Alınan hediyeyi eleştirmek

Nisanlinizdan bir farkınız olduğunu mu düşünüyorsunuz?
hediyenin böyle eleştirilmesinin ayıp olduğunu onlarında bugüne kadar getirdikleri hediyelerin dört dörtlük olmadığını ama benim dile getirmediğimi söyledim.
Adam "hediye kırıktı" demiş. Belki bilgi vermek için, belki eleştirmek için, belki de sadece sohbet konusu açmak için.
Siz de yemeyip icmeyip içinizde tuttuğunuz her şeyi saçmissiniz
Bu basit bişey olup ben mi çok ince düşünüyorum yoksa bu yapılan ayıp mı sizlerinde fikrini almak istedim
Hiç de ince düşünen biri gibi değil davranışlarınız
En çok zoruma giden nokta bugüne kadar bana aldıkları veya yaptıkları mükemmel olmasa dahi kötü yorum yapmayıp nezaketli davrandım
Nezaketli davranmamissin, uygun anda yüzüne vurmak için içinde tutmussun. Bence ikisi aynı şeyler değil .

Ben burada nişanlınızın söylediği cümleye değil de sizin karşılık olarak, sizin de getirdiğiniz hediyeler dört dörtlük değildi ben ağzımı açıp hiç bir şey demedim sözünüze takıldım. Sanki bu içinizde yer etmiş de bu anı bekliyormuşsunuz gibi. Bence cümlesinde yanlış anlaşılacak bir şey yok haber vermiş hediyenin kırıldığını, tabi diğer arkadaşlara da katılıyorum ses tonu veya mimiklerinde bir iğneleme var mı onu bilemiyorum

Yani kusura bakmayın ama alınganlık etme nedeniniz sizin de hediyeyi içinize sindirmemeniz bence.
El emeği anahtar askılığı uygun bir hediye değil bence. Burada erkek tarafı böyle geldi diye konu açsanız aileyi linç ederlerdi.
Bir fincan takımı götürseniz, bir kutu tatlı yada anneye canlı çiçek alsanız daha münasip olurdu.

Nisanlinizdan bir farkınız olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Adam "hediye kırıktı" demiş. Belki bilgi vermek için, belki eleştirmek için, belki de sadece sohbet konusu açmak için.
Siz de yemeyip icmeyip içinizde tuttuğunuz her şeyi saçmissiniz

Hiç de ince düşünen biri gibi değil davranışlarınız

Nezaketli davranmamissin, uygun anda yüzüne vurmak için içinde tutmussun. Bence ikisi aynı şeyler değil .
Üşendiğim herşeyi yazmışsınız

Arkadaşlar merhaba. Nişanlımın ailesiyle aynı şehirde yaşamıyoruz. Yaşadıkları şehirde bir işimiz vardı ailecek aniden oraya gitme durumu çıktı ve gittiğimizde nişanlımın ailesini de ziyaret edelim ayıp olmasın diye düşündük. Aniden gelişen bir durum olduğu için elimiz boş gitmek istemedik bizim kendi el emeği olarak yaptığımız ahşap duvar anahtar askılıklarımız var ondan götürdük. Ama nasıl olduysa ya arabada yada orada hafif bir yeri kırılmış biz bunu görmedik ve bilmiyordum. Bugün nişanlım durduk yere getirdiğiniz hediye kırıkmış dedi bende olabilir bunda yolda kırılmıştır dedim ve hediyenin böyle eleştirilmesinin ayıp olduğunu onlarında bugüne kadar getirdikleri hediyelerin dört dörtlük olmadığını ama benim dile getirmediğimi söyledim. Ben kötü niyetle demiyorum sadece söyledim ailem içinde sorun yok dedi bende sorun yoksa bunu sen bana gelip neden söylüyorsun dediğimde benim büyüttüğümü söyledi ve söylediği yada yaptığı normalmiş gibi hiç pişmanlık gibi bir duygu yaşadığını da sanmıyorum bana suçlu yada kafamda kurmuşum gibi muamele yaptı. En çok zoruma giden nokta bugüne kadar bana aldıkları veya yaptıkları mükemmel olmasa dahi kötü yorum yapmayıp nezaketli davrandım ve onunda böyle bir insan olduğunu düşündüm hadi ailesi ona böyle bir durumu söylese bile onun aniden gelişti gelmeleri yine düşünüp getirmişler diyip konuyu kapatması gerekirken bana bunu yapması çok zoruma gitti. Bu basit bişey olup ben mi çok ince düşünüyorum yoksa bu yapılan ayıp mı sizlerinde fikrini almak istedim
Siz mi ince düşüncelisiniz?

