Alıntılar...

Gidişini öperek uyandırdım bu sabah ayrılığı. Fırından yeni çıkan bekleyişler satın aldım. Kırmızı mavi ekoseli yalnızlığımı serdim masaya. Manzaraysa ayrılığa sıfır! ışte herşey hazır...Acılarımla iki lafın belini kırdık. Yokluğunda bir kuş sütü eksik..Yalnızlığım ve ben...Seni Çok Bekledik...( Cemal Süreya )

Bir kağıda sensizlik yazdım, Çok Hoşuma gidiyor, Çünkü ; Sensizliğin kelimesi ''sen''le başlıyor...( Ceyhun Yılmaz )

:asigim::asigim::asigim:
Kim çekmişse çekmiş bu resmini.
Kendinden de renkler katmış çekerken.
Daha çok doğa koymuş içine,
Deniz koymuş, yosun koymuş.
Yüzün deniz mavisi,
Gözlerin yosun yeşili!

Hele bu dut ağacından çerçeve...
Her bakışımda şaşırtan beni
Becerisi değil de yapanın,
Beğenisidir daha çok,
Sana giden ağacı bilmesi...
En dillisini seçmiş doğrusu,
Dut da sözlü ağaçtır haaa!..
Mavilerinle, yeşillerinle,
Daha bir başka duruyorsun içinde...
Çerçevene çok yakışıyorsun,
Yalnızlığıma uyduğun gibi...

Neresinden başlayayım,
Çerçeveyle bütünleşen resminin?
Senin güzelliğini mi öveyim önce,
Esintili, deniz gibi değişkenliğini mi?
Tutup bu kıyılarda resmini çekenin
Sanatını mı dile getireyim,
Yoksa yaratıcısını mı çerçevenin?
Bakışlarımdadır diye anlamın tümü
Yalnızlığımla mı övüneyim?

insafa gel al yanına
yaşıyorsam aşk sebebim
durmadın yürüdün kanıma
dön gel affettim
yüreğim ağır ağrısına
dayanırsam aşk sebebim
ödedim düşeni payına
dön gel affettim

sürekli bir eksiklik duygusu, zaman zaman akla gelen,uysal bir diş ağrısına benzeyen acı: unutmak buydu.

iyi şeyler birdenbire olur, böyle bekletmez insanı.
oğuz atay - korkuyu beklerken

" bir gün tanımadığımız bir erkek telefon ederse , pek az konuşmasına, pek bir şey dememesine , özel birşey söylememesine karşın pek ender rastladığımız bir ilgi gösterirse, o gece onunla pekala yatağa girebilir , hatta aşık olduğumuzu bile sana biliriz. biz kadınlar böyleyizdir, bir terslik yok bunda ; kendini sevgiye kolayca açmak kadının doğasında vardır."
portobello cadısı- paulo coelho

" marie ordaydı bana bakıyordu. benim için bu kadar çok şey yapan birine böylesine hainlik yapmayı sürdürebilir miydim ?kendimi rahatsız hissetmeye başladım , ama ona herşeyi anlatamazdım ,ta ki.. ta ki hissettiklerimi anlatacak dolaylı bir yol buluncaya kadar.
'marie , farz et ki, iki itfaiyeci küçük bir yangını söndürmek için ormana girdiler. sonra işlerini bitirip bir nehir kenarına vardıklarında birinin yüzü tümüyle siyaha bulanmışken diğerinin yüzü tertemizdir. sorum şu : bu ikisinden hangisi yüzünü yıkayacaktır?'
'aptalca bir soru bu . elbette yüzü kirli olan.'
' hayır yüzü kirli olan diğerine bakacak ve kendi yüzünün de onunki gibi olduğunu sanacak. ve tersine yüzü temiz olan da yüzü kir içinde olan meslektaşını görüp kendi kendine : bende kirlenmiş olmalıyım. en iyisi yıkanayım diyecektir.'
'ne anlatmaya çalışıyorsun?'
'demek istiyorum ki hastanede geçirdiğim süre içinde sevdiğim kadınlarda hep kendimi aradığımı anladım. onların sevgi dolu , tertemiz yüzlerine bakıyor ve o yüzlerde kendi yüzümün yansımasını görüyordum. onlar diğer yandan bana bakıyorlar ve yüzümdeki kiri görüyorlardı; ne kadar akıllı ya da ne kadar özgüvenli olurlarsa olsunlar , kendi yansımalarını bende görmeyi bırakıp olduklarından çok daha kötü olduklarını düşündüler. lütfen bunun sana olmasına izin verme."
zahir- paulo coelho

yalvarırım sana...
kalbinde çözülmeden kalan herşey için sabırlı ol. soruların kendisini sevmeye çalış; kilitli odalar veya yabancı lisanlarda yazılmış kitaplar gibi. cevapları şimdi arama. şu anda cevaplar sana verilemez, çünkü sen henüz onlarla yaşayamazsın. bu herşeyi yaşama meselesidir. şu anda,soruyu yaşaman gerekiyor. belki daha ileride, farkına bile varmadan, günün birinde kendini cevabı yaşarken bulacaksın.

sana hiç bir zaman sarılamadığımdan, vazgeçemiyorum senden.

