• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alinganlik mi yaptım bilemedim

Üsttede yazdım okumamissiniz herhalde zaten biliyordum kardeşim tabiki benimle paylaştı önce ama işte aileler tanışıp is ciddiye dökülmeden.kimseye söylemedim
Konunuz harici yorumları okumadım.
Madem bilginiz var, kardeşiniz bunu ailenize ne diye söylememiş ki?
Bana annenizin tavrı durduk yere olacak bir şey değil gibi geliyor.
Sanki altında yatan başka sebepler var, belki eşinizin duymanızdan endişe etti.
Ya da kardeşiniz ailenize anlattığında, anne olarak neden benimle paylaşmadılar diye içerledi.
Sonuç olarak, alınganlık değil yaptığınız.
Tavır çok gereksiz ve incitici.
Ben sizin yerinizde olsam uygun bir zamanda neden öyle davrandığını sorarım.

Annenize senden once zaten ben biliyodum neyi kimden sakliyosun diye babanizinda oldugu bir ortamda belirtin.Boyle anneler kardeslerin arasini aciyo malesef.
Aynen dediginiz gibi dedim hatta babamda söylendi zavalli yanlış anladın kızım diye çünkü o hiç sevmez öyle ayrımcılığı falan kardeşimde.bozuldu niye öyle davranış diye önceleri böyle değildi annem şu son iki senedir falan hani takılma istemiyorum ufak ayrıntılara ama sonuçta biz öyle herseyimizi konuşuruz yani ama son zamanlar bir tuaf yada ben öyle anlıyorum

Aynen dediginiz gibi dedim hatta babamda söylendi zavalli yanlış anladın kızım diye çünkü o hiç sevmez öyle ayrımcılığı falan kardeşimde.bozuldu niye öyle davranış diye önceleri böyle değildi annem şu son iki senedir falan hani takılma istemiyorum ufak ayrıntılara ama sonuçta biz öyle herseyimizi konuşuruz yani ama son zamanlar bir tuaf yada ben öyle anlıyorum
Baska neler oldu bu tarz davranislari bilemem ama bunda bende ciddi bozulurdum esinizdende sizdende saklanmamasi gereken birsey.

Konunuz harici yorumları okumadım.
Madem bilginiz var, kardeşiniz bunu ailenize ne diye söylememiş ki?
Bana annenizin tavrı durduk yere olacak bir şey değil gibi geliyor.
Sanki altında yatan başka sebepler var, belki eşinizin duymanızdan endişe etti.
Ya da kardeşiniz ailenize anlattığında, anne olarak neden benimle paylaşmadılar diye içerledi.
Sonuç olarak, alınganlık değil yaptığınız.
Tavır çok gereksiz ve incitici.
Ben sizin yerinizde olsam uygun bir zamanda neden öyle davrandığını sorarım.
Yok dediginiz gibi bende ikilem kaldığım için burda paylaştım belki benim anlayamadım yada abarttigim bişey var inanin şimdi kardeşim kesin konuşmuştuk bu konuyu yarın bir gün benim yanlış anladigimu.söyler bunu konuşmamız gerektiğini bile düşünürken gözlerim doluyor hiç kiyamiyorum ben belkide ondan böyle alinganlik yaptim

Baska neler oldu bu tarz davranislari bilemem ama bunda bende ciddi bozulurdum esinizdende sizdende saklanmamasi gereken birsey.
Yok yeri gelir günde iki kez de konuşuruz gerek telefon gerek görüntülü yurtdışında olduğum için çok özlüyorum zaten herseyimizi paylaşırız falan ama son zamanlar annem beni bir tık dışardaki tutmak istiyor anlamadım geçenler Teyzem le konuşuyoruz havadan sudan işte dedi hani kızım annen işte beyaz eşyalarını yeniledi ya dedim ne zaman haberim yok nasıl yok hergün konuşuyorsunuz ya insan laf arasında olsun komşusunun bile söyler diye bEnde yine sormadım anneme ama böyle ufak ufak en son olayda bilmiyorum ya kendi kendimide.doldurmak istemiyorum aslinda

