facebook.tan
sana mı ait yoksa :)
emre akad kızlar
emre aydın değil :)
" marie ordaydı bana bakıyordu. benim için bu kadar çok şey yapan birine böylesine hainlik yapmayı sürdürebilir miydim ?kendimi rahatsız hissetmeye başladım , ama ona herşeyi anlatamazdım ,ta ki.. ta ki hissettiklerimi anlatacak dolaylı bir yol buluncaya kadar.
'marie , farz et ki, iki itfaiyeci küçük bir yangını söndürmek için ormana girdiler. sonra işlerini bitirip bir nehir kenarına vardıklarında birinin yüzü tümüyle siyaha bulanmışken diğerinin yüzü tertemizdir. sorum şu : bu ikisinden hangisi yüzünü yıkayacaktır?'
'aptalca bir soru bu . elbette yüzü kirli olan.'
' hayır yüzü kirli olan diğerine bakacak ve kendi yüzünün de onunki gibi olduğunu sanacak. ve tersine yüzü temiz olan da yüzü kir içinde olan meslektaşını görüp kendi kendine : bende kirlenmiş olmalıyım. en iyisi yıkanayım diyecektir.'
'ne anlatmaya çalışıyorsun?'
'demek istiyorum ki hastanede geçirdiğim süre içinde sevdiğim kadınlarda hep kendimi aradığımı anladım. onların sevgi dolu , tertemiz yüzlerine bakıyor ve o yüzlerde kendi yüzümün yansımasını görüyordum. onlar diğer yandan bana bakıyorlar ve yüzümdeki kiri görüyorlardı; ne kadar akıllı ya da ne kadar özgüvenli olurlarsa olsunlar , kendi yansımalarını bende görmeyi bırakıp olduklarından çok daha kötü olduklarını düşündüler. lütfen bunun sana olmasına izin verme."
zahir- paulo coelho
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?