• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alıntılar...

GEL
Biliyorum, konuşacak birşeyimiz yok
Ama yine de gözlerini al gel
Elindeki yarayı, suskunluğunu, acemiliğini
Beni biri severse inanmam
Seni biri severse utanırsın
Bilmediğin bir hastalığa acımak gibi bile olsa gel
Biliyorum konuşucak bir şeyimiz yok
Ama ızdırabım sende, mutlaka al da gel...

Cezmi Esöz

Hüzünlü bir küfür bilen var mı mayıstan başka;
hani şeytan diyor ki durma çözül,dağıl milyarlarca hücreye ve git,
ağlamaya uzak bir şehirde yeniden başla!
Buna ayrılık denmez: çocuğumu düşürdüm aslında!

Küçük ıskender

çok çok sevdim.

eski sevgilime demistimdim ki " hayatima giren herkezi seninle aldaticam "

alintilari okurken havaya girmeye basladim :)) meger iyi laf edermisim

Hüzünlü bir küfür bilen var mı mayıstan başka;
Buna ayrılık denmez: çocuğumu düşürdüm aslında!

Küçük İskender

çok çok sevdim.

off süpermiş cidden bu ya..

böyle güzel bi anlatım var mı!.

R.W. Emerson'un üç öğüdü vardır; meşhur olmamış bir kitabı okumayın,bir yaşını doldurmamış kitabı okumayın,sevmediğiniz hiç bir kitabı okumayın.

Evlilik bir erkekle bir kadının tek bir insan olmasıdır.Bütün fırtına o tek insanın hangisi olacağı konusunda kopar.

anonim

bir filozofu çiftleşirken yakalayıp ne yapıyorsun diye sormuşlar.bir insan ekiyorum diye cevap vermiş serinkanlılıkla ve hiç utanmadan.sarmısak ekerken görülmekle bu işi yaparken görülmek arasıda ayrım yokmuş onun için.

montaigne

acayip dildir türkçe
acıklı denir de acıksız denmez
yavuklu denir de yavuksuz denmez
ve saklı denir de saksız denmez
gizsiz diye bir şey yoktur
öklü bulunmaz ama öksüz sayılmayacak kadar çoktur

a. nihat asya

"her aşk özgüvensizliklerden başlar derdi dedem."

bugun bu cümle ile karşılaştım. ve çok enteresandır bugun kendime sabah sabah durup sordum, kızım otur bir düşün yanında kendine en çok güvenmediğin kimdi, hani o ayaklarının bile basıp basmadığını farketmediğin, her cümlenin eksik gedik yanlış olduğunu düşündüğün ve yine de karşı koyamadığın bir mutlulukla dolduğun kişi kimdi?
hayat tesadüflerle dolu gerçektende..

yani?

eksikleri tamamlayan biriyle mi?

sayet öyleyse ki kismen katiliyorum bende, (di$ide özellikle) tam aksi oldugunda A$k neredeyse söz konusu bile degil diymi?

eksiklerle alakalı değil bu pia..
kendini hiç birisinin yanında hangi adımımı atmalıyım diye düşündün mü? hani her gün kontrolsüzce yaptığın yürümek hareketini bile sorguladığın adımlarının şaştığı oldu mu?
cümlelerini birçoğunun yanında her hali ile severken, sadece birisinin yanında ne tür cümle kurarsan kur eksik ya da acaba yanlış mı derdine düştün mü?
tüm bu endişenin karmaşanın yanında tarifsiz bir enerji ve mutlulukla dolduğun oldumu?

olmuş olmalı..

evet ayni temelin farkli kanallarindan bahsediyormusuz.. tabiki oldu
ama ben bunun ask olabilicegini cok sorgulamistim..yada asktan oldugunu?

ama ben "her aşk özgüvensizliklerden başlar derdi dedem." bunu farkli yorumladim

senin dediğin diğer bir tarafı, ikisi birbirini tamamlıyor..

Oy! Maşallah ne güzel coşmuş yürekler..
En sevdiğim topiklerden burası..Pia'mŞeniz
Bazen bir cümle insanın hayatını değiştirebiliyor,yüreğini adeta titretiyor..
Her satırda yeni bir yaşam,yeni bir hikaye..
Her hecede,binbir duygu dağarcığı,aklın,kalbin , keskin sesi..

Yüreğinize sağlık olsun..
Geçmişi külliyen okuyamadım ,var mıdır bilemiyorum ,bunlar da benden olsun..:kedi:

'/vuslatın yolu nedir bir de biz bilelim dersen / lüzum yoktur yola yordama / ne kadar çok yürek varsa çarpan / ne kadar çok gönül gözü varsa dost cemaline müptela / o kadar çok yol yordam var demektir / var kendin hesapla /'..

Senin yüreğine gurbet düşmüş bir kere, kavli karar etmişsin göçmeye...

İyi olsunlar, kötü olsunlar, sözler birer ok gibidirler. Bir kaçını bir arada fırlattın mı, biri mutlaka hedefi bulur. Sonunda, kalbini dostlarına kapatır, düşmanlarına açarsın. Yanına gelip kurulanlar, düşmanların olur. O zaman, gücünden geriye ne kalır?

Herşeyi sana yazdım; seni de her şeye... Hayallerimin paragraf başlarına, umutlarımın parantez içlerine. Kalemler tükettim tükenmeyen hasretle...Her şeyi sana yazdım; seni de herşeye ve sana da kendimi yazdım... bana ait harflerle, farklı alfabelerle

Üzülme-eğer üzülebiliyorsan bir kutlu teselli kapısında bekletiliyorsun demektir...Kapı açıldı açılacaktır. üzülme...Çevir gözlerini vefasız dünyanın eşiğinden,kes ümidini sahte doymalarından.Üzülme! La Tahzen..

Canımın içindesin,canım ise senden habersiz... Dünya seninle dolu,dünya
senden habersiz... Gönlüm,canım nasıl bulsun seni? Çünkü sen... Tümüyle
gönüldensin,gönül ise senden habersiz
Mevlana

a.s.

Back