Yok dediginiz gibi bende ikilem kaldığım için burda paylaştım belki benim anlayamadım yada abarttigim bişey var inanin şimdi kardeşim kesin konuşmuştuk bu konuyu yarın bir gün benim yanlış anladigimu.söyler bunu konuşmamız gerektiğini bile düşünürken gözlerim doluyor hiç kiyamiyorum ben belkide ondan böyle alinganlik yaptim
Bence hiç alınganlık yapmamışsınız, aksine olgunlukla karşılamış, içinize atmışsınız.
Sonuçta anneniz sizin.
En yakın zamanda baş başa, bir kahve eşliğinde bu içinizde biriken şeyleri anlatıp, açığa kavuşturun derim eğer yakınsanız.
Şu da aklıma geldi, evlendikten sonra acaba sizden başka beklentileri vardı da onları mı göremedi?
Kadınların menepoz durumları malum, boş yere alınganlık yaptıkları oluyor.
Geçenlerde ben de eşimin yanında bir laf etmişim, annem babam çok alınmış.
Ama inanın ki alınılacak bir şey değil, zaten suçlayıcı bir kelime bile etmedim.
Eşimin ve ailesinin her şeye saçma sapan duygusallık yaptığını, ağladığını(bizi tatile uğurlarken ağlıyorlar!) ama bizim ailemizin dirayetli durduğunu, ben evlenirken bile hepimizin güle oynaya coşkuyla karşıladığımızı söylemiştim.
Buradan aileme duygusuz, sevgisiz dediğimi çıkarmışlar.:KK45:
Ablam arayıp uyarmasa, ruhum duymazdı.
Bizim çocukluğumuzdaki ailemiz, yaş aldıkça alıngan olup, karakterleri değişebiliyor.
Ben çözüme kavuşturacağınıza inanıyorum, eğer sorunu masaya yatırırsanız.

Guzelim sana haklisin diye yorum yapanlar hamile, yeni dogurmus, regli donemli ya da "premsesler gibiydiler" olanlar.
Alingansin, bu asla ayrimcilik degil.
Lutfen kendini sevdigin ve sevildigin insanlara karsi doldurma :)

Yok yeri gelir günde iki kez de konuşuruz gerek telefon gerek görüntülü yurtdışında olduğum için çok özlüyorum zaten herseyimizi paylaşırız falan ama son zamanlar annem beni bir tık dışardaki tutmak istiyor anlamadım geçenler Teyzem le konuşuyoruz havadan sudan işte dedi hani kızım annen işte beyaz eşyalarını yeniledi ya dedim ne zaman haberim yok nasıl yok hergün konuşuyorsunuz ya insan laf arasında olsun komşusunun bile söyler diye bEnde yine sormadım anneme ama böyle ufak ufak en son olayda bilmiyorum ya kendi kendimide.doldurmak istemiyorum aslinda
Cok ilginc bazi anneler kizlarini kiskanirmis oyle biseyde akliniza sokmak istemem ama insan komsusuyla bile konusur dediginiz gibi.

Guzelim sana haklisin diye yorum yapanlar hamile, yeni dogurmus, regli donemli ya da "premsesler gibiydiler" olanlar.
Afedersiniz birdaha konulara kendi dusuncelerimizi degil sizin uygun gordugunuz dusunceleri yazariz affedin bizi.

Bence hiç alınganlık yapmamışsınız, aksine olgunlukla karşılamış, içinize atmışsınız.
Sonuçta anneniz sizin.
En yakın zamanda baş başa, bir kahve eşliğinde bu içinizde biriken şeyleri anlatıp, açığa kavuşturun derim eğer yakınsanız.
Şu da aklıma geldi, evlendikten sonra acaba sizden başka beklentileri vardı da onları mı göremedi?
Kadınların menepoz durumları malum, boş yere alınganlık yaptıkları oluyor.
Geçenlerde ben de eşimin yanında bir laf etmişim, annem babam çok alınmış.
Ama inanın ki alınılacak bir şey değil, zaten suçlayıcı bir kelime bile etmedim.
Eşimin ve ailesinin her şeye saçma sapan duygusallık yaptığını, ağladığını(bizi tatile uğurlarken ağlıyorlar!) ama bizim ailemizin dirayetli durduğunu, ben evlenirken bile hepimizin güle oynaya coşkuyla karşıladığımızı söylemiştim.
Buradan aileme duygusuz, sevgisiz dediğimi çıkarmışlar.:KK45:
Ablam arayıp uyarmasa, ruhum duymazdı.
Bizim çocukluğumuzdaki ailemiz, yaş aldıkça alıngan olup, karakterleri değişebiliyor.
Ben çözüme kavuşturacağınıza inanıyorum, eğer sorunu masaya yatırırsanız.
Evet haklısınız artık zaman geçtikçe onlar değil bizim onları idare etmemiz gerekiyor galiba ya birde ben öyle şey degilimdir nasıl anlatıyim.hani böyle herseyi içimde yaşarım bak çok üzüldüm bu konuda ama biliyorum ki yarın birgün annemle konuşuruz dayanamam aman boşver yanlış anlamışım derim ama içimde fırtınalar kopar bunuda anlamıyorum niye kendimi öyle sartlandirmissam hep dik hep güçlü durma gerekiyor gibi hissediyorum. Sanıyorum ki onlar beni başka türlü görürler se hep öyle olduğumu düsübecekler uzak olduğumuz için birde akılları bende kalmasın istiyorum