Arkadaşlar merhaba. Nişanlımın ailesiyle aynı şehirde yaşamıyoruz. Yaşadıkları şehirde bir işimiz vardı ailecek aniden oraya gitme durumu çıktı ve gittiğimizde nişanlımın ailesini de ziyaret edelim ayıp olmasın diye düşündük. Aniden gelişen bir durum olduğu için elimiz boş gitmek istemedik bizim kendi el emeği olarak yaptığımız ahşap duvar anahtar askılıklarımız var ondan götürdük. Ama nasıl olduysa ya arabada yada orada hafif bir yeri kırılmış biz bunu görmedik ve bilmiyordum. Bugün nişanlım durduk yere getirdiğiniz hediye kırıkmış dedi bende olabilir bunda yolda kırılmıştır dedim ve hediyenin böyle eleştirilmesinin ayıp olduğunu onlarında bugüne kadar getirdikleri hediyelerin dört dörtlük olmadığını ama benim dile getirmediğimi söyledim. Ben kötü niyetle demiyorum sadece söyledim ailem içinde sorun yok dedi bende sorun yoksa bunu sen bana gelip neden söylüyorsun dediğimde benim büyüttüğümü söyledi ve söylediği yada yaptığı normalmiş gibi hiç pişmanlık gibi bir duygu yaşadığını da sanmıyorum bana suçlu yada kafamda kurmuşum gibi muamele yaptı. En çok zoruma giden nokta bugüne kadar bana aldıkları veya yaptıkları mükemmel olmasa dahi kötü yorum yapmayıp nezaketli davrandım ve onunda böyle bir insan olduğunu düşündüm hadi ailesi ona böyle bir durumu söylese bile onun aniden gelişti gelmeleri yine düşünüp getirmişler diyip konuyu kapatması gerekirken bana bunu yapması çok zoruma gitti. Bu basit bişey olup ben mi çok ince düşünüyorum yoksa bu yapılan ayıp mı sizlerinde fikrini almak isted
İki genç nişanlanınca iki ailede birbirini yeni tanıyor.Böyle durumlarda dikkatli olmak lazım.El emeği vb her neyse giderken bir hediye götürmüşsünüz ki zaten normali budur ufak da olsa boş gidilmez.Ama bu tatlı vb de olabilirdi. Her neyse.Aldığınız hediye kırılmış.Böyle bir durumda tersi siz de olsa sanmam ki bize kırık hediye almışlar diye düşünmesinler.Bu nedenle bunu olumlamasın kimse.İki ailesininiz yeni kaynaşıyorsunuz herkesin bu ilişkide dikkatli olması lazım.
Madem nişanlınız bunu size iletti.Ben olsam açarım tlf annesine.Bizim el emeği anhtarlık galiba gelirken kırılmış.Biz bunu artık telafi eder bir daha görüştüğümüzde kırık olmayan getiririz anne diyebilirsiniz.Normali budur iki aile olacaksanız.Neden geriden konuşuyorsunuz madem buraya yazdınız büyüğünüz olarak önerim budur size.Burada bu olay nedeni ile sizi dolduranların dolduruşuna gelmeyin.
Burada konu bence alınan hediyeyi eleştirmekten öte.Aslında öğrenmeniz iyi olmuş birde o yönden bakın.Çünkü ortada kırık bir hediye var.Karşı taraf nereden bilsin yolda kırıldığını işte.Bunu siz düzelteceksiniz.Yok onlar bize bunu bunu yapmıştı da yok şöyleydi.İşte daha başta ilişkiler böyle bozluyor.