rainer maria rilke

''bak, yaşamda ölüm böyle. ikisi de birbirine karışır, bir halıdaki ipliklerin yürümesi gibi; ve bundan, gelip geçen biri için, bir suret meydana gelir. biri ölürse, bu değildir yalnızca ölüm. ölüm, birinin hiç ölememesi demektir. çok şeydir ölüm, gömmek ne mümkün. ölüm ve doğum içimizde bizim her gün, ve biz de aldırışsız doğa gibi ikisini de aşar gider, yas tutmaz ve paylaşmaz acıyı. acı ve sevinç yalnızca renktir bizi seyreden yabancıya. bu yüzden anlamı büyüktür bizim için, seyredeni bulmanın, bizi görüp bakışında yoğuşturup özetleyeni ve basitten şöyle diyeni: ben şunu görüyorum, başkaları yalnızca tahmin edip yalan söylerken''

rainer maria rilke

hava, toprak, ateş, su da neymiş ki,
altı yön de neymiş,
beş duyu da ne.
benim için hiç bir şey umurumda değil.

mevlana celaleddin rumi

birileri var birileri var
birileri yine sarhoş!
birileri yaz birileri kış
birileri önce!
birileri bize apaçık, birileri pişman!
birileri bize çok acı!
birileri çok acı!
birileri bize çok acı getirdiler!

Yasemin Mori

müthiş bir şarkıymış , müthiş bir klibi varmış ve ben yeni keşfediyorum ... Üzerine bir süre başka şarkı dinleyemem sanırım :)

http://www.loxol.tv/videoizle_55ceb62d785c6b7f10a8_Yasemin--Mori---Aslinda-Bir-Konu-Var

çok sevdim bunu

"Ben kötüysem herkes de öyle olmalı..."

"Nasıl yani?"

"Onlar da kötü olsunlar ve bir daha da iflah olmasınlar..."

"Ne diyorsun abi sen yav?"

"Herkes ölsün, gebersin, bitsin, kurtlansın, kıyamet kopsun, mezarlık kuşları ötsün başlarında hep?"

"İyisin değil mi?"

"Değilim..."

"Abi korkuyorum ben!"

"Kork tabi, bir tane kötü bir dünyaya bedel artık..."

"Deme be abi öyle..."

"Ama hiçbiri bir iyinin tek tırnağının kiri olamazlar yaz bunu da bir yere!"

"Az biraz kendime geldim şimdi!"

"Gelme..."

"Ya?"

"Bu ... kodumun dünyası onların, sen sadece uyanık ol yeterli..."

"Abi fena küfrettin yav!"

"Bat dünya bat! İçimden öyle geldi be mopral..."

"O zaman?"

"Öl hacı öl deme zamanı şimdi!"

"Dedin bile..."

"Körolasın demiyorum körolma da gör gör beni, kahrolasın demiyorum kahrolma da gör beni türküsünü bilir misin çocuk?"

"Bilmem abi..."

"Solcular bilir, sor öğren, dinle, anla ve öyle gel yanıma..."

"İyi geceler abi..."

"Sana da çocuk, sana da!"

Aslında yoksun!

Türk, nesnelerin mantığı ile mantığın nesnelerini birbirine karıştırmakta çok mahirdir bilmez misin?..

Çünkü imaj hiçbir şeydir,

Varolduğun ya da yansıttığınla

Se de hiçbir şeysin...

Çok şey bilensin, çok güzelsin, çok özel

Ve

Ve

Ve

Çok da tınsın..

Çünkü!

Herkes çok şey bilir,

Ve

Çok güzeldir,

Ve

Çok özeldir...

Böylece

Her biri bir diğerine

Tın oğlu tındır...

Yani bir tür yalnızlar rıhtımıdır.

Hayat

İle

Yalnızlık

İşte bu noktada

Tam anlamıyla budur ve birdir!

Herkes herkesten farklı olduğu iddiasındadır

Ve

Sen

Yalnızsın...

Bir diğeri gibi,

Herkes gibi,

Ben gibi...

Aptalca

Ve

Saçmadır!

Oynadığın sürece oyalanırsın,

Ve

Sadece

Oynadığınla kalırsın.

Çünkü

Gerçek yok,

Sen yoksun,

Diğeri yok...

Bir de Türk karıştırır,

Nesnelerin mantığını ile mantığın nesnelerini...

Elbette

Salın,

....

Allah'tan öte gerçek mi var?

Geri kalanı

İse

Sadece gölgeler,

Ve

Çok da sevimliler,

Çok hafif,

Çok sarhoş,

Çok kendi,

Çok sakil,

Çok müstakil,

Ama

Dedim ya

Ta en baştan,

Daha!

Aslında sen yoksun!

Bir gölgeler oyununda

Sadece bir oyuncusun...

Ne uzak ne yakın,

Ne kurnaz ne saf,

Oynuyorsun...

Diğerleri gibi,

Sen gibi,

Ben gibi.

Yani,

Zıkkımın kökü,

Cehennemin dibi...

"...şimdi acının ne olduğunu gerçekten biliyordum.ayağını bir cam parçasıyla kesmek ve eczanede dikiş attırmak değildi bu.acı insanın yüreğini paralayan, sırrını kimseye anlatmadan birlikte ölmesi gereken şeydi.kollarda, kafada en ufak güç bırakmayan yastıkta kafayı bir yandan öbürüne çevirme cesaretini bile yok eden şeydi."

Zeze

"Şeker Portakalı"

"..güzelsiniz ama boşsunuz, diye ekledi. kimse sizin için canını vermez. buradan geçen herhangi bir yolcu benim gülümün size benzediğini sansa bile, o tek başına topunuzdan önemlidir. çünkü üstünü fanusla örttüğüm odur, rüzgardan koruduğum odur, kelebek olsunlar diye bıraktığımız birkaç tanenin dışında bütün tırtılları uğruna öldürdüğüm odur. yakınmasına, böbürlenmesine, hatta susmasına kulak verdiğim odur. çünkü benim gülümdür o.."

Küçük Prens

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…