• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alıntılar...

..şunu kabul etmek gerekir ki bu ölümlü dünyada, ne yaparsan yap her şeyin bir sırası oluyordu. gündüzü ve geceyi yaşıyorsunuz, mutluluğu ve acıyı tadıyorsunuz, tüm gücünüzle bunları karıştırıp her sabah büyük bir bardak içiyorsunuz. ve işte sonunda insan oluyorsunuz. aramıza hoş geldiniz, dostum. hayatın eşsiz ve buruk bir güzelliğinin olduğunu göreceksiniz.

- betty blue, philippe djian.

"ölenler bildiğiniz gibi kalırken, yaşayanlar hep bir hayalet olarak gezinirler ortalıkta. bir zamanlar çok sevmiş olduğunuz birinin hayaleti olarak"

M.Mungan

"benim için çölde bir kaynaktı gülüşü."

küçük prens - saint exupery

" aman efendim, nasıl itiraz edersiniz, bu iki kere ikinin dört ettiği gibi açıktır.' diye çıkışırlar size, 'doğa size danışmaz: beğenmediğiniz, şahsi istekleriniz ona vız gelir. tabiatı olduğu gibi, bütün sonuçlarıyla kabul etmek zorundasınız. duvar, duvardır vs vs.' hey tanrım, ya herhangi bir sebeple bu kanunlardan ...ve iki kere ikinin dört etmesinden hoşlanmıyorsam, tabiat kanunlarından, iki kere ikinin dört etmesinden bana ne? şüphesiz böyle bir duvarın hakkından gelmeye gücüm yetmezse boşu boşuna yırtınacak değilim, ama karşımda gücümün yetmediği bir taş duvar var diye büsbütün boyun eğmeye de razı olamam."

dostoyevski/yeraltından notlar

Ben her türlü ahlâkî hüküm vermeye, övmeye ve mahkûm etmeye karşı derin bir tepki duyarım. Alışagelen ahlâkî hükümlere karşı şunu sorarım: Hükmü veren hüküm vermeye esas itibarıyla haklı mıdır? O onun yeterli derecede üstünde midir? Onun sağgörüsü, hayalgücü, yeterli deneyimi var mıdır, bir bütünü tasarlaması için?

Nietzsche

"...İhanet kol geziyor. Kendi kendime ihanet etmek için, kendi kendime her an izin verebilirim.
Kendimden kaçıp sığınacağım kendim bir türlü barışa yanaşmıyor.
Kırık aynalarda çoğalan yüzlerimin sahtekarlığından bıktım usandım.
Hangisine 'ben'im diye yönelsem, sonunda hep aynı çıkıyor:
bu da ben değilmişim. Gidecek yer yok, nereye gitsem aynı yerdeyim..."
N.Bekiroğlu.

"el yazıma en çok benzeyen aşkım,
sana kelimelerimin gördüğü bütün düşlerimi bıraktım..."

nilgun marmara

Sığ suları en hafif rüzgarlar bile coşturabiliyor.
Derin denizleri ise ancak derin sevdalar.
Anladım ki, derin ve esrarengiz olan her şey susuyor.
Anladım ki susan her şey derin ve heybetli.
Şems

gecenlerde olmadik bir yerde kontrolumu kaybettim

sonra tokat gibi " en büyük bilgelik kendine egemen olabilmektir" sözü carpti yüzüme

asl olan kendine egemen olmak kontrol edebilmek gerisi lafiguzaf

"Canım..." diye başlanılıp
Yarım bırakılmış bir sürü kâğıt parçası
ruh parçası
aşk parçası
buğu parçası
......haz parçası
paramparça içime paramparça bir kış gelmiş...K. ıskender

Delikanlı tanrının eli
Usulca düzeltirken ıslak kâkülümü
Otuz yıllık ömrümde ilk kez düşledim ölümü
Bugün sana abajur aldım, bir mektup yazdım
Sana, diyorum, bugün bir abajur ve mektup
Ben bugün sana öldüm başkasına değil ...K.ıskender

Son düzenleme:
Bunu gerçekten çok sevdim :)
Aldanırsın
Sana yüklediğim anlamları senmişsin gibi düşünme .
Aldanırsın.
Sen o anlamlarla sadece bende varsın.
Ben seviyorsam sen bahanesin...

Deniz Gezmiş

evet kesinlikle mükemmel gizem.. bunlarin aynini yasayip buna benzer dizeler döküldü agzimdan..cok gec kalmisiz dünyaya...hersey yazilmis, hersey yasanmis, resmedilmis, bestelenmis...

'iki insan ayrılırken, şefkatli konuşan taraf aşık olmayan taraftır.'

Back