sanırım nişanlınız yönlendirilmeye açık biri bu çok buyuk sıkıntı ,ilerde burnunu sokan çok olur hangınız kocanız onu bile karıştırırsınız

Konu içeriğini okumadım ,başlığa istinaden söylüyorum alınan hediyeyi eleştirmek çok çiğ gerçekten. Beğenmiyorsan da söyleme arkasını döndüğü gibi at çöpe gitsin.
Benim babama da ne alırsan al 'yine de teşekkürler' diyor . Gına geldi cidden.

Bu eleştirmek değil ki, olanı söylemek. Kırık hediye götürmüşsünüz kargoyla gönderseniz başına her şey gelebilir evet ama kendiniz götürmüşsünüz. Siz de özenmemişsiniz ki karşı taraftan özen bekliyorsunuz. Anahtarlık da maviymiş yakışmamış dese eleştiri olurdu bence. Hediyenin kırık geldiğini ben de söylerdim.

Bu eleştirmek değil ki, olanı söylemek. Kırık hediye götürmüşsünüz kargoyla gönderseniz başına her şey gelebilir evet ama kendiniz götürmüşsünüz. Siz de özenmemişsiniz ki karşı taraftan özen bekliyorsunuz. Anahtarlık da maviymiş yakışmamış dese eleştiri olurdu bence. Hediyenin kırık geldiğini ben de söylerdim.

Yazdıklarımı ya tam olarak okumuyorsunuz yada eleştiri olsun adına okuyup bile isteye yazıyorsunuz aniden gitmemiz gerektiğini ve vaktimizin olmadığını ve altını çizerim götürürken herhangi bir sıkıntının olmadığını yazmıştım ve götürdüğüm ilk hediyem değil önceden böyle bişey yaşanmadı insanlık hali olamaz mı siz evinize birisi hediye getirdiğinde iyi kötü diye eleştiri mi yapıyorsunuz ben yapmıyorum iyi de olsa kötü de olsa düşünülmüş getirilmiş

Yazdıklarımı ya tam olarak okumuyorsunuz yada eleştiri olsun adına okuyup bile isteye yazıyorsunuz aniden gitmemiz gerektiğini ve vaktimizin olmadığını ve altını çizerim götürürken herhangi bir sıkıntının olmadığını yazmıştım ve götürdüğüm ilk hediyem değil önceden böyle bişey yaşanmadı insanlık hali olamaz mı siz evinize birisi hediye getirdiğinde iyi kötü diye eleştiri mi yapıyorsunuz ben yapmıyorum iyi de olsa kötü de olsa düşünülmüş getirilmiş

Bence siz anlamıyorsunuz yazdıklarımı. Gelen şey kırıksa kırıktır bunu söylemek de eleştiri değildir. Eleştiri başka şey.

Tamam erkek arkadaşınızın tavrı doğru değil ancak sizin aldığınız hediyede pek uygun değil ki. Hediye alacaksınız özenli almanız gerekirdi. Sonuçta o insanlarla bir bağınız oluşacak siz onlardan nasıl değer görmek isterseniz onlarda sizden değer görmek ister. Ailesi o hediyeyi görünce birde kırık yani tabiki de önemsemediğini düşünür. Biz öyle insanlar değiliz demekle olmuyor o işler. Madem vaktiniz yoktu bir paket çay kahve ne bileyim pasta falan alsaydınız daha mantıklı olurdu

Ben bu konuşmayı bilmiyorum. O laf gayet eleştirmek amaçlı söylenmiş. Eski nişanlım ona harfli kol düğmesi aldım diye ala ala bunu mu aldın demişti 😃 o gün için bozulmuştum ama.. bizim ilişkimizi bitiren bir bardaktaki damlalardan biri de budur diye düşünüyorum.
Tamam da gerçekten kalitesiz hediye insanı çok düşürüyor.çok değersiz hissedip, sinirleniyorsun gerçekten.hediyeniz yeterince büyük ve kaliteli değilse bence almayın.herkes için konuşuyorum.