Üzerime alındım yazdığınızı.
Evet hamileyim ama hiçbir şekilde duygusallağım falan yok.
Hamile, regl ya da 'premses' olmamız, beynimizi aldırdığımız, düşünemediğimiz anlamına mı geliyor?
Aile içi bir şey konuşulurken, bir annenin 'neden ona söyledin' itirazı ergen bir çocuğu bile üzer.
Sizin aileniz nasıldı bilemiyorum ki böyle bir yorum yapıyorsunuz.
Annesi kızına bir şeyden alınmış olabilir, bu aklınıza gelmiyor mu?
Sormasında ne gibi sakınca olabilir?

Son düzenleme:
Yok öyle demiyelim çünkü herkesin içinde ne olduğunu bilemeyiz ha ben alinganlik yapmış olabilirim kabul ederim ama sizin cevabiniz kusura bakmayin.bilmiyorum çok soğuk geldi bana

Evet haklısınız artık zaman geçtikçe onlar değil bizim onları idare etmemiz gerekiyor galiba ya birde ben öyle şey degilimdir nasıl anlatıyim.hani böyle herseyi içimde yaşarım bak çok üzüldüm bu konuda ama biliyorum ki yarın birgün annemle konuşuruz dayanamam aman boşver yanlış anlamışım derim ama içimde fırtınalar kopar bunuda anlamıyorum niye kendimi öyle sartlandirmissam hep dik hep güçlü durma gerekiyor gibi hissediyorum. Sanıyorum ki onlar beni başka türlü görürler se hep öyle olduğumu düsübecekler uzak olduğumuz için birde akılları bende kalmasın istiyorum
Bu yorumunuzdan nasıl denir bilemiyorum ama, dik durmak adına ailenize olan sevginizi çok göstermediğinizi düşündüm.
O sizin anneniz, kavuştuğunuzda yatın dizine bir güzel, öpücüklere boğun.
Koskoca insanlar olsak dahi onların gözünde miniciğiz ve her zaman şımarma lüksümüz var.:KK19:
Sizin gibi onlar da aynı şekilde uzak olduğunuz için endişe etmemeniz açısından bazı şeyleri söylemiyor olabilir.
İçinize atacağınız bir şey yok, kocaman bir sarılmanın yerini hiçbir şey tutamaz.
Yarın arayın annenizi, onu ne çok özlediğinizi ve bu özlemin sizi iyice duygusallaştırdığını hatta bazı şeylere üzüldüğünüzü bile dile getirin.
Büyüklerimiz olsalar bile onların da sevildiklerini duymaya ihtiyaçları çokça var.
Uzaklıklar, sizi güçlü tutmak adına mesafeli yapmasın.:anneadayı:

Bu yorumunuzdan nasıl denir bilemiyorum ama, dik durmak adına ailenize olan sevginizi çok göstermediğinizi düşündüm.
O sizin anneniz, kavuştuğunuzda yatın dizine bir güzel, öpücüklere boğun.
Koskoca insanlar olsak dahi onların gözünde miniciğiz ve her zaman şımarma lüksümüz var.:KK19:
Sizin gibi onlar da aynı şekilde uzak olduğunuz için endişe etmemeniz açısından bazı şeyleri söylemiyor olabilir.
İçinize atacağınız bir şey yok, kocaman bir sarılmanın yerini hiçbir şey tutamaz.
Yarın arayın annenizi, onu ne çok özlediğinizi ve bu özlemin sizi iyice duygusallaştırdığını hatta bazı şeylere üzüldüğünüzü bile dile getirin.
Büyüklerimiz olsalar bile onların da sevildiklerini duymaya ihtiyaçları çokça var.
Uzaklıklar, sizi güçlü tutmak adına mesafeli yapmasın.:anneadayı:
Haklısınız ama dedigim gibi ben san8yorumki beni eğer Üzgün falan görürlerse akılları bende kalıp üzülmesinler yine onları düşünüyorum ama dediginiz gibi bu sferde içimde patlıyor hersey mesala çogu kez görüntülü konustugumzda çok güçlü cool gözükmektedir için paraları ama görüşmemız bitince kedi yavrusu gibi olur ağlarım özlem çok kötü birsey gerçekten ve yorumunuz için çok teşekkür ederim

o saydıklarınızdan hiçbiri değilim.kız kardeşini isteyecek olmaları kızın büyük ihtimalle evlenecek olması demek, bu belki başkaları için hemen söylenmese de olur denilecek bir şey olabilir ama kızın ablası için öyle değil.kesinleşmeden duyulmasın istiyorlarsa konu sahibine derledi, o da eşini tembihlerdi, koskoca adam kendisine söylemesin diye tembih edilen bir şeyi söylemez herhalde.ayrıca konu sahibinin öbür cevaplarını da okuduysanız annesi sık sık yapmaya başlamış bunu, birikmiş artık.birbirlerinden uzakta yaşıyorlarmış, normalde sadece telefonla falan görüşebilen insanlar ayrıntılı ayrıntılı konuşurlar zaten yüz yüze görüşemiyorlar diye.konu sahibini üzmek istemiyorum, onu annesine karşı doldurmakla elime hiçbir şey geçmez; amacım bu da değil ama bu konuyla ilgili düşüncelerim bu.premseslikten falan değil yani.

ben neden bozulduğunuzu anlayamadım

annen kesinleşmeden neden söylüyorsun demiş anladığım kadarı ile

yani daha söz vs belirli değil annene göre, o da neden söylüyorsun diyor

siz de ben yabancı mıyım benden neden saklama ihtiyacı hissediyor diye kızıyorsunuz

doğru anladı isem ben annenizin tarafındayım

bir olay olmadan kimseye söylenmesinden hoşlanmam

hamile olduğumu bile aylarca kendi anne babama söylemedim mesela

doğuma kadar da söylemezdim de o sıra bir arkadaşım annesini kaybetti ben de kötü bir şey olur da üzülürüm diye söyledim

ben ketumum annen de öyle olabilir

bir de siz de kız kardeşinizin görüştüğü biri olduğunu bilmenize rağmen annenize söylememişsiniz

artık eviniz ayrı ve ayrı bir aileniz var o evde konuşulan her şeyi sizinle paylaşmak zorunluluğu da yok

hatta aynı evde yaşasanız bile kesinleşmeden kardeşinizin sözü hakkında sizinle konuşma zorunluluğu yok bence

ama siz üzülmüş kırılmışsınız, siniriniz azalınca annenize açıkça duygularınızı anlatın, neden kırıldığınızı belirtin ki bir daha yapmamaya çalışsın

şimdi bu ilginç ama yukarıda normal demiştim annenin tavrına ama bunu okuyunca durdum

otu .oku konuşup da evdeki eşyayı değiştirdiğini söylememek

zira neden diye soracaksın o da kızı istemeye gelecekler de ondan demek zorunda kalacak

sen de yurt dışında imişsin hani durumun da kötü değildir

yeni damat zengin, fazla eğitimli falan mı

hani sen evlenirken yapmadığı şeyleri yapacak da sen kıskanırsın diye mi söylemiyor acaba

Benim de kız kardeşime ust uste birkaç görücü gelmiş ama annem sonradan anlattı. Ben hiç farklı yormamistim ama şimdi bir daha düşünme ihtiyacı hissettim. ANneniz direk sorabilirsiniz anne niye oyle dedin diye. ANneniz de açık olamayacaksaniz kime açık olabilirsiniz ki.

Back