseniz kardeşiniz olabilir.....hatta sizinde kardeşinize yardım etmenizde gerekebilir ara ara....
eger bir anne bir baba sırf maddi imkanı iyi degil deyip kardeşe ev veriyorsa...buda ayrım..
en azında size bir miktar para verir yada sizinde bir ihtiyaçınızı yapar...
ayrıca kardeşinizin eşi yada ailesi neden yardım etmiyorlar....
ve kızkardeşiniz en azından evlenmiş yuvası olmuş aklı başında olup çocuk gibi her istediginide anneye yaptırmamalı annede yapmamalı
ya bişey sorcam..
annem evi satacak diyosun..
evi annen mi, aldı yoksa babandan miras mı kaldı..
eğer annen almışsa, satabilir de..
babandan kaldıysa senn de miras hakkın olduğu için senin de imsan olmadan kesinlikle satamaz bilgin olsun..
şimdilik kısa bi cevap yazıcam derya'cım
vaktim kısıtlı öyle rastgele yazmak istemiyorum asıl cevabı gece yazarım
kesinlikle haklısın ortada bariz bi haksızlık var
lakin kimsesiz olduğun kısmında haksızsın
neden kimsesiz olasın ki eşin var bizlerin varız
ve herşeyden önce sana herkesden daha çok değer veren bi Rabbin var senin
Allah sana yeter o ne güzel vekildir
gece yazarım gülüm sakin ol
Annem diyor zaten iki evden de sen de hakkını alcaksın diye.
İzmirdeki evden hakkımı almayayım kayserideki ev benim olsun diyorum sonuçta aynı şeye denk geliyor annemin dediği aynı şu :
-sen kayserideki evi alıp kirasını işleteceksin.
Sonuçta ben bana düşen parayla başka bir yerden de ev alıp kirasını alabilirim.
Ev bana kalmasında ne olursa olsun.
Kayserideki evde o kadar hatıramız var ki...Babamın bütün hatıraları o evde.Hiç istemiyorum satılmasını kayserideki evin.Ama dediğim gibi tapuda adım yok.
Annemle anlaşmaya çalışıyorum dediğim dedik çaldığım düdük.
Oralı bile değil.
Sonuçta bu kadar borç olmasa iki evde satılmıcaktı belki de.Kardeşim kredi kartları kaçırıp kaçırıp görümcelerine elbise felan almış sonra da annem aldı demiş hep.
Ekstreleri pek incelemez benim annem umursamaz alır çekmeceye atar yada çöpe.
Bi gün annem görümcelerinden birine oturmaya gitmiş davet üzerine,buara 3 tane görümcesi var hepsi birbirinden beter.
Görümcesi anneme 'abla saol aldığın ayakkabıyı çok beğendim tam benim zevkim ' demiş.Annem şok olmuş tabi çaktırmamış güle güle kullan demiş.Biliyo tabi kardeşimin huyunu.
Sonra kardeşimin kına gecesinde bizim komşulardan biri görümcesinin abiyesini çok beğenmiş.Sormuş nerden aldın diye valla bilmiyom ki hediye etti kardeşi demiş.
Şok oldum resmen annem o günden sonra kredi kartlarının şifresini ve yerini değiştirdi.
Ne kadar istediyse de vermedi.
Bu borçlar hep onun yüzünden .Bir de annemi yanına çağırdı gelmezsen boşanırım dedi.
Kimse onu zorla evlendirmemişti madem 1 aylıkken bıktı ne diye evlendi ki
Sen anneni, kardeşini boşver. Kimse için kendini üzme artık. Araya mesafeyi koy. Onlar gibi seninde şartarın var. Artık herkesin elini vicdanına koymasının vakti gelmedi mi? İnan çıldırıyordum. Kimseye bişey diyemiyordum. Eşimle, ailesi ile, annemle sorunlarımız vardı. Bu da yetmezmiş gibi maddi sorunlardan boğuluyordum. Uyku uyuyamıyordum. Günlerce kimseye nerede olduğumu söylemeden alıp başımı gittim. En son tamam dedim ve herkesi boşverdim. Eşimi boşadım, annemi konuşabileceğimiz kıvama gelene kadar terk ettim. Artık yeter dedim. İnan insanlıktan çıkmıştım. Yalnız kaldığım her an ağlıyordum, insanlar vişey anlamasın diye dışarıya hep numara yapıyordum. O kadar yalnız, o kadar çaresizdim ki
Aynı ben de şuan öyleyim işte canım.
Annemin yanımda olması gerekirken şu duruma bak sanki tek kızı kardeşim.Ben üvey gibi birşeyim.
Evime geldiği zaman bir kez olsun evime birşey almadı.
Ama kardeşime giderken herşeyi alır götürürdü.
Şüphe ediyorum artık kendimden
Diğer konunada yorum yazdım. Lütfen yapma. İnan senin üzlüdüğün kadar düşündüğün kadar kimse üzülmüyor düşünmüyor. Sana bişey olsa arkandan üç gün ağlarlar o kadar. Kendine gel. Olmasın kimse yanında ben varım. Sen beni tanımıyorsun, ben seni tanımıyorum. Belki de birbirimiz tanısak hiç anlaşamayacağız. Hiçbişey umrumda değil benim. Sen şu an kötü bir dönemden geçiyorsun ve izin verirsen yanında olmak istiyorum. Ama lütfen bana izin ver, lütfen beni dinle.