Arkadaşlar merhaba. Nişanlımın ailesiyle aynı şehirde yaşamıyoruz. Yaşadıkları şehirde bir işimiz vardı ailecek aniden oraya gitme durumu çıktı ve gittiğimizde nişanlımın ailesini de ziyaret edelim ayıp olmasın diye düşündük. Aniden gelişen bir durum olduğu için elimiz boş gitmek istemedik bizim kendi el emeği olarak yaptığımız ahşap duvar anahtar askılıklarımız var ondan götürdük. Ama nasıl olduysa ya arabada yada orada hafif bir yeri kırılmış biz bunu görmedik ve bilmiyordum. Bugün nişanlım durduk yere getirdiğiniz hediye kırıkmış dedi bende olabilir bunda yolda kırılmıştır dedim ve hediyenin böyle eleştirilmesinin ayıp olduğunu onlarında bugüne kadar getirdikleri hediyelerin dört dörtlük olmadığını ama benim dile getirmediğimi söyledim. Ben kötü niyetle demiyorum sadece söyledim ailem içinde sorun yok dedi bende sorun yoksa bunu sen bana gelip neden söylüyorsun dediğimde benim büyüttüğümü söyledi ve söylediği yada yaptığı normalmiş gibi hiç pişmanlık gibi bir duygu yaşadığını da sanmıyorum bana suçlu yada kafamda kurmuşum gibi muamele yaptı. En çok zoruma giden nokta bugüne kadar bana aldıkları veya yaptıkları mükemmel olmasa dahi kötü yorum yapmayıp nezaketli davrandım ve onunda böyle bir insan olduğunu düşündüm hadi ailesi ona böyle bir durumu söylese bile onun aniden gelişti gelmeleri yine düşünüp getirmişler diyip konuyu kapatması gerekirken bana bunu yapması çok zoruma gitti. Bu basit bişey olup ben mi çok ince düşünüyorum yoksa bu yapılan ayıp mı sizlerinde fikrini almak istedim
Ben sizi ozensiz buldum .ozenseniz zaten yolda kirilmazdi .ustelik verirken de mi kirildigini farketmediniz .biri bana kirik bisey getirse bende lafini ederdim .keske bir tatli alip giyseymissiniz.bundan sonra size gelecek hediyelerde o ayarda olacaktir .bide hakli gibi kavga çıkarıyorsunuz 🤷🏻‍♀️

Tamam da gerçekten kalitesiz hediye insanı çok düşürüyor.çok değersiz hissedip, sinirleniyorsun gerçekten.hediyeniz yeterince büyük ve kaliteli değilse bence almayın.herkes için konuşuyorum.
Öylesine günlük bir hediyeydi özel gün hediyesi bile değildi sadece seni düşünüp aldım şeysi bu yani. Durduk yere sürekli çok üzerine düşünülmüş çok pahalı hediyeler almak gibi bir boynumuzun borcu yok ki. Doğru insanı bulunca aldığın kupa bile değerli oluyor bunu bildiğim için kendisiyle işi fazla uzatmadım, iyi ki de uzatmamışım 🙏

Öylesine günlük bir hediyeydi özel gün hediyesi bile değildi sadece seni düşünüp aldım şeysi bu yani. Durduk yere sürekli çok üzerine düşünülmüş çok pahalı hediyeler almak gibi bir boynumuzun borcu yok ki. Doğru insanı bulunca aldığın kupa bile değerli oluyor bunu bildiğim için kendisiyle işi fazla uzatmadım, iyi ki de uzatmamışım 🙏
Yani o kişinin ne niyetle söylediğini anlıyorsun zaten.

X