• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alıntılar...

Yanımda kimse olmadığından değil yalnızlığım; yalnız olduğumu söyleyebileceğim kimse olmadığı için yalnızım ben.

Ahmet Altan "Tehlikeli Masallar"

Cehennemi bile imrendiren bir YAZIN koynundan ÇIKIP giri$ iznimin OLMADIGI o soguk mizaçli güze bodoslama daldigimda, kiyamet ütopyasinin kapilari ARDINA kadar AÇILMI$TI..!

Deccal GÜLÜMSÜYEREK E$ikte beklerken beni,

geçmi$e ait ar$ivler kari$tirildiginda ANLA$ILDI ki; nuh'un gemisindeki en yabini HAYVAN Bendim..! kasitli tekmelerimle oyunu yava$latmaya çali$tigim apaçikti. Ba$ta $eytanin yaptiklari olmak üzere hiçbir uyariya kulak asmayarak, koskoca bir av sezonunu tehlikeye atmi$tim. AG'LANDIM DURDUM CEZAM KALDIRILSIN DIYE. Üstelik tamda denizkizi mevsimiydi..! Ah bende $ans olsa rakida balik olurdum, sonra bacak arasindaki okyanusun geli$i güzel bir KIYISINDA ölü BULUNURDUM.. Özgür Gümüşsoy

Biz insanlar kendi düşüncelerini paylaşmayanlar için şablon oluşturmayı, onları kategorize edip "öteki" leştirmeyi çok severiz nedense. Kusurumuz ne kadar çok ise karşımızdakinde de o kadar kusur aramaya meyilliyizdir. Karşınızdakiler zihinlerinde size bir rol ve tavır biçtilerse eğer, artık istediğiniz kadar farklı tavırlar içinde olun, asla bunları kabullenmezler, yanıldıklarını görmek istemezler. Eğer çevrenizde aynı tavrı ve bakış açısını paylaşanlar çoğalmışsa sizde git gide onların biçtiği role uygun davranmaya başlarsınız. Farkında olunmayan bir kutuplaşmadır bu ve faturayı daha çok resmi ideolojinin huzurunda kalan öder. Garip değil mi Allah bile kendi yarattığı kulları hakkında hükmünü ömürleri sona erdikten sonra verirken biz zavallı insanlar, kim oluyoruz ki onları bir hal üzere görmekle, haklarında bir dedikodu işitmekle, adımlarını şöyle attılar, ellerini böyle tuttular diye, gözlerinin üstünde neden kaşları olduğu hükmüne varıveriyoruz!

ıki Darbe Arasında\ ıskender PALA

Hep nefis çıkar karşıma,
ölüp ölüp dirilsem,

İnsandan kaçmak kolay,
kendimden kaçabilsem...

"Necip Fazıl K."

Bir anda dünyanın elektrigi kesildi ve bütün dünya zifiri karanlıga gömüldü. Bir anda insanlar kendi yokluklarıyla basbasa kaldı.

bi düsünsenize

zenginler
villaları
ve
köpekler
patronlar
isleri
ve
köpekler
sokaklar
kaldırım tasları
ve
köpekler
herkes kirli bu oyunda

sadece
köpekler

adam fil gibi, giristigi herseyin düzenini koca götüyle bozuyor, ama heryerde, herzaman, hep haklı. zaten bu .......................... dünyasında herkes haklı

Dünya yıldıramazsın beni ne yapsan;
Ölümden de korkmam, er geç ölür insan.
Ölmemek elimizde değil ki bizim:
İyi yaşamamak beni korkutan...

ÖMER HAYYAM

"yılda üç kere buluşup sevişelim dedi, cemrelerin düştüğü yerde.beni böyle bırakıverdi telve gibi. kendi falıma kapandım: fincanda ters duramadım;önce tabağıma, sonra şehre aktım. nazar olsam ruhuma değecektim. aşka sebep ararken aşkla neticelendim."

K. ıskender

"çabucak vazgeçersiniz, artık onu aramazsınız, ne şehirde, ne gecede, ne de gündüzde.
böylece yine de bu aşkı sizin için olabilecek tek şekliyle yaşayabildiniz, başınıza gelmeden kaybederek."

Sabahları soğuk suyla yıkar gibi yüzünü..
öyle tatlı tatlı ürpererek sev beni..
annenin tuvalet kapısına astığı küçük havlu niyetine ellerim..
göz kenarlarında gözyaşlarım, çapak olsun asla dökemediğim!..

"K.iskender"

Ölü bir yılan gibi yatıyordu aramızda
Yorgun, kirli ve umutsuz geçmişim
Oysa bilmediğin birşey vardı sevgilim
Ben sende bütün aşklarımı temize çektim

m.mungan

ipin üstünde gezinen cambazda aradım hep hayatı,
hayat dedim. özledim seni, ağlamaktan gözlerim ölecek.
yüzüme baktı uzun uzun çekti dumanını sigaradan,
bekle dedi cambazı göstererek ; ha düş'tü , ha düş'ecek.

recep özdemir

Düşüncelerinizle barışık olmadığınız anlarda konuşursunuz.

Yüreğinizin yalnızlığında daha fazla yaşayamaz olduğunuz anlarda, dudaklarınızda
yaşamaya başlarsınız ve ses sizin için bir oyalayıcı olur ve
konuşmalarınızın çoğunda düşünce yarı yarıya öldürülmektedir; çünkü
düşünce uzayın bir kuşudur, sözcüklerden yapılmış bir kafese
konulduğunda belki kanatlarini açabilir ama uçamaz.

Aranızdan bazıları, yalniz kalmaktan korktuklari için konuşkanları ararlar.
Bu gibiler, yalnızlıklarının sessizliği, çıplak benliklerini kendi gözleri
önüne sereceğinden korktukları için kaçmak isteğindedirler.

Kimileri de, bilmeden ve farkına varmadan konuşarak bir gerçeği açıklarlar da ne söylediklerini kendileri anlamazlar.

Kimileri de kendi içlerinde gerçeğe ermiş oldukları halde, bunu sözcüklerle
söyleyememektedirler. Bu bilinç onların içinde uyumlu bir sessizlikte
yaşamaktadır.

Dostunuza bir yol kenarında ya da pazar yerinde
rastladığınızda, bırakın içinizdeki ruh dudaklarınıza ve dilinize yol
gösterici olsun. Bırakın, sesinizin içindeki ses, onun kulağının
içindeki kulağa konuşsun; çünkü rengi unutulsa, bakracı yok olsa bile
şarabın tadı anımsanır.

Onun ruhu da sizin içinizin gerçeğini öyle saklar.

halil cibran